Založ si blog

Otvorený dopis premiérovi Eduardovi Hegerovi, ktorý tvrdí, že Slovensko je slobodná a demokratická krajina

Ak hovorím, že Slovensko je slobodná a demokratická krajina, tak to myslím vážne. Je neprípustné, aby sa ktokoľvek kvôli svojmu spôsobu života mal báť o svoj život.
VČERAJŠÍ ÚTOK, PRI KTOROM ZOMRELI DVAJA ĽUDIA HRUBO ODSUDZUJEM. ŽIADNA FORMA EXTRÉMIZMU NIE JE PRÍPUSTNÁ.

Eduard Heger predseda vlády toto napísal dnes na FB. To znamená 13.10.2022

Tak keď to tvrdí Eduard Heger ako premiér SR , tak ho verejne žiadam, aby mi konečne odpovedal na moj list, ktorý som poslala mailom 6.9.2022 a poštou doporučene. Do dnešného dňa som od premiéra odpoveď nedostala. Dostali tento mail i pracovníci jeho kancelárie.
Nikto mi neodpovedal. Ale pán premiér má čas na vyjadrenie k inej kauze, tak si určite nájde čas i na pomoc mne.
Veľmi rada si od neho nechám vysvetliť, prečo na Slovensku platí spravodlivosť len pre určitých ľudí.

Keď Eduard Heger tvrdí toto, tak nech to dodrží v bežnom živote:
Ak hovorím, že Slovensko je slobodná a demokratická krajina, tak to myslím vážne. Je neprípustné, aby sa ktokoľvek kvôli svojmu spôsobu života mal báť o svoj život.
A podľa neho žiadna forma extrémizmu nie je prípustná.

Tak keď nie je prípustná, tak prečo sa o svoj život bojím 22 rokov a nikto mi zo slovenských politikov, polície a prokuratúry nepomohol? A na Slovensku som mohla dožiť jedine pod mostom, lebo nikto mi nebol ochotný pomocť, ani novinári.
Takže asi má Matovič pravdu, čo sa týka novinárov….

Tu je celé znenie listu, ktorý som poslala 6.9.2022

Eduard Heger, predseda vlády Slovenskej republiky
Úrad vlády Slovenskej republiky
Námestie Slobody 1
813 70 Bratislava 1

Vážený pán premiér,

keď Vám tak veľmi záleží na dodržiavaní Ústavy SR, tak mi pomožte verejne otvoriť túto 22 rokov ututlávanú kauzu. Alebo ja nemám ľudské práva? V článku nižšie nájdete podrobnosti:

https://popelka.blog.pravda.sk/2020/12/10/prezidentka-zuzana-caputova-a-generalny-prokurator-maros-zilinka/
Preposielam Vám dopis, ktorý som poslala prezidentke Zuzane Čaputovej. Riešte to obaja.

Oslovila som pracovníkov prezidentskej kancelárie mailom už v decembri 2020, ale všetci ma ignorovali, vrátane Vás, pani prezidentka. Keď Vám o tom nepovedali, to nie je moj problém, ale Váš, že ste si vybrali neschopných pracovníkov alebo je druhý dovod, že Vás skutočné problémy občanov nezaujímajú a nechcete ich riešiť, len „pekne“ rozprávate. Nie je možné, aby polícia doslova sa vykašľala na dve veľké kauzy a mne ako svedkovi zničila život a ešte ničí. Veď ja som nič netunelovala, prečo musím žiť ako bezdomovec bez akéhokoľvek prijmu a bez akéhokoľvek majetku? Upozorňujem Vás na to, že buď to budete riešiť, alebo to v budúcnosti použijem proti Vám. Ako právnička určite viete, že kryť trestnú činnosť je trestné. Tak odvolajte za to ministra Mikulca a dajte na neho trestné oznámenie. Keď to nechcel riešiť, tak nech je za to stíhaný on.

Som reálna osoba a žiadam prezidentku, aby otvorila verejne túto tému. A pani prezidentka je platená za prácu pre blaho občanov.

