Založ si blog

Eva Rezešová a prvý rozsudok v Maďarsku domáce väzenie

Eva Rezešová najprv dostala za nehodu v Maďarsku 6 rokov a domáce väzenie. Proti prvému rozsudku sa odvolali prokurátor i obhajca, rozhodnutie o domácom väzení napadol prokurátor. Ako je uvedené v jednom článku nižšie: Rezešovci sa však stále spoliehajú na jej úplné oslobodenie.

Po druhom rozsudku dostala 9 rokov a pobyt vo väznici, nie domáce väzenie.
Rezešová môže byť prepustená po dvoch tretinách trestu. Sprísnili jej trest kvôli tomu, že súdny znalec Melegh Gábor, ktorý vypovedal v jej prospech, bol vylúčený z konania kvôli jej zaujatosti. (podľa mňa divné vysvetlenie)

Okrem toho dostala 8-ročný zákaz šoférovania. Sudkyňa uviedla, že Fiatka neporušovala predpisy a neobmedzovala Varholíkovú v jazde. Do výkonu trestu súd nariadil zarátať obdobie od 23. novembra 2013 do 2. decembra 2013, kedy bola Slovenka v domácej väzbe a od 3. decembra 2013 do dnešného dňa po vrátení do vyšetrovacej väzby. Z väzenia v prípade dobrého správania sa môže podmienečne dostať na slobodu v auguste 2018.

Tu je odkaz na články, ktoré popisujú tento prípad.

https://www.topky.sk/cl/100370/1369425/Rezesovej-k-priaznivemu-verdiktu-dopomohli-peniaze–myslia-si-novinari

uverejnené 23.11.2013

BUDAPEŠŤ – Prípad Evy Varholíkovej Rezešovej hovorí aj o peniazoch, nie však o podplatení, ako by si to mnohí mysleli. Rozsudok je z právneho hľadiska korektný, problémom však je, že nie je v súlade s pocitom spravodlivosti verejnosti, konštatoval dnes v komentári maďarský server BorsOnline v súvislosti s piatkovým vynesením rozsudku nad Slovenkou.

V kauze Slovenky Evy Varholíkovej Rezešovej, ktorá vlani spôsobila v Maďarsku dopravnú nehodu so štyrmi obeťami, Okresný súd v Gödöllö uznal obvinenú vinnou v jednom z dvoch bodov obžaloby a odsúdil ju na šesť rokov nepodmienečného väzenia. Súd po ukončení súdneho procesu na prvom stupni rozhodol o jej prepustení z vyšetrovacej väzby a uvalení domácej väzby.
Proti prvému rozsudku sa odvolali prokurátor i obhajca, rozhodnutie o domácom väzení napadol prokurátor. Do rozhodnutia o prokurátorovom odvolaní však bude Eva Varholíkovej Rezešovej v domácom väzení.

Podľa komentára BorsOnline-u sa ľudia domnievajú, že milionárke, ktorá žije sebecký život, bolo treba ukázať, kde má svoje miesto. Domnievajú sa, že to, čo sa stalo, nebola nedbanlivosť, ale vražda, pretože skutočnosť, že za volant si sadla pod vplyvom alkoholu, ako aj rýchla jazda, neboli vecou náhody. Majú pravdu, pretože ten, kto sadne za volant opitý, je potenciálnym vrahom, aj keď sa žiadna nehoda nestane, píše sa v komentári.

Evu dostali do tejto situácie peniaze a bohatstvo. Ak by doposiaľ nedostala všetko, po čom zatúžila, včas by sa naučila, že ľudské činy majú svoje následky. Ak by pri sadaní do auta zvážila, čo riskuje – nie väzenie, ale ľudské životy – potom by opitá do auta v osudný deň nesadla, komentuje BorsOnline.

Ak by Slovenka nemala dostatok peňazí, nemohla by si najať obhajcu, ktorý ju dostane z väzenia a nemohla by si dovoliť vytvoriť podmienky pre domácu väzbu, ktoré by súd akceptoval, dodáva komentár.

