Založ si blog

Nezávislosť médií a politici

„Je neprípustné, aby štáty zasahovali do obsahu médií a aby štátni predstavitelia podnecovali nedôveru v nezávislosť a slobodu médií.“
Tieto slová uverejnila dnes na FB Miroslava Kernová z webu o mediach.com.

Ja sa verejne pýtam, či je prípustné, aby novinári 22 rokov ignorovali kauzu VSŽ Košice? Toľko rokov sa doprosujem novinárom, aby mi pomohli. A dúfam pani Kernová, že i o tom napíšete článok, keď ste tak neomylná, i neomylní sú ostatní novinári. Tak sa totiž správate, že máte patent na rozum.

To Vy novinári budete určovať, o ktorej téme písať budete a o ktorej nie, i keď je to vo verejnom záujme? Keď je téma vo verejnom záujme a vy sa rozhodnete, že ju budete ignorovať, tak vás novinárov nikto nesmie kritizovať a žiadať, aby ste informovali i o tom? Ako si vlastne predstavujete svoju nezávislosť? Že si budete robiť, čo chcete?

Toto sú komentáre, ktoré jej k článku napísali diskutujúci a ja s nimi súhlasím, preto ich doplňujem do tohto článku:

Ak si “slobodu médií”predstavujete ako jednofarebnú propagandu, a prenasledovanie a eliminovanie akéhokoľvek iného pohľadu na čokoľvek, tak preč s takou “slobodou médií” !

Toto je zvláštna situácia dva roky ste o ňom (Igorovi Matovičovi) písali superlatívy a teraz EU komisia zasahuje? Vy sa uvedomujete ako sa chováte?

Ale,ale, zrazu nezavislosť médii, a cele 2 roky po tej nezávislosti pes skapal, premývali ste verejnú mienku na obraz vlády, eliminovali akýkoľvek iného pohľadu na veci a zrazu vaša nezávislosť….

Pani Kernová napísala v predošlom článku:

„Nebudeme mlčať. Neboli sme ticho, keď na nás útočili Mečiar a Fico, nebudeme ticho, ani keď to opakuje Matovič.“

A ja mám mlčať? Prečo? Ja sa nesmiem brániť a nesmiem kritizovať prácu polície, prokuratúry a novinárov?

Prečo mi toto obdobie pripomína obdobie pred rokom 1989? Lebo je podobné? Ale ja to zažívam od roku 2000…

Doplnenie 4.10.2022:

Je to téma, o ktorej politici mlčia…väčšina a radšej využívajú sociálne siete…. a teraz ju na chvíľku otvoril verejne Matovič…a zase je ticho….čo je škoda. Ja som verejne vyzvala Mirku Kernovú (dala som jej to na fb), nech napíše článok aj o mojich skúsenostiach s novinármi.
Keď sa možu verejne brániť novinári, tak sa možem verejne brániť aj ja…..

Web O mediach uverejnil tento článok:

https://www.omediach.com/tlac/23592-cast-poslancov-olano-kritizuje-vyroky-matovica-na-adresu-novinarov-zverejnili-vyhlasenie?fbclid=IwAR0bKNO9LoORyQcF6TwNiI9-7MnP6h68OQU7VX4s97Q2dztN7EDIclOVHAs

Citujem z článku:

Deviati poslanci OĽANO ešte pred hlasovaním v parlamente o dôvere ministrovi financií Igorovi Matovičovi, zverejnili stanovisko, v ktorom oznámili, že sa nezúčastnia hlasovania a zároveň odsúdili „rozvrat medzi politikmi demokratického tábora“.

V stanovisku reagujú aj na slová Igora Matoviča adresované novinárom. „Teraz nie je správna chvíľa, aby politici kládli na prvé miesto osobné záujmy a spory. Ani aby sa ich agresívna rétorika prenášala už aj na novinárov, ako to počujeme aj od Igora Matoviča. Nesúhlasíme s tým a ospravedlňujeme sa predovšetkým rodičom a pozostalým po zavraždenom novinárovi, Jánovi Kuciakovi, ako aj všetkým poctivým novinárom, ktorých sa oprávnene dotkli jeho výroky,“ píšu deviati poslanci OĽANO Kristián Čekovský, Róbert Halák, Monika Kozelová, Anna Mierna, Anna Remiášová, Jaromír Šíbl, Tomáš Šudík, Jarmila Vaňová a Vladimír Zajačik.
Minulý týždeň Matovič prirovnal prácu novinárov k práci žurnalistov v Hitlerovom Nemecku.

