Založ si blog

VIDEO Spišiak: Najväčšia hrozba pre Slovensko sú politici ktorí nie sú pod vplyvom oligarchov

Bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak v nižšie priloženom videu hovorí, že najväčšou hrozbou pre Slovensko sú politici, ktorí nie sú pod vplyvom oligarchov.
Myslím si, že sa nepomýlil, ale povedal pravdu. Väčšina diskutujúcich pod priloženým videom, i na FB si myslí, že sa pomýlil, že rozpráva nezmysly. Podľa mňa povedal nechtiac pravdu.

Tu prikladám i odkaz na článok, ktorý je na rovnakú tému.

https://ereport.sk/taraba-prinasa-neuveritelne-slova-spisiaka/#comments

Citujem z článku:

Taraba prináša neuveriteľné slová Jaroslava Spišiaka. Ten v rozhovore s Monikou Tódovou pri jednej z predvolebných diskusií otvorene hovorí o tom, že najväčšou hrozbou pre Slovensko sú politici, na ktorých by nemali oligarchovia vplyv. Áno, čítate dobre, presne takto to zaznelo.

Z vyhlásenia Spišiaka ostala v šoku aj Monika Tódová a chcela dať Spišiakovi, známemu svojím ťarbavým jazykom, všemožne dať príležitosť korigovať svoje vyhlásenie. Je až neuveriteľné, čo nasledovalo. Spišiak svoje tvrdenie o vládnutí oligarchie ešte zdupľoval a opätovne potvrdil.

Na slová bývalého prezidenta policajného zboru a dnes kandidáta za PS upozornil Tomáš Taraba. Pri hodnotení bývalého policajného prezidenta si servítku pred ústa nedával. „Tento hlupák, ktorý si vytvoril fiktívny príbeh ako on dával Pápayovcom papuče a potom zrazu sa stal šéfom slovenskej polície. Pričom ho tam dosadili maďarské politické strany, za ktorými vždy stáli tí najvplyvnejší oligarchovia. A on práve ukázal víziu Slovenska pod vedením Progresívneho Slovenska,“ hovorí rozčarovaný Taraba.

Prekvapená Tódová mu chcela dať príležitosť korigovať, čo zaznelo: „Čiže zatiaľ sme v pohode, lebo šéfujú oligarchovia?“ hovorí sugestívne a s úsmevom. Spišiak: „Zatiaľ je to… no. My nie sme ojedinelá krajina kde to takto funguje,“ potvrdzuje líder PS pre bezpečnosť. V demokraciách viac menej to je všade tak lebo jednoducho je to tak,“ uzatvára svoje tvrdenie Spišiak.

Koniec citácie z článku

Ja bohužiaľ nemám doveru k pánu Spišiakovi i pre jeho iné vyjadrenia, napríklad k odvolaniu ministra vnútra Ivana Šimka. Keď sa mu zdá v pohode, že minister vnútra má byť len automat na podpisy, že policajní funkcionári si možu dávať podmienky, že odídu, ak neodvolajú ministra vnútra a že policajtov nikto nemože kontrolovať (nemyslím tým inšpekciu, ale ministra vnútra….) tak by pán Spišiak nemal byť ani politikom, ani poberať policajné výsluhy z daní občanov.

Keď sa mu zdá v pohode, že politici sú pod vplyvom oligarchov….tak by sa ho mali novinári verejne spýtať, či aj on v prípade zvolenia bude ako politik pod vplyvom oligarchov.

Prikladám odkaz i na iný rozhovor s Jaroslavom Spišiakom:

https://www.aktuality.sk/clanok/7fQ0Rin/jaroslav-spisiak-minister-simko-vybocil-zo-svojej-roly-vo-vlade-preto-je-dobre-ze-odisiel

Na tlačovej besede po odobratí poverenia Ivan Šimko povedal, že neodišiel pre spomínaný status, ale preto, že nebol ochotný stať sa „automatom na podpisy“. Konkrétne spomenul presun vyšetrovateľa NAKA Pavla Ďurku na policajnú inšpekciu.
Ako som vysvetľoval, pre mňa bol ten nešťastný status dostatočný dôvod na to, aby Šimko odstúpil. Lebo podľa mňa konal nad rámec svojho poverenia, ktoré malo byť apolitické a vysoko profesionálne.

Chcel by som povedať, že neviem, do akej funkcie bol pán Ďurka ustanovený, ale ak ide o funkciu, na ktorú má personálnu právomoc šéf inšpekcie, nemôže do jeho rozhodovania zasahovať minister vnútra.

Ďurku nominoval na inšpekciu Peter Juhás. Je to podľa vás dobrá nominácia?

K tomu sa nechcem vyjadrovať. Každý je zodpovedný za svoje konanie a pán Juhás tiež.