Keby si polícia a prokurátor robili svoju prácu rovnako pripravene, ako to robil jej obhajca, tak sa mohol zrodiť prísnejší rozsudok. Ak by policajti zbierali dôkazy na mieste nehody obozretnejšie, ak by okamžite vzali podozrivej vzorky krvi a moču, ak by urobili komplexné vyšetrenie na drogy, ak by dôkazy zoradili dôslednejšie, potom by sa rozsudok mohol viac priblížiť k pocitu spravodlivosti ľudí, píše autorka komentára Szilvia Zimberová.

Koniec citácie článku.

https://www.topky.sk/cl/10/1370043/Rozpravkove-plany-Rezesovej-v-Budapesti–Zivot-s-dcerkami-a-sukromny-sofer-

uverejnené 28.11.2013

BUDAPEŠŤ – Ako doma! Eva Varholíková Rezešová sa v luxusnej zlatej klietke na brehu Dunaja pomaly udomácňuje. Kým hneď po piatkovom rozsudku jej do bytu v Budapešti priviezol súkromný šofér všetky osobné veci a v druhý deň za ňou pricestovala dcéra Alexandra, teraz čaká na príchod mladšej Elly. Tú chcú Rezešovci za hranice odvliecť napriek výslovnému nesúhlasu otca Erika Fischera.

Rodinný klan Rezešovcov podľa informácií maďarského denníka Blikk očakáva, že sa bude definitívne rozhodnutie o Evinom osude odkladať minimálne jeden rok, a preto sa jej snažia všetko prispôsobiť tak, aby sa cítila ako doma. Po piatkovom pojednávaní, kedy sudkyňa zmenila názor a Rezešovej povolila presun do domácej väzby, sa v luxusnom budapeštianskom byte zišli Eviny najbližší príbuzní a spolu jej odchod z väznice oslávili.

O tom, že Rezešovci presťahovanie Elly do Maďarska berú ako samozrejmosť svedčí aj fakt, že obom Eviným dcérkam už v Budapešti vybrali bilingválnu školu. Na vyučovanie ich bude voziť súkromný šofér, ktorého môže Eva využívať aj na nákupy či v iných prípadoch, keď bude potrebovať vybaviť záležitosti mimo luxusného bývania. Ona zatiaľ môže zrelaxovať v saune, bazéne či posilňovni, ktoré sú súčasťou komplexu.

Azda jediné, čo Eve kazí ozajstný pocit domova, je elektronický náramok, ktorým polícia nonstop monitoruje jej pohyb. Muži zákona ju tiež chodia osobne dvakrát kontrolovať.

Okresný súd v Gödöllö v piatok Rezešovú uznal vinnou za spôsobenie nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti a odsúdil ju na šesť rokov väzenia s 5-ročným zákazom šoférovania. Zo šiestich rokov si už rok a tri mesiace odsedela vo vyšetrovacej väzbe. Za dobre správanie jej môže byť navyše odpustená tretina trestu. Pobyt za mrežami by sa tak reálne mohol znížiť na 2 roky a 9 mesiacov. Tie by si v prípade naťahovania procesu mohla odsedieť v domácej väzbe, ktorú jej súd odsúhlasil. Rezešovci sa však stále spoliehajú na jej úplné oslobodenie.

Koniec citacie z článku.

https://www.topky.sk/cl/11/1369696/Jobbik-sa-pustil-do-Rezesovej–Verdikt-je-hanbou-madarskeho-sudnictva–rozhodli-peniaze-

uverejnené 25.11.2013

BUDAPEŠŤ – Piatkové rozhodnutie súdu v kauze občianky SR Evy Varholíkovej Rezešovej, ktorá vlani pod vplyvom alkoholu spôsobila v Maďarsku dopravnú nehodu so štyrmi obeťami, ako aj umožnenie jej odchodu z väzenia do domácej väzby, považuje opozične ultrapravicové Hnutie za lepšie Maďarsko-Jobbik za poburujúce. Podľa agentúry MTI to dnes uviedol v Budapešti poslanec Jobbiku István Apáti.

Okresný súd v Gödöllö odsúdil Slovenku v piatok 22. novembra na šesť rokov nepodmienečného odňatia slobody vo väzení s najnižším stupňom stráženia, pričom po odpykaní dvoch tretín trestu ju bude možné podmienečne prepustiť. Z trestu podľa verdiktu odrátajú 15 mesiacov strávených vo vyšetrovacej väzbe. Súd ju oslobodil spod obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.

