Založ si blog

Otvorený list Petrovi Visolajskému

Vážený pán Visolajský,

žiadam Vás, aby ste prešetrili všetky tieto maily, prečo Vaši kolegovia lekári nižšie uvedeným pacientom nepomohli a neporadili so stravou a zdravým životným štýlom. Je to cca 100 mailov od marca 2012. Mám ich viac, ale toto množstvo som zatiaľ dala do textu a urobila z mailov printscreeny ako dokaz, že mi tí ľudia skutočne poslali mail.

Doplnenie 26.11.2022: odkaz na tento článok som vložila na FB Peter Visolajský a pošlem mu to i mailom.

Tieto maily mi poslali buď samotní pacienti alebo ich príbuzní zo zúfalstva, že im neporadili lekári.
Sú medzi nimi i české maily, takže to ukazuje, že situácia v oboch štátoch je rovnaká: lekári neriešia v rámci liečby stravu a pacientom neporadia. Ako to viem? Jednoducho. Keby im poradili lekári vo všetkom, čo sa týka liečby, tak by mi nikto nikdy žiadny mail nenapísal. Nepotreboval by odo mňa žiadnu radu.

Ja za lekárov plat neberiem, mne pacienti ani neplatia zdravotné odvody, preto odmietam robiť prácu lekárov. Nič za lekárov robiť nebudem! Niektorí z týchto pacientov už zomreli.

Je medzi týmito mailami je i mail Vašej kolegyne lekárky MUDr. Aleny Tamaškovičovej, ktorá mi písala mail ohledne informácie o Gersonovej terapii. Rakovinu mal jej svokor.

Mám mail i od nebohej psychologičky dr. Jaššovej. Tiež sa pýtala na Gersonovú terapiu. To som netušila, že nemocná je ona. Zistila som to, až keď bolo uverejnené v médiach, že zomrela.

Ja som sa nevrátila v novembri 1998 na tento svet preto, aby som pre ostatných pracovala zadarmo miesto lekárov. Vrátila som sa preto, že som to vo VSŽ Košice ešte neprevrátila hore nohami a že to nikto za mňa nemože urobiť. Vzhľadom k tomu, že všetkým Slovákom je jedno, ako sa rozkrádalo Slovensko, ako nefunguje polícia, prokuratúra, justícia, zdravotníctvo, politici, tak nevidím žiadny dovod, prečo by som mala robiť zadarmo. Ani vy lekári, ani nikto z týchto ľudí, čo mi poslali mail pre mňa zadarmo nič neurobil, ani pre Slovensko. Takže je obrovská drzosť chcieť po mne špičkovú prácu zadarmo. Ja to nechám na lekárov, keď to študovali. Prečo to potom nerobia? Z chamtivosti alebo z lenivosti? Ako vidíte z nižšie pripojených mailov, ľudia majú pocit, že zdravá strava a zdravý životný štýl sa dá vysvetliť v skratke zadarmo. Tak trvám na tom, nech to zadarmo robia lekári.

Už som zažila všetko možné, ale nikdy som si nemyslela, že najhorší ľudia sú chorí a ich príbuzní, ktorí sa boja ozvať u lekárov, ale drzo chcú odo mňa informácie a pomoc zadarmo a v skratke.
Ja som sa to učila roky a možte za to i vy lekári, keď týchto doslova naivných ľudí učíte, že všetko za dá vyriešiť za pár minút a v skratke. Študovali ste to 6 rokov, väčšina z vás má dve atestácie a nedokážete efektívne pomáhať pacientom? Vy nemáte byť obchodní zastupcovia farmaceutických firiem a väčšinou len predpisovať veľké množstvo liekov, ale hlavne efektívne liečiť a vyliečiť.

Urobte nápravu a vyriešte si to s kolegami lekármi, ktorí týmto pacientom nepomohli. Ja za vás prácu robiť nebudem, takže na tieto maily sa ozvite sami z lekárských odborov a popýtajte si viac informácii. Pokiaľ to nie ste schopní urobiť, tak si vyššie platy nezaslúžite.

Žijem v zahraničí, takže na mňa Vaše vydieranie lekárov neplatí….Peniaze nie sú všetko a pokiaľ vás kolegovia lekári v zahraničí neprijmú za seberovných, tak vždy tam budete len cudzinci.
Vy lekári sa finančne dlhé roky na Slovensku nemáte zle na to, akú nekvalitnú prácu mnohí lekári odvádzate. Kvalitných lekárov je na Slovensku málo, určite sú v menšine.

Tieto maily nižšie sú dokazom, že vaši kolegovia lekári sa pacientom na Slovensku nevenujú tak, ako by mali. Lenže výsledkom je často smrť pacienta po liečbe rakoviny, čo je fakt tragické. A prečo neuznávate liečbu stravou pri rakovine? Nevyhovárajte sa, že vám to nikto neschválil.

Ste študovaní ľudia s atestáciami a bez predpísaného postupu pre všetkých nie ste schopní urobiť nič? Takto sa správajú mentálne retardované deti, že na všetko potrebujú presný postup a nie draho platení špecialisti. Ja mám len maturitu, bola som slabo platená a musela som používať vlastný rozum, nikto mi nepredpísal presné postupy a výsledok musel byť kladný.
Vy máte vysoké školy, vysoké platy, presné postupy určené zhora a i tak vám pacienti na rakovinu umierajú. Takže je niekde asi chyba.

Pacientom sa i vracajú choroby a nikto z vás lekárov verejne neprotestuje, že tie určené postupy sú zlé a pacientom škodia. Ale hlavne, že za to chcete vyššie platy. To vám zakázali na medicíne premýšľať zdravým rozumom a používať i iné liečebné postupy? Pretože stravou liečili už starí Čínania, ale moderná medicína to neuznáva. Osobne som sa s tým stretla a lekár MUDr. Peter Bauer po mne vykrikoval, že sú to bludy a tým sa nevyliečim. A vidíte: žijem od roku 1998 a mnohí po vašej liečbe modernou medicínou už v mojom okolí zomreli.

A vy ani nie ste schopní zamyslieť sa nad tým, že niekde je chyba? Nie, nemám záujem vám diktovať nové postupy. A žiadna terapia nezaručí žiadnemu pacientovi vyliečenie. Al keď vám po liečbe rakoviny väčšina pacientov umrie a nie ste schopní sa ani nad tým zamyslieť, ani to meniť, tak asi je niekde chyba.

Na to ste študovali Vy, tak pracujte. Ale chcem, nech medicína uznáva liečbu stravou a nech si pacient platí všetko sám priamo bez zdravotných poisťovní. To by sa lekári museli viac snažiť a každý by si vybral, akú terapiu chce podstúpiť a zaplatil by si ju. Určite nie som ochotná ani teraz, ani v budúcnosti radiť zadarmo miesto „pohodlných“ lekárov ohľadom liečby rakoviny.

Slováci mi zničili svojou ľahostajnosťou život, takže toto považujem za drzosť. Ale i keby nezničili, tak nie je dovod, aby som ja robila zadarmo to, čo sa nechce urobiť lekárom. Chcete dobré platy, doslova nadštandardné, tak si to poctivo odpracujte a bez úplatkov.
Budete riešiť aj úplatky v medicíne alebo na Slovensku už v zdravotníctve neexistujú?