Nie je podľa vás pán Ďurka v konflikte záujmov, keď má byť súčasťou inšpekcie, ktorá voči nemu vzniesla obvinenie?

Tí, ktorí si to budú myslieť, budú môcť v konaniach vedených inšpekciou podať námietku zaujatosti. Potom o nej rozhodnú kompetentné orgány.

Pre konflikt s Ivanom Šimkom bolo pripravených odísť vraj až 20 vrchných predstaviteľov polície. Premiér Ódor povedal, že to nebolo ultimátum. Vám to nepríde ako ultimátum?

Záleží na tom, ako to bolo myslené. Keď povedia, že odídeme, a nedajú si žiadne podmienky, tak to nie je ultimátum. Ale ja neviem, ako to presne bolo.

Šéf Hlasu Peter Pellegrini komentoval odvolanie Šimka tak, že si ozbrojená zložka štátu vynútila odvolanie ministra. Je to podľa vás pravda?

Nie je. Lebo Ivan Šimko nie je štandardný minister. Síce je ministrom, ale je členom úradníckej vlády. Nebol ustanovený do funkcie na základe volieb. Ak by to bol takýto minister, tak si štátny úradník nemôže nič také vynucovať. V tomto prípade by musel rozhodnúť parlament alebo premiér, ktorí boli demokraticky zvolení.

V septembrových predčasných voľbách kandidujete za Progresívne Slovensko z 15. miesta. Hnutie v predvolebnom programe píše, že chce zmeniť voľbu policajného prezidenta. Zachovali by ste, že policajný prezident je priamym nominantom ministra?

Áno, naďalej by bol policajný prezident nominantom ministra. Prezident policajného zboru totiž v rámci zákonných možností plní program ministra vnútra – napríklad zníženie kriminality mládeže, zvýšenie objasnenosti ekonomickej trestnej činnosti, zvýšenie dôveryhodnosti policajného zboru a podobne.

Minister je zodpovedný za činnosť polície a prezident PZ musí byť stotožnený s programovým vyhlásením vlády, ktoré musí byť schopný pretransformovať na činnosť polície. Keď to tak nie je, tak tam budú konflikty tak, ako to je teraz.

V nižšie priloženom rozhovore sa tiež Jaroslav Spišiak vyjadruje k práci polície:

https://soundcloud.com/postoj/2020-12-15-spisiak-podkast

Jaroslav Spišiak: Z polície vyprchala ochota pracovať čestne, je čas na reformu

Tak za čo berú platy? A ako to pán Spišiak vie? To policajti nedodržujú mlčanlivosť pri vyšetrovaní? Prečo to tí znechutení policajti neriešili s ministrom vnútra, policajným prezidentom?

Doplnenie 14.9.2023:

A ešte jedna podľa mňa doležitá informácia: Jaroslav Spišiak bol od 1.10.2001 do augusta 2006 policajným viceprezidentom. V tom čase, to znamená v roku 2001 a 2002 slovenská polícia akože „vyšetrovala“ tunelovanie VSŽ Košice. On bol na vysokej pozícii v polícii, tak by nám mohol povedať, prečo tento prípad ututlali. To pri rozkradnutých miliardách korun nedokázali nič vyšetriť?

Ide o tuto kauzu, o ktorej som písala už dávnejšie:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

A čo sa týka oligarchov, tak sa pýtam pána Spišiaka, či majú vplyv aj na prijímanie zákonov? Ohľadom prijímania zákonov som už písala predtým:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/25/prezidentka-caputova-kto-v-skutocnosti-pise-zakony-na-slovensku/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/10/poslanec-tomas-taraba-a-hlasovanie-o-priblizne-70-zakonoch-v-parlamente-za-1-den/

Oligarchovia majú vplyv aj na prokuratúru, políciu a súdy? To nám určite rád vysvetlí pán Spišiak…

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/22/daniel-lipsic-preco-ste-mi-nepomohol-ako-specialny-prokurator/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/12/novinar-marek-vagovic-a-rozhovor-s-nim-o-organizovanom-systeme-statnej-mafie/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/14/advokatka-hellenbart-tibor-gaspar-byvaly-sef-ubok-ivan-sevcik-rozhovory/

Druhé doplnenie 14.9.2023:

Veľmi ma zaujímalo celé video, z ktorého poslanec Tomáš Taraba uverejnil urývok.
Podľa mňa to bude toto video (podľa prítomných osob) a ešte som si ho nestihla celé pustiť. Ale hovoria tam o poslancovi Tarabovi, otázkami začala hlavne novinárka Monika Tódová.

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

jeleň,

Veľká akcia poľovníkov na strednom Slovensku. Na Liptove si vyhrnuli rukávy pre dobrú vec

30.04.2024 05:00

Zábery z akcie zachytil mReportér Marián Hrnčiar.

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2967815x
Priemerná čítanosť článkov: 15142x

Autor blogu

Kategórie