Založ si blog

Igor Matovič ma dnes „pobavil“ tým ako oni viac pomáhali ľuďom ako Róbert Fico

Igor Matovič dnes uverejnil túto tabuľku a porovnával o koľko on „dal“ občanom viac ako Fico. V tej tabuľke chýba to základné, odkiaľ na to vzal, komu to vzal na daniach a o koľko viac zadlžil Slovensko. Peniaze predsa nerastú na stromoch a nič nie je zadarmo.

Tu je celá správa z FB v textovej podobe:

Igor Matovic

https://www.facebook.com/photo?fbid=10226958872850269&set=a.1793921480285

POROVNAJTE – rozdiel nevidí len slepý. Propagandou za mafiánske prachy šíria bludy. Vraj som nepomáhal rodinám, dôchodcom, nikomu. Vraj som len kradol a na ľudí kašľal. PRAVDA je, že nikdy žiadna vláda nepomohla tak masívne ľuďom ako vlády naše, počas riešenia tých najťažších kríz, aké kedy Slovensko zažilo. Som rád, že ste múdri a nenecháte si vymlieť vlastný rozum mafiánskou propagandou. Prosím, pošlite ďalej, nech ľuďom, ktorí ešte rozmýšľať chcú, otvoríme oči. Ď, i.

ps. Ako to bolo možné, že sme popri krízach tak masívne zvýšili pomoc ľuďom? Len sme dôsledne plnili náš sľub – mafii a podvodníkom dať po prstoch a získané dať ľuďom. Len za prvé 2 roky sme dokázali znížiť podvody pri neplatení DPH o viac ako 500 miliónov eur ročne. Neukradli sme ani euro a každé euro zo spoločnej kasy sme obracali trikrát. Jednoducho, nie sme ako oni a splnili sme, čo sme Vám sľúbili.

K tomu ešte pridal svoj komentár regionálny politik OĽANO Michal Šípoš:

Michal Šipoš ·

Toto sú reálne výsledky a skutky. Nedovoľme návrat starých časov, počas ktorých Fico okrádal rodiny a dôchodcov

Vidno, že voľby sa blížia a Fico s Matovičom sú asi hlavní dvaja politickí súperi. Aspoň podľa reakcií Igora Matoviča to tak vyzerá.

Nie, nie som fanúšik Fica, neuznávam ani Matoviča. Obidvaja klamú a za ich vládnutia nič nefungovalo tak, ako malo. Stačí sa pozrieť len na zdravotníctvo, školstvo….
O korupcii a justícii ani nehovorím. Tí dvaja si nemajú čo navzájom vyčítať….lebo obidvaja sú podobní. Ani jednému nejde o občana. Ide im len o to, aby vyhrali najbližšie voľby , znovu boli pri moci a mali imunitu.

Klamať ľuďom, že oni im niečo skutočne dali, to je nezmysel. Vždy „rozdávajú“ len z daní iných. Možu dávať z vlastne zarobených peňazí, vtedy im budem veriť, že skutočne pomáhajú.

Chápem, väčšina ľudí sú sebci a je im jedno, odkiaľ na to vzal. Takto uvažuje aj väčšina českých dochodcov a ešte sa divia, že rozhadzovanie a zadlžovanie na úkor mladších generácií mladším vadí.

Čo po tom, že vláda zadlží rozhadzovaním vnúčata, že za pár rokov nebude na dochodky, ostatným zvýšia dane, odvody zo mzdy a možno dopadneme ako v Grécku….
To väčšinu z tých, ktorým vláda pridáva zo spoločných peňazí, nezaujíma….

O paragrafe 363 vedel Matovič a OĽANO už januári 2012 a nič pre to neurobil, aby to riešil

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/28/preco-igor-matovic-neriesil-sporny-paragraf-363-ked-uz-v-roku-2013-mi-olano-tento-paragraf-pri-kauze-vsz-v-pravnej-analyze-spominali/

A až teraz si niektorí všimli, ako si generálny prokurátor robí, čo chce a jeho neobmedzené právomoci rieši až EU. To Matovič a Fico to nevideli za tie roky vládnutia, ako funguje generálna prokuratúra? Alebo im to vyhovovalo?

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/15/zilinka-dubovcova-a-sprava-eu-o-obmedzeni-pravomoci-generalneho-prokuratora/

Roman Mikulec bol Matovičov minister, takže tu je dokaz ako Matovič bojoval proti mafii…

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/preco-roman-mikulec-a-milan-lucansky-nechceli-presetrit-dve-zavazne-kauzy/

Mikulec ako minister vnútra mal pod sebou i políciu a tá nepracovala rovnako vo všetkých kauzách…

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

Ako dobre sa staral Matovič a jeho vláda o spravodlivosť je vidieť i na tom, že Žilinka a Lipšic mali problém spolupracovať. neviem ako je to teraz, toto je z článku zo septembra 2022. A potom Matovič bude rozprávať, ako sa on stará o ľudí? To si robí srandu? Vláda je za to platená, aby sa starala o každú oblasť verejného života, to znamená i o spravodlivosť.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/10/daniel-lipsic-maros-zilinka-a-praca-prokuratury/

A aby ste ma nepodozrievali z toho, že nadržujem Ficovi, tak prikladám odkazy na články, kde som kritizovala Fica….

