Založ si blog

Richard Sulík, SaS a ich boj proti korupcii

Richarda Sulíka som oslovila už v roku 2010, aby riešil situáciu v slovenskej polícii a prokuratúre.
11.6.2010 mi poslal odpoveď, kde mi napísal, citujem:

Ďakujem za Váš mail. V tomto momente Vám neviem povedať, či a ako sa budem venovať prípadu, o ktorom píšete. S pozdravom Richard Sulík

Ide o tento prípad, stručne som mu to popísala v maili a nižie prikladám i odkazy na články:

Citujem z mailu (bol krátky):
Zo Slovenska ma prinútili odísť politici, novinári, polícia, prokuratura. Som asi jediný konkrétny svedok zaslaných konkrétných dokazov tunelovania jednej obrovskej firmy na
Slovensku. Nikto to nemal záujem vyšetriť, polícia sa viacej bála mňa ako ja jej. Urobili mi zo života peklo a 10 rokov sa mi nepodarilo, aby to novinári uverejnili. Pretože toto miesto je malé na poslanie aspoň niektorých podkladov: verte mi, že som oslovila mnohých politikov, prezidentov (oboch). Po jednom liste pánovi Ficovi ma v Prahe z práce vyhodili behom pár dní. Mám písomnú odpoveď aj od pána Fica, s vlastnoručným podpisom. Samé prázdne slová.

Podklady Vám pošlem na sas@strana-sas.sk Dokážte mi
prosím, že ste iný, poctivý politik a pomožte mi tým, že o tom začnete hovoriť pred novinármi. Alebo mi dokážete, že Vás bežní ľudia nezaujímajú? Záleží na Vás, ale nezabúdajte, že to všetko aj tak praskne a škandál z toho bude a obrovský. Každému politikovi, ktorý mi nepomohol, sa to aj tak vráti v zlom. Pravdivosť mojich listov si overoval v roku 2000 Richard Šmída, vtedajší šéf regionálnej kancelárie SMERu v Košiciach.

Po 1 mesiaci mi povedal, že všetky informácie, ktoré som uviedla v liste Ivorovi, sú správne. Zdoraznil ešte raz: VŠETKY. Spomínala som tam aj moju fingovanú samovraždu v roku 2000 a to, že moja vtedajšia šéfka je vysoko postaveným agentom KGB. V tej firme sa stratili milióny a na to boli napojené dalšie firmy. Okrem toho tam zaujímavým sposobom unikali financie aj na sukromný majetok vedenia firmy. Nechcem odpoveď, chcem vidieť od Vás to, že si ma verejne zastanete a začne na Slovensku platiť demokracia tlače, médií. Doteraz sa dá kúpiť všetko, i novinári.

Koniec citácie z mojho mailu, ktorý som poslala Richardovi Sulíkovi v roku 2010!

Tu sú odkazy na články, kde je popísaný tento prípad podrobnejšie a ktoré ste asi väčšina čítali:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

Takže na jednej strane Richard Sulík rozpráva v médiach o tom, ako mu ide o spravodlivé Slovensko a na druhej strane Romana Mikulca z pozície ministra vnútra neodvolali. Viem, že o tom hlasujú všetci poslanci, nielen poslanci SaS a Richard Sulík. Ale podľa článku na pravda.sk, poslanci SaS nehlasovali za odvolanie Mikulca.

V roku 2014 mi zo strany SaS prišiel mail, kde Richard Sulík chce moj hlas v eurovoľbách (asi moj mail ani nečítali a v SaS pracujú roboti, lebo keď žijem v zahraničí a som bezdomovec, asi voliť nemožem….ale to je „logika“ SaS, keď automaticky zbierajú maily a automaticky posielajú maily so sľubmi politikov SaS).

Tam tvrdí, že bude zastupovať záujmy Slovenska. Takže v EU zastupovať záujmy Slovenska chcel, ale prečo to nerobil na Slovensku? Mal odo mňa dokazy a nekonal. Mal požiadať políciu a prokuratúru o vysvetlenie, prečo nekonala a otvoriť túto tému v médiach.

