Založ si blog

Róbert Fico, Richard Šmída, zdravotníctvo a nečinnosť polície

Róbert Fico je asi srandista. To som si pomyslela po jeho reakcii na vyhodenie novinárov. Pretože v strane SMER v roku 2001 právnik Richard Šmída bol „odídený“ z pozície šéfa krajskej pobočky SMERu v Košicicach. Oficiálne to bolo vraj z rodinných dovodov, tento dovod bol uvedený v Košickom večeri a na jeho miesto nastúpil Pavol Paška. Richard Šmída bol v tom čase mladý muž, ročník 1971 (dá sa to zistitť na internete) teda mal 30 rokov. Vtedy strana SMER len začínala, keď som za ním bola, tak mal pohodičkové pracovné tempo.
Oficiálne odišiel z tejto pozície na vlastnú žiadosť vraj z rodinných dovodov. V skutočnosti som ja asi mesiac predtým napísala novinárom informácie, ktoré mi poskytol o nevyšetrovaní tunelovania VSŽ Košice.

Takže prečo Richard Šmída v skutočnosti odišiel z tak lukratívnej pozície, kde sa nenadrel, určite nebola zle platená a prenechal to miesto staršiemu Pavlovi Paškovi? Bol v skutočnosti „odídený“ preto, že mi poskytol správne informácie a ja som si ich nenechala pre seba, ale povedala novinárom? Novinári sice nič neuverejnili, ale pravdepodobne

Nechceli to na verejnosti prezentovať tak, že ho vyhodili za to, že mi poskytol správne informácie, tak to zaobalili do informácie, že odišiel sám z rodinných dovodov?

Tu sú info o Richardovi Šmídovi, ktorý je právnik.

https://kosice.korzar.sme.sk/c/6953801/paskov-byvaly-asistent-dostal-miesto-v-predstavenstve-akciovky.html

Odpovie mi verejne Róbert Fico, či Richard Šmída musel odísť z pozície šéfa krajskej pobočky SMERu? Je to v podstate podobná situácia ako teraz v Slovenskej teleízii. Máriu Hlucháňovú odvolali, ale zostáva v televízii. Richard Šmída „odišiel sám“ z pozície šéfa, ale zostal v SMERe. Praktiky, ktoré Róbert Fico kritizuje použil v roku 2001 on sám v strane SMER. Vyhovárať sa, že o tom nevedel je nezmysel. Pretože Richard Šmída bol šéf krajskej pobočky v Košiciciach a stranu SMER vraj podľa médií v Košicicach rozbiehal. Tak prečo by sám odišiel z tak lukratívnej pozície?

Verejne sa preto Róberta Fica pýtam, či Richarda Šmídu „vyhodil“ smerom dolu preto, že mi dal správne informácie a ja som ich napísala novinárom ?

O tomto fakte som písala už v januári 2012 v prvom článku, takže nie je to o tom, že teraz som to účelovo „vytiahla“. Písala som o tom už niekoľkokrát.
Neskor vraj robil asistenta Pavlovi Paškovi, to som sa dočítala v médiach.
Tu je odkaz na článok, kde som o tom písala a hneď za tým je presná citácia z článku

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

V decembri 2000 som poprosila o pomoc politickú stranu SMER. Šéf ich regionálnej kancelárie v Košiciach si nechal moje materiály a asi po mesiaci sme sa stretli na jeho podnet znova. Povedal mi, že všetky informácie v liste Ivorovi sú správne a zdoraznil slovo VŠETKY.

S úsmevom dodal, že to som musela mať dobrý zdroj informácií a či je ťažké vypátrať agenta KGB.
ZDROJE SOM MU NEPREZRADILA, NO ODVETILA SOM MU, ČI SI MYSLÍ, ŽE NAPÍŠEM BLUDY A EŠTE SA POD TO AJ PODPÍŠEM???
Po mojom naliehaní mi oznámil, že tunelovanie VSŽ je uložené ad acta a že za tým je pán Pipta, vtedajší policajný prezident, ktorý by vraj za to kšeftovanie s autami sedel. V tom čase bol šéfom regionálnej kancelárie pán Richard Šmída.