Čítala som Váš prejav pani prezidentka k výročiu ústavy a vyberám z neho:
A aj keby som rada povedala opak, zdá sa mi, že z pohľadu úrovne politickej kultúry sme i po tridsiatich rokoch od prijatia našej ústavy stále dosť ďaleko od toho, aby sme sa smelo mohli označiť za vyspelú demokraciu s vysokou úrovňou právneho štátu, kde sa ústava teší prirodzenému rešpektu. Miestami mám dokonca pocit, že v úrovni nášho prístupu k ústave a ochrane ústavnosti ideme presne opačným smerom.

Vo svojom prejave hovoríte o úrovni politickej kultúry. Čo je politickou kultúrou podľa Vás? Pekne hovoriť a nič nerobiť pre občana? Myslím tým, dodržiavanie právneho štátu pre všetkých, nerozkrádať štát cez predražené štátne zákazky, zjednodušiť zákony, pracovať skutočne pre občanov, zlepšiť zdravotný systém…. Z toho nedodržiavate nič, ani vy, ani ostatní politici.

Čo znamenajú Vaše slová….. „kde sa ústava teší prirodzenému rešpektu“? Ako sa može ústava tešiť rešpektu? Veď ju nedodržiavate ani Vy sama, keď nerešpektujete ústavu v tom, že všetci sme rovni v povinnostiach i právach. Ja som Vás žiadala, aby ste mi pomohla a aby ste verejne hovorila o kauze VSŽ a i tak ste vymenovala Maroša Žilinku za generálneho prokurátora a nerešpektovala moje právo, aby sme boli všetci rovni pred zákonom. Takže ústava SR sa u Vás neteší rešpektu.
Áno, ideme presne opačným smerom….Ale tým opačným smerom idete hlavne Vy, keď beriete za to vysoký plat, aby ste bola prezidentkou všetkých Slovákov a riešila skutočné problémy Slovenska. Neriešite ich, ale máte tu drzosť ostatným vyčítať, že sú nezodpovední, že sa nedali zaočkovať. To som čítala v médiach.

Ako ja možem zodpovedne riešiť zdravie iných, keď oni na seba kašlú? Očkovaním? To je hlúposť, zdravie sa rieši v prvom rade zdravým životným štýlom každého jednotlivca. Každý si to musí riešiť sám.

Ale riešiť aby právo a spravedlnosť platilo pre všetkých rovnako, to sa Vám pani prezidentka nechce? Možte to urobiť cez ministra vnútra a ministra spravodlivosti a hovoriť o konkrétných nevyšetrených prípadoch verejne. Ja som Vám dovolila o mojich prípadoch hovoriť verejne, tak ste to mohla urobiť už v decembri 2020. Neurobila ste to. Taktiež je nutné o tých to prípadoch verejne hovoriť z toho dovodu, že keď sa o tom mlčí, polícia a prokuratúra to ututlá a nerieši. Tak potom za čo berú plat? Za buzeráciu ľudí a za trestanie ľudí za ukradnuté rohlíky a bobule hrozna?

Z Vašeho prejavu ďalej citujem:
Vo vyspelej demokracii hodnej svojho mena je nepredstaviteľné označovať za zlomyseľnosť, či dokonca vlastizradu to, ak sa urobia kroky smerom k preskúmaniu ústavnosti postupov, o ktorých ústavnosti existujú vážne pochybnosti. Je celkom nemysliteľné hľadať vinníka zodpovedného za to, že sa predišlo porušeniu ústavy využitím postupov, ktoré ona sama za týmto účelom zaviedla. Je ľahkovážne ignorovať signály na možné rozpory legislatívy s ústavou a stavať ich do protikladu so záujmom verejnosti. Tieto dva záujmy totiž nikdy nemôžu ísť proti sebe. Na margo rôznych diskusií o tom, akú zmenu naša ústava potrebuje, sa mi preto žiada povedať, že zo všetkého najviac potrebuje zmenu prístupu k nej – a to veľmi naliehavo.
Naša ústava najviac potrebuje, aby sa dodržiavala a to nerobíte ani Vy ako prezidentka.

A dodržiavať by ste ju mala ihneď, na zbytočné doslova bláboly nemáme čas. Aké kroky ste urobila ako prezidentka a právnička smerom k preskúmaniu ústavnosti postupov o ktorých ústavnosti existujú vážne pochybnosti? No žiadne kroky ste neurobila, ignorovala ste ma tak, ako ignorujete väčšinu občanov SR.

