Založ si blog

Daniel Lipšic, prečo ste mi nepomohol ako špeciálny prokurátor?

Pana Lipšica som oslovila dvakrát a moje maily čítal. Tu sú priložené dokazy. Do dnešného dňa sa k nim nevyjadril, ani nič neriešil.

Ide o túto kauzu:
https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-nemocnica-kosice-saca-a-s/

Je to pre neho nepodstatná kauza? Nejaké tunelovanie miliard ešte korún z VSŽ Košice ho nezaujíma tak veľmi, že mi do dnešného dňa neposlal žiadnu odpoveď a nič neurobil, aby ma ochránil?
Ja si nezaslúžim podľa neho žiadnu ochranu, ani žiadnu pomoc? V médiach je často, tak prečo nikdy nehovoril o mojom prípade?

Tu sú printscreeny mailov, ktoré sú dokazom, že moje maily Daniel Lipšic čítal.

Lipšic: Hrubokrká mafia sa tiež bránila spochybňovaním prokurátorov, je to ako cez kopirák

Ako ste povedal v tomto rozhovore, vám prináleží viesť trestné stíhanie kamkoľvek vás dokazy zavedú a to sa aj deje.

A chápete, pokiaľ vás tie dokazy dovádzajú na najvyššie poschodia verejného života, politiky, biznisu, tak bude to mať nejakú reakciu v smere útokov na prokurátorov, vyšetrovateľov, sudcov. Nie je to nič príjemné, ale zvykli sme si a ubezpečujem každého, že nás to absolútne v ničom neovlyvňuje.

Vy idete vo vašej línii, dokazov, zákonov…

V rozhovore spomínate, že ste bol včera zastupovať obžalobu vo veci Takáčovcov. Obhajoba rovnako napádala manipuláciu polície údajnú, kajúcnikov… Tam ste mal rozhodnutie o dovolaní ohľadne Roberta Okoličányho a spol. kde obhajoba namieta: nevinný je, nie je tam jediný dokaz, trestné stíhanie bolo vykonštruované politicky zmanipulované, predseda senátu bol dosadený…
Nič nové pod slnkom.

Tie útoky ste asi museli očakávať…
Tvrdíte, že ste elitní prokuratori (špeciálna prokuratúra), ktorí dozorujú a zastupujú na súdoch najzávažnejšie veci, ktoré sú najviac ohrozujúce pre právny štát.
Tak ste očakával, že tie ďalšie složky vám budú držať chrbát. (tajná služba, generálna prokuratúra…)

Tvrdíte, že máte povinnosť si prokurátorov zastávať…vy si nevyžadujete zvláštnu podporu….

V princípe stíhate osoby z každej politickej strany.

Upozorňujete na to, že Vám vytli o niektorých sťažnostiach sa rozhoduje mesiace a žiadna reakcia nepríde a že sme ďaleko od rovnakého metra…

Vy ste nič nevyšetrili na prokuratúre a ja som skončila s dlhmi a na ulici….Keby som ja takto porušovala Vaše práva, tak by ste sa bránil v médiach a ja som tuto možnosť nemala…(tlačovka, statusy na fb…)

Kto je za to zodpovedný?

Mali by sme mať na Slovensku nejaké mechanizmy, ako sa človek vie domocť práva…? Aké mechanizmy máme, keď Vy samotný ma ignorujete?

Podľa Vás najpodstatnejšou vecou je, aby boli v kľúčových pozíciach pozíciach osoby, ktoré sú odborne erudované a charakterovo nezlomné. Zaujímavé je vyjadrenie cca okolo 19.minuty.

Je to dôležité. Mafia v bielych golieroch je však horšia ako nejaké hrubé krky. Je sofistikovaná.

Može byť aj taká verzia, že sa to účelovo sa to naťahuje, aby sa spochybnili vyšetrovania…
Mali by ste rešpektovať svoje kompetencie a neprekračovať ich …a nekašlať na ne.

Ja som chcela, aby sa verejnosť dozvedela, že som obyčajný a nevinný človek, ktorému ste svojim nekonaním v prokuratúre a polícii zničili život. Prokuratúra mi nepomohla, polícia tiež nie a novinári odmietajú o tom informovať….a ešte ste ma neochránili.

Vy ste povedal v tomto rozhovore: Z akého dovodu sa bránili, aby sa vec dostala na súd, ak tvrdili, že neexistujú žiadne relevantné dokazy? Ja by som také jednanie privítal. Nech tam príde verejnosť, vyvrátim obžalobu…

Tak prečo si rovnaké otázky nedávate pán Lipšic i v kauze vyšetrovania tunelovania VSŽ Košice a v ďalšej tým súvisiacej kauze, na ktorú som vo svojom maili, i dopise Vám upozornila?

D. Lipšic: Keby nám neboli kladené prekážky v našej práci, nemuseli by sme chodiť do médií

Kto vám v skutočnosti dáva prekážky? Vy sa nedokážete brániť? Nemali by ste byť odolní akýmkoľvek prekážkam, keď ste elitní prokuratori?
A ako sa má brániť obyčajný človek, ktorý nemá prístup do médií, i keď ich o pomoc prosí dlhé roky?

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/10/daniel-lipsic-maros-zilinka-a-praca-prokuratury/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/14/oznameni-kriminalni-policii-cr-od-nepohodlneho-svedka-tunelovani-vsz-kosice/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/12/caputova-hamran-a-spravodlivost-po-slovensky/
Prikladám zaujímavý rozhovor s Jánom Baránekom.

Napätie a hnev voči vládam silnie. Hrozí Európe vzbura?

A vyšetrujete aj túto verziu vraždy na Zámockej ulici, ku ktorej vás verejne vyzval bývalý pracovník SIS Martin Bavolár?

A čo hovoríte na tieto informácie? Nemali byste vyriešiť pri tejto vražde všetky možné verzie? Viete, VSŽ Košice nikdy nevyšetrovali, nikdy ma neochránili, takže sa mi nedivte, že vám štátnym orgánom nedokážem veriť i v iných vyšetrovaných prípadoch.
Tak vyšetrite pán Lipšic prečo mi nepomohla polícia, prokuratúra, poslanci, minister vnútra, predseda vlády, prezidentka nepomohli? Lebo sa vám nechce? Alebo ja nemám rovnaké práva ako ostatní ľudia?

Svoje názory som ku kauze vraždy na Zámockej ulici v Bratislave vyslovila už v tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/17/boris-kollar-zakazujete-nam-premyslat-zdravym-rozumom-prestante-sirit-paniku/

Ste veriaci pán Lipšic a karma funguje pre všetkých a každému sa všetko vráti. Tak prečo sa nesnažíte pracovať vo všetkých prípadoch rovnako poctivo. Ste za to platený, všetci, ktorých som oslovila.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/05/20/existuju-veci-medzi-nebom-a-zemou/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2963466x
Priemerná čítanosť článkov: 15120x

Autor blogu

Kategórie