Založ si blog

Premiér Heger a jeho vnímanie spravodlivosti a demokracie

Premiér Heger tvrdí, že strelec zo Zámockej ulice v Bratislave chcel rozvrátiť spoločnosť a destabilizovať štát. Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) to povedal na tlačovej besede po rokovaní Bezpečnostnej rady Sr. Podľa Hegera išlo o útok na demokraciu a slobodnú spoločnosť, ktorá rešpektuje rôznorodosť.

Na šírení extrémizmu majú v tomto prípade podľa premiéra veľký podiel i sociálne siete, preto chce problematiku riešiť aj na európskej úrovni. Heger doplnil, že je potrebné zaoberať sa vymožiteľnosťou práva, posilnením útvarov bezpečnostných zložiek expertmi na počítačovú kriminalitu, no aj osvetou na školách a ochranou najzraniteľnejších skupín i posilnením práv LGBTI komunity.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) podotkol, že išlo o bezprecedentný teroristický čin. Upozornil tiež, že je potrebné, aby sa politici zdržali radikálnych prejavov, či už voči politikom, LGBTI+ skupine, voči Židom, či proti lekárom a vedcom.

V stredu 12. októbra zastrelil pred bratislavským LGBTI podnikom Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave páchateľ dvoch ľudí a jednu osobu zranil. Motívom útoku bola nenávisť k homosexuálom, strelec svoje obete nepoznal. Podľa doterajších informácií bol páchateľom študent gymnázia pre mimoriadne nadaných žiakov Juraj K. z Bratislavy, ktorý následne po útoku spáchal samovraždu.

Je to presná citácia z tohoto článku:

https://slovenka.zenskyweb.sk/clanok/53736-pachatel-zo-zamockej-ulice-chcel-rozvratit-spolocnost-destabilizovat-stat

Každá vražda je zlá vec, neschvaľujem ju a treba ju vyšetriť. Ale žeby tento šikanovaný chlapec chcel rozvrátiť spoločnosť a destabilizovať štát? To potom každá vražda rozvracia spoločnosť a destabilizuje štát? Keby to chcel urobiť, tak to urobí, ale chlapec bol príliš mladý na to a nemal na to ani postavenie, aby sa mu to podarilo. Destabilizovať štát možu svojimi činmi vlády štátov, politici, sudcovia, prokurátori, advokáti, ale nie študent bez praktických skúseností z bežného života.
Divím sa, že Vám neoponoval žiadny novinár a nevyvrátil Vám tie nezmysly, čo ste povedal.
Ja som si myslela, že prezidentka „vedie“ v tých nezmyselných rečiach, ale Vy ste na tom podobne…..

Pan premiér Heger, útok na demokraciu a slobodnú spoločnosť je Vaše jednanie, lebo kryjete nečinnosť polície a prokuratúry pri kauze ututlaného vyšetrovania VSŽ Košice. Ako rešpektujete roznorodosť, keď mne ste nepomohli? Patrí pod Vás ako premiéra minister vnútra, minister spravodlivosti a máte priestor v médiach. Tak prečo ste ani raz neriešil verejne moj prípad? To nie je útok na demokraciu a slobodnú spoločnosť? Alebo kto v skutočnosti robí premiéra, keď Vy to odmietate riešiť? Lebo ja mám pocit, že Vy to nie ste, keď nepracujete ako premiér….

Oslovila som Vás niekoľkokrát: mailom 7.9.2022, poslala aj poštou doporučene dopis, vložila konkrétny otvorený dopis premiérovi Hegerovi…, to znamená celý článok na Váš FB. Nikdy ste moj prípad verejne neotvoril, i keď možností ste v médiach mal dosť. Miesto toho v kuse počúvame o terorizme mladého 19 muža, pričom o tomto prípade neviete nič, lebo vyšetrovanie je na začiatku a nie ste vyšetrovateľ.

Potrebujete zakryť ešte väčší průser, odkloniť pozornosť od iného prípadu, preto ten cirkus s takzvaným terorizmom?