Ďakujem za kladné vyriešenie.

S pozdravom

Magdaléna Nadzamová

Pre zaujímavosť prikladám odkaz na články o vývoji liekov na rakovinu:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/lecbu-rakoviny-bychom-zlepsit-mohli-doufa-investor-do-vyvoje-leku-karel-komarek-st-67741

Je tam video rozhovor a v ňom hovorí, že ich to zatiaľ stálo 100 milionov českých korún.( 7.- 9. minuta )

Citujem z článku:

11. 3. 2019 12:00
Vývoj léku na rakovinu MitoTam přijde jeho investory, otce a syna Komárkovi, během necelých dvou let na sto milionů korun. Ani pak ale nebude jisté, že se dostane na trh.

Už druhým rokem pokračují klinické testy látky MitoTam, která se může stát novým českým lékem na rakovinu. Vývoj financuje čtvrtý nejbohatší Čech Karel Komárek, majitel skupiny KKCG, a jeho otec Karel Komárek starší. Pokud se klinické zkoušky dostanou do závěrečné třetí fáze, bude oba muže čekat závažné rozhodnutí.

„Budeme pak muset se synem zvážit, co dál,“ říká v rozhovoru pro pořad Špičky Byznysu Karel Komárek senior, jehož firma Smart Brain je iniciátorem a hlavním garantem vývoje MitoTamu, který vznikl v laboratořích Biotechnologického ústavu Akademie věd ve Vestci u Prahy.

Komárek starší financuje projekt už osm let, jeho kapitálově silnější syn se přidal poté, co se po testování na myších a psech ukázalo, že MitoTam má potenciál v chemoterapeutické léčbě lidských nádorů.

Komárkovi jsou připraveni dát do vývoje zhruba sto milionů korun, to ale na dokončení vývoje nebude stačit. „Pak bychom zřejmě potřebovali nějakou podporu,“ uvažuje Komárek, který připouští, že by se synem mohli k vývoji přibrat další investory, nebo celý projekt odprodat. Pak by se ale zbavili části zisku z dosud nadějného projektu, který nyní společně kontrolují ze tří čtvrtin.

Koniec citácie.

Tu je odkaz na druhý článok, kde je info, že z toho „couvají“….

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komarkovi-couvaji-z-vyvoje-leku-na-rakovinu-hleda-se-investor-s-250-miliony-126330

Platom lekárov a situácii v zdravotníctve som sa venovala už v tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/25/matovic-visolajsky-nie-je-vam-to-trapne-takto-jednat/

Pokiaľ sa liečbe stravou dokáže venovať Váš kolega MUDr. Ladislav Kužeľa, tak prečo to nerobia ostatní lekári na Slovensku?
To nemá rozumné vysvetlenie, jedine pohodlnosť alebo lenivosť? Rada si to nechám vysvetliť.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/06/uznavany-lekar-ladislav-kuzela-a-zdrava-vyziva-ktora-jemu-pomohla-po-tazkom-infarkte/

A prečo sa nikto z lekárov na Slovensku nevenuje Gersonovej terapii a nevylepšuje ju? Lebo je pohodlnejšie používať len doporučené postupy?

https://popelka.blog.pravda.sk/2013/01/04/gersonov-zazrak-alternativna-liecba-rakoviny-2/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/12/gersonova-terapia-liecba-rakoviny-2-cast/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/08/02/z-brucha-bestie/

I preto Vám odchádzajú mladí lekári do zahraničia, že nemožu používať iné postupy, ktoré videli v zahraničí? Nemyslím teraz Gersonovu terapiu, ale celkovo iné postupy.

Tu je jeden dokaz, slová mladej lekárky Magdalény Harakaľovej, ktorá odišla do Holandska hneď po škole a rozhovor s ňou bol uverejnený i v Denníku N pred rokmi:

Nižšie sú pripojené maily pacientov (len samotný text)alebo ich príbuzných.
Printscreeny mailov ako dokaz som vložila do súborov. Oba súbory majú rovnaký obsah, len sú uložené v inom formáte. Možte si ich stiahnúť na týchto adresách a sú tam konkrétne maily na týchto ľudí, ktorí mi písali tieto maily:

https://uloz.to/file/YH2vT8FaBFiY/maily-doc#!ZGN1AGR2ZJDjZJD2MGWwBGt1AwtkA1ycExWUomWLAySPZJHmZj==

https://uloz.to/file/AlGPqayROXot/zdravie-maily-rar?showDialog=1#!ZJV3BQR2ZmV1LwDmAJVmZwH5MTRkLKEiJR9DEJ1WEl5WowV4Mt==

Nechala som v mailoch všetky údaje, pretože tým ľuďom nebolo ani trochu trápne, že po mne chcú prácu zadarmo, i keď som bezdomovec. Jednoducho ich to sebecky nezaujímalo. Ja nemám úchylku počúvať o chorobách iných a riešiť to namiesto lekárov. Ani za mňa ako technologa nikto nič nedorábal zadarmo. Musela som si všetko urobiť sama v rámci pracovnej doby. Alebo zadarmo po pracovnej dobe, neraz som to zažila. Nikto na mňa nebral ohľad, že nestíham, musela som stíhať. A tak by to malo byť aj u lekárov.

A tí ľudia, ktorých maily prikladám nižšie, v sebe nemajú ani štipku hanby, aby po mne chceli pomoc zadarmo a prácu miesto lekárov. Berú to ako samozrejmosť, že chorým mám pomáhať zadarmo a v skratke. Predsa nebudú „strácať čas“ študovaním, hľadaním informácií a platením na zahraničnej klinike. Je pre nich jednoduchšie poprosiť cudzieho človeka, nech im to urobí zadarmo a v skratke. Je to chamtivosť a bezcharakternosť bez hraníc.

Bezdomovci sú oproti chorým a ich príbuzným anjeli. Táto sorta ľudí sú neskutoční sebci a je jedno, že to chcú od bezdomovca, ktorý ani nežije na Slovensku, lebo tam sa žiť pre mňa nedalo. Zrůdy je slabé slovo na týchto ľudí. Nie sú schopní ani poslať sťažnosť lekárskej komore, lekárskym odborom, lebo oni sú tí „dobrí“. Predsa si nebudú robiť problémy a nech to za nich vyriešim ja tak, že to urobím zadarmo. Tak nech si to odžijú tak, ako si to zariadili.

Keď na mňa Slováci budú brať ohľad a pomožu mi zadarmo : napríklad potrebujem kvalitného právnika, na ktorého nemám peniaze, bývanie, prácu, spravodlivosť, fungujúcu spravodlivú políciu, prokuratúru, justíciu, tak budem pomáhať aj ja rovnakou mierou. Nie viac a nie lajdákom.

Už som pocítila pravdivosť príslovia: za dobrotu na žobrotu.

Tu sú maily, ktoré požadujem pán Visolajský prešetriť lekárskou komorou a lekárskymi odbormi. Vám by malo záležať na tom, aby sa to vysvetlilo, prečo Vaši kolegovia lekári sa týmto pacientom nevenovali. A lekárske odbory a lekárska komora by mali spolupracovať. Veď to možte dať aj slovenskej prokuratúre, slovenskej polícii, ministerstvu zdravotníctva nech to prešetrí a zistí, kto to sposobil, ktorí konkrétní lekári.