Alebo to nie je v záujme Slovenska od roku 2010, kedy mi Richard Sulík písal odpoveď, aby polícia a prokuratúra postupovala vo všetkých prípadoch rovnako? Nie je v záujme Slovenska, aby policajti a prokurátori nebrali výplatu za ututlávanie veľkých káuz?

Nie je v záujme Slovenska, aby politici skutočne aj pracovali v prospech občanov a nielen brali vysoké platy a hovorili prázdne marketingové reči?

Zaujímavú odpoveď na moj mail mi poslal i Michal Broska vo februári 2012, ktorý kandidoval za stranu SaS i do Europarlamentu.

Na jednej strane tvrdí, že moj článok na blogu pravda čítal a že podľa neho VSŽ Košice boli tunelované systematicky a očividne „legálnym“ sposobom. Na druhej strane tvrdí, že v SaS nebudú viesť vyšetrovanie. To nie je úlohou politickej strany.

Moj komentár: Ako vedel, že VSŽ boli tunelované pravdepodobne „legálnym“ sposobom, keď to nikdy nikto nevyšetroval? A ani SaS to nevyšetrovala, ako tvrdí, že to nie je ich úlohou. Ja som to po nich nechcela, aby to vyšetrovali a pán Michal Broska je manipulátor, keď toto tvrdí. Ja som chcela, aby túto tému verejne otvorili a okrem toho v Národnej rade je výbor, ktorý je určený na kontrolu…jeden čas mu šéfoval aj Robert Kaliňák, ale ten túto tému tiež nechcel riešiť. Odpoveď od neho som vložila do predošlých článkov.

Je to zvláštne, že tejto téme sa venovať v SaS nechceli a zaujímalo by ma, či hovoril za všetkých členov SaS? Richard Sulík, Michal Broska a bývalý poslanec Ľubomír Galko sa tejto téme venovať nechceli. Tak ako chcú riešiť veľkú korupciu, keď veľkú kauzu ani ako verejnú tému otvoriť nechceli? Ako pán Michal Broska vedel, že VSŽ boli tunelované očividne „legálne“, keď to nevyšetrovali a SaS a on sa tejto téme venovať nechceli?

Boli sponzorom SaS aj Rezešovci alebo nimi spriaznené firmy, preto mi pomocť zo SaS nechceli?
Pretože ja v liste Jaroslavovi Ivorovi popisujem, že Ladislav Drábik cez fingované zakázky, ktoré sa nikdy nerobili, presúval z VSŽ Košice miliony do svojich súkromných firiem, ktoré vlastnil s Rezešom a Smerekom a zneužíval na to svoju funkciu viceprezidenta VSŽ Košice. Toto bolo podľa Michala Brosku legálne? Veď to bolo kradnutie za socializmu vybudovaných VSŽ z peňazí všetkých do súkromných firiem, ktoré spoluvlastnil aj Drábik a zneužíval na to svoju funkciu viceprezidenta VSŽ.

Nakoniec po odchode Jána Piptu z pozície policajného prezidenta ho Ladislav Drábik urobil spoločníkom vo svojej firme. Keď toto je pravdepodobne legálne podľa Michala Brosku, tak na to nemám slov…..To takto pracuje aj v súkromnej sfére, kam sa vrátil….

Výhovorka, že o tom nič nevedel neobstojí, pretože potom sa nemal vyjadrovať vobec. To, čo sa dialo vo VSŽ legálne nebolo, len to polícia a prokuratúra nechcela riešiť. Tak za čo brali platy a výsluhové dochodky policajti po odchode z polície? Myslím konkrétne Jaroslava Ivora, Jozefa Šáteka, Vladimíra Palka ako ministra vnútra, nebohého Ladislava Pittnera ako ministra vnútra ….