Tak rozkradnuté miliardy z VSŽ Košice, neschopnosť konkrétnych prokuratorov a vyšetrovateľov pre Vás nie je problém, ale z 19- násť ročného šikanovaného chlapca urobíte teroristu, lebo sa už nemože brániť? Je to vražda, ale keďže pachateľ nie je dobre na zázname vidieť, tak ja pochybujem pri Vašej hystérii i o tom, že strielal práve on. Mám právo si myslieť čo chcem, keď ste tak drzý, že odmietate otvoriť verejne kauzu VSŽ Košice a zneužívanie právomoci verejného činiteľa a zločin proti ľudskosti. Koľko kauz ste ešte takto „neriešil“, keď Vás poprosili o pomoc? Vy sa tvárite, ako keby som Vás ani neoslovila.

To sa nenájde ani jeden novinár, ktorý Vám bude oponovať, že si máte robiť prácu premiéra a nie vyšetrovateľa a nekecať nezmysly? Tu nejde ani tak o toho chlapca, vyšetrenie vrážd a terorizmus, ale o to, aby ste nás viac kontrolovali, však? Kde beriete tu drzosť všetci zneužívať smrť troch mladých ľudí pre svoje ciele, aby ste nás mohli kontrolovať? Nemal by ste riešiť podstatné problémy a trvať na tom, nech to vyšetria vyšetrovatelia bez vypúšťania informácií do médií? Nemalo by byť i toto trestné? Je to únik informácií zo živého prípadu a može to mariť vyšetrovanie.

Pan premiér, mnohí ľudia sú na hranici chudoby, nemajú na živobytie, a vy nás nutíte riešiť práva homosexuálov? Ja ich rešpektujem aj bez akéhokoľvek zákona, rešpektovala som ich aj predtým, ale nech aj oni pomáhajú v tejto kríze (corona, vojna) ostatným ľuďom. Alebo nebudeme mať sice čo jesť, bývať pod mostom, ale budeme všetci riešiť to, či sa majiteľ baru na Zámockej cíti bezpečne na Slovensku?

Čaputová to citlivo vníma, že sa bezpečne necíti. Ale keď som jej napísala ja, že zažívam obrovskú nespravodlivosť na Slovensku, nie som v bezpečí na Slovensku, to ste ani jeden citlivo nevnímal a neriešil. Prečo? Ja nemám rovnaké práva?
Tak kto tu destabilizuje spoločnosť? Nie náhodou vy politici a prezidentka, plus justícia?

A kedy budete obaja riešiť skutočné problémy obyvateľov Slovenska? Alebo tie vás nezaujímajú? Teraz vás zaujíma len terorizmus a homosexualita? A čo je vlastne terorizmus? Pretože ako Slováci veľmi nenávidia bezdomovcov, tak i to sa dá nazvať minimálne neľudskosťou….bezdomovcom sa može ktokoľvek: stačí málo a už sa to valí…

A pri tejto vláde vám ostatným hrozí, že tiež zostanete mnohí bezdomovcami….možno to bude Čaputová citlivo vnímať, to nevadí, že vám to nepomože… a Heger bude riešiť demokraciu a práva menšiny, ako keby sme nemali byť všetci rovnocenní a nemali by pre všetkých platiť rovnaké práva…

Nie je celá ta kauza umelo nafukovaná a v skutočnosti platí skor verzia, ktorú uverejnil Martin Bavolár bývalý príslušník SIS na sociálnych médiach?

Dokaz na toto jeho tvrdenie som pripojila v tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/22/daniel-lipsic-preco-ste-mi-nepomohol-ako-specialny-prokurator/

Ktovie ako to v skutočnosti bolo…Prečo to nevyšetrujete ako vraždu a až na konci vyšetrovania neusporiadate tlačovku? I keď pri všetkých ostatných vraždách tlačovky nerobíte a hlavne nerozprávate o prípade celé dni v médiach…. Kedy stíhate normálne pracovať, za čo ste platení?