Keď vám všetkým lekárom tak veľmi záleží na spokojnosti pacientov. Keď to nedáte prešetriť, tak to bude dokaz, že na pacientoch vám nezáleží vobec, ide len o peniaze.

Tu sú tie maily a je zaujímavé, akí sú všetci milí, keď chcú prácu odo mňa zadarmo. Ale keď som niektorým napísala, že poradenstvo po maili nerobím, ani po telefone a žiadne rady nedávam, tak mnohí sa už neozvali alebo sa zmenili na nepríjemných ľudí.Takže pretvárka a sebectvo. Pritom som v článkoch uviedla kauzu tunelovania VSŽ Košice, ale s tou mi nikto nechcel pomocť.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

A toto sa Vám pán Visolajský zdá normálne?

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-skusenosti-inych-5-cast/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/29/hovoria-nam-vzdy-v-nemocniciach-pravdu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-nemocnica-kosice-saca-a-s/

K mailom som priložila i tie nepríjemné maily, ktoré boli skor o tom, že si chceli ľudia anonymne rýpnúť. Samozrejme že tuším, že medzi tými mailami možu byť aj maily, kedy tí ľudia skutočne pomocť nepotrebovali.

Mária Žofčinová st 1. 11. 2017 18:32

Milá Magda, páve som čítala Váš blog o zdravej strave. Teraz to čítam veľmi často, asi preto, že mi diagnostikovali rakovinu prsníka. Doteraz som sa nad tým ani nezamýšľala, ale to asi všetci sa tým začnú zaoberať až keď to nastane. Ako čítam vy ste vynechala všetky liečebné postupy medicíny? Priznám sa, že mám strach a obavy ale také blogy ma dokážu trošku upokojiť. Už dnes som začala surovou zeleninou a budem pokračovať. Dúfam, že vydržím. Len káva mi občas pochutí. Uvidím, či sa jej vzdám úplne.
Držím Vám palce a dúfam, že aj ja sa zasa po čase budem mať dôvod usmievať sa.
S pozdravom
Mária Žofčinová

Michal Kurocka po 1. 12. 2014 15:45

Dobry den,
Moja mamka ma diagnostikovanu rakovinu, dost tazky pripad s viacerymi metastazami na chrbtici aj na tepne. Ziaden doktor sa toho teda nechce ani dotknut.
Nakolko som vegan, snazim sa ju presvedcit na vegansku stravu. Povedala mi ze to skusi ak jej ukazem niekoho kto sa vyliecil z rakoviny zdravou stravou. Mal som velke stastie ked som nasiel vas clanok.
Chcel by som Vas poprosit, boli by ste ochotna sa s nou stretnut na kratku chvylu? Len niekde na caj, velmi by ste nam tym pomohli.
Dakujem.

Srdecna vdaka,
Michal Kurocka

Iveta Urcikanova st 1. 12. 2021 11:19

Dobrý deň p. Nadzamova,

číta som Váš článok ako ste vegetarianskou stravou porazila rakovinu. Mne operovali nafor na mozgu, absolvovala som rádioterapiu a čaká ma cemoterapia. Hneď po operácii som prešla na makrobioticku strabu. Veľmi ma však zaujala Gersnova tetapia. Vedela by ste mi poradit niečo konkrétne – napriklad konkretne nejaky ovocny, zeleninový nápoj, aka strava,aby som rakovinu „vyhladovala“.

Ďakujem
Urcikánová

apag čt 2. 2. 2017 17:27

Milá pani Nadzamová,

pred časom v roku 2013 som si s Vami písala a poskytli ste mi nejaké rady k liečbe mojej mamičky, ktorá mala rakovinu hrubého čreva. žiaľ už nie je medzi nami. Mala síce už uctyhodný vek, no každému mamička chýba.
Mňa však postihol podobný osud.
Chcem sa Vás opýtať, či Vás ešte môžem obťažovať s nejakými otázkami, ev. radami.
Ďakujem za odpoveď.

S pozdravom
Margita Chobodická

apag pá 19. 4. 2013 19:46

Dobrý deň pani Nadzamová.
Chcem sa podeliť s dobrou správou aj s Vami. Včera sme boli na kontrole u onkologičky. Výsledky sú potešujúce. Krvný obraz má vraj taký ako málokto z nás. Takže žiadna transfúzia nehrozí. Už na predošlej kontrole mala hemoglobín lepší ako po 2 tansfúziách. No a vraj „horné“ markery sú v norme. Vraj sú to hodnoty pre jej metastázy. No a babenka sa okrem bolesti v krížoch na nič nesťažuje. Dokonca aj na to ovocie a zeleninku si už celkom zvykla. Ešte v pondelok sa dozviem nové hodnoty CEA. Som zvedavá.

Vďaka Vám za rady a želám všetko dobré.

Zdraví Anna Pagáčová

apag čt 21. 2. 2013 21:36

Dobrý večer,
ďakujem za podporu a všetky nové materiály. Mamička je na tom dosť zle. Jednak jej vek 88 rokov nepridáva a ona je žiaľ odjakživa negativistka. Máme čo robiť, aby sme ju presvedčili a hlavne motivovali na pozitývne myslenie. Teraz jej absolútne nechutí nič jesť a vraj ani hlad nemá. Dávala som jej zeleninové šťavy a rôzne čaje. Ostatnú stravu neslanú a diétnu ale priznám, keďže som veľa informácií nemala, tak až teraz som jej podľa Vášho návodu začaka dávať ovocie a ovocné šťavy. Pre jej zdravotné problémy jej musím všetko mixovať, to znamená, že aj to ovocie. No čo jej pripravím, zle mi z toho veľmi málo.

Dnes ku podivu zjedla všetko čo som jej dala ale čaje mi už odmieta, no všimla som si, že s vodou nemá problémy. Asi na čas čaje vynechám a len vodu jej budem dávať. Celkove je veľmi slabá a jej je samozrejme stále zima. Ale jedno plus, mám dojem a nie len ja aj syn a manžel, že je trochu vnímavejšia. Mentálne akoby na tom lepšie. No je to priskoro na kladné konštatovanie, ale stále budem pokračovať v načatom. Ona by mi vlastne ani nič iné nezjedla. No uvidím. Ešte raz ďakujem za rady.

Želám aj ja Vám veľa úspechov a hlavne zdravie.

S pozdravom
Anna Pagáčová

miroslav legat po 2. 3. 2015 21:26

Dobry den,
gratulujem k vylieceniu a chcel by som Vas poprosit o nejake rady… Otcovi pred tyzdnom diagnostikovali rakovinu pluc – 4. stadium…metastazy v stavci chrbta, lymf. uzlinach a peceni…. otec 58 rokov. Vysetrenie prebehlo komplet za tyzden o 2 dni mame ist k primarovi onkologie. Bude mu ponuknuta este tento tyzden chemoterapia.
Otec je okrem bolesti stavca vpohode ma celkom dobru naladu a od diagnostikovania je len na raw strave bez cukrov, chodi kazdy den na dlhe prechadzky a snazime sa udrziavat pozitivnu energiu.
Moj brat sa zaujima niekolko rokov o alternativnu liecbu , sam toho vela vyskusal a je presvedceny a uspesnosti takehoto postupu.Na druhej strane mame svatovcov cize mojichsvokrovcov – obaja lekari, ktori sa velmi snazia vsetko vybavali aby mal otec vysetrenia a vysledky hned.