Je to jasná situácia, polícia a prokuratúra to nikdy nevyšetrovala, podala som list i na Generálnu prokuratúru na meno Dobroslava Trnku v roku 2010. Nikto to nemal záujem riešiť. A ani politici nechceli túto tému verejne otvoriť, ani jeden politik od roku 2000. Tak o akom boji proti korupcii politici a poslanci hovoríte? Nerobíte totiž nič, len vediete prázdne reči. Všetky veľké kauzy sa majú vyšetrovať a chrániť svedkov a nielen niektoré. Zvláštne je, že polícia ma ani nechcela chrániť. Len mi akýsi pán Kukura na neformálnom stretnutí bez zápisnice na polícii povedal, že mi nič neurobia. To ho informovali?

A tvrdil, že sa to vraj vyšetruje a aj všetky ostatné kauzy vo VSŽ. Ale od roku 2000 nič nevyšetrili. Ako tom vedel? Neskor na výsluchoch nebol. Bol z tajnej služby, preto ho len zaujímalo, kto mi dával informácie? Nič iné ho nezaujímalo.

A čo sa týka toho, že mi nič neurobia: nie, nič neurobia, len skončím na ulici a prídem o všetko, o byt o prácu. To som si vypočula od iného zdroja už pred odchodom z VSŽ a neverila som tomu. Splnili to do bodky. Zničili mi život.

Takže páni politici, prestaňte viesť prázdne reči a konajte. A keďže ste doteraz nekonali a podľa mňa ani nebudete, pokiaľ z toho nebude veľký škandál, tak ste všetci hlúpi a nemáte čo na svojich pozíciach čo robiť alebo podplatení. Iná možnosť neexistuje.

Pán Richars Sulík, Vaše marketingové reči, ako vám v SaS záleží na spravodlivosti sú klamstvo. Odo mňa ste mali podklady k jednej z najväčších rozkrádačiek na Slovensku a vedeli ste, že mi ide o všetko, aj tak ste mi nepomohli. Takže o akej spravodlivosti a boji proti mafii hovoríte?

Článok, ktorý bol uverejnený na tému SaS :

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/649079-vlada-je-na-spadnutie-boj-dvoch-lidrov-vrcholi-sulik-ukazal-matovicovi-dvere-olano-hovori-o-zmluve-s-diablom/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

Citujem z článku:

Romana Tabák (Sme rodina), ktorá hlasovala za odvolanie Mikulca, nebude podporovať podľa jej slov zákernú politiku SaS. „Ak chcú dať vládu dole, prečo podporili vládny návrh ohľadom lekárov? Prečo neodvolali Mikulca? Sú najväčšou brzdou Slovenska,“ reagovala.

Ústavný právnik Vincent Bujňák z Univerzity Komenského pre Pravdu opísal, čo by nasledovalo, ak by poslanci vyslovili vláde nedôveru. „Ak by parlament vyslovil vláde nedôveru, hlava štátu by vládu odvolala a poverila by ju vykonávaním jej pôsobnosti až do vymenovania novej vlády. Takáto vláda, ktorej bola vyslovená nedôvera, by mala len obmedzené právomoci, pričom v niektorých prípadoch by na ich výkon potrebovala predchádzajúci súhlas hlavy štátu. Príkladom je vymenúvanie a odvolávanie štátnych funkcionárov alebo schvaľovanie zahraničných ciest členov vlády, ktoré by sa mohli uskutočniť len s predchádzajúcim súhlasom hlavy štátu.

Tento mechanizmus je výsledkom zmeny ústavy z roku 2011, na ktorej sa dohodli vtedajšie politické sily v Národnej rade v nadväznosti na neúspešné spojenie hlasovania o vyslovení dôvery vláde s tzv. eurovalom. Hlava štátu by teoreticky následne mohla vymenovať aj tzv. úradnícku vládu. Vyslovenie nedôvery vláde však ešte automaticky predčasné parlamentné voľby nevyvoláva. To, či by vláda, ktorej bola vyslovená nedôvera, ešte vládla v obmedzenom rozsahu až do riadnych parlamentných volieb, by záviselo od vôle hlavy štátu. Možno preto konštatovať, že prípadné vyslovenie nedôvery vláde by na určitý čas posilnilo postavenie hlavy štátu.“

Koniec citácie.