Apáti kritizoval, že Eve Varholíkovej Rezešovej súd vymeral z možnej sadzby piatich až desiatich rokov väzenia trest blízky najnižšiemu. Navyše podľa jeho slov zvyšný možný čas trestu – dva roky a deväť mesiacov – by mala stráviť v nápravnovýchovnom ústave s najnižším stupňom stráženia.

Do výkonu trestu sa započíta aj tretina času stráveného v domácej väzbe, preto čím neskôr sa zrodí právoplatný rozsudok na odvolacom súde, tým je to lepšie pre obvinenú, zdôraznil poslanec Jobbiku. Súčasne dodal, že domáce väzenie je v luxusnom apartmánovom dome, v ktorom sa na recepcii musí zahlásiť aj polícia pri vykonávaní dohľadu nad Slovenkou.

Z piatkového rozsudku podľa Apátiho vyplýva poznatok, že ak má niekto dostatok peňazí na expertov a advokáta, tak sa ľahko vyhne trestu pri akomkoľvek vážnom trestnom čine. Tento mimoriadne mierny verdikt je hanbou maďarského súdnictva a zboru sudcov, preto v tejto súvislosti by bolo potrebné otvoriť otázku zodpovednosti sudcu, podčiarkol poslanec Jobbiku István Apáti.

Koniec citácie z článku.

https://www.topky.sk/gl/199505/1275620/Rezesovu-maju-v-zuboch-aj-madarski-politici–Zuria-a-vyzyvaju-k-zmene-zakonov-

uverejnené 03.12.2013

BUDAPEŠŤ – Majú toho dosť! Po tom, čo maďarské ultrapravicové hnutie Jobbik označilo trest pre milionársku dedičku Evu Varholíkovú Rezešovú za hanbu súdnictva, sa do Košičanky pustil aj člen vládneho Fideszu Antal Rogán. V demonštratívnom videu nakrútenom pod oknami Rezešovej luxusného bytu vyzýva kompetentných, aby dôkladne prešetrili dôvody na jej umiestnenie do domácej väzby.

Predseda parlamentnej frakcie Fideszu Antál Rogán zverejnil na svojom facebookovskom profile video, v ktorom pobúrene reaguje na prípad Evy Varholíkovej Rezešovej a jej presťahovanie do luxusnej rezidencie. Provládny politik v mene frakcie Fideszu vyzval predsedu Parlamentného výboru pre ústavné záležitosti ako aj ministra spravodlivosti, aby prešetrili udelenie domácej väzby žene, ktorá má byť zodpovedná za usmrtenie štyroch ľudí pri dopravnej nehode.

Z vyšetrovania by mali podľa neho vyvodiť adekvátne závery a keď bude treba, sprísniť zákony tak, aby sa podobný prípad už viac neopakoval. Vo videu nahrávanom pred luxusnou bytovkou v budapeštianskej časti nazývanej Anjelská zem Rogán zdôraznil, že rozsudok nad Slovenkou už dva týždne hýbe verejnou mienkou. Tvrdí, že nejde o to, aký verdikt súd vyslovil, no podľa neho je neprijateľné, aby bola Rezešová bezprostredne pred odvolacím pojednávaním umiestnená do luxusnej domácej väzby.

Ozval sa aj ultrapravicový Jobbik

Na rozsudok prvostupňového sudu v procese s Rezešovou pohoršene reagovali aj zástupcovia ultrapravicového Hnutia za lepšie Maďarsko – Jobbik, ktorí ho označili za hanbu maďarského súdnictva. Podľa jedného z poslancov, Istvána Apátiho, mierny trest vzbudzuje dojem, že každý, kto má dostatok peňazí na zaplatenie dobrých právnikov a odborníkov, sa môže ľahko vyvliecť zo stíhania za akýkoľvek závažný trestný čin.

Koniec citácie z článku.