Samozrejme tlacia aby sme rychlo nastupili na chemo.Verim ze to robia z presvedcenia a dobrych umyslov pomoct, ale su to lekari a veria len svojmu titulu… viete mi poradit ohladne nejakeho alternativneho postupu? brat chce najprv telo alkalizovat, cez den nicit rakovinu pripravkami na baze mms resp podobnymi….a vecer doplnovat mineraly a vitaminy… samozrejem nejaku ocistu criev a pecene kedze vsetko zle pojde vonku… otazka je ako zistit ci nebude neskoro… chemo vraj dobre zareaguje a znici plucny nador, ale co ak nie resp znici asi aj imunitu a sanca ako je teraz ze otec ma este svoju imunitu sa nebude opakovat…. neviem kde, ako by som vedel zistit napr to ze o mesiac ta rakovina nepostupi nejak dramaticky… pretoze cakam ze za mesiac budeme vediet ci sa uberame sprvnym alebo nespravnym smerom…

Otec je inak velky bojovnik a velmi silny chlap… ale praoval ako zvarac 40 rokov a k tomu denne 20 cigariet… jeho matka ktorejje kopiou sa tesi zdraviu 91 rokov este rube drevo… samozrejme nepohybovala sa v prostredi ako otec… preto sa bojim ze ak zvolime chemo tak tuto vyhodu silneho cloveka uplne zmaze….

svokor pri oznamovani diagnozy skoro dostal druhy infarkt velmi mu na tom zalezi ale velmi zle mu to robi… prosim aspon o nejaku radu kam sa pohnut… cas zrejme nie je nas priatel…
Dakujem a este raz vela stastia v dalsom zivote..

Miro

Ingrid Melicherova út 2. 4. 2013 12:15

Dobry den

vazena pani Nadzamova,

pri hladani vhodnej stravy pre pacientov, ktorym zistili rakovinu ma zaujal vas clanok.

tak dovolujem si vas oslovit a poprosit o rady.
napisem vam nieco o sebe.

nahmatala som si hrcku na prsniku, mala som ju kratko asi 2 mesiace a sla som k lekarovi, ktory mi ihned urobil biopsiu a povedal, mi ze to nevyzera dobre. minuly tyzden ma operovali a teraz som doma. v piatok idem pre vysledky a tam mi povedia co ako dalej.
snazim sa niecim zaoberat, lebo ani vam nemusim pisat kde sa mi uberaju myslienky. mam rodinu, syna a dievcatko 9 rocne.
tato strava je aj pri medicinskych terapiach? mam uz dnes zacat? aky mate nazor na aloe vera?
prepacte mozno pisem nesuvisle, ale mam kopu myslienok a otazok a ak budete mat cas mi odpovedat mozno vy sama ma navediete na to na co sa pytat chcem.
aku medicinsku terapiu ste podstupili vy?

s prianim staleho zdravia

ingrid

Velcerová Lenka

Dobrý den paní Nadzamová,
zrovna jsem si přečetla vaše články na netu ohledně léčení vašeho onemocnění rakovinou. Musím přiznat, že mě to uchvátilo natolik, že věřím, že se také z této nemoci dostanu. Hrozně mě ten článek jakoby nastartoval do nové chuti žít a přežít to všechno.

Chtěla jsem se Vás zeptat, zda-li byste mi mohla poradit s tou stravou. Co jste konkrétně jedla a v jakém množství a jak často atd. Cojste pila a také, jestli jste měla biozeleninu nebo obyčejně z obchodu. Děkuji za krásné články, které mě moc pomohly. Prosím napište mi, moc mi to pomůže. Děkuji Lenka Velcerová, Ostrov.

Velcerová Lenka

Tak držím palce a přeji hodně štěstí Vaší životní cestou. Díky za info a omlouvám se za nabourání do vašeho životního rytmu. I když pravda, z toho co mi píšete, byste teď v tuto chvíli potřebovala pomoci VY. Z každého vašeho řádku cítím velmi negativní energii a bolest. Tak aspoň posílám štěstí a lásku.
Lenka Velcerová, Karlovy Vary.

Lida Kukučová

Dobrý deň, prepáčte, že sa na Vás obraciam s prosbou ohľadne Vašej liečby . Čítala som Váš článok, ktorý ma veľmi povzbudil. Mám rakovinu kosti, začala som sa liečiť alternatívnou medecínou. Preto by som Vás veľmi prosila, či by ste mi nemohli poradiť ako sa liečiť so stravou alebo iné rady pri liečení. Hľadala som na internete knihu od Beaty Bishop Je čas vyzdravenie, ale našla som ju iba v madarčine, neviete mi poradiť kde by som ju mohla zohnať? Mockrát ďakujem za Váš čas, ktorý mi venujete a prajem Vám krásny a zdravý život. Ešte raz ďakujem. Kukučová Lida

lubica.urbanikova

Dobrý deň pani Nadzamová. Prosím Vás, rada by som s Vami telefonovala ohľadom môjho 4 ročného vnúčika. Starám sa o neho od narodenia, má akútnu leukémiu. Ďakujem pekne, Urbániková

Stevka Smutna

Vážená Magduška!Pln viery v štastnu budúcnost som si prečítal Tvoje SVEDECTVO na stránkách časopisu Vitalita.Vela sa chcem dozvediet a vela mám čo povedat.Od píš mi aby som vedel,že je to čosi reálne.mám pritelku,ktorej našli v prsníku hrčky a uzliny.To isté mám v tele aj ja.Okrem toho ak si čítala toho Virapena-vedlajšia diagnoza smrt.Ja som užíval Ziprexu.Stála v tom čase 7 000sk.Natahoval som sa s poistovnou o 1000sk mesačne.Neviem či to bolo dobre,alebo zle me to pomohlo.PS.museli mi to zaplatit.ALE…..potom som bral za pol hrste iných liekov,ktoré mi zlikvidovali pečen.Ja som starý pes,kludne mi tykaj.Su situácie,kedy kadejaké komédie strácaju zmysel.Volaju ma čmeliak,lebo som včelár.Moja kamoška je nemá a odtial intucia a Delfínv adrese….PS.mama zomrela na rak.prsníku.A moju predcházajucu kamarátku v 50 tak vykuchali,že prestala byt ženou.Dakujem za prípadný začiatok diskusie Čmeliak Lubo B.Bystrica

Stanislav Pilat

Dobry vecer

Chcel by som s vami porozpravat. Mojem mamine diagnostikovali rakovinu pečene. Prosim o radu a pomoc ak viete poradit.

s pozdravom Stanislav Pilát

m.obzerova

Dobrý deň, pred pár rokmi som čítala Váš príbeh liečby Gersonovou metódou.O tejto liečbe-čistení organizmu som sa dozvedela z knihy Beaty Bishop,ktorú som si pred mnohými rokmi kúpila.Niekde sa mi v rodine stratila a tak som o ňu prišla.Ak je táto vaša emailová adresa ešte aktuálna,odpíšte mi prosím. Chcem Vám napísať o rakovine v rodine,keď lekári sú už v koncoch.Ďakujem Vám .Obžerová Mária¨

Ina Čapkovičová

Dobrý deň Magdi,
náhodou som našla váš článok na webe, nakoľko sa snažím nájsť riešenie v samej sebe, či ísť a opäť podstúpiť chemoterapiu agresívneho typu, ako mi povedal lekár. Nakoľko som opäť mala rakovinu agresívneho typu. I keď sa objavila skoro po ôsmich rokoch a iná a inde. Som po dvoch operáciách momentálne a mala som nastúpiť chemo, ale úprimne. Moc sa mi do toho nechce, ale nechcem ani riskovať život kvôli deťom.

