Založ si blog

Prezidentka Čaputová a komentár Matúša Kostolného

Zaujal ma komentár šéfredaktora Denníka N Matúša Kostolného na jeho FB. Hovorí v ňom o prezidentke Zuzane Čaputovej.
Citujem jeho komentár presne:

Matúš Kostolný
·
Som vďačný, že máme prezidentku Zuzanu Čaputovú. Po takom hroznom a smutnom dni je dôležité vidieť, že tu sú aj politici, ktorí majú srdce aj rozum na správnom mieste.

Keď zavraždili Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú, šokovalo ma, že vtedajší vládni politici neboli schopní precítiť, čo sa stalo. Opakovali, že oni za to nemôžu, všetko vyšetria a tvárili sa, že ideme ďalej. Nešli sme.

Teraz sa to opakuje. Znovu mnohí politici ťažko hľadajú slová. Niektorí dokonca nevkusne hovoria o sebe, ako keby boli obeťami oni. V ničom sa nepoučili.

Pritom je to také jednoduché: teraz nie je na mieste hovoriť o porozumení a vyzývať na pokoj, teraz je čas, aby si väčšinová spoločnosť priznala, ako odporne sa správame k menšinám. Slová majú silu zbrane, ale rovnako majú aj silu odpustenia.

Koniec citácie.

Pan Kostolný, je pre mňa zvláštne, ako ste sa Vy osobne necitlivo choval, keď som Vás oslovila ako šéfredaktora denníka SME v roku 2011 s kauzou ututlaného tunelovania VSŽ Košice. Jeden mail ste si prečítal a ostatné maily s prílohami ste vyhodil bez prečítania.

Dala som tu len časť printscreenov mailov, ale podstata je, že jeden mail si prečítal a všetky maily s prílohami Matúš Kostolný, ešte ako šéfredaktor SME vyhodil.

Takže o akej citlivosti hovoríte? A Vy si naivne myslíte, že stačí precítitť, čo sa stalo? Ja som presvedčená, že pri akéjkoľvek udalosti sú potrebné činy. A žiadny politik, vrátane prezidentky nie je na svojej pozícii preto, aby niečo len precítil a rozprával o tom, čo sa mu hodí. On je platený za činy.

V ničom ste sa od roku 2011 nepoučil…stačí Vám pripomenúť okrem iného spis Gorilla.

Citujem z Vášho statusu pán Kostolný na FB: teraz je čas, aby si väčšinová spoločnosť priznala, ako odporne sa správame k menšinám.
Ako sa Vy novinári správate k obyčajným ľuďom, keď Vás oslovia s prosbou o pomoc, keď polícia a prokuratúra nekoná svoju prácu?
Ako sa Vy novinári i ostatní ľudia správate k bezdomovcom?
Ako sa novinári správate k bežným ľuďom, ktorí upozornia na nejaké rozkrádanie a nečinnosť polície? Ignorujete ich tak, ako mňa roky ignorujú novinári?

Na túto kauzu som Vás pán Kostolný upozorňovala niekoľkokrát, aj Vašich kolegov, aj Moniku Tódovú. Nikoho z Vás to nezaujímalo.

Alebo Vy pomáhate len určitým ľuďom? Podľa čoho sa rozhodujete, kto si pomoc zaslúži a kto nie? Podľa čoho sa rozhodujete, ktorú kauzu uverejnite a ktorú nie? Nie sú náhodou novinári strážni psi demokracie?

A ako tvrdil Karel Kryl, politikov treba kontrolovať….
Presne znenie: „Politikům se nevěří, politikové se kontrolují. Věří se v Boha, věří se v přírodu, věří se v krásu, věří se v myšlenku, ideu. V politika se nevěří, a kdo v něho věří, je idiot!“

Zdroj: https://citaty.net/citaty/2078939-karel-kryl-politikum-se-neveri-politikove-se-kontroluji-ver/

Vy politikov len obdivujete? Nemali by ste ich hlavne kontrolovať, či si skutočne robia prácu, na ktorú boli zvolení?