Napísala som to novinárom, po odchode pána Pittnera z funkcie. Dopadlo to tak, že novinári síce nič neuverejnili, no pán Šmída odišiel behom mesiaca z postu šéfa regionálnej kancelárie SMER.
Vraj z rodinných dovodov, bolo to uverejnené v Košickom večeri. Je to náhoda??? Alebo bol prinútený odísť za to, že mi povedal pravdu a ja som to napísala novinárom?
Koniec citácie z mojho článku z januára 2012.

Tu je popísané, čo všetko Rezešovci vlastnili:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

V tomto ďalšom článku zo začiatku októbra 2022 som to zase spomínala:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/03/caputova-hamran-vagovic-matovic-mal-pravdu/

Vážení Košičania,
k tomu listu kandidátom na poslancov a zastupiteľov mesta Košice ma trochu dotlačil mail od jedného Košičana, ktorý mi napísal, čo na to hovorím, že František Tenai kandiduje na starostu mestskej časti Košice Sever a zároveň do mestského zastupiteľstva.

Preto vám všetkým doporučujem, aby ste si prečítali tieto články, kde je spomenuté i meno Františka Tenaia. Keď si myslíte, že takýto človek má byť starostom, tak asi Košičanom je jedno, kto ich zastupuje.

Ja som v Košiciach, i na Slovensku bezdomovec bez akéhokoľvek prijmu vďaka tejto kauze. Žijem mimo Slovenska a obrovské problémy mám aj tu: tak mi nenahovoríte, že s VSŽ a slovenskou políciou to nemá nič spoločné. Keď vám Košičanom je jedno, koho si volíte, tak vám nie je pomoci.

A kto to vyšetrovanie zastavil? Podľa info Richarda Šmídu zo SMERu vraj vtedajší policajný prezident Jan Pipta. Richarda Šmídu to vtedy stálo „miesto šéfa“ v SMERe: asi po mesiaci, keď som tuto info napísala našim slovenským neskorumpovaným a poctivým novinárom odišiel z pozicie šéfa regionálnej kancelárie SMERu v Košiciach vraj z rodinných dovodov a jeho miesto nastúpil dnes už nebohý Pavol Paška.

A čo pán Pipta? Ten po odchode z polície sa stal spoločníkom v Drábikovej firme. Ano, vo firme viceprezidenta VSŽ, ktorého mal vyšetrovať. Bola to firma Konfit SBS, odkaz na výpis prikladám nižšie. Spoločník CASSPOS a.s. a Ján Pipta (plus ďalší spoločníci). A keď si rozkliknete CASSPOS a.s., tak predsedou predstavenstva od roku 2001 do roku 2010 bol Ing. Ladislav Drábik (bývalý viceprezident VSŽ Košice). Považujete toto za normálne? Aby bývalý policajný prezident bol spoločníkom vo firme, kde je aj Ladislav Drábik, ktorého mala polícia vyšetrovať?

http://orsr.sk/vypis.asp?ID=9062&SID=4&P=1

Takže sa František Tenai može vyhovárať, že nič sa v súvislosti s ním vo VSŽ „nedialo“: Z vyššie uvedených skutočností vyplýva, že Ladislav Drábik sa postaral, aby sa nič nezistilo a naši poctiví novinári, aby sa o tom or roku 2000 neinformovalo vobec nikde.

A generál Jaroslav Ivor, tomu sa tiež nič nestalo: učí na vysokej škole. Len ja som bezdomovec, bez akejkoľvek práce. Ďakujem vám Košičania, že v meste, kde som roky žila mi nikto nepomohol, nikdo si ma nezastal. Predpokladám, že i teraz budete mlčať a nebudete urgovať novinárov, aby tento prípad uverejnili.

Konkrétne okrem okrem listu Jaroslavovi Ivorovi si pozrite výpis z orsr.sk DOMINO TOP:
Je tam František Tenai, Jan Bača (hovorca U. S. Steelu…to asi nikomu nevadí), Jozef Marko (bývalý hovorca VSŽ), Adriana Mihálová (spolužiačka Rezeša mladšieho a je aj teraz v U. S. Steele …stačí si vygoogliť:generálna manažérka pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami Adriana Mihálová), Ľubomír Solár (bývalý viceprezident VSŽ a spolužiak Rezeša mladšieho), Viktor Háber (bývalý viceprezident VSŽ).