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/robert-fico-neurobil-nic-proti-korupcii-ignoroval-ju-i-ked-o-nej-vedel/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/19/robert-fico-richard-smida-zdravotnictvo-a-necinnost-policie/

Tu spomína Jaroslav Spišiak ako niektoré kauzy nevyšetrovali…..to celé video na konci článku je fakt dobré: Spišiak, Krajniak a Kolíková boli dosť úprimní a škoda, že ich Monika Tódová nenechala poriadne dohovoriť

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/14/video-spisiak-najvacsia-hrozba-pre-slovensko-su-politici-ktori-nie-su-pod-vplyvom-oligarchov/

Ako fantasticky funguje NAKA a polícia vidno na tom, že včera urobili záťah a verejný humbuk a večer už podľa médií bol Gučík prepustený. Prečo ho len klasicky nepredvolali, bez pozornosti médií? Prečo vyhadzujú peniaze daňových poplatníkov na zbytočné záťahy NAKy?

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/19/naka-obvinila-michala-gucika-kamarata-marosa-zilinku/

A tento podvod s obilím nikto z politikov riešiť nebude? Asi nemajú čas, lebo všetci, vrátane Michala Šimečku riešia Fica, aby nevyhral.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/19/zrusenie-zakazu-dovozu-ukrajinskeho-obilia-povazuje-budapest-za-nehoraznost/

Toto som si tiež nevšimla, žeby politici vo veľkom riešili….Malo by ich to zaujímať a riešiť, prečo na to Zelenskij od 20 krajín dostal 3,5 miliardy českých korun dotácie, aby toto obilie dodali do hladujúcej Afriky A to obilie skončilo inde. Je to podvod s dotáciami, podvod s clom (lebo to mal byť len tranzit cez krajiny EU a oni ho tun predávali bez cla) a nakoniec vydieranie ukrajinskej strany, že ich budú žalovať, lebo tieto krajiny od nich musia brať ich možno zdravotne závadné obilie a zničiť si vlastné poľnohospodárstvo. Nakoniec Zelenskyj sa dohodol priamo s predsedníčkou EK a ten zákaz zrušili. To je taká absurdita, že to nie je až možné a politici, prezidentka to neriešia? Keď sa možu vyjadrovať ku všeličomu možnému, tak by mali riešiť aj toto.

Takže nechápem, prečo túto kauzu hlavní lídri predvolebnej kampane teraz neriešia. Myslím tým Roberta Fica, Igora Matoviča a Michala Šimečku.

Presné znenie z článku:

Dňa 26.11.2022 predstavil Kyjev medzinárodný program, ktorý mal zaistiť dodávky ukrajinského obilia do najchudobnejších krajín v Afrike a v Azii.
Zelenskij podľa agentúry Reuters tiež uviedol, že Kyjev od 20 krajín a Europskej únie vybral zhruba 150 milionov dolarov (3,5 miliardy Kč), ktoré budú použité na financovanie ukrajinského exportu do najzranitelnejších krajín.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/18/vdacnost-po-ukrajinsky-ukrajina-zazaluje-slovensko-polsko-a-madarsko-kvoli-obiliu/

Chápem, že politici nemajú čas riešiť skutočné problémy, lebo volič reaguje podľa sľubov politikov, čo im priamo dá. Ale na to, aby im niečo poslanci, vláda dali, na to to musia vziať niekomu inému.

Stačí sa pozrieť na Českú republiku, ako voliči reagujú. Pred rokmi zaviedli 30 korunový poplatok u lekára a ta strana potom prehrala ďalšie voľby. Volič vidí len to, čo sa priamo týka jeho.

Viete, niekedy mi to pripadá, média a politici robia skutočne všetko pre to, aby Robert Fico voľby vyhral.

Stačí skutočne málo: naozaj pracovať v prospech Slovenska a riešiť skutočné problémy. Oni zatiaľ len bojujú medzi sebou a vedú populistické reči.

A tým peniazom: možno by stačilo znížiť všetkým dane a potom by nemuseli znovu „niekomu niečo dávať“. A nedávať daňové prázdniny niektorým veľkým hráčom

A na zdravotníctvo: prečo sa nerobí a neučí žiadna prevencia? Lebo z toho nie sú peniaze? Keby sa robila, stačilo by menej peňazí na túto oblasť. Ľudia sa musia aj samy starať o svoje zdravie.

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2967319x
Priemerná čítanosť článkov: 15139x

Autor blogu

Kategórie