Podrobnosti: Matovič prirovnal prácu novinárov k práci žurnalistov v Hitlerovom Nemecku

„Sme presvedčení, že ak novinári politikov kritizujú, demokratickí politici majú reagovať argumentami a nie démonizovaním novinárov. Novinári nie sú ohrozením, ale súčasťou demokracie, čo sa potvrdilo v každom z krízových momentov jej budovania na Slovensku: od nadobudnutia slobody až po tragickú vraždu novinára Jána Kuciaka. Bol obeťou zvrhlej politiky, podobne ako Martina Kušnírová alebo Róbert Remiáš. Tieto obete zaväzujú každého demokrata, aby nedával na prvé miesto osobný záujem. Iba tak môžeme náš unesený štát vrátiť občanom, ako sme to sľúbili vo voľbách 2020,“ píšu poslanci vo vyhlásení.

Koniec citácie:

Moj komentár:

No politici nie sú demokratickí, pretože na bežných ľudí doslova kašlú. Sú novinári súčasťou demokracie? Ja mám skúsenosť, že na Slovensku demokracia nie je a nikdy sme ju nevybudovala. Vždy to záleží od jednotlivcov. Tak ako možu novinári kritizovať politikov, tak by mali mať právo politici kritizovať novinárov. Upozorňujem na to, že ja s politikou Igora Matoviča nesúhlasím.

Ďalej je tam uvedený text, že tieto obete zaväzujú každého demokrata, aby nedával na prvé miesto osobný záujem. Sú to len prázdne slová. Žiadny poslanec a politik ani z OĽANO mi nepomohol, ani žiadny novinár. Takže myslíte len sa seba, všetci, i novinári.

A ako chcú tí „pajáci“, ktorí si hovoria poslanci, vrátiť náš unesený štát vrátiť občanom? Keď nefunguje na Slovensku spravodlivosť tak nefunguje nič. Oni to vedia a keď to nevedia, tak nemajú na poste poslancov čo robiť. Nefunguje polícia, prokuratúra, súdy a novinári informujú jednostranne a niektoré info zamlčujú. Tak o akej demokracii tí poslanci hovoria? Oni žijú na Marse? Pritom sú pri moci, majú svojich ministrov, predsedu vlády a teraz sa spamätali? Čo robili od svojho zvolenia? Alebo im tieto „bláboly“ napísal nejaký marketingový špecialista a oni to len dali do vyhlásenia?

Keď majú páni poslanci podpísaní pod vyhlásením zdravý rozum, tak samy nemožu veriť tomu, čo tvrdia vo vyhlásení. Demokracia tu nie je, na Slovensku nič okrem korupcie nefunguje a média neinformujú o všetkom a informujú jednostranne (ide o témy vo verejnom záujme).

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/04/30/byvaly-sefredaktor-dennika-pravda-bohus-travnicek-a-cenzura-pred-rokom-1989/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/24/rozhovor-s-byvalym-policajnym-prezidentom-tiborom-gasparom/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/14/oznameni-kriminalni-policii-cr-od-nepohodlneho-svedka-tunelovani-vsz-kosice/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/03/caputova-hamran-vagovic-matovic-mal-pravdu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/04/22/novinarka-ceskej-televizie-nora-fridrichova-a-pomoc-ukrajincom/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/03/30/ceska-novinarka-marketa-dobiasova-a-cenzura-ceskych-medii/

Otvorený dopis Slovenskej televízii o prokuratúre

15.03.2024

Vyštudovaná novinárka Zuzana Vicelová, ktorá pracuje v Slovenskej televízii je moja spolužiačka z priemyslovky. Preto som si ju dovolila osloviť s kauzou, ktorú som uverejnila na tomto blogu. Okrem toho: Slovenská televízia je verejnoprávna a mala by sa venovať všetkým témam vo verejnom záujme. Mail som i poslala včera. Vzhľadom k tomu, že ten článok na blogu, na ktorý som [...]

Kauza špeciálna prokuratúra, Nemocnica Nové Zámky a spojitosť s OĽANO – doplnenie

14.03.2024

Phdr. Mária Beňová, ktorá je za OĽANO mi v diskusii písala, že Roland Száz, ktorý bol vo vedení nemocnice v Nových Zámkoch, nikdy nebol člen OĽANO. Ale kandidoval za nich. Ja som ho na ich kandidátku nedala, takže nechápem, prečo to Mária Beňová za OĽANO píše mne. Nech si to vyriešia vo svojom hnutí, či politickej strane. Je to na dlhšie, preto to dávam i do článku, [...]

Čo sa v médiach nedozviete. . . .

10.03.2024

Tento článok píšem kvoli tomu, že bohužiaľ vidím vo svojom okolí, že ľudia nie sú ochotní venovať energiu tomu, aby si overovali informácie z viacerých zdrojov a porovnali rozne informácie, použili zdravý rozum a kritické myslenie. Posledné roky som videla mnoho hlavne dochodcov, ale i mladších ľudí, ktorí sú schopní uveriť čomukoľvek, čo uverejnia v televízii. [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 193
Celková čítanosť: 2947342x
Priemerná čítanosť článkov: 15271x

Autor blogu

Kategórie