Založ si blog

Prezidentka Čaputová a komentár Matúša Kostolného

Zaujal ma komentár šéfredaktora Denníka N Matúša Kostolného na jeho FB. Hovorí v ňom o prezidentke Zuzane Čaputovej.
Citujem jeho komentár presne:

Matúš Kostolný
·
Som vďačný, že máme prezidentku Zuzanu Čaputovú. Po takom hroznom a smutnom dni je dôležité vidieť, že tu sú aj politici, ktorí majú srdce aj rozum na správnom mieste.

Keď zavraždili Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú, šokovalo ma, že vtedajší vládni politici neboli schopní precítiť, čo sa stalo. Opakovali, že oni za to nemôžu, všetko vyšetria a tvárili sa, že ideme ďalej. Nešli sme.

Teraz sa to opakuje. Znovu mnohí politici ťažko hľadajú slová. Niektorí dokonca nevkusne hovoria o sebe, ako keby boli obeťami oni. V ničom sa nepoučili.

Pritom je to také jednoduché: teraz nie je na mieste hovoriť o porozumení a vyzývať na pokoj, teraz je čas, aby si väčšinová spoločnosť priznala, ako odporne sa správame k menšinám. Slová majú silu zbrane, ale rovnako majú aj silu odpustenia.

Koniec citácie.

Pan Kostolný, je pre mňa zvláštne, ako ste sa Vy osobne necitlivo choval, keď som Vás oslovila ako šéfredaktora denníka SME v roku 2011 s kauzou ututlaného tunelovania VSŽ Košice. Jeden mail ste si prečítal a ostatné maily s prílohami ste vyhodil bez prečítania.

Dala som tu len časť printscreenov mailov, ale podstata je, že jeden mail si prečítal a všetky maily s prílohami Matúš Kostolný, ešte ako šéfredaktor SME vyhodil.

Takže o akej citlivosti hovoríte? A Vy si naivne myslíte, že stačí precítitť, čo sa stalo? Ja som presvedčená, že pri akéjkoľvek udalosti sú potrebné činy. A žiadny politik, vrátane prezidentky nie je na svojej pozícii preto, aby niečo len precítil a rozprával o tom, čo sa mu hodí. On je platený za činy.

V ničom ste sa od roku 2011 nepoučil…stačí Vám pripomenúť okrem iného spis Gorilla.

Citujem z Vášho statusu pán Kostolný na FB: teraz je čas, aby si väčšinová spoločnosť priznala, ako odporne sa správame k menšinám.
Ako sa Vy novinári správate k obyčajným ľuďom, keď Vás oslovia s prosbou o pomoc, keď polícia a prokuratúra nekoná svoju prácu?
Ako sa Vy novinári i ostatní ľudia správate k bezdomovcom?
Ako sa novinári správate k bežným ľuďom, ktorí upozornia na nejaké rozkrádanie a nečinnosť polície? Ignorujete ich tak, ako mňa roky ignorujú novinári?

Na túto kauzu som Vás pán Kostolný upozorňovala niekoľkokrát, aj Vašich kolegov, aj Moniku Tódovú. Nikoho z Vás to nezaujímalo.

Alebo Vy pomáhate len určitým ľuďom? Podľa čoho sa rozhodujete, kto si pomoc zaslúži a kto nie? Podľa čoho sa rozhodujete, ktorú kauzu uverejnite a ktorú nie? Nie sú náhodou novinári strážni psi demokracie?

A ako tvrdil Karel Kryl, politikov treba kontrolovať….
Presne znenie: „Politikům se nevěří, politikové se kontrolují. Věří se v Boha, věří se v přírodu, věří se v krásu, věří se v myšlenku, ideu. V politika se nevěří, a kdo v něho věří, je idiot!“

Zdroj: https://citaty.net/citaty/2078939-karel-kryl-politikum-se-neveri-politikove-se-kontroluji-ver/

Vy politikov len obdivujete? Nemali by ste ich hlavne kontrolovať, či si skutočne robia prácu, na ktorú boli zvolení?

Pán Kostolný a oslovila som Vás i ako šéfredaktora Denníka N, rovnako ako Vašich kolegov v roku 2017, tu je dokaz. Tiež ste ma ignoroval.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/16/prezidentka-caputova-kto-podla-vas-utoci-na-celu-spolocnost/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/15/pan-heger-mne-na-toto-vase-spravanie-ospravedlnenie-nestaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/eva-rezesova-a-prvy-rozsudok-v-madarsku-domace-vazenie/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/11/boris-kollar-a-spravodlivost-pre-rezesovcov-podla-neho-neplati/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/30/igor-matovic-marek-vagovic-a-novinari-vyhlasenie-sefredaktorov/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

Stotožňujem sa s týmito nižšie pripojenými dvomi komentármi, ktoré som našla v diskusiach a mám skutočne pocit, že zo strany novinárov a politikov ide len o pokrytectvo….veď o týchto témach vedeli roky, tak prečo mlčali? Kto vám bránil riešiť to dávno a informovať o tom dávno?

Citujem:
Iste, stala sa spoločensky nebezpečná a zlá vec. Je mi to ľúto. Na druhej strane, ten festival pokrytectva našich politikov a novinárov, Zuzou počnúc a SMEčkom končiac je na zvracanie.. ….No čo asi sa dalo čakať, keď sa tak progresívne a liberálne do tejto témy 20 rokov mocne dúchalo?! No jasné, že z toho niekomu „ruplo v bedni“!!

Ak chcete recept na ešte väčšiu katastrofu, tak kľudne v tom trende pokračujte….
Koniec citácie.

Upozorňovala som v tom maili z decembra 2011 Matúša Kostolného na kauzu VSŽ Košice i na české súdy…. že problémy mám i v ČR. Vtedy to bol len rozsudok, ktorý protistrana nedodržovala a sudcom to bolo jedno. Obludnosť tejto kauzy a bordél na českých súdoch, ktorá ešte pokračuje, sa ukazuje až teraz. Popísala som to v týchto článkoch a to ešte nie je všetko, je to oveľa horšie…len pripomínam, že všetok bordél v štátnych inštitúciach platíte vy daňoví poplatníci. To vám vysvetľujem preto, keby ste náhodou mali pocit, že vás sa to netýka. Platíte to vy, potom nie sú peniaze na diaľnice, zdravotníctvo, školstvo ……

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/09/pravo-na-zakonneho-soudce-a-predseda-nejvyssiho-soudu-petr-angyalosy/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/10/sudcovia-prokuratori-a-ich-schopnosti/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/12/sudcovia-prokuratori-a-ich-schopnosti-2-cast/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/13/sudcovia-prokuratori-a-ich-dodrziavanie-zakonov-v-praxi-3-cast/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/01/byvala-predsednicka-nejvyssiho-soudu-cr-iva-brozova-a-jej-praca/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2967566x
Priemerná čítanosť článkov: 15141x

Autor blogu

Kategórie