Prečo nevyšetrujete šikanu tohto chlapca? Kto ho šikanoval a ako to vyriešili? Prečo nevyšetrujete, ako je možné, že tá streľba bola natočená a ten, kto ho videl, prečo nezavolal políciu ihneď, ako videl, že ten strelec tam čaká? Nie je spoluvinník?

Strieľal v skutočnosti ten chlapec? Lebo podľa videa útočník bol vysoký štíhlý muž a chlapec mal skor zavalitejšiu postavu? Spáchal v skutočnosti ten chlapec samovraždu alebo mu niekto pomohol? Nie som jediná, ktorá má tieto pochybnosti….práve preto chcete viac kontrolovať sociálne siete, aby sme si nemohli myslieť, čo chceme?

Vy tomu hovoríte extrémizmus? Ja tomu hovorím sloboda slova a nezabúdajte, že tí, ktorých nazývate extrémistami, vás politikov živia svojimi daňami, väčšina z nich poctivo pracuje za nízke platy. Alebo si myslíte, že peniaze na vaše platy napršia z neba?

Uvedomujete si, že nás kontrolujete za dane občanov, teda naše peniaze? Áno, beriete určite nie malé platy z daní občanov a miesto toho, aby ste vyšetrovali skutočné zločiny, napríklad kto zastavil vyšetrovanie tunelovania VSŽ Košice, tak riešite našu kontrolu, čo si vobec myslíme… Je toto vobec demokracia? A ústava vám nič nehovorí? Lebo cenzúra nie je dovolená….

A aké veľké rozkrádačky polícia vobec vyšetrila za tie roky? Mne sa zdá, že skoro nič, súdite ľudí za ukradnutie rohlíkov, pár bobúľ hrozna, za kopnutie policajtky a za vymyslený terorizmus chlapca súdy odsúdili na 25 rokov. Nižšie je odkaz na článok.To snáď ani nemyslíte vážne, keď tomu hovoríte spravodlivosť?

https://kosice.korzar.sme.sk/c/7278209/kosicky-terorista-dostal-za-bombovy-utok-opat-25-rokov.html

Takže umelo si vyrábate teroristov, ale skutočných zločincov nevyšetrujete? Skutočné rozkrádanie tiež nevyšetrujete….a budete vyšetrovať aj umelo vyvolanú kauzu corona a prečo už dávno neliečia lekári mnohé choroby stravou? Prečo sa liečbe stravou slovenskí lekári nevenujú, keď v zahraničí mnohé choroby lekári stravou liečia?

Hovorím lekári, nie laici. Max Gerson bol lekár, Ruediger Dahlke je tiež lekár, ďalšie mená lekárov sú v dokumentoch, ktoré spomínám v nižšie pripojenom článku:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ruediger_Dahlke

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/29/na-strave-zalezi/

Vrátim sa k prípadu Juraja Krajčíka.
A písal ten 65-stránkový panflet ten chlapec alebo niekto iný? Viete, tomu chlapcovi bolo 19 rokov a na napísanie takéhoto dokumentu je potrebné mnoho času, na hľadanie informácií, aby to malo hlavu a pätu….predpokladám, že aspoň pol roka. Keby bol len plný nenávisti, tak nenapíše o tom 65 stran…ale to sa už nedozvieme, lebo nežije. A keď bol šikanovaný, tak bol dosť frustovaný na to, aby napísal 65 strán zmysluplného textu, i keby bol plný nenávisti.

Čítala som v rámci mojho laického štúdia niektoré diplomové práce absolventov právnických fakúlt a často to boli hlavne teoretické reči. Nič iné sa po nich podľa témy ani nevyžadovalo, ale nebolo to často bohvieako kvalitné …A na to, aby človek napísal zmysluplných 65 strán fakt potrebuje čas a informácie, a hlavne funkčný mozog. Keď bol niekto šikanovaný tak, že mu museli pomáhať dvaja psychologovia, tak asi ťažko sa na to zmože. Nevieme, či nebral lieky, ale hneď na začiatku vyšetrovania vieme, že bol terorista……keď bol samotár, tak mnoho ľudí neinformoval o svojich názoroch….a to, že tvrdíte, že nechal nejaký list…..Kde je isté, že to bol jeho list, že to nie je podvrh? I pri vážnejších prípadoch sa robí grafologický rozbor, či to bolo skutočne jeho písmo…..ale vy máte hneď na začiatku všetko jasné, bez vyšetrovania.
Nevyšetrujú sa vraždy mesiace?