Ďalší článok, ktorý je o SaS a o riešení problémov ľudí a boji proti korupcii a mafii:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/648997-sulik-sa-spojil-s-pellegrinim-a-ide-sa-pokusit-povalit-hegerovu-vladu/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

Citujem z článku:

Opozičná SaS podala do Národnej rady návrh na vyslovenie nedôvery vláde, spolu s nezaradenými poslancami z Hlasu vyzbierala potrebných 30 podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze.
Informovali o tom predstavitelia SaS na štvrtkovej tlačovej konferencii. Šéf liberálov Richard Sulík vyhlásil, že vláda nedokáže riešiť problémy ľudí a že prestala bojovať proti mafii a korupcii. „Toto trápenie musíme čo najskôr skončiť. Vyzbierali sme podpisy, oslovili sme poslancov strany Hlas, ktorí k našim 20 hlasom pridali ďalších desať,“ vyhlásil Sulík.

Koalícia dávno prestal bojovať proti mafii a proti korupcii. Toto vidí každý. Ak by sme teraz neurobili nič, v riadnych voľbách, o 15 mesiacov, sa práve Robert Fico (Smer) vráti tak, že možno tie voľby vyhrá, lebo jeho najväčším podporovateľom je Igor Matovič (OĽANO). Toto je fakt, preto musíme niečo spraviť,“ povedal Sulík. Či už predčasné voľby, úradnícka vláda alebo iná nová koalícia 76 poslancov bude podľa jeho slov lepšie riešenia než súčasná vláda.

Podľa rokovacieho poriadku je predseda parlamentu povinný mimoriadnu schôdzu zvolať do siedmich dní od podania návrhu.

Koniec citácie.

Minister vnútra Roman Mikulec ma ignoroval, i keď som mu poslala i mail, i doporučený list poštou. Neposlal mi ani odpoveď. Miesto toho, po mne na Slovensku a v ČR vyhlásili pátranie. Veď takto nenáhaňali ani Rezešovcov….

Nechápem…. v politike poslanci mu vyslovia doveru a neodvolajú, lebo je to koaličný partner. To v akom Kocúrkove žijeme?
Za ten plat nemusí minister odvádzať kvalitnú prácu?

Polícia má mať ruky zviazané zákonmi SR a jej Ústavou. Policajti si pojem rozviazané ruky vysvetlili tak, že nemusia dodrživať nič. Aj pre ministra vnútra, aj pre políciu musia platiť zákony Slovenskej republiky.

Úlohou polície je nevšímať si to, čo ohrozuje vládnucich politikov, poslancov ? A kryť ich nečinnosť? Alebo čo ohrozuje sponzorov politických strán…?

Pán Mikulec, odkedy možu mať policajti a vojaci rozviazané ruky? Tí musia vždy jednať podľa predpisov a podľa zákonov. V demokracii platí, že občan môže robiť všetko to, čo nie je zákonom zakázané, kým policajt naopak musí robiť len to, čo mu je zákonmi a predpismi prikázané. V polícii a armáde vždy existuje hierarchia hodností a funkcií, čiže princíp subordinácie. Ak to tak nie je, potom to nie je polícia a armáda, ale anarchia alebo mafia. Teda Vy nie ste minister polície, ale vodca „divného spolku“, ktorá má svojvôľné ruky a robí si, čo chce.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/preco-roman-mikulec-a-milan-lucansky-nechceli-presetrit-dve-zavazne-kauzy/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/14/oznameni-kriminalni-policii-cr-od-nepohodlneho-svedka-tunelovani-vsz-kosice/

Róbert Fico tiež o tejto kauze dlhé roky vedel a hovoriť verejne o nej nechcel:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/robert-fico-neurobil-nic-proti-korupcii-ignoroval-ju-i-ked-o-nej-vedel/