Preto vás prosím, rada by som sa s Vami stretla a keby ste bola taká láskavá a podelila sa so mnou o svoje skúsenosti bližšie. Myslím, že by mi to veľmi pomohlo v rozhodovaní sa čo ďalej. Viete vnútorne tak nejak cítim, že chemoterapia nie je riešenie. Jedno zabije, druhé vyvolá. a rádioterapia detto. Tieto veci som mala za sebou prvýkrát ked som dostala rakovinu. A v kútike duše si hovorím, sakra ved predsa musí byť niečo čím to zastaviť, eliminovať aj bez tak agresívneho postupu.

Zvlášť ak som nemala žiadne ,metastázy ale len ucelené nádory ktoré vybrali a po operáciách mám všetky výsledky negatívne. V podstate mi moj onkolog povedal, toto…že som teraz ako zdravá a že mám žolíka v rukáve, ak teraz nasadia chemoterapiu, tak mám šancu sa totálne vyliečiť. Ale vraj,ak ju odmietnem, tak vraj mi nikto nezaručí, žiadny lekár na svete ani vyšetenie, že niekde v mojom tele neostala nejaká jedna bunka ktorá sa časom rozbují a že vraj ked by som za pár mesiacov prišla s plným bruchom tak už by ma nikto nezachránil a do pár mesiacov by som zomrela. Toto povedal. A tiež že by mi potom musel dať aj iný druh chemoterapie, lebo táto ktorú mi chce nasadiť teraz je účinná len teraz . tzv. zaisťovacia…pre istotu…a potom už by vraj dával inú a to už by bolo len na liecbu ale v tom zmysle iba, že na potlacenie a pozastavenie, spomalenie postupu choroby.

Úprimne, bola som na nervy z toho a trošku aj som stále. lebo neviem čo je správne rozhodnutie pre mňa. Chcem tu byť ešte dlho, kvoli detom, priatelovi i sebe. A doslova mám strach chemoterpiu podstupit, ale aj nepodstupiť. Nechcem hazardovať so životom, kvoli detom, priatelovi, ale i sebe samotnej. Preto by som sa rada s vami porozprávala niekde u kávičky,alebo džúsu. Vopred Vám srdečne dakujem za odpoved.
S pozdravom i úctou ostáva Ina

Lucia maz

Dobry den,

prepacte, ze Vas takto obtazujem Vas kontakt som nasla na stranke, kde popisujete Vasu situacia v nasom uzasnom zdravotnictve a tiez Vasu liecbu.

Chcela by som Vas poprosit ci by ste nam vedeli poslat aj nejake konkretne zlozenie stiav v ramci Gersonovej terapie, alebo to co ste brali vy , kedze ste sa z toho dostali.

U nas je situacia podobna, len v nasom pripade je to o to horsie, ze sa jedna o dieta, ktore uz podkla lekarov nema sancu, kedze oni uz vycerpali vsetky moznosti, podla ich slov.

Dakujem Vam vopred za akukolvek informaciu

Barčin Viliam út 7. 2. 2017 13:33

Dobrý deň,čital som Váš pekný článok Strava,ktorá ma vyliečila z rakoviny.
Mne teraz diagnostikovali rakovinu na hrubom čreve z metastázami na pečeni.
Doteraz som nemal žiadne príznaky a cítim sa stále dobre,lekárom to nejde do hlavy.
Zaujíma ma alternativna liečba, až mi viete ešte niečo poradiť.
Vo vašom príspevku som nenašiel , kde ste to mali Vy až mi to môžete napísať.

S pozdravom VB
Viliam Barčin
SLOVNAFT, a.s. – Odborný inžinier

Bohužiaľ tento pán behom pol roka zomrel, smútočné oznámenie som vložila do súboru mailov, hneď za týmto mailom. Ja som mu neradila vobec, lebo v tom čase som na takéto maily ani neodpisovala. Liečili ho len lekári.

Katarina čt 7. 3. 2013 6:44

Dobry den, pani Nadzamova,

s velkym zaujmom sme si citali na internetovych strankach o Vasich skusenostiach s Gersonovou terapiou a tesili sme sa z Vasho vyliecenia. Dovolte mi, aby som Vas oslovila s prosbou o zdielanie skusenosti s Gersonovou terapiou, ci inymi alternativnymi sposobmi liecby rakoviny.

Moja mamina ma diagnostikovany karcinom prsnika, ale odmieta klasicku liecbu. V prvom poradi dodrziava nizkosacharidovu dietu, ale absolvovala uz aj Breussovu 42-dnovu kuru. Viete si predstavit, ze od nej tym padom davaju ruky prec vsetci lekari a nie su uz ochotni jej vykonavat ani vysetrenia – ci uz krvne alebo ultrazvukove.

Vzhladom na to sa citime v boji s touto chorobou alternativnymi sposobmi osameli a hladame moznost zdielat informacie a komunikovat s podobne zmyslajucimi ludmi.

Mate, prosim, kontakt na niekoho, kto trpel, ci trpi karcinomom prsnika a lieci sa alternativnym sposobom? Uplne najlepsie by bolo, ak by to bol niekto, kto sa dokonca vyliecil a je ochotny zdielat informacie a komunikovat s mojou maminou.

Vopred Vam dakujem za odpoved a zelam Vam pekny den.
Katarina Vlckova,
Bratislava

Valentína Vavrušová čt 7. 3. 2013 13:53

Dobry den,

na internetovej stranke www.2012rok.sk som nasla Vas clanok o zmene stravovacich navykov, ktore Vam pomohli uspesne sa vyliecit z rakoviny.

Chcela by som sa spytat, v akom stadiu ste mali tuto zakernu chorobu, ked ste zacali podstupovat tuto „liecbu stravou“?
Je mozne ju aplikovat aj v stave, ked pacient ma metastazy takmer na celom tele a neberie uz ziadnu liecbu?

Dakujem.

S pozdravom

Valentina Vavrusova

minerva1 8. 1. 2017 6:10

Dobrý den.
Našla som na nete váš článok ako som sa vyliečila stravou.
Verím tomu že to je tak , lebo mne zistili že mám intoleranciu na potraviny tak zvanu histamínovú intoleracnciu.
Ale som sa začala stravovovať zdravo to znamená že som vylúčila mäesové výrbky všetky a vela zeleniny a ovocie jedávam.
Ale nepíšem vám preto aby som vám povedala čo jedávam.