Vy budete hovoriť o ústavnosti, keď ja sama som Vás požiadala pred cca 1,5 rokom aby ste zvážila vymenovanie Maroša Žilinku za generálneho prokurátora a neurobila ste nič. Ignorovala ste ma. Prečo? Lebo som bezdomovec? Keby som bola Ukrajinec tak by ste mala iný prístup?

Taktiež som upozornila na to, abyste otvorila kauzu nevyšetreného tunelovania VSŽ Košice a ignorovala ste ma. Keď si myslíte, že máte právo kecať občanom do očkovania experimentálnou látkou, do čoho Vám nič nie je a o svoje zdravie sa ma prevenciou každý starať hlavne sám, tak si dovoľujem tvrdiť, že máte doslova povinnosť sa starať, aby minister vnútra a spravedlivosti fungoval tak ako má a poctivo pracoval. Keď tak nerobia, tak ste ich mala odvolať a podať na nich trestne oznámenie.

To ste si svoju ústavnú a občiansku povinnosť nesplnila.
Tak ako si vobec dovoľujete robiť „prednášku“ bežným občanom, keď sama na ústavu zvysoka kašlete a veselo ju porušujete? Vážne si myslíte, že sme všetci idioti?
Vážne Vás občania neplatia len za to, aby ste predvádzala modely svojho dvorného návrhára, ktorého Vám platia občania. Ste prezidentka všetkých občanov.

Zaujímavá je Vaša úvaha o Ústave SR. Pretože v skutočnosti je to len estráda bez hlbšieho významu, ktorá slúži na zakrytie nedostatočného rešpektu a hlavne dodržiavania k nej. Skutočne nestačí ústavu len jeden deň v roku oslavovať, čo v skutočnosti Vy ako prezidentka a politici, poslanci a polícia, prokuratúra a súdy robíte. Na Slovensku skutočne platí že ľudia sú rovní a rovnejší. Nie všetci máme rovnaké práva.

Ja nemám žiadne práva od roku 2000, polícia a prokuratúra ma ako svedka jednej z najväčších kauz neochránila. Dokonca z mojho svedectva urobili frašku a nič nevyšetrili.

A ja som skončila ako svedok na ulici, bez akéhokoľvek prijmu a s kopou dlhov ….veď z polovice životného minima v tom čase 1 550 Sk sa nedalo vyžiť: to nestačilo ani na stravu, a z toho se nedalo platiť byt a základné účty. Áno, tak sa u nás dodržiava Ústava: všetci sme si len takzvane „rovní“ na papieri v právach a povinnostiach. V skutočnosti je to inak. Rezešovci o nič neprišli, nikto si ich nedovolil z polície, prokuratúry naháňať, nikto im nezničil život a nič im nezobral, ani z majetku, ani slobodu. Lebo to rovno nevyšetrovali, preto im takzvane nikto nič nedokázal.

Mne „len“ zničili život. Kto ? Polícia a prokuratúra a politici svojou ľahostajnosťou mi verejne pomocť. To svedčí o tom, že politické strany asi majú sponzorov, ktorí nechcú riešiť korupciu….alebo je to inak? Tak rovno verejne vyhláste, že veľké rozkrádanie nevyšetrujete a ani vás nezaujíma. Lebo je to v skutočnosti tak pani prezidentka, politici a polícia, prokuratúra.

Takže tých 22 rokov som si za Rezešovcov som si „odsedela“ s plačom a zúfalstvom ja a ešte to neskončilo. Pokračuje to.
Polícia ma naháňa ako zločinca, i keď som nič neukradla. Moj majetok je nula, nula, nič…keď chcete po mne zaplatenie dlžob, tak pošlete do dražby moj podiel z rodičovského domu. Potom si to vyberiem v náhrade škody od všetkých občanov, keď to prežijem…..je to za vašu občiansku ľahostajnosť s tým, čo sa deje na Slovensku.

Vy ste ma policajtské hyeny poslali na ulicu, ale to Vám nestačí, ešte po mne vyhlásite pátranie???? Čo som urobila? Vytunelovala železiarne? Ste fakt zrůdy. Rezešovcov sa bojíte a na mňa si dovolíte a zničíte mi život. Prečo ste mi nepomohli od roku 2000? To vás platili rezešovci a tunelári, aby ste nepracovali a nič nevyšetrili? Aký bol skutočný dovod, že veľké rozkrádačky nevyšetrujete? Čo potom robia vyšetrovatelia v pracovnej dobe? Tak to trvám na tom, aby vám zrušili i výsluhové dochodky…..nevidím dovod, prečo by ste ich mali mať.