Béla Bugár bol dlhé roky prezentovaný v médiach ako slušný politik a človek, ale tiež túto tému nechcel verejne otvoriť ako politik.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/24/bela-bugar-a-rozkradnute-miliardy-z-vsz/

Igora Matoviča tiež táto téma nezaujímala a nechcel o nej verejne hovoriť.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/28/preco-igor-matovic-neriesil-sporny-paragraf-363-ked-uz-v-roku-2013-mi-olano-tento-paragraf-pri-kauze-vsz-v-pravnej-analyze-spominali/

Vtedajší minister vnútra Vladimír Palko túto tému tiež riešiť nechcel.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/29/vladimir-palko-byvaly-minister-vnutra-a-kauza-vsz-kosice-jeho-odpoved/

Terajší premiér Heger tiež o tejto téme mlčí a nechce sa mu verejne o tom hovoriť.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/26/premier-heger-a-jeho-vnimanie-spravodlivosti-a-demokracie/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/27/pan-heger-preco-neriesite-korupciu-a-necinnost-svojich-ministrov-a-podriadenych/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/otvoreny-dopis-premierovi-eduardovi-hegerovi-ktory-tvrdi-ze-slovensko-je-slobodna-a-demokraticka-krajina/

Boris Kollár predseda Národnej rady SR tiež mlčí.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/11/boris-kollar-a-spravodlivost-pre-rezesovcov-podla-neho-neplati/

Prezidentka Čaputová, policajný prezident Hamran, generálny prokurátor Maroš Žilinka, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic ma tiež ignorujú a mlčia. Pritom prezidentka tvrdí, že citlivo vníma (ale asi len iných Slovákov a iné kauzy…) a tí ďalší traja to majú v popise práce a sú za to platení, aby sa takýmto kauzám venovali. A mlčia a nevenujú sa.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/12/caputova-hamran-a-spravodlivost-po-slovensky/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/03/caputova-hamran-vagovic-matovic-mal-pravdu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/eva-rezesova-a-prvy-rozsudok-v-madarsku-domace-vazenie/

A čo sa týka lekárov a ich platov, tak problémy bežných pacientov tiež väčšinu poslancov netrápia, keď riešia hlavne platy, ale nie kvalitný prístup lekárov k pacientovi:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/25/matovic-visolajsky-nie-je-vam-to-trapne-takto-jednat/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/26/otvoreny-list-petrovi-visolajskemu/

Tento článok nie je len o Richardovi Sulíkovi, ale o všetkých politikoch. Pretože tak, ako jedná Richard Sulík, jednajú všetci politici. V lepšom prípade, ale to sa stáva málokedy, mi napísali aspoň krátku formálnu odpoveď. V horšom prípade ma ignorovali. Ale nekonal nikto, nikto mi nepomohol.

Čo pomože Slovensku? Podľa mňa jedine vláda odborníkov. Títo diletanti, ktorí majú len prázdne reči už dokázali, že na Slovensku vládnuť nevedia. A bohužiaľ ani prácu prezidentky nepovažujem za kvalitnú a to som ešte mierna.

Keď sme to my ako 14 roční pubertiaci mohli a museli „počúvať“ na polygrafickej priemyslovke od Vojtecha Macenku (mladšieho), ktorý nás učil, keď sme ho štvali a na školu kašľali, že zaberáme miesto tým, ktorí sa na túto školu dostať chceli a sa nedostali. Mal pravdu a chápala som ho, že bol znechutený, pretože dokázali sme byť ako trieda pubertiakov i protivní. Keďže sa otvárala len jedna trieda ročne na celom Slovensku, tak museli robiť výber z tých, ktorí sa prihlásili. A keď videl nezáujem niektorých spolužiakov, tak sa mu nedivím, že takto reagoval.

Toto odkazujem slovenským politikom: keď nechcete pracovať pre prospech Slovákov a Slovenska, tak uvolnite miesto tým, ktorí to budú robiť poctivo. Vy ste ma ani jeden nepresvedčili, že ste v politike právom.

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2963494x
Priemerná čítanosť článkov: 15120x

Autor blogu

Kategórie