Ale pred 10 rokmi som sa dala začkovať proti žltačke a po očkovaní asi 3 mesiace.
Sa mi v ustnej dutine tvorili biele povlaky a neskvôr to žltlo a červenalo .Potom to začalo bolieť vyzeralo to ako afty.
Robili mi biopsiu a zistili ze mám lichen planus – lišaje . v ústach bolo to pre mna šok. nedá sa liečit je to že vraj autoimunitné ochorenie.

Tak som začala premíšlať čo s tým , lebo som odmietla liečbu kortikidmi.Tak som vtedy zmenila stravovanie , lebo začala som mať problém s tým čo jem. Prejavovali sa u mna ako alergia. A pri tom som nikdy nemala žiadne alergie na nič ani testy neukázali že by som bola na niečo alergická. Ale prejavi boly napuchla som , na odpadnutie a pod. prejavi. A práve vtedy ma napadla myšlienka zmeniť stravovaie velmi to pomohlo aj pomáha.

Ale stále to v ústach mám chcela by som sa spýtať poznáte niečo čo by mi to mohlo pomôcť ale zbaviť sa toho?
bola by som vám nesmierne vdačná za každú radu. Prečítala som si o tom strašne vela našla som aj odpovede , že to nie je možné sa z toho dostať. Ale neviem prečo ale sa mi zdá že musím byť predsa neaké riešeni ked z lupusu , z rakoviny a z psoriazy sa dostanú a ja nie?
Dakujem pekný den. vám želám a všetko dobré v novom roku pevné zdravie.

Anka Usmiaty

Alexandra Matúšková út 8. 1. 2019 17:58

Dobrý deň,

na internete som náhodou natrafila na Váš článok o liečbe rakoviny. Momentálne sme v rovnakej situácii, manželovi v marci minulého roka zistili tumor na pankrease + metastázy na pečeni (37 r.), prognóza je samozrejme zlá. Bola robená genetika, zistili mutáciu génu.
Keďže mi rozum logicky neprijal ako správnu možnosť chemoterapiu (5 % uspešnosť „liečby“), hľadala som automaticky iné možnosti.., bohužiaľ manžel je na tom trochu inak a neverí v prírodnú liečbu, napriek tomu, že sa nakoniec dá presvedčiť. Má za sebou 15.chemo, podávali sme vitamín B17 injekčne, momentálne infúzie vitamínu C, rôzne výživové doplnky, vitamíny B, A, E, D, selén, niacín, graviolu atd. Presviedčam ho na vegetariánsku/ raw stravu, no neviem ho presvedčiť, verím, že preňho ako mäsožravca a bývalého statného 90kg chlapa, je to asi problém, ale opäť môj rozum nechápe a neberie to, že neskúsi každú možnosť.

Predpokladám, že Vám píše veľa ľudí, preto Vás chcem veľmi pekne poprosiť, viete mi poradiť ako začať, prípadne nemali ste niekoho kto sa nakoniec nechal presvedčiť? Ako?

Veľmi pekne ďakujem za každé nasmerovanie a pomoc, bohužiaľ linky v článku sa nedajú otvoriť.

S pozdravom a prianím pevného zdravia Alexandra Partlová

Katarína Ferenciová st 8. 4. 2020 10:51

Pekný deň prajem pani Nadzamová,
obraciam sa na Vás s prosbou, či bz som sa nemohla s Vami kontaktovať aj telefonicky, čítala som Váš príspevok v časopiseVitalita z roku 2012, nakoľko zo synom hľadáme aj mi alternatívne riešenie na liečbu rakovinz, ktorú mu práve teraz diagnostikovali.Ja som proti chemoterápii nakoľko tiež som presvedčená o tom že sk§r pošlú človeka do hrobu.Zažila som to ma vlastnej koži, keď mojej mamičke diagnostikovali rakovinu v 50 ke, takisto teraz ja mám 50 ku a scenárs sa opakuje.Lenže po tých skúsenostiach čo som s mamou zažila ktorá mi zomrela 55 ročná po tých strašných chemoterápiách,sa rozhodujem že ja si to nedám do môjho tela radšej úplne ymením stravu od základov.

Môjmu synovi diagnostikovali pred 10 rokmi preto lebo mal absces na panvovom dne crohnovu chorobu, ked mi povedali že je nevyliečiteľný a že celý život bude brať lieky bola to rana pod pás, ale on sa nevzdal je bojovník biologickú liečbu odmietola stal sa vegánom, pochodila som sním po všelijakých alternatívnych vyšetreniach kde všade vylúčili crohnovu chorobu, že nemá imunitu, tá sa mu musí posilňovať.

On má pevnú vôľu stal sa vegánom proste zmenil si stravu a doktorom ani nechodí.Preto Vám dávam za pravdu, že základom je strava.Ja neznášam lieky a doktorov, čo Vás presvedčujú o tom že ak si nedáte chemoterapiu už druhá šancanie je. Preto Vás oslovujem lebo som práve v takej situácii že sa musím rozhodnúť,ako nastaviť moju stravu.Ak by Vám nevadilo, rada by som sa s Vami spojila telefonicky, až by to bolo možné,som pre Vás cudzia osoba, ale tiež chcem bojovať ako Vy a rada by som sa podelila s Vami o Vaše skúsenosti.

na mňa kontakt je …. Ferenciová Katarrína, ak by ste bola v tomto mne nápomocná budem Vám vďačná a keď mi pošlete kontakt na seba ja Vám zavolám.
ďakujem Vám vopred
s pozdravom
Ferenciová

Marek Gál po 9. 3. 2015 10:32

Dobry den,

zaujal ma Vas clanok na stranke badatel.net a vlastne celkovo Vas pribeh. Obdivujem Vas za velku odvahu a za to, co ste dokazala. Velmi ma ale zaujal Vas jedalnicek, resp. zmena ktoru ste uskutocnila. Docital som sa ze do obeda si date len ovocie. To znamena ze mate nejaky vyhradeny cas kedy sa idete najest? alebo jednoducho pocitite hlad tak si date nejake ovocie. Od obeda zeleninu, ryzu a zemiaky. Nic ine? Cestovina, nejake lahke maso na vode, napr. kuracie, alebo ryby? Ziadne pecivo? Velmi sa zaujimam o podobne veci kedy clovek zmeni jedalnicek a samozrejme musi mat aj pevnu volu ked pridu chute a nutkanie na nieco „nezdrave“ 🙂 Takze k tomu asi len tolko. Velmi pekne Vam Dakujem a drzim palce 🙂

S pozdravom

Marek Gal
Spisska Nova Ves

Používateľ martinjurek Vám poslal nasledovnú správu

Dobry den. Volam sa Martin Jenco. V pondelok som zazil velmi neprijemny den,mojmu otcovi diagnostikovali rakovinu pecene.Nasiel som Vas clanok o rakovine. Chcem Vas poprosit ci mi budete vediet podat pomocnu ruku. Dakujem Martin Jenco

Zuzana Pešková ne 9. 7. 2017 17:35

Dobrý deň. Dňa 26. 6. 2017 som Vám napísala dotaz. Žiaľ Bohu ste mi neodpísali. Napíšte prečo aspoň stručne. Chcela by som si aj ja pomôcť bez chemoterapie. Pešková Zuzana.