Mňa sa pani prezidentka a občania nepýtajte, čo máte robiť. To vás mali naučiť vaši rodičia, vaši starí rodičia a učitelia. Ja som za to nebrala ani rodinné prídavky, ani úľavu na dani, ani nebrala plat učiteľa za vaše vzdelávanie. Situácia i na Slovensku, i v ČR je zúfalá, ale i tak to s mnohými nepohne. Myslia len na seba….ako prezidentka a „pekne“ rozprávajú a skutek utek.

V tom dome mi i tak mi v ňom moj vlastný otec po smrti mamy nedovolil ani prihlásiť trvalý pobyt. I keď som tam mala osminový podiel, neraz som sestrám pomáhala s deťmi, hlavne staršej a mladšej sestre doslova mama živila tri deti (stravou) a najmladšia vnučka tam chodila i do školky. Preto som nechápala ten hrozný obrat keď mama skolabovala a umrela.
Chamtivosť v nich bola, len ja som bola naivná a asi ich presvedčili peniaze, keď info o rodine som počúvala i od cudzích ľudí vo VSŽ. Teoreticky sa o tom nemali ako dozvedieť….

Veľmi mi bolo ľúto mamy, že po mozgovej mrtvici ako „ležiak“ musela znášať hádky sestier o dom len preto, že tunelári sa nás snažili rozoštvať. Tie info mám z VSŽ a nie od sestier…

A pred smrťou, aby ma nezabili už dávno ma „chránila“ nebohá mama vo snoch. Keď mi šlo o život, čo mi skutočne niekoľkokrát šlo….Dokonca i švagor, keď už nežil ma varoval vo sne, na čo si mám dávať pozor. My ľudia sa tvárime ako polobohovia, ale veľa vecí je nám neprístupných a nevieme…..

Ide to „varovať“ a je viacero sposobov, spomína to vo svojich knihách i americký psychiater Brian L. Weiss. V Čechách vyšlo niekoľko jeho kníh a sú skutočne dobré. Píše v nich skutočné skúsenosti jeho pacientov a ľudí z jeho seminárov.
Otec mi nedovolil ani prihlásiť si trvalý pobyt, a už vobec nie bývať, i keď tam mal dve voľné izby. Vtedy som veľké dlhy nemala a keby som predala byt, tak by som všetko vyrovnala a odišla pracovať inde. Bývať som tam nechcela, pretože tam som nemala prácu. No sestry by ma bohužiaľ z neho vyhodili, tak som to ani neskúšala.

Otec bol neskutočne chamtivý a veľmi ho zaujímalo, že keby som ja zomrela, kto by zdedil moj byt. Na to som už nemala slov. Až keď mama umierala po mrtvici v roku 1999 som pochopila, aký s ním mala ťažký život a aké boli sestry hnusné a chamtivé. Takže nebolo vobec ťažké doslova podplatiť mojich najbližších príbuzných, aby mi škodili. Boli chamtiví. Jedine jeden švagor mi povedal pri jednej hroznej hádke, kde ma doslova mlátili len preto, že som sa odmietla vzdať podielu na rodičovskom dome, že on mi škodiť nebude, ale ani mi nepomože. Už nežije, v roku 2000 za zvláštnych okolností zomrel. Vraj na infarkt, ale na železnici mali prísne zdravotné testy a druhý švagor, keď tam chcel pracovať, tak neprešiel zdravotnou prehliadkou, tak preto ho ani nevzali.

Neverím, že keby ma vážne problémy so srdcom, tak na to neprídu pri preventívkach.
Okrem toho, viem od jeho syna, že keď začal kolabovať a v ten deň aj zomrel, tak veľmi
zvracal. To asi nie sú príznaky infarktu. Potom mu zavolali záchranku a v nemocnici zomrel. Moja staršia sestra, jeho manželka len skonštatovala, že sa ani veľmi netrápil, len pár hodin, a že by mu nepomohla podľa lekárov vraj ani okamžitá transplantácia srdca. Po rokoch mi jeden cudzí človek povedal, že to nebol infarkt, ale otrava. Divné….že to vedel cudzí človek, ktorý ho určite nepoznal.