Pritom vtedajšia redaktorka Plus 7 dní Naďa Šindlerová mi tvrdila, že nie je o čom písať, lebo sútam samé neznáme mená. Takže o tom nepísala a mala otázku, či sa nebojím, že zo mňa urobia ľahkú ženu. Krátko po stretnutí s touto novinárkou som dostala info, že pani novinárka to, čo mi urobila, neurobila zadarmo, ale vzala za to 50 000 Sk, bolo to v roku 2001.

Je určite len náhoda, že práve Naďa Šindlerová pracuje teraz na Ministerstve vnútra v Informačnom centre na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality v Košiciach. Ako sa pani novinárka dostala na tuto pozíciu? Dostala to za odmenu? Prečo nebojovala za prevenciu kriminality, keď dostala info odo mňa o tom ako sa tunelovali VSŽ…pripomínam, že to, čo som vedela ja bola určite len časť svinstiev, ktoré sa v daných firmách odohrali.

Na vyšetrovanie bola polícia, ale keď to dostal mladý vyšetrovateľ bez skúsenosti s titulom Ing, takže bez štúdia práva, tak to znamená, že to vyšetrovať ani nechceli. Hovorila som s ním a videla som sama, aké má skúsenosti. On sa bál viac mňa ako ja jeho. Asi dostal príkaz to ututlať, čo aj urobil. Sľúbil mi písomnú odpoveď, ale nikdy mi ju neposlal.
Ututlala to nielen polícia, ale i prokuratúra. Viem to, lebo som chodila na výsluchy na políciu a bola to strašná fraška. Žiadne kontroly vo firmách neurobili.

A novinári o tom odmietali písať: od roku 2000 som nenašla ani jedného novinára, ktorý by do toho šiel a uverejnil to. Kto ich motivoval k utajeniu takejto kauzy, keď sa v tejto kauze rozkradli miliardy? Hlavná vec, že sa ozývali po kauze Jana Kuciaka, pritom Marek Vagovič a Denník N mi nepomohli. Im sa nemože stať to, čo Kuciakovi, lebo o skutočnej korupcii nepíšu, neinformujú.

Keď si myslíte, že človek z takejto kauzy má byť v politike, tak si ho voľte.
Koniec citácie z mojho článku . A František Ténai sa starostom v Košicicach v mestskej časti Sever stal.

Ja som vtedy šla do krajskej pobočky SMERu z dovodu, že som si naivne myslela, že Robert Fico je slušný človek, poctivý politik, ktorý to myslí so Slovenskom dobre a kvalitný právnik. A ešte som si naivne myslela, že mi určite pomože, bude o tej kauze verejne hovoriť a bude ma aj zastupovať. Nič z toho neurobil, ani mi neponúkli žiadnu alternatívu, že by mi pomohol nejaký iný právnik zo SMERu.

A čo sa týka zdravotníctva, tak na to som Richarda Šmídu upozorňovala tiež v decembri 2000. Moj list vtedajšiemu riaditeľovi Nemocnice v Košiciach v Šaci odo mňa mal cca mesiac, takže o mojom prípade vedel. A keď sa to podarilo mne, tak prečo sa lekári viac nezaujímali o tento sposob liečby a nedoporučovali to aj ostatným? Osobne som bola aj za MUDr. Ivanom Skalinom, ktorý tam teraz robí námestníka, predtým bol len primár. Nemal záujem to riešiť.

Nikoho z lekárov to nezaujímalo, akurát MUDr. Štefan Mucha mi osobne povedal, že ta liečba je strieľanie naslepo.

MUDr. Peter Bauer, MUDr. Martin Miko a MUDr. Martin Koščo boli dosť nepríjemný, ale najhorší z nich bol MUDR. Bauer, Miko sa aspoň trochu snažil a Koščo sa bál, že problémy bude mať on (to mi aj povedal, keď sa zo mňa snažili vyrobiť anorektičku a ja som už odmietla ísť k nadrozmernej lekárke, ktorá mi vykládala, že keby som jedla všetko, tak sm zdravá. Že v tom je jediný problém a može mi dať injekcie na priberanie.