Dňa 26. júna 2017, 15:05, Zuzana Pešková napísal(-a):
Dobrý deň pani Nadzamová. Vašu e-mailovú adresu som našla pri článku, ktorý ste uverejnili na internete. Som tiež chorá na pečeň a ak budete taká láskavá, chcela by som sa Vás poradiť o liečení, ako ste sa aj Vy liečili. Prosím Vás odpíšte mi. S pozdravom Pešková.

Slavomir Sivco pá 9. 8. 2013 6:18

Zelam pekny den,

Chcel by som sa spytat nakolko som si pozrel aj videa aj precital prislusne veci a clanky, ze sa mi zapacila ta Gersonova metoda… Chcel by som to skusit preventivne a neviem teda, ze co by som mal si kazdy den dat alebo resp. ake dzusy (kupovane 100%stav) alebo co konkretne.. bola tam aj nejaka kava (ja kavu nepijem), neviem ci musi byt? alebo co konkretne..

Ja obmezujem maso a snazim sa jeste vely ovocia a zeleniny…
Chcel som este jednu otazku ja pouzivam aj MMS a som s tym zatial velmi spokojny (v podstate odkedy to mam co bude uz viac ako rok – som nebol chory ani nic), ze ake mate ak vobec s tym skusenosti..

Dakujem Vam velmi pekne za rady, skusenoti a odpoved..

S pozdravom

Mgr. Slavomír Sivčo

Jaroslava Chimičová ne 9. 8. 2015 18:48

Pani Nadzamova, citala som Vas pribeh a chcela by som sa opytat aku sancu by ste davali 6rocnemu dievcatku keby sa zacalo liecit alternativne, je po operacii pecene, davali jej novu koli obrovskemu nadoru, chemoterapiu nezniesla, teraz ma metastazy v plucach a na mozgu, je este vobec sanca na zachranu tohto dievcatka napiste mi prosim meil na; …..

Zdenka Godočiková po 9. 9. 2013 18:25

Dobrý deň p. Nadzamová,

kontakt na Vás som našla na internete, pred pár dňami som sa vrátila z nemocnice,
kde mi operovali hrubé črevo – rakovina a plus zistili, že mám napadnutú aj pečeň – parenchýn pečene s metastázou maligného epitelového novotvaru… strašne,trošku som plakala ale hneď som začala hľadať na internete čo to okolo tej strašnej choroby a natrafila som na Vaše príspevky ako ste sa liečila ovocím a zeleninou. Tak to idem skúsiť, a ako ste niekde písala, veď zomrieť môžem aj tak, ale idem to vyskúšať.

Ďakujem za Vaše články.

Prajem všetko dobré, hlavne to zdravie.

S pozdravom

Zdenka Godočiková, Košice

Jana Pinterova st 9. 9. 2015 17:16

Dobrý den….Tentot ýden jsem se dozvěla že mám rakovinu prsu ,mám to 2 stupen agresivnější a ted v uterý mám nastoupit chemoterapii…Je mě 48 let …a četla jsem vaše příspěvky na netu…chtěla bych se léčit alternativní modou Braussovou metodou…navštívila jsem léčitele který mě sestavil léčebný program převážně slpžený zezeleninových štav.Ale neznám ikoho kdo odmítl chemoterapie a začal se léčit pouze štávama zeleninovými…Mám jěště 4letého syna ,tak se bojím udělat cokoliv…Kdyby jste mě napsala tel…zavolám…nebo skype mám pinterova2 tel… Budu vděčna za jakkékoliv informace

jafia po 10. 8. 2015 10:11

Dobry den prajem, citala som od vas clanok ako ste sa vyliecili z rakoviny upravou stravy. Rada by som vedela, ci ste boli prosim vas aj na tej Gersonovej klinike. Ak ano, ci by ste mi napisali ake to je, ci je to potrebne, alebo sa moze clovek nakopnut aj sam. Aj ja som v tazkej situacii, lekari mi dali par mesiacov zivota. Upravila som si stravu, snazim sa, ale nador narastol, a tak uvazujem o Gersonovej klinike, neviem sama si pomoct. Na chemo som chodila pol roka, neverim tomu, a tak som dobrovolne prestala.

Napiste mi prosim vas…..neviem napr.ci pri zelenine mozem aspon rastlinne bielkoviny ,alebo vobec. Jem iba 1ks ovocia /kvoli cukrom nie viac/, potom zeleninu,ale aj sojove vyrobky, a to neviem ci smiem. Som dost slaba mam 52kg/167cm/ 54r., pretoze sa jedna o pankreas som dost obmedzena aj vo vybere zeleniny.
Dakujem pekne, vas clanok ma povzbudil s pozdravom Jana Fialova

Petra Domanická so 10. 11. 2012 19:48

Dobrý deň, pani Nadzamová, čítala som si váš článok o liečbe rakoviny
starvou. Oslovilo ma to. Chcela by som sa ale spýtať na to, že keď už
má človek nádor, tak strava mu ho neodstráni, či? Vopred ďakujem za
odpoveď. S pozdravom petra Domanická

Nadezda Bellayova st 11. 4. 2018 18:46

Neviem ako si mam pomoct tak sa obraciam na vas

Dňa st, 11. apr 2018 18:43 napísal(a):
Dobry den chcem sa spytat ohladom rakoviny citala som vas pribeh na internete dakujem s pozdravom Bellayova

Poslané z telefónu Orange

Táto pani tiež zomrela, boli o nej články v Novom čase. Radili jej a liečili ju len lekári. Ja som jej ani neodpisovala, keďže poradenstvo nerobím, ani som nerobila.

https://www.cas.sk/clanok/1016153/liecby-v-zahranici-sa-uz-nedozila-krasna-mamicka-nada-38-podlahla-zakernej-rakovine-prsnika/

https://zivot.pluska.sk/reportaze/zufali-pacienti-kvoli-liecbe-prosia-zbieraju-peniaze-predavaju-majetok/3

https://zivot.pluska.sk/pribehy/nechcem-lucit-mama-dvoch-deti-bojuje-zivot-pandemia-spomalila-financnu-zbierku

Danielka Kovalčíková čt 11. 12. 2014 12:26

Dobrý deň Pani Magda, našla som Váš článok a veľmi ma zaujal kedže moja mamka je chorá na rakovinu v poslednom štádiu. Všetci doma veríme a hľadáme iné východiska ako to že by to nezvládla, veríme , že sa nám uzdraví a preto som Vás oslovila aby ste mi pomohli…neviem či budete máť záujem alebo ochotu ale prosim Vás aby ste mi rozpisali niečo viac o vašom príbehu čo a ako máme robiť aby sa vyliečila. Ďakujem veľmi pekne vopred ak budete mať záujem s pozdravom Daniela Kovalčíková