Ja maďarsky neviem, ale v diskusii jeden diskutujúci uviedol toto:

Deep Purple IN ROCK • pred 9 rokmi • edited
Skutočnosť, že Rezešová prekročila povolenú rýchlosť o 27 percent a že
bola v mierne podnapitom stave, bezpodmienečne nesúvisia so zapríčinením
nehody, zdôraznil expert…….este raz-jazdila 165km rychlostou a mala v krvi 1,88 promile a to nik nevyvrati a sposobila nehodou smrt 4 ludi….skoda,ze nedali sk titulky,lebo to ,co povedal ten poslanec,to uz niekto nerozdycha….

Tu je vyjadrenie jedného súdneho znalca:

v tomto článku je chronologia celého procesu:

https://www.topky.sk/cl/100370/1423303/Sudkyna-prehovorila-Varholikovej-do-duse–V-zivote-ste-vzdy-dostali–co-ste-chceli–to-sa-zmeni-

I v tomto ďalšom článku sú zaujímavé informácie.

Mňa napríklad zaujala táto skutočnosť:

27. februára 2014 – Prekvapujúci zvrat v prípade nastal, keď žalobca stiahol odvolanie. Žalobca sa najskôr po vynesení verdiktu odvolal pre nízku výšku trestu a oslobodenie spod ohrozovania cestnej premávky.

https://hnonline.sk/svet/507708-rozsudok-rezesova-dcera-ide-na-devat-rokov-do-vazenia

29. októbra 2013 – Prezentovaním nových posudkov s analýzou nehody pokračovalo pojednávanie kauzy dopravnej nehody Slovenky Evy Varholíkovej. Súd v rámci pojednávania vypočul znalcov po tom, čo v septembri akceptoval požiadavku obhajoby, ktorá iniciovala ďalšiu technickú expertízu. Súd nariadil vypracovanie nového posudku s analýzou nehody. Žiadosť o možnosť prepustenia na kauciu, prípadne uvalenie domácej väzby, ktorú predložila Varholíková, Okresný súd v Gödöllö zamietol. Ukončil sa proces dokazovania.

19. novembra 2013 – Obvinená tesne pred pojednávaním nečakane doplnila svoju výpoveď a vyhlásila, že bezprostredne pred nehodou bola náhle oslepená. Maďarský prokurátor považoval obvinenie Varholíkovej za dopravnú nehodu za dokázané. Vyplynulo to zo záverečnej reči obžaloby. Tvrdenia vo výpovedi Slovenky Evy Varholíkovej nemožno vnímať ako dôkaz, pretože obsahujú množstvo nepravdepodobných vecí, vyhlásil v záverečnej reči právny zástupca pozostalých štyroch obetí nehody Ádám Hantos.

22. novembra 2013 – Slovenku Evu Varholíkovú okresný súd v maďarskom Gödöllö uznal za vinnú a odsúdil ju na nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní šiestich rokov. Súd ju na prvom stupni oslobodil spod obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky, zároveň však nariadil zákaz riadenia motorových vozidiel na dobu dvoch rokov. Vyšetrovaciu väzbu, ktorá trvala rok, započítali do výkonu trestu. Podmienečne ju bolo možné prepustiť po uplynutí dvoch tretín trestu. Odsúdenej bolo nariadené zaplatiť súdne trovy vo výške 5,68 milióna forintov (19.159 eur).

Podľa zdôvodnenia rozsudku Slovenka pod vplyvom alkoholu spôsobila dopravnú nehodu s následkom smrti viacerých ľudí. V čase nehody jazdila rýchlosťou najmenej 160 km/h. Rozhodnutie nebolo právoplatné. Obhajca aj prokurátor podali odvolanie voči rozsudku. Prokurátor žiadal trest sprísniť, kým obhajca žiadal prepustenie Slovenky. Súd následne rozhodol o jej umiestnení do domácej väzby. Rozhodnutie súdu týkajúce sa domácej väzby bolo vykonateľné aj napriek tomu, že ešte nenadobudlo právoplatnosť, z rúk Evy Varholíkovej preto v závere pojednávania odobrali putá. Budovu Súdu pre okolie Budapešti následne opustila síce policajným autom, ale už bez pút.