Takže mne kolabovala pečeň, je to aj v správe a tí ignoranti s lekárskym titulom riešili moje IQ, poslali ma k psychologovi, psychiatrovi, na urologiu, na gastroenterologiu, na gynekologiu, na chirurgiu….. Ale ultrazvuk som si sama musela vybavovať po známosti cez vtedajšieho kolegu v inej nemocnici, pretože na to čas včas nemali. To som musela čakať, i keď mi bolo príšerne zle. To je prosím zdravotníctvo z roku 1998.

Ale musím si zastať napríklad MUDr. Martina Miku. Možno mal také slabé praktické skúsenosti zo školy. Sama som mu povedala, že by nebolo vhodné mi urobiť krvné testy, keď som prišla s tým, že som sa cca 3 dni zvíjala v príšerných bolestiach brucha a dva dni zvracala žlč. Na to mi určite pomožu testy IQ a jesť všetko a čo najviac pani tučná lekárka!!!!!

Ja som od nich potrebovala jedno: marodku, lebo som nevládala chodiť. Mala som na ňu nárok, keďže som dovtedy vždy pracovala a povinne platila odvody. A oni na mne robili pokusy, ako na pokusnom králiku. Medzitým som vyskúšala, čo mi pomáha zo stravy, aby som nezvracala a liečila sa sama. Na to totiž človek nemusí byť MUDr. S dvomi atestáciami, aby pochopil, že keď zvracia a má doslova krče v bruchu a príšernu triašku, tak si musí nasadiť prísnu dietu.

Toto všetko som popísala v liste riaditeľovi Nemocnice, Richard Šmída ten list mal cca mesiac. Takže to zdravotníctvo mohol SMER meniť k lepšiemu už v roku 2000. A čo urobil Róbert Fico? Nič, nepomohol mi, so zdravotníctvom a nefunkčnou políciou a prokuratúrou nič neurobil, len odvolal Richarda Šmídu. Z takej lukratícnej a pohodlnej pozície by Richard Šmída sám určite neodišiel, to by bol hlúpy. A on nie je hlúpy človek, súdim to podľa toho, že som sa s ním dvakrát osobne rozprávala.

A čo sa týka prejavu Róberta Fica 17. novembra 2022, tak osobne si myslím, že má v mnohom pravdu. Nie vo všetkom, ale v mnohom. Lenže on tiež nepracoval v prospech občanov, keď bol pri moci. Tu je moj osobný príklad, že som SMER prostredníctvom Richarda Šmídu oslovila už v decembri 2000.

Richard Šmída asi nemal právomoc mi pomocť, ale aspoň mi dal informácie a poctivo si prezrel materiály, zisťoval info a nechal si na to čas. Čo neurobili a ni novinári. A Robert Fico ho za to vyhodil z pozície šéfa krajskej pobočky? Tak v čom je lepší pán Fico ako terajší riaditeľ televízie? V ničom! Postupoval totiž rovnako, akurát to vtedy zabalili do pekných slov pre Košický večer.

Tých novinárov po prejave Fica odvolali možno aj pre výstrahu pre ostatných, aby si nikto nedovolil vysielať, publikovať to, čo sa nehodí tejto nefunkčnej a deštrukčnej vláde. Oni nielen že nekonajú, ale ešte škodia.

Oslovila som ich všetkých niekoľkokrát a nekonali. Čaputovú, Hegera, Matoviča, Borisa Kollára, Lipšica, Žilinku, Hamrana, Mikuleca, ešte aj Lučanského, keď žil.

Bola by som rada pán Fico, keby ste tento bordél dokázal vyriešiť, ale pochybujem o tom, že Vám ide o Slovensko. Vám ide len o Vašu osobu. Dávam Vám šancu, aby ste ma verejne presvedčil, vysvetlil mi, prečo ste mi už v roku 2000 nepomohol, ani v roku 2006 a ako to bolo s Richardom Šmídom. Taktiež Vám dávam šancu, aby ste ma presvedčil, že to myslíte so Slovenskom dobre. Pokiaľ budete mlčať a nebudete verejne hovoriť o tom, o čom som Vám písala, to len znamená, že to so Slovenskom nemyslíte dobre a myslíte len na seba. Presvečte ma, máte šancu a napravte svoje chyby. Vy ste tiež mnoho chýb urobil.