Pán Kostolný a oslovila som Vás i ako šéfredaktora Denníka N, rovnako ako Vašich kolegov v roku 2017, tu je dokaz. Tiež ste ma ignoroval.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/16/prezidentka-caputova-kto-podla-vas-utoci-na-celu-spolocnost/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/15/pan-heger-mne-na-toto-vase-spravanie-ospravedlnenie-nestaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/eva-rezesova-a-prvy-rozsudok-v-madarsku-domace-vazenie/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/11/boris-kollar-a-spravodlivost-pre-rezesovcov-podla-neho-neplati/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/30/igor-matovic-marek-vagovic-a-novinari-vyhlasenie-sefredaktorov/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

Stotožňujem sa s týmito nižšie pripojenými dvomi komentármi, ktoré som našla v diskusiach a mám skutočne pocit, že zo strany novinárov a politikov ide len o pokrytectvo….veď o týchto témach vedeli roky, tak prečo mlčali? Kto vám bránil riešiť to dávno a informovať o tom dávno?

Citujem:
Iste, stala sa spoločensky nebezpečná a zlá vec. Je mi to ľúto. Na druhej strane, ten festival pokrytectva našich politikov a novinárov, Zuzou počnúc a SMEčkom končiac je na zvracanie.. ….No čo asi sa dalo čakať, keď sa tak progresívne a liberálne do tejto témy 20 rokov mocne dúchalo?! No jasné, že z toho niekomu „ruplo v bedni“!!

Ak chcete recept na ešte väčšiu katastrofu, tak kľudne v tom trende pokračujte….
Koniec citácie.

Upozorňovala som v tom maili z decembra 2011 Matúša Kostolného na kauzu VSŽ Košice i na české súdy…. že problémy mám i v ČR. Vtedy to bol len rozsudok, ktorý protistrana nedodržovala a sudcom to bolo jedno. Obludnosť tejto kauzy a bordél na českých súdoch, ktorá ešte pokračuje, sa ukazuje až teraz. Popísala som to v týchto článkoch a to ešte nie je všetko, je to oveľa horšie…len pripomínam, že všetok bordél v štátnych inštitúciach platíte vy daňoví poplatníci. To vám vysvetľujem preto, keby ste náhodou mali pocit, že vás sa to netýka. Platíte to vy, potom nie sú peniaze na diaľnice, zdravotníctvo, školstvo ……

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/09/pravo-na-zakonneho-soudce-a-predseda-nejvyssiho-soudu-petr-angyalosy/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/10/sudcovia-prokuratori-a-ich-schopnosti/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/12/sudcovia-prokuratori-a-ich-schopnosti-2-cast/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/13/sudcovia-prokuratori-a-ich-dodrziavanie-zakonov-v-praxi-3-cast/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/01/byvala-predsednicka-nejvyssiho-soudu-cr-iva-brozova-a-jej-praca/

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Otvorený dopis Slovenskej televízii o prokuratúre

15.03.2024

Vyštudovaná novinárka Zuzana Vicelová, ktorá pracuje v Slovenskej televízii je moja spolužiačka z priemyslovky. Preto som si ju dovolila osloviť s kauzou, ktorú som uverejnila na tomto blogu. Okrem toho: Slovenská televízia je verejnoprávna a mala by sa venovať všetkým témam vo verejnom záujme. Mail som i poslala včera. Vzhľadom k tomu, že ten článok na blogu, na ktorý som [...]

Kauza špeciálna prokuratúra, Nemocnica Nové Zámky a spojitosť s OĽANO – doplnenie

14.03.2024

Phdr. Mária Beňová, ktorá je za OĽANO mi v diskusii písala, že Roland Száz, ktorý bol vo vedení nemocnice v Nových Zámkoch, nikdy nebol člen OĽANO. Ale kandidoval za nich. Ja som ho na ich kandidátku nedala, takže nechápem, prečo to Mária Beňová za OĽANO píše mne. Nech si to vyriešia vo svojom hnutí, či politickej strane. Je to na dlhšie, preto to dávam i do článku, [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 194
Celková čítanosť: 2953005x
Priemerná čítanosť článkov: 15222x

Autor blogu

Kategórie