3. decembra 2013 – Maďarský Súd pre okolie Budapešti zrušil domácu väzbu Slovenky Evy Varholíkovej. Súd nariadil jej okamžité prevezenie do vyšetrovacej väzby. Podľa právoplatného verdiktu mala byť Slovenka vo vyšetrovacej väzbe až do ukončenia súdneho procesu na druhom stupni, najviac však dovtedy, keď uplynie trest odňatia slobody v zmysle prvostupňového rozsudku. „Obvinenú, ktorá má zahraničné občianstvo a zahraničné bydlisko, k Maďarsku neviažu žiadne väzby ani rodinné kontakty, preto nemá žiadny záujem zotrvať v krajine. Finančné zázemie a systém zahraničných vzťahov by jej v danom prípade mohli značne uľahčiť prípadnú realizáciu úteku za hranice aj napriek nasadenému elektronickému náramku,“ uvádza sa v zdôvodnení rozhodnutia súdu.

5. decembra 2013 – Maďarský súdny znalec v oblasti dopravy Gábor Melegh, ktorého na vypracovanie posudku k nehode Slovenky Evy Varholíkovej s tragickými následkami vyzval jej obhajca, zatajil pred súdom isté informácie týkajúce sa softvéru na modelovanie havárie. Na vypracovanie posudku použil Melegh kombináciu dvoch rôznych modelovacích programov. Na ich základe dospel k verzii o možnej zodpovednosti vodiča auta obetí za nehodu, ktorá pobúrila pozostalých štyroch obetí nehody. Na súde vypovedal, že použil iba jeden softvér. Nespomenul ale program, na ktorého vývoji pracoval a sám ho z titulu svojej pozície na univerzite verifikoval. Tento program podľa novín Heti Világgazdaság predáva firma registrovaná na Slovensku, v ktorej má Melegh majetkovú účasť. Komora súdnych znalcov podľa týždenníka pripúšťa, že ide o nezlučiteľnosť funkcií, nedokáže však voči tomu nič urobiť. Heti Világgazdaság tiež poznamenal, že Melegh so sudkyňou v kauze Varholíková písali knihu o dopravnom trestnom práve: otázkach expertíz dopravných nehôd „ho nemožno obísť“ a všetky certifikáty súdnych znalcov v tomto odbore idú cez neho.

27. februára 2014 – Prekvapujúci zvrat v prípade nastal, keď žalobca stiahol odvolanie. Žalobca sa najskôr po vynesení verdiktu odvolal pre nízku výšku trestu a oslobodenie spod ohrozovania cestnej premávky.

5. mája 2014 – Na základe súdneho znaleckého posudku druhostupňový odvolací súd v Budapešti hneď v úvode odročil pojednávanie. Dôvodom bol zlý zdravotný stav obvinenej, ktorá sa preto na pojednávaní nemohla zúčastniť. Varholíková mala vo väzení epileptický záchvat, po ktorom stratila vedomie. Oficiálne však zverejnili iba toľko, že mala vírusové ochorenie žalúdka.

22. mája 2014 – Oslobodenie od obžaloby žiadal na odvolacom súde v Budapešti obhajca Varholíkovej obhajca Péter Novák. Žiadal, aby odvolací súd oslobodil jeho mandantku od obžaloby bez ďalšieho dokazovania. Ak by súd nepripustil takúto možnosť, v tom prípade obhajca avizoval, že predloží ďalšie dôkazy.

21.-22. júna 2014 – Maďarská polícia chcela ešte viac odhaliť pozadie nehody. Na diaľnici smerom z Miškovca do Budapešti, kde sa tragédia odohrala, uzavreli úsek dlhý 16 kilometrov a nehodu analyticky zopakovali. Na rekonštrukciu mali podľa hovorcu odvolacieho súdu prísť všetci, ktorí sú zainteresovaní do prípadu. Samotná obžalovaná Eva Varholíková sa odmietla rekonštrukcie zúčastniť.

25. júla 2014 – Odvolací súd v Budapešti odmietol žiadosť obhajoby na prepustenie Evy Varholíkovej z vyšetrovacej väzby. Súd v zdôvodnení rozhodnutia uviedol, že obvinená je zahraničnou občiankou, ktorá nemá väzby v Maďarsku a jej majetkový stav by umožnil útek.