A zdravotníctvo? To chcete riešiť len platmi? Kde na to vezmete? Prečo sa nepýtate už dávno mladých, ktorí pracujú ako lekári vonku, ako to funguje inde? Napríklad dr. Magdaléna Harakaľová, ktorá pracuje ako lekárka v Holandsku, a viackrát o tom hovorila v médiach.

A dúfam, že ma pán Fico po tomto článku nezablokujete, ako to urobil bývalý poslanec Ľubomír Galko, keď som mu dávala odkazy na články a písala do diskusie, že som ho neraz prosila o pomoc. Pán Galko je i teraz štátny zamestnanec, a občan SR, takže ten bordél ho mal zaujímať už ako poslanca. Nezaujímal.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/robert-fico-neurobil-nic-proti-korupcii-ignoroval-ju-i-ked-o-nej-vedel/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/preco-roman-mikulec-a-milan-lucansky-nechceli-presetrit-dve-zavazne-kauzy/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/29/vladimir-palko-byvaly-minister-vnutra-a-kauza-vsz-kosice-jeho-odpoved/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/28/preco-igor-matovic-neriesil-sporny-paragraf-363-ked-uz-v-roku-2013-mi-olano-tento-paragraf-pri-kauze-vsz-v-pravnej-analyze-spominali/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/24/bela-bugar-a-rozkradnute-miliardy-z-vsz/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/26/premier-heger-a-jeho-vnimanie-spravodlivosti-a-demokracie/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/27/pan-heger-preco-neriesite-korupciu-a-necinnost-svojich-ministrov-a-podriadenych/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/23/prezidentka-caputova-a-jej-demokracia-v-praxi/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/11/boris-kollar-a-spravodlivost-pre-rezesovcov-podla-neho-neplati/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/06/eva-rezesova-jej-nehoda-v-madarsku-a-suvislost-s-vsz-kosice/

Tento článok som písala na základe tohto príhovoru, nižšie pripojeného. V tv som ho nevidela a vyhodením novinárov ste tomu prejavu urobili veľkú neplatenú reklamu. Lebo tak ako ja, tak si myslím, že i mnoho iných ľudí by si ten prejav nevšimli. Ale keď ste v televízii odvolali šéfov, tak som si ho pozrela, čo je v ňom tak zle a o čo Fico hovoril.
Ficovi neverím, nie som jeho fanúšik, ale musím uznať, že má v mnohom pravdu.

Príhovor predsedu strany R. Fica zo slávnostného snemu na Bratislavskom hrade

A tu sú odkazy na lekárku Magalénu Harakaľovú, ktorá pracuje v Holandsku. Prečo s ňou neurobíte rozhovor, prečo odišli aj s partnerom pracovať ako lekári do Holandska? Nižšie prikladám odkaz na ňu

https://www.uu.nl/en/research/utrecht-young-academy/dr-magdalena-harakalova

https://dennikn.sk/204271/lekarka-v-holandsku-odisla-som-aby-ma-slovensky-system-nenakazil/

Doplnenie: tento článok som písala nielen kvoli Robertovi Ficovi, ale i kvoli Richardovi Šmídovi. Netušila som, že mu sposobím odvolanie z funkcie šéfa krajskej pobočky, za čo sa mu veľmi ospravedlňujem. Vtedy som bola ešte veľmi naivná a myslela som si, že politici skutočne ľuďom pomáhajú. Dnes už neverím žiadnemu politikovi, pretože to vidím, že mi ani jeden nepomohol a do háklivých tém nepojdu, len majú marketingové pekné reči. Fico sice v mnohom hovorí pravdu, ale keď bol pri moci, nekonal. Teraz mu ide hlavne o seba a keď ma milo prekvapí, budem len rada. Má šancu a je na ňom, či ju využije, alebo som len nepodstatný Slovák.

Druhé doplnenie: na platených trollov nereagujem a doporučujem im, nech píšu svoje články, nech urobia poriadok v slovenskej polícii, prokuratúre, justícii a zdravotníctve. Možte popri tom i zlepšiť slovensú politiku, keď sa tak veľmi nuíte a vypisujete do diskusií.
Chápem ľudí, ktorí vobec nereagujú na diskusie, i keď píšu kvalitné články.

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2963896x
Priemerná čítanosť článkov: 15122x

Autor blogu

Kategórie