Predpokladám, že Rezešovci a ľudia v pozadí kauzy si mysleli, že mi donáša a pomáha ten švagor. Nie, nepomáhal, len neškodil, bol neutrálny. A donášalo mi informácie mnoho cudzích ľudí, ktorí si mysleli, že mi tie info pomožu a že ich použijem. Nebol to len jeden človek.

To skutočne nikomu nechýbajú rozkradnuté miliardy z VSŽ Košice?

A nech mi nikto nevykladá, že mám rovnaké šance. Nemám: stačí ak Vám nikto nedá prácu, každý nemože podnikať, na to treba mať i základný kapitál alebo byť politikom. A keď nemáte žiadny príjem, už si nezaplatíte bývanie, nemáte čo jesť, zaplatiť účty…. skončíte na ulici. Tichá „šeptanda“ funguje, ako som sa neraz presvedčila, keď mi cudzí ľudia hovorili informácie, ktoré nemali odo mňa a ktoré nemali odkiaľ oficiálne mať.

A predpokladám, že trollov je tu vždy dosť, tak si dajte otázku, prečo páni doktori neliečia rakovinu a ľudia nie sú ochotní od nich žiadať poctivú prácu, ale drzo píšu mne, aby som zadarmo robila prácu lekárov a radila im. Drzosť Slovákov, i Čechov skutočne nemá hraníc. Miesto toho, aby šli za lekármi, žiadali od zdravotných poisťovní poctivú prácu lekárov a žiadali od politikov, aby sa skutočne starali o problémy bežných občanov, tak otravujú mňa. Skutočne neviem ako na to prišli, že mám robiť zadarmo prácu lekárov a radiť im so stravou a liečbou. Inak, je to práca na roky a nie práca na pár minut po telefone, č maili. I tieto skúsenosti ma presviedčajú o pohodlnosti, lenivosti, chamtivosti a hlúposti ľudí. Len si nerobiť problémy, radšej ich urobiť mne, nech makám zadarmo, veď to je banalita.

Tak nájde odvahu prezidentka skutočne pracovať pre občanov a otvoriť kauzu nevyšetreného tunelovania VSŽ Košice?
Prikládám vyjadrenie bývalého policajného viceprezidenta Jaroslava Málika, ktorý na otázku, kde sa dá dovolať pravdy odpovedal, že nikde. A že možno u opozičných politikov.
Mne sa nepodarilo ani to…..

Taktiež prikladám z diskusie vyjadrenia ďalšieho bývalého vysoko postaveného policajta Jozefa Šáteka.
Takže kto v skutočnosti riadi políciu a prokuratúru a kde sa dá na Slovensku dovolať pravdy a spravedlnosti? Nikde?
Na náhody neverím a keby sa mi stala nešťastná náhoda tak to náhoda nebude. Samovraždu spáchať nemienim.

Podrobnejšie informácie k tejto kauze nájdete v týchto článkoch:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/24/bela-bugar-a-rozkradnute-miliardy-z-vsz/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/robert-fico-neurobil-nic-proti-korupcii-ignoroval-ju-i-ked-o-nej-vedel/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/28/preco-igor-matovic-neriesil-sporny-paragraf-363-ked-uz-v-roku-2013-mi-olano-tento-paragraf-pri-kauze-vsz-v-pravnej-analyze-spominali/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/29/vladimir-palko-byvaly-minister-vnutra-a-kauza-vsz-kosice-jeho-odpoved/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-nemocnica-kosice-saca-a-s/

Ďakujem.

S pozdravom

Magdaléna Nadzamová, odpoveď mi prosím pošlite na mail ……

Poslané mailom 13.10.2022 a doplnené o tieto informácie:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/06/eva-rezesova-jej-nehoda-v-madarsku-a-suvislost-s-vsz-kosice/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/08/rezesovci-a-spravodlivost-po-slovensky/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/11/boris-kollar-a-spravodlivost-pre-rezesovcov-podla-neho-neplati/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/eva-rezesova-a-prvy-rozsudok-v-madarsku-domace-vazenie/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/14/oznameni-kriminalni-policii-cr-od-nepohodlneho-svedka-tunelovani-vsz-kosice/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966136x
Priemerná čítanosť článkov: 15133x

Autor blogu

Kategórie