8. septembra 2014 – Prezentovaním nových odborných posudkov troch súdnych znalcov pokračovalo pojednávanie na Odvolacom súde pre okolie Budapešti. Predsedníčka senátu Sarolta Stubeczky v úvode pojednávania vylúčila z procesu aj ďalšieho experta, Miklósa Kovácsa, ktorý v prvostupňovom pojednávaní bol najskôr súkromným znalcom povereným obhajcom Evy Varholíkovej. Potom ho však sudkyňa senátu prvostupňového súdu určila za nezávislého technického znalca. Podľa predsedníčky senátu expert nedokázal zabezpečiť nestrannosť, preto ho z odvolacieho konania vylúčila.

9. septembra 2014 – Varholíková na Odvolacom súde pre okolie Budapešti v rámci práva posledného slova vyjadrila sústrasť pozostalým obetí. Dodala, že jej je veľmi ťažko, keď je preč od svojich detí, a súd požiadala o mierny rozsudok. Slovenka lámanou, ale relatívne dobrou maďarčinou pred súdom podotkla, že ten, kto ju pozná, vie, akým človekom v skutočnosti je. Prokurátor András Tóth v záverečnej reči požiadal súd, aby rozsudok prvostupňového súdu zrušil – tým by chcel dosiahnuť, aby sa proces začal úplne odznova.

11. septembra 2014 – Odvolací súd pre okolie Budapešti odsúdil občianku Slovenskej republiky Evu Varholíkovú na deväť rokov väzenia za dopravnú nehodu so štyrmi obeťami, ktorú v roku 2012 spôsobila na maďarskej diaľnici M3.

Koniec citácie z článku.

V nižšie pripojenom odkaze na článok je zaujímavé zdovodnenie, prečo jej zprísnili trest:
Sprísnili jej trest kvôli tomu, že súdny znalec Melegh Gábor, ktorý vypovedal v jej prospech, bol vylúčený z konania kvôli jej zaujatosti.

https://www.topky.sk/cl/100370/1423303/Sudkyna-prehovorila-Varholikovej-do-duse–V-zivote-ste-vzdy-dostali–co-ste-chceli–to-sa-zmeni-

uverejnené 11.9.2014

Rezešová môže byť prepustená po dvoch tretinách trestu. Sprísnili jej trest kvôli tomu, že súdny znalec Melegh Gábor, ktorý vypovedal v jej prospech, bol vylúčený z konania kvôli jej zaujatosti. Okrem toho dostala 8-ročný zákaz šoférovania. Sudkyňa uviedla, že Fiatka neporušovala predpisy a neobmedzovala Varholíkovú v jazde. Do výkonu trestu súd nariadil zarátať obdobie od 23. novembra 2013 do 2. decembra 2013, kedy bola Slovenka v domácej väzbe a od 3. decembra 2013 do dnešného dňa po vrátení do vyšetrovacej väzby. Z väzenia v prípade dobrého správania sa môže podmienečne dostať na slobodu v auguste 2018.

Za nehodu môže iba nezodpovedná jazda pod vplyvom alkoholu. Jedinou vinnou, kto nehodu zapríčinil, je teda Varholíková. V súdnej sieni si rozsudok vypočuli aj matka odsúdenej Eva Rezešová staršia a jej švagriná Eva Džodlová. Obe sa obliekli do čierneho ako keby čakali, aký verdikt ju čaká. Rezešová prijala rozsudok s vážnou tvárou.

Rozhodnutie súdu je konečné a vykonateľné. Po ukončení opustila sálu, niektrorí pozostalí obetí sa rozplakali. „Tento deň je najhorší v živote mojej klientky,“ opísal Rezešovej advokát. Počas súdu prehodnotila svoj život. Keď vyjde z väzenia bude to pre ňu ťažké, pretože jej deti budú dospelé. Sudkyňa spochybnila úprimnosť jej ospravedlnenia.

Neskor ani nepožiadala ani o obnovu procesu, ako je uvedené v tomto článku. Žeby to bolo víťazstvo svedomia ako si myslí novinár, ktorý písal článok alebo použila advokátka protistrany informácie, ktoré som jej poslala mailom a už to Rezešovci nechceli verejne riešiť?

