Založ si blog

Pán minister Matúš Šutaj-Eštok, robíte si z nás srandu ? Alebo ste neschopný viesť ministerstvo vnútra?

Vážený pán minister vnútra, ako je možné, že Jaroslava Ivora, Jána Piptu, Maroša Žilinku, Daniela Lipšica, vyšetrovateľov Jána Priatku a jeho šéfa z Banskej Bystrice, pani Gecikovú, kapitánku Mariku Bačovú a prokurátorov, ktorý prípad rozkrádania VSŽ Košice v miliardách korún ututlali rieši kriminálka v Košiciach a vraj vyriešila to v roku 2012? Lenže ja som ten mail Vám pan minister posielala v roku 2024. To policajti sú tak šikovní, že vedeli 12 rokov predtým, že ja Vám napíšem mail v roku 2024? Vyriešili to dopredu…

Ale Jána Piptu, vtedajšieho policajného prezidenta som spomínala v článkoch až v roku 2020, že je spojený s jedným z Rezešovcov. Skor som nemala k tomu dokazy, upozornila ma na to náhodou jedna diskutujúca…

https://popelka.blog.pravda.sk/2020/11/30/vazeny-pan-centes-a-ostatni-kandidati-na-generalneho-prokuratora/

https://popelka.blog.pravda.sk/2020/12/10/prezidentka-zuzana-caputova-a-generalny-prokurator-maros-zilinka/

To nejde vymyslieť, to mi može napísať len človek, ktorý nepremýšľa. Ale ten človek je policajný vyšetrovateľ, kriminalista. Platený z našich daní a určite poberá príspevok na bývanie a iné policajné výhody, plus určite chce vyšší plat…Ale nevšimne si, že nejaké zneužívanie právomoci verejného činiteľa, krytie podvodu veľkého rozsahu patrí skor policajnej inšpekcii alebo na nejaký kontrolný útvar Ministerstva vnútra SR.

Alebo to ten policajt dostal príkazom, nech mi to napíše? Videl vobec ten spis? Tak mi mohol vložiť do mailu aj to Uznesenie z apríla 2012. Lebo mne ho nikto neposlal.
Rovnako ako mi neposlal vyšetrovateľ Ing. Ján Priatka Uznesenie ako rozhodol vo veci tunelovania VSŽ Košice. To mi asi neposlal preto, aby som sa nemohla odvolať. A prokurátorom, ktorým som sa sťažovala na generálnej prokuratúre to vobec nevadilo. Sťažovala som sa niekoľkokrát písomne, ale nechceli to riešiť. Vždy mi písali len prázdne frázy. Uviedla som ich odpovede v tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/08/04/ako-na-slovensku-funguje-prokuratura/

Takže na toto študovali právo, aby nedodržiavali zákony?

Alebo žiadny spis neexistuje, lebo to nikto nikdy nechcel riešiť. A dostane za to teraz tento kriminalista aj odmenu?

Zhrniem to ešte raz:
Ako som uviedla v tomto nižšie pripojenom článku, tak 31.1.2012 Kamil Rabara preposlal moj mail na Ministerstvo vnútra SR Jozefovi Hlinkovi s tým, nech to vyrieši.

Tu do článku som vkladala printscreeny mailov z polície, od Kamila Rabaru…

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/14/pan-minister-sutaj-estok-tomu-hovorite-padni-komu-padni/

Podľa mojho úsudku to mala riešiť minimálne Inšpekcia alebo kontrolný orgán Ministerstva vnútra. Neriešil to nikto. Nikto mi neposlal odpoveď, ani Jozef Hlinka.

Tu je základné info, kto je Jozef Hlinka:

https://domov.sme.sk/c/22628609/kto-je-buduci-minister-prace-jozef-hlinka-profil.html

Citujem z tohto článku:

Hlinka bol na ministerstve vnútra – od januára 1997 do decembra 2011. Najskôr päť mesiacov radil ministrovi za HZDS Gustávovi Krajčimu, ktorý je obžalovaný za to, že zmaril referendum v roku 1997.