A prečo aspoň nepripúšťate, že to mohla byť vražda zo žiarlivosti, ako kolovalo na sociálnych sieťach a uviedla to i TV Joj? Pripojila som dokaz na tuto info v tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/16/prezidentka-caputova-kto-podla-vas-utoci-na-celu-spolocnost/

Neverím Vám i preto, že hneď na začiatku niekto z Vás na tlačovke vyhlásil, že páchateľ obete nepoznal. Ako to viete, keď ste ešte nič nevyšetrovali? A prečo potom cca pol hodiny čakal na konkrétných ľudí? Už z videa vidno, že čakal na konkrétnych ľudí, nie bezhlavo strieľal na kdekoho…keby mal nenávisť k homosexuálom, tak vtrhne dovnútra a strieľa všetkých zaradom….V tej kauze je veľa otáznikov, ale vyšetrovatelia za tie ich určite nie malé platy nie sú ochotní vyšetriť všetky verzie? Nie je Vám to divné? Prečo sa do toho miešajú politici, keď vyšetrovatelia by mali byť nezávislí?
Ale keď vás viacerých som oslovila, že vyšetrovatelia a prokurátori ututlali kauzu tunelovania VSŽ Košice, tak ma ignorujete. Práve v mojom prípade ste mali konať a zastať si mňa, prečo vyšetrovatelia brali plat za ututlanie vyšetrovania? Alebo ja si spravodlivosť nezaslúžim? Kde beriete tú drzosť triediť ľudí na tých, ktorým pomáhate a ktorým nie? Je to diskriminácia.

Viete, viem z vlastnej skúsenosti, čoho je schopná polícia, keď ma naháňali ako keby som tie železiarne vytunelovala ja, mala som divné telefonáty z polície, uvádzam ich v tomto nižšie pripojenom článku….mne „pomáhali“ tiež na druhý svet…
Vyšetrovanie tunelovania VSŽ Košice zastavil samotný vtedajší policajný prezident Jan Pipta a po odchode z polície ho Ladislav Drábik, bývalý viceprezident VSŽ Košice urobil spoločníkom vo svojej firme. Keď toto sa Vám pan Heger zdá v pohode, tak Vaši rodičia a učitelia z Vás vychovali bezcharakterného človeka!
A tu absurditu s terorizmom ste vymysleli kvoli mojej kauze? Aby ste nás mohli viac kontrolovať? A aby to vyzeralo, ako veľmi makáte? Pretože keď to praskne, tak to bude průser….
Prezidentka Čaputová ma na FB zablokovala, nesmiem pridávať komentáre, na pravda.sk FB som tiež blokovaná, nesmiem pridávať komentáre (viem to už dávno, i keď som tam nikdy nediskutovala, asi ma zablokovali preventívne). Ostatní debatovať možu, ja nie.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

Ako povedal Boris Kollár:

Právo a zákon musia platiť pre každého jedného občana, pre každého vyšetrovateľa, pre každý orgán činný v trestnom konaní, pre každého prokurátora a sudcu.
Mojou najvyššou métou je spravodlivosť. Ostatné je pod tým. Mám niečo podporovať, keď vidím, že sa deje skrivodlivosť? Mám si predtým zavrieť oči?

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/11/boris-kollar-a-spravodlivost-pre-rezesovcov-podla-neho-neplati/

Ale prečo to nedodržujete ani jeden z Vás, ani prezidentka Čaputová?

Je to tak absurdné, čo sa na Slovensku deje…. A prečo o tom novinári informujú, keď vyšetrovanie je na začiatku a ešte nič nevedia? Lebo tieto informácie „vypúšťajú“ samotný Lipšic a funkcionári polície na cca 1 hodinovej tlačovke. Nie je to divné? A nemali by pravidlá vyšetrovania dodržovať práve oni? Nemali by o ničom informovať a na informácie smerom von by malo byť embargo a mali by len pracovať, aby nemarili vyšetrovanie?

Prečo iným vraždám nevenujete rovankú pozornosť? A kedy budú skutočne vyšetrovať, keď čas venujú informovaniu médiam?

Je neskutočne drzé od Vás, že odmietate riešiť kauzu ututlaného tunelovania VSŽ Košice a aj druhý prípad, ktorý som spomínala v liste. Prečo v mojích prípadoch tak rýchlo polícia a prokuratúra neinformovala verejnosť a neriešila ich?

Prečo ste netrvali na tom, aby aj moj prípad bol vyšetrený? Času ste na to mali dosť. Možete rovnako urobiť tlačovku s Lipšicom, Žilinkom, Hamranom, Mikulcom a Čaputovou a vysvetliť mi verejne, prečo ste mi nepomohli?

Na Slovensku, i v ČR som hľadaná osoba, takže pre mňa to nemože byť neaktuálna kauza. Prečo ste mi zničili život? Ako to chcete napraviť? Nijak? Vyzerá to tak, že chcete, aby som umrela ako bezdomovec a mlčala. Pretože keď riešite bezpečnosť homosexuálov, pričom na Slovensku nie sú v bezpečí ani ostatní ľudia a dlhé roky….tak sa vás pýtam, kde žijete dlhé roky? Na Marse?

Ale keď sa sťažujem na nespravodlivosť ja a chcem žiť ako normálny človek, tak ma niektorí blokujete, ignorujete a neriešite to? Tak kto je tu v skutočnosti terorista?

Najprv si politici pozametajte pred vlastným prahom a riešte to, čo riešiť máte a za čo beriete plat. Vyšetrovatelia majú riešiť vraždy a tunelovania spoločností a miesto toho za vysoké platy riešia sledovania na internete? To ste už stratili zbytky zdravého rozumu?

To ľudia žijú v biede, ale majú pozitívne myslieť, lebo vy im to prikážete zákonmi? Tak zvrhlí neboli ani všetci komunisti, zažila som ich, tak viem, o čom hovorím.

Používajte zdravý rozum a pracujte v prospech občanov.
A keby ma zablokovali, i tak ma neumlčíte.

Uverím Vám, že mi skutočne chcete pomocť až vtedy, keď usporiadate tlačovú konferenciu, budete verejne hovoriť o tomto mojom prípade a verejne odsúdite všetkych vyšetrovateľov, prokurátorov, ktorí tento prípad ututlali a nepomohli mi. A zároveň odsúdite verejne všetkých novinárov, ktorí mi 22 rokov odmietali pomocť a kryli doslova lajdácku prácu polície a prokuratúry. Vtedy vám uverím, i prezidentke Čaputovej, že mi skutočne chcete pomocť.

To nie je možné, aby si polícia a prokuratúra robila čo chce a novinári to kryli.

Doplnenie: Tento článok doplňujem priamo v systéme blogu pravda.sk možno už 2 -3 hodiny a ukladám si to postupne. Medzitým mi prišla nejaká odpoveď práve od premiéra, ale uverím mu, až keď skutočne verejne otvorí moj prípad.
To i preto, že cca okolo obeda tam, kde som sa zaparkovalo cudzie auto na trávniku….neďaleko je parkovisko, kde je pravidelne volné miesto a zaparkoval na takom mieste, kde nemá čo stáť a stál tam cca pol hodiny. A kto to nepozná a nič tu nepotrebuje, tak tu nezablúdi.

To už sa mi stalo viackrát, keď niekoho naštvem článkom, mailom, tak takéto divné autá sa tu objavia a nejakú dobu stoja, len tak. Nie je to parkovisko a nie je to ani praktické miesto na státie auta.
Už dávnejšie to bolo drahé biele terenné auto s tmavými sklami, zastalo priamo pri výjazde a potom šlo otočiť na najbližšiu lúku. Kto má tak drahé auto, nebude si ničiť gumy na nejakej lúke, viditeľne to vtedy bola výstraha. To bolo pár rokov dozadu…Bola to značka z iného kraja a pokiaľ to človek nepozná, tak tam nepríde.

Dnes to bola tiež výstraha, lebo ani ja, čo nie som šofér, by som tak blbo nezastavila.
Novinár Ivan Mego, keď ešte mal svoju stránku na stope, tak som mu napísala mail s prosbou o pomoc. Vtedy už bola „corona“.

Išla som s nákupom a cudzí človek sa mi prihovoril na vlakovej stanici. Ja naivná som sa s ním bavila a ešte sa ponúkol, že ma odvezie. Nakoniec mi povedal, že je cca 500 km od miesta kde som ja a hľadal najbližší Kaufland alebo Albert. To sú obchody, ktoré majú bežný sortiment. Mal terenné auto, drahšie. Keď sa začal vypytovať na súkromné veci a hlavne chcel presne vedieť, kde bývam, tak už mi dochádzalo, že to nie je bežná ochota. Ešte povedal zopár nezmyslov typu, že len tak sa spýta cudzích ľudí na zastávke, či niekto nepotrebuje odviesť, tak som vedela, že kecá….nebol to hlupák.

Keď som vystúpila a vybral mi tašku zozadu z auta, tak tam mal nákup v igelitkách. Vtedy mi už úplne docvaklo, že potreboval vedieť presne, kde som, preto sami ponúkol, že presne ma odvezie tam, kde potrebujem.

Ivan Mego nič neuverejnil, ani sa mi neozval…ale došlo mi, že sa asi na moj prípad informoval a tohto pána vyslali, nech majú istotu, kde presne som, keby náhodou sa ma rozhodli odstrániť.
Keď zabili Kuciaka, tak ja som to brala ako výstrahu pre nás: pre mňa a pre toho, čo mi pomáha. Že dopadneme rovnako, možno že to bola výstraha hlavne pre toho človeka, aby mi nepomáhal, že potom dopadne ako Martina Kušnírová.

Preto dodržiavam zásadu, že svojmu okoliu nehovorím podrobnosti prípadu, ani čo mienim urobiť. Pretože viem už dávno, ešte z VSŽ, že keď to dopredu poviem, tak mi to prekazia.
Pár týždňov dozadu som mala zvláštny sen. Boli sme v nejakej miestnosti, kde bola aj Martina Kušnírová. Mala tam v krabici koláče, ja som sedela ďalej a tak som videla len koňakové špičky. Ponúkla nás, ja som povedala, že si dám a boli väčšie ako zvyčajne.

Tomu človeku čo mi pomáha dala, on začal jesť. Potom si vzala Martina, mne nedala nič a sadla si ku mne chrbtom. mňa ignorovala. Na to som sa zobudila. Bola som v šoku, čo sa mi snívalo, pretože Martinu som nikdy nevidela naživo, ani som na ňu nemyslela v poslednej dobe. takže nemohlo to byť v podvedomí. A ešte som bola sklamaná, že mi nedala špičku, bola totiž väčšia ako bežne a špičky mám rada.

No šok som dostala, keď iný, ale zvláštny sen mal i ten človek, ktorý mi pomáha. A začal hovoriť sám od seba, že mal zvláštny sen. Ten človek mal vo sne dve malé dievčatá v bielom, ktoré sa neušpinili (doslova to povedal, že mali biele dlhé šaty, ktoré sa nešpinili vobec, nikdy), spomínal koč, na ktorom s nimi šiel….bolo toho viac.

Keď som v šoku spomenula svoj sen a že som sklamaná, že som sa zobudila a nedostala tú veľkú špičku…tak som si vypočula, že možem byť rada, že som sa zobudila, lebo možno by to pokračovalo tak, že by som zomrela.

Ale tunelári a politici, tí ktorí to celé ututlali by tým nič nezískali. Človek, keď zomrie, tak keď niečo nedokončí na tomto svete, tak može jeho duša dokončiť to, čo nedokončila.
Hovorí o týchto zážitkoch svojich pacientov doktor psychiatrie Brian L. Weiss vo svojich knižkách. V ČR vyšlo od neho viacero kníh, ja som čítala šesť kníh od neho. O jednej som písala v tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/05/20/existuju-veci-medzi-nebom-a-zemou/

Zažil to aj moj otec, keď zomrela moja mama….keď mi ničili v rodine život, tak raz sme boli s mladšou sestrou na cintoríne spolu aj s jej deťmi. Vrátili sme se za bielehodňa, nie večer späť a otec sedel na lavičke vonku a doslova plakal od zúfalstva. Mne o tom hovoriť veľmi nechcel, ale sestre povedal, že „zase tu niekto bol“, že sa mu otvárali samy od seba dvere a trieskali. Mama, keď bola naživu a nahnevaná, tak takto trieskala dvermi.

Asi sa to otcovi stalo viackrát, podľa toho čo hovoril sestre. Keďže bol v tom dome sám, tak sa veľmi bál, keď sa mu to stalo. Neboli to halucinácie, tieto zážitky i keď iného rázu popisuje vo svojich knihách i Brian L. Weiss.
A zvláštne zážitky popisovala i moja neter, keď jej bolo asi 6 rokov a zomrel švagor. Mame povedala, keď zomrel, že ujo Jozef sa bol rozlúčiť, že ona ho videla…nikto iný ho nevidel a tomu decku bolo 6 rokov. Doktor Brian L. Weiss tiež v tej knihe píše jeden zážitok, že matka popisuje smrť babičky vnučke a malá vnučka asi 5 ročná na to povie matke, že teraz sa s babičkou rozprávala, že sedela v tomto kresle. To už nežila.

Takže na čo sa tu na tomto svete hráme, keď mnohých veciam nerozumieme? Preto sa divím, keď niekto má patent na rozum a chce nám prikazovať, čo si máme myslieť. Veď toho mnoho nevieme.

A ja som sa vrátila späť na tento svet kvoli železiarňam. Lebo som to tam ešte neprevrátila hore nohami a preto, že to nikto iný neurobí. Písala som to v jednom mojom článku, tuším to bol marec 2012. Tak to nebudem písať ešte raz.
Len som netušila, že to bude tak ťažké. Že novinári ututlajú, čo chcú a polícia a prokuratúra nepracuje tak ako má, pokiaľ ich nikto nekontroluje. Tiež som netušila, že vrcholní politici nám klamú od rána do večera. Možno ešte pracujú aspoň tí politici, ktorí sú na komunálnej úrovni. Ale vo vrcholovej politike som nikoho seriozneho nenašla. Sú to len prázdne reči.

Teraz nedávno sa mi snívalo, že som šla po tme zo zavretými očami a keď som ich otvorila tak ma v tej tme napadol človek v čiernom a začal dusiť. Bolo to tak hrozné, že ma museli zobudiť…

Na to, že ma možu zabiť, som si zvykla za tie roky. Ale pravidelne počúvam od toho, kto mi pomáha poznámku: keď ma prejde kamion….Je to tak, že toho človeka čo mi pomáha vydierajú a má za úlohu ma ničiť? A keď ma nezničí, tak sa stane nešťastná udalosť tomu človeku a neprežije to?
Píšem to preto, aby to v skutočnosti neurobili a nechali ho žiť.

Paranojou netrpím a to sa skor spýtajte novinárov, ktorí mi nepomohli, prečo to neurobili a prečo panicky vykrikovali po vražde Kuciaka, že sa boja? Čoho sa už oni možu báť, keď majú za sebou média? Hlavne,kauzám kde ide o veľa sa nevenujú vobec. Stačí sa pozrieť na kauzu Lysolaje a Česká televízia.
Marek Wollner mal kopec výhovoriek, prečo to uverejniť nemožu a Markéta Dobiášová mala podklady.
Keď to prasklo po rokoch, tak on bol bez viny a vyhováral sa, že za to može ona….pritom jej hádzal polená pod nohy….
Málokto je zo slovenských novinárov tak odvážny ako Markéta Dobiášová, ani Marek Vagovič tak odvážny nie je, ani Monika Tódová….takže slovenským novinárom nehrozí to, že ich zabijú ako Kuciaka.

https://video.aktualne.cz/dvtv/wollner-reportaz-o-hlubuckovi-jsem-nestopl-jde-o-provokaci-a/r~66c88510fc5f11eca3c0ac1f6b220ee8/

https://video.aktualne.cz/dvtv/wollner-zastavil-investigaci-patrani-nevim-proc-reportaz-zve/r~e57e663e023311ed8d680cc47ab5f122/

Báť sa može bežný človek, ktorý sa do médií nedostane, ten sa nemá ako ubrániť.

Som si vedomá, že teraz to nie je len kauza VSŽ, ale i kauza bordélu na českých súdoch….preto ma nechcú pustiť k slovu. Začne sa to sypať ako domček z kariet…mocní v oboch štátoch to vedia, preto som hľadaná ako zločinec v oboch štátoch. veď takto nenaháňali ani Rezešovcov….

Oni sa neboja nejakého vymysleného teroristu. Oni sa boja mňa, preto robia tie cirkusy s kontrolou názorov. Pokiaľ ma ktorýkoľvek novinár pustí k slovu, tak sa to zrúti ako domček z karát. Ja na rozdiel nejakého šikanovaného študenta mám aj životné skúsenosti a na to, že v prípade medializácie budú na mňa mesiace mnohí novinári doslova kydať špinu, na to sa pripravujem dlhé roky….
Veď aj tu na blogu mi za poslednú dobu zablokovali 13 článkov, to zanmená stiahli z titulky a z prehľadu článkov. Poradila som si aj tak, musela som to šíriť inak….a mali slušnú čítanosť a nikto ma nežaloval, ani server pravda.sk nikto nežaloval. Takže prečo to urobili?

Z blogov si robím printscreeny, takže keby ma chceli celkovo zmazať, použijem to proti nim ako cenzúru…..

A nepište mi do diskusie trollovia, že to je moj problém. Nie je, je to problém bezcharakternosti novinárov, že nekontrolujú ten bordél na Slovensku a polícia a prokuratúra, vraátane politikov to zneužíva a nepracuje tak, ako má. Ja som nerozkradla a netunelovala železiarne a pokiaľ ma ktokoľvek, či admin kritizuje, že to je moj problém, že mám zničený život, tak to nie je pravda.
Zničila mi ho ľahostajnosť novinárov, ktorí o veľkých kauzách neinformujú.
Písala som to v liste Kuciakovým rodičom.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/13/list-kuciakovym-rodicom-ohladne-prace-novinarov/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/otvoreny-dopis-premierovi-eduardovi-hegerovi-ktory-tvrdi-ze-slovensko-je-slobodna-a-demokraticka-krajina/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/15/pan-heger-mne-na-toto-vase-spravanie-ospravedlnenie-nestaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/10/daniel-lipsic-maros-zilinka-a-praca-prokuratury/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/dokedy-sa-budeme-hrat-na-demokraciu-a-pozerat-na-nespravodlivost/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/14/oznameni-kriminalni-policii-cr-od-nepohodlneho-svedka-tunelovani-vsz-kosice/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/03/caputova-hamran-vagovic-matovic-mal-pravdu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/03/nezavislost-medii-a-politici/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/12/caputova-hamran-a-spravodlivost-po-slovensky/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2963767x
Priemerná čítanosť článkov: 15121x

Autor blogu

Kategórie