Aj do diskusii v maďarských médiach som po prvom divnom rozsudku, keď dostala 6 rokov a bola v domácom väzení vkladala preklady mojich článkov. Možno to niekto i čítal.
A možno nám Eva Rezešová niekedy verejne povie, ako to bolo skutočne s tou nehodou a čo tomu predchádzalo. Predpokladám, že skor nie…

A možno sa jedného dňa dozvieme, prečo do firmy OTA a.s., ktorá patrila Rezešovcom, dali do vedenia firmy maďarských občanov (uviedla som to v predchádzajúcich článkoch). Urobili to vo februári 2014, teda pred druhým súdom. Dovolím si otázku, či to bolo preto, aby sa ľahšie presúvali peniaze do Maďarska?

https://www.topky.sk/cl/11/1594773/Necakane-rozhodnutie-Rezesovej-vo-vazeni–vitazstvo-svedomia–Zivotny-zvrat-na-dosah

Týmto Rezešovcom ďakujem za moj zničený život a predpokladám, že slovenská polícia pod vedením vtedajšieho policajného prezidenta Jána Piptu toto tunelovanie VSŽ Košice skutočne chceli „riešiť“. Nič nezistili preto, že nič nevyšetrovali. Žiadny iný dovod k nezisteniu rozkrádania VSŽ neexistuje.
Ale dovod k nevyšetrovaniu našla i slovenská prokuratúra, tiež by ma zaujímalo prečo sa tak rozhodli.

Doplnenie 13.10.2022:

Zaujalo mi ešte vyjadrenie znalcov, že pila až po nehode. Takže sposobila nehodu, pri ktorej uhoreli 3 ľudia na mieste a jedna žena v nemocnici zomrela. A ona miesto toho, aby volala záchranku, tak vytiahla podľa znalca fľašu vodky a napila sa. Logické však? Miesto toho, aby im pomohla, pokiaľ pomocť šlo, minimálne volať pomoc hasičov, aby auto hasili, a záchranárov, aby pomohli, tak si podľa znalca dá alkohol na ukľudnenie ….veď jej sa nič nestalo, ale oni prišli o život. Nie je to neposkytnutie prvej pomoci pri nehode, ktorú sposobila ona?

To je logika znalcov. Ja by som sa ich skor spýtala, čo za to dostali?

Informácie mám z tohto článku:

https://www.aktuality.sk/clanok/222876/novy-sudny-znalec-potvrdil-ze-rezesova-pila-az-po-nehode/

„Podobne ako moji maďarskí kolegovia z oblasti súdneho lekárstva, aj ja som vylúčil prítomnosť akýchkoľvek drog alebo opiátov v tele podozrivej v čase dopravnej nehody. Druhým závažným zistením je, že tvrdenia podozrivej v jej výpovede nie sú v rozpore s výsledkami laboratórnych toxikologických a krvných skúšok, ktoré zabezpečili maďarské policajné orgány po dopravnej nehode,“ povedal znalec Kováč Novému Času. To znamená, že podľa neho Varholíková otvorila vodku až po tragickej zrážke a vtedy si z nej aj odpila.

Kto je súdny znalec Martin Kováč?

patológ pracujúci v prešovskej nemocnici ako súdny znalec v odbore zdravotníctvo a farmácia a tiež ako súdny znalec v odvetví súdne lekárstvo (toxikológia, alkohológia a sérohematológia)
do zoznamu súdnych znalcov bol zapísaný v roku 2004

Povodné články k nehode, asi ste ich väčšina čítali:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/06/eva-rezesova-jej-nehoda-v-madarsku-a-suvislost-s-vsz-kosice/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/08/rezesovci-a-spravodlivost-po-slovensky/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/11/boris-kollar-a-spravodlivost-pre-rezesovcov-podla-neho-neplati/

Povodné články ku kauze VSŽ Košice, asi ste ich väčšina čítali:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/05/20/existuju-veci-medzi-nebom-a-zemou/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-nemocnica-kosice-saca-a-s/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/12/18/kauza-vsz-a-slobodne-slovenske-media-1-cast-lucia-zatkova/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/29/vladimir-palko-byvaly-minister-vnutra-a-kauza-vsz-kosice-jeho-odpoved/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966463x
Priemerná čítanosť článkov: 15135x

Autor blogu

Kategórie