Hlinka bol u neho už v čase, keď bolo známe, že SIS pod vedením Ivana Lexu s najväčšou pravdepodobnosťou uniesla syna vtedajšieho prezidenta Michala Kováča. Polícia marila vyšetrovanie únosu.

Zástupcom šéfa kancelárie ministra bol Hlinka od čias Krajčiho cez Vladimíra Palka (KDH), Roberta Kaliňáka (Smer) až po Daniela Lipšica (KDH).

Za Palkovho ministrovania bol podriadeným Vladimíra Pčolinského, ktorý je dnes obvinený z korupcie a v marci odstúpil z funkcie šéfa Slovenskej informačnej služby. Pčolinský bol šéfom Palkovej kancelárie, Hlinka zástupcom. Do funkcie šéfa SIS Pčolinského nominovala Sme rodina.

Keď sa stal ministrom vnútra súčasný špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, Hlinka postúpil na šéfa jeho kancelárie. Pčolinský bol vtedy riaditeľom organizačného odboru. Vyplýva to zo životopisu, ktorý Denníku SME poslalo tlačové oddelenie Sme rodina.

Keď sa Robert Kaliňák stal v roku 2012 ministrom vnútra po druhý raz, Hlinka na ministerstve skončil. Pracoval na Najvyššom kontrolnom úrade, ktorý viedol nominant HZDS Ján Jasovský.

Koniec citácie z článku.

Nie je divné, že to neriešil, keď tam bol ministra z HZDS (za HZDS bol aj Rezeš starší), bol tam za ministra Palka, ktorý tento prípad tiež ututlal a neriešil.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/29/vladimir-palko-byvaly-minister-vnutra-a-kauza-vsz-kosice-jeho-odpoved/

A Daniel Lipšic tiež tento prípad ututlal, i keď v médiach sa vyjadroval k mnohým informáciam. Ale táto kauza bola pre neho nepodstatná.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

9.2.2012 som dostala mail od JUDr. Zoňovej z policajného prezídia SR, z ktorého som pochopila, že je v tom zainteresovaný Úrad boja proti korupcii a že tento moj podnet poslali na priame vybavenie. Ale nenapísali mi komu. Ako som už uviedla v auguste 2024, do dnešného dňa som nedostala odpoveď. Od nikoho.

Ďalší mail po mojej sťažnosti som dostala 26.6.2020 od Radoslava Fedora, riaditeľa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach. Tiež je printscreen mailu vo vyššie uvedenom článku. Podľa neho to preposlali na vybavenie riaditeľovi Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Nechápem, prečo v Košiciach na krajskom a okresnom riaditeľstve mali „riešiť“ Jaroslava Ivora a Jána Piptu, ktorý boli na policajnom prezídiu a vyšetrovateľov hlavne z Banskej Bystrice.
Do dnešného dňa som nedostala žiadnu odpoveď. Takže asi to neriešili, keď to pán kriminalista nenašiel v žiadnom spise.

A zrazu teraz kriminalista z Košíc tvrdí v maili, že bolo vydané Uznesenie v apríli 2012. Ale mne ho neposlali. Ani vtedy, ani teraz. A vraj nič nové nebolo, preto ten prípad neotvoril. Na základe čoho to zistil? Mal to Uznesenie? S čím to porovnával?

Niekoľko rozdielov je: v roku 2012 nebolo po mne vyhlásené pátranie. Takto ste nenáhaňali ani Rezešovcov, či ľudí, ktorých som spomínala v liste Ivorovi. A nespomínala som prepojenie Jána Piptu a Ladislava Drábika, bývalého viceprezidenta. Taktiež Erik Tomáš nebol ministrom práce, ktorý tiež túto kauzu ututlal ako novinár TV Markíza. To je len pár rozdielov, ktoré som narýchlo napísala.

Pokiaľ pán kriminalista pristupuje aj k ostatným prípadom „takto“ povrchne, tak je v polícii omylom. Skutok sa nestal, tak ako to zažívam od roku 2000. Lenže on nie je jediný: takto postupovali aj ostatní policajti a prokurátori, vrátane Maroša Žilinku.
A ďalší rozdiel je, že som sa sťažovala teraz aj na Maroša Žilinku a Daniela Lipšica. V roku 2012 tiež ešte vo funkcii neboli.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/28/pozna-sa-daniel-lipsic-so-zakladatelmi-jt-ked-spolu-maturovali-v-rovnaky-rok-na-rovnakom-gymnaziu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/12/13/daniel-lipsic-maros-zilinka-a-problem-nezavislej-slovenskej-prokuratury/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/19/naka-obvinila-michala-gucika-kamarata-marosa-zilinku/

Sťažovala som teraz sa aj na Štefana Hamrana, bývalého policajného prezidenta. Ten tiež v roku 2012 nebol v tejto funkcii…i keď netuším, či predtým odvádzal v polícii kvalitnú prácu.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/10/28/stefan-hamran-vraj-odvadzal-tazku-policajnu-pracu-tvrdi-to-lubomir-galko-a-nadava-na-noveho-ministra-vnutra-na-svojom-fb/

Vtedy nebola vo funkcii ani prezidentka Čaputová, ktorá tiež túto veľkú kauzu kryla.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/02/zuzana-caputova-a-ustava-slovenskej-republiky/

Keď si mohla prezidentka „zastať Čurillovcov, tak si mohla zastať verejne aj mňa. Nemusela celé dni len tliachať prázdne reči. Na to prezidenta nepotrebujeme platiť.

Matúš Šutaj Eštok: Je to šialené. Neveril som vlastným očiam že prezidentka sa zastala čurillovcov!

Dokonca ani Roman Mikulec a Milan Lučanský neboli vo funkcii a na ich nečinnosť som sa tiež sťažovala.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/preco-roman-mikulec-a-milan-lucansky-nechceli-presetrit-dve-zavazne-kauzy/
To už nehovorím o poslancoch, ktorí majú pekné reči len pred voľbami a po voľbách ich bežní ľudia po väčšine nezaujímajú.

Dokonca ani Peter Pelegrini nebol vo funkcii a v roku 2009 on alebo jeho asistent vyhodil moj mail bez prečítania. Printscreen som priložila v tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/14/pan-minister-sutaj-estok-tomu-hovorite-padni-komu-padni/

Pán kriminalista má fakt „poctivú precíznu prácu“, ten si určite zvýšenie platu „zaslúži“. Koľkým ľuďom svojim lajdáckym prístupom k práci zničil život?
Ale čo vobec má s tým kriminálka? To sa nedá pochopiť…

Rovnako ako vtedajší minister vnútra Vladimír Palko tvrdil v januári 2004 v liste Belovi Bugárovi, že bolo vydané Uznesenie, ale mne ho neposlali preto, že mi nevznikla žiadna škoda. Ja neviem, ako na to prišiel Vladimír Palko, že mi nevznikla škoda a či mal prístup k celému spisu o VSŽ. A mal mať vobecprístup k spisu ako minister vnútra?
A ako zhodnotil Vladimír Palko, že nie je potrebné mi poslať Uznesenie, keď vyšetrovateľ Jan Priatka mi sľúbil, že to Uznesenie mi pošle. Ale na začiatku vyšetrovania, ktoré bolo fraškou mi povedal, že v tomto prípade sa asi nič nezistí a finančná polícia ten prípad vobec nemala. Len ja som dosť posielala listy roznym novinárom, preto začali hrať divadielko, že to aj vyšetrujú. Akože konať začali, až keď som to poslala do Čiech MF Dnes.

Okrem toho, ja som mail Vám pán minister Matúš Šutaj Eštok posielala 19.6.2024 a do Košíc sa dostal podľa vyjadrenia kriminálky až 12.9.2024. To ten mail k nim cez ktoré krajiny „putoval“? Nemáte na ministerstve vnútra pán minister Šutaj-Eštok bordél? Hlavná vec, že robíte tlačovky a píšete na FB. A keď už píšte info o rodine na FB, tak by ste mohol uviesť, či máte stále rovnakú manželku a partnerku. Lebo pluska predtým uviedla, že ste sa oženil s asistentkou OĽANO, takže zároveň otvorením mojej kauzy ako mi zničili život ako svedkovi obrovskej kauzy by ste „potopil“ aj hnutie OĽANO nezáujmom mi pomocť.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/28/preco-igor-matovic-neriesil-sporny-paragraf-363-ked-uz-v-roku-2013-mi-olano-tento-paragraf-pri-kauze-vsz-v-pravnej-analyze-spominali/

A mne sa zdá podľa foto na FB, že teraz už máte inú partnerku. Viete, keď sa predieram informáciami o Vašej práci, tak som našla aj foto Vašej rodiny…a mám z toho chaos. Verím, že u niektorých naivných voličov to može byť plus, ale mňa osobne zaujíma len Vaša práca.

Ale prácu ministra nezvládate a nestíhate.

Tých rozdielov som našla viac ako dosť, ale pán kriminalista nenašiel ani jeden. Prečo? Lebo nehľadal, možno na to nemá skúsenosti a prípad nepatril na vyriešenie jemu. Ako som už uviedla, možem predpokladať, že aj k ostatným prípadom pristupuje takto povrchne a v polícii je omylom.Lenže aj ostatní policajti mali takýto povrchný prístup, to znamená, že buď sú prijímacie testy zlé alebo tam beriete ľudí po protekcii.

A Vy sa pán minister vnútra chválite, ako to Vy a Vaši ľudia zvládate? Nezvládate, jedine sa chválite a chcete vyššie platy.

Keď som posielala poštou list doporučene na ministerstvo vnútra, z Prahy „doputoval“ do Bratislavy za 2 dny. Ale z Bratislavy do Košíc putuje mail skoro 3 mesiace….Nie je Vám to divné?

Alebo je to v skutočnosti tak, že po mojom liste 24.9.2024 splnomocnenkyni vlády SR Simone Zacharovej začal niekto z ministerstva konať, dohodol sa s kriminalistom, nech mi niečo napíše a informáciu, kedy túto požiadavku dostal z ministerstva antidatoval?

Pritom moj mail čítali už v júni 2024 Lucia Kurilovská, Patrik Krauspe a Jozef Halcin.
Pre neznalých vysvetlím, že prví dvaja sú Vaši štátni tajomníci a Jozef Halcin protikorupčný koordinátor.

Ale vidím, že ani Jozefa Halcina, ktorý je protikorupčný koordinátor, nejaké zneužívanie právnomoci vobec nezaujíma, keď podľa jeho FB robí hlavne prednášky a školenia. Tak za toto ho platíme?

Vy si nedokážete ani ustrážiť splnomocnenkyňu vlády Simonu Zacharovú, ktorá si zjednáva tajné schodzky s malým anonymným médiom mimo ministerstva vnútra? Čo sú toto za sposoby?

To už ma nikto nepresvedčí, že to nie je preto, že si dovolili mi uverejniť zopár článkov.

Ja som im písala, že som zvedavá, kedy im to zakážu mi čokoľvek uverejniť. Dostala som odpoveď, že sa tak nestane: lebo sú anonymní, server majú registrovaný v zahraničí a jediné, čo majú spoločné so Slovenskom je to, že texty sú v slovenčine. Potom im blokli stránku FB. Ja som tvrdila, že to je kvoli mne, oni tvrdili, že to mohlo byť aj kvoli LGBT. Neskor nechceli uverejniť článok o Ficovi, že to je staré a neaktuálne. Brala som to v pohode.

Ale leď mi napísali, že dostali mail od splnomocnenkyne vlády, tak som si vygooglila, že spadá pod ministerstvo vnútra.

Napísala som im:
Pani splnomocnenkyňa je platená z daní občanov, to platí i pána ministra vnútra.
Nech konajú transparentne a spravodlivo.
Nie je vám divné, že nie sú ochotní o tej kauze, o ktorej im píšem hovoriť verejne a zastať si ma?
Keď vám to divné nie je, tak ste naivní.

Pokiaľ moja kauza nie je vonku, pre vás nie je bezpečné vyjsť z anonymity.

Mimochodom, mne tiež pred rokmi policajti ponúkali takéto tajné stretnutie. Keď som prosila o radu advokátku v bezplatnej právnej poradni, že neviem, čo mám robiť, tak len zbledla a povedala mi, že v žiadnom prípade na takéto stretnutia nemám chodiť, lebo prísť tam može hocikto.
A na výsluchy mám chodiť zásadne s advokátom. Lenže na toho som nemala peniaze.
Preto si policajti ku mne dovolili čokoľvek. I nedodržiavali zákony.

Písala som im už dávnejšie svoj názor, že ja na ich mieste, keď chcú byť naďalej anonymní, tak ísť na schodzku na ministerstvo, kde sú určite kamery, predpokladám, že budú chcieť po nich doklad totožnosti je nezmysel.Lebo potom by im mohli škodiť v práci, v rodine, intrikovať za to, že si dovolili mi uverejniť aspoň pár článkov.

Tento článok uverejniť nechceli, i keď je stále aktuálny, nič sa nezmenilo, ani nevyriešilo.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/robert-fico-neurobil-nic-proti-korupcii-ignoroval-ju-i-ked-o-nej-vedel/

Takže prečo máte divné moresy na ministerstve vnútra?

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/09/24/otvoreny-list-splnomocnenkyni-vlady-pre-rozvoj-obcianskej-spolocnosti-simony-zacharovej/

Tu je od nich mail, že to stretnutie malo byť tajné.

A dúfam, že pani splnomocnenkyňa to tajné plánované stretnutie zruší. Ja som vážne presvedčená, že to pre nich nie je bezpečné.
I novinár Ivan Mego v jednom rozhovore tvrdil, že keď to je nebezpečné, tak je to treba dať von. Uverejniť. Mne sice nepomohol, i keď som mu písala viackrát mail, ale tuto radu som si vzala k srdcu.

Takže keď máte čas venovať sa FB a tlačovkám, tak sa venujte aj práci na ministerstve.
Veď tvrdíte, že ste tam pre ľudí. Len ste nepovedal, pre ktorých? Len pre Vašich?
Lebo ako vidím z Vašich činov, tak pre mňa tam nie ste. Tlačovku usporiadate len kvoli nejakej rozkrádačke, aby ste sa pochválil, ale aby ste verejne odsúdil všetkých, ktorý mne zničili život z pozície svojej funkcie v štátnej správe, na to nemáte charakter…alebo že by za tým boli iné dovody chrániť tých, ktorí mi zničili život?
Lebo toto, čo som uviedla v článku nižšie nesvedčí o Vašej pracovitosti ale skor mám pocit, že si robíte politickú kampaň ako predseda strany. Ale Vy ste predovšetkým minister vnútra a za to beriete plat.

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/16/pracovna-moralka-ministra-vnutra-sutaj-estoka/

Okrem platov policajtov Vás zaujímajú aj takéto akcie? Prečo? To má tak veľa peňazí Slovensko? Zlepší sa tým práca polície? A prečo by sa mala zlepšovať? Lebo policajti by aj vo veľkých kauzách mali pracovať poriadne. Nerobia to. V pohode kauzy ututlajú a dostanú za to ešte zvýšený plat a benefity. Dobre sa rozhadzuje z daní občanov, však

A tie drahé hodinky v cene 40 000 Eur ako vysvetlíte? Alebo Jaro Naď, bývalý minister obrany klame? Ale je to staršia informácia, takže ste sa mohol dávno brániť. Neurobil ste to, mlčíte.
Na tie ste si zarobil alebo je to dovod, prečo túto veľkú kauzu ututlávate?

Vysvetlíte mi to verejne? To ktorá z Vašich predchádzajúcich pozícii v štátnej správe bola tak vynikajúco platená, že ste si na to zarobil? Nevyhovárajte sa, že Vám to darovala manželka, rodičia, či sú to fejky…Lebo aj zabezpečenie bývania v Bratislave je drahé. Takže ako bežný občan, i keď bezdomovec sa Vás pýtam, kde ste si na to zarobili. Keď to neviete doložiť, tak to bude vyzerať, že si Vás niekto „kúpil“ a preto niektoré kauzy neriešite. Dovolím si predpokladať, že nie som jediná na Slovensku, ktorej polícia vo veľkej kauze nepomohla.

Tu je Váš profesný životopis, ktorý som našla na internete, keď ste bol na úrade vlády. Viacerí v diskusii si rýpli, že tá pozícia na Správe štátnych hmotných rezerv SR bola zaujímavá.

https://www.aktuality.sk/clanok/0eFdwsu/od-kicuru-prebehol-k-pellegrinimu-na-cistky-si-dal-tri-dni-a-chce-ist-po-nadovi-aj-imreczem-kto-je-matus-sutaj-estok/

Citujem z článku:

Začiatky u Kičuru

Matúš Šutaj Eštok je súčasťou mladšej generácie politikov, ktorí do školy chodili už v slobodnej Slovenskej republike. Keď sa v roku 1987 narodil, Robert Fico bol už tri roky členom komunistickej strany.

Šutaj Eštok komunistom nikdy nebol, no už ako študent práva vraj inklinoval k ľavicovým myšlienkam a pridal sa k Mladým sociálnym demokratom, teda akejsi mládežníckej organizácii Smeru.

Ako právnik začal v roku 2012 pracovať pre Správu štátnych hmotných rezerv, ktorej už v tom čase šéfoval povestný majiteľ zlatých tehličiek Kajetán Kičura. Práve pôsobenie na úrade pod Kičurom, ktorého o mnoho rokov neskôr policajti obvinili z korupcie, zvyknú Šutajovi Eštokovi jeho politickí konkurenti vykrikovať.

Predseda OĽaNO Igor Matovič ho pred rokom v Sobotných dialógoch RTVS nazval „zlodejiskom“, ktorý vraj „pomáhal“ Kičurovi.

„Keby tieto slová povedal ktokoľvek iný, tak by som reagoval. (…) Ale vieme veľmi dobre, že Igor Matovič nie je zodpovedný za svoje výroky, on potrebuje pomoc,“ odpovedal vtedy Šutaj Eštok.
K Pellegrinimu

V roku 2014 si Šutaja Eštoka všimol Peter Pellegrini, v tom čase ešte len vychádzajúca hviezda Smeru, ktorý ho stiahol k sebe na ministerstvo školstva. Odvtedy sú ich cesty takmer nerozlučne spojené.

Keď sa neskôr Pellegrini stal podpredsedom vlády pre investície a informatizáciu, Šutaja Eštoka si vzal so sebou. A keď Pellegrini vo funkcii premiéra nahradil Roberta Fica, zo svojho nasledovníka urobil vedúceho úradu vlády.

Napriek tomu Šutaj Eštok o sebe v rozhovore pre Hospodárske noviny odmietol hovoriť ako o Pellegriniho človeku. „Verím, že vždy, keď som dostal nejakú úlohu, pristúpil som k nej čo najzodpovednejšie,“ vysvetľoval pred štyrmi rokmi, prečo sa vždy objavuje po Pellegriniho boku.

Pellegrini napokon Šutajovi Eštokovi vybavil zvoliteľné miesto na kandidátke Smeru. V roku 2020 sa o priazeň voličov uchádzal z desiateho miesta, bol teda vyššie ako oveľa známejší Ľuboš Blaha či dlhoročný minister práce Ján Richter.

Keď Pellegrini po voľbách opustil Smer a založil stranu Hlas, Šutaj Eštok odišiel spolu s ním a stal sa generálnym manažérom strany.

Koniec citácie z článku.

A ak by ste si nevedeli pohnúť s mojim prípadom, tak riešil ho v roku 2002 vyšetrovateľ z Banskej Bystrice Ing. Ján Priatka. Stačí ho osloviť, pokiaľ ešte v polícii je.

Bol to odbor Vyšetrovania obzvlášť závažnej trestnej činnosti v Banskej Bystrici. Ale dali to vyšetrovať mladému vyšetrovateľovi bez skúsenosti s Vysokou školou dopravy a spojov….už v tom bol divný zámer.

Našla som jeho foto na FB.
Určite Vám všetkým rád vysvetlí ako to bolo, všetky súvislosti.
V kuse sa sťažujete, že máte málo peňazí. Tak nehcápem, prečo moj prípad posúvate od jedného nekompetentného policajta k druhému. Mali ste to dať povodnému týmu, nech Vám to písomne vysvetlí a dať to Inšpekcii a kontrolnému orgánu Ministerstva vnútra. Alebo tieto mechanizmy kontroly nemáte?

Kto vobec kontroluje vyšetrovateľov, keď prípad ututlá aj prokurátor? Nikto? To tam máte riadny bordél.

Otvorený list splnomocnenkyni vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Simone Zacharovej

24.09.2024

Na začiatok musím uviesť, že k napísaniu tohoto listu ma „donútil“ mail splnomocnenkyne vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Simony Zacharovej webu www.progresivne.com. Prejavila záujem sa s nimi osobne stretnúť a nezáväzne debatovať o situácii na Slovensku. Väčšinu článkov majú zo zahraničia a sú v anonymite. Ich mená nie sú známe, preto ich asi pani [...]

Spomienka na Zuzanu Cingeľovú, bývalú žeriavničku U. S. Steel Košice

20.09.2024

Niektoré informácie sa človek dozvie náhodou. Vedela som, že v U. S.Steele nie je všetko, čo sa týka bezpečnosti, OK. Lenže ľudia sa báli hovoriť nahlas, lebo si boli vedomí, že z toho budú mať jedine problémy. To, že Zuzana Cingeľová zomrela, som sa dozvedela po prvýkrát z tohoto článku: [...]

Psycholog Radek Ptáček, vyjadenia jeho okolia a spomienka na jeho rozhovory

17.09.2024

Táto kauza so zbierkou sice skončila, ale jeho okolie tvrdí niečo iné ako vdova, či riaditeľka školy, ktorá založila zbierku. Tejto téme sa podľa mojich informácii venovalo hlavne české médium expres.cz. Niektoré info od nich uverejnil vo svojich článkoch server zivotvcesku.cz. Je zvláštne, že vetšina českých médií informovala o smrti Radka Ptáčka a potom informovala [...]

Medveď hnedý

Medveď behá v parku v Trenčianskych Tepliciach, upozorňuje polícia

28.09.2024 15:46

"V miestnom parku v Trenčianskych Tepliciach bol oznámený výskyt medveďa hnedého, ktorý mal vybehnúť z lesa do potoka," uvádza polícia.

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

Nasralláh

Smrť Nasralláha: Čaká Izrael masový útok Hizballáhu? Irán nechce, aby konflikt explodoval, vraví expert

28.09.2024 14:46

Odborník na Blízky východ James Dorsey reagoval na to, že Izraelu sa podarilo pri leteckom útoku v Bejrúte zabiť šéfa hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.