Gabriela Čarnoká pá 12. 4. 2013 12:51

Dobrý deň mail o vás tada článok ktorý ste písali som dostala od kamošky ktorý pracuje s mladým jačmeňom a chlorelou od spoločnosti Green Ways pochopitelne 100% čistý produkt som tam zaregistrovana aj ja ale objednavam si menej lebo nemám na to financie ako matka na materskej,ale chcem napísať to že ja už som dávno presvedčena o tom že liečba rakoviny lekarmi je jeden obrovský biznis…ja sama nesuhlasím s nimi a určite je stale viac a viac ľudí lenže ešte aj viac a viac ľudí ktorý im VERIA a BOHAPUSTO VERIA čo mi je do plaču…a to že na každom roku vyberaju peniaye na detsku onkológiu to mi až srdce trhá ked ja toto vidím…keby im radšej rodičia kupili ovocie a zeleninu a nie tuto chemiu a meso….ja sama som z dediny som z vých. slovenska nedaleko košíc z okresu Gelnica ale bývame na strednom slovensku a ked prídeme na východ

samozrejme babky varia len meso na ranajky meso na obed meso na večeru bo z čoho budeš chlap…mám dvoch synov 5ročneho a 2ročneho a ked prídeme nazad domov moje deti sú choré teda samý kašeľ šak ale ked poviem prečo lebo…maju cele telo zasadané od humusu tak som šibnutá…ale to nevadí už som si na to zvykla…a podotýkam že prvý syn je očkovaný aj ked nemal byť podla toho očkovacieho a kvázi poviinne hočkovacieho kalendara lebo je predčasne narodený v 30tt. mal 1300g ale lekari povedalai že Ďakujte bohu tak kde sme… potom ako som sa začala venovať jačmeňu a zdravej výžive začala som študovať očkovanie a rozhodla som sa že druheho nedam teda aj manželovi som musela podať skvele argumenty hoci začal to študovať aj on potom ale ten rozdiel ako je choré očkované a neočkované dieťa je neopísatelný šak toto ani nie je choré a ten prvý no..

..nekomentujem šak bodaj by nie ked ten humus vo vakcínach a podávaný maličkým deťom od 3 mesiacov lebo také si vraj rýchlo poradí taký organizmus…od mala ničia detičky od mala a potom si len posúvajú prácu….ale bolo by toho omnoho via čo by som písala a písala ale hlavne chcem vedieť čo papate ja sama varím väčšinou bezmesité jedla hoci meso mame len domáce…ale chcem natrvalo prejsť na vegetarianstvo aj s deťmi a manžel to je na dlho on musí prísť sam na to že meso nepotrebujeme… Veľmi pekne Vám vopred za Vašu odpoveď Ďakejem s pozdravom Čarnoká Gabika

sofil.renata čt 12. 5. 2016 10:22

Dobrý den,

Jmenuji se Renata a jsem z Prahy.
Cetla jsem na internetu Váš blog o tom, jak jste se sama vyléčila z rakoviny.
Můj manžel má rakovinu ledviny s metastázemi do kostí, dostali jsme na to jen prášky – biologická léčba.
Pátrám po internetu o dálších možnostech léčby už delší dobu.
Viděla jsem na youtube spoustu dokumentů o tom, jak se lze z této nemoci vyléčit úpravou stravy nebo také půstem.
Hledala jsem v Čechách knížku o Gersonově terapii, ale v češtině nevyšla.
Chtěla jsem se zeptat, jestli jste při léčbě používala jen bio ovoce a zeleninu?
Také by mě zajímalo použití kávových klystýrů, je spousta otázek, které mě napadají:)))
Na stránkách chrisbeatcancer.com je doporučován odšťavňovač značky Champion.
V Čechách stojí kolem 10 000,- korun, co si o tom myslíte?

Předem děkuji za odpověď

S pozdravem

Renata

Jana Sveet ne 12. 5. 2019 20:18

Dobrý večer
Ani neviem kde začať,, čítam po nociach články čokoľvek o rakovine.. Donedávna slovko ktoré len prešlo popri mne a nad ktorým som sa ani nejak nepozastavila. Môj manžel 42rokou sme spolu už 21rok ma teraz 4stupen rakovina nádor nosohltanu.. 20.3.2019 prišiel s BA kde pracuje s bolesťou hlavy a zalahnutim v uchu na druhý deň krčná doktorka dala antibiotiká a poslala domou o týždeň kontrola avšak jeho bolesť sa stupňová la preto sme boli nútený navštíviť urgent BB tam už to išlo hospitalizacia MR vyšetrenie ktoré ukázalo nádor následne hneď vzorka odobratá po 3dnoch ho pustili domou keďže bolo treba čakať na výsledok.

Po 9dnoch nám oznámili status zhubný nádor chyrurg.neni na odstránenie takže len chemo a Ožarovanie. Piatok mal prvú chemo nedopadla dobre bola silná utorok mu dali peg keďže schudol 24kg a včera v sobotu mi ho pustili domou jeho stav od 20.3.2019 je taký že na ľavé uško nepočuje ľavé ocko sa mu zbieha do kútika co ho tlačí nádor ma strpnute ústa ktoré nedokáže už zavrieť ledva sa na pije preto Peg aby jedlo išlo priamo do žalúdku nehovoriac o silných liekoch od bolesti hlavy keďže nádor sa rozlieza ku krčnej chrbtice nosohltan atak veľmi mi na nom záleží mojej rodine vždycky pomáhal ako vedel a vôbec všetkým chem mu pmoct a hľadám ľudí ktorí by mi vedeli poradiť ako zlepšiť jeho stav. Ak si nájdete chvíľku budem vďačná ak nie tak ďakujem aspoň za čas ktorí ste venovali mojim riadkom s pozdravom Jana

Renáta Back pá 12. 6. 2015 16:16

Dobry den, pani Nadzamova,
absolvovali ste pri svojom ochoreni aj niektoru z konvencnych sposobov liecby? Napr. operaciu, chemoterapiu, ozarovanie?
Mam pred sebou este nejake dalsie vysetrenia na rakovinu prsnika, Vasa odpoved by mi pomohla v rozhodovani, ci mam ist na operaciu, kde by mi odstranili aj lymfaticku uzlinu pod pazuchou, co si myslim, ze by mi sposobilo komplikacie.
Dakujem za odpoved, dufam, ze si najdete chvilu casu
S pozdravom
Renata Ivanova

Mária Dian Mareková po 12. 8. 2013 14:49

Dobry den pani Nadzamova,
mam na Vas prosbu. Zhanam informacie pre liecbu mojho otca, ktoremu diagnostikovali nador pluc. Prosim Vas bola by ste taka laskava a napisali mi literaturu z ktorej ste cerpali vy informacie. Citala som Vas clanok na blogu eugenika velmi ma to zaujalo, chcem otcovi pomoct, urobil velmi vela pre nasu rodinu a nezasluzi si aby ho rakovina rozozrala, a aby trpel. Urobim vsetko preto aby som mu pomohla. Prosim Vas odpiste mi.
Dakujem mnohonasobne.
Maria Dian Marekova

Andrea Zemanovičová čt 12. 9. 2013 22:21
Dobrý deň, prečítala som si Váš článok o vyliečení z rakoviny. Ak by sme sa mohli skontaktovat mala by som pár otázok. Ďakujem

Anna Hoferova st 12. 11. 2014 11:37

Dobrý deň pani Magda!
Prečítala som si Váš príspevok na internete o vašom vyliečení z rakoviny a veľmi ma povzbudil.
Aj ja som mala nádor na hrubom čreve ktorý mi najskôr ožarovali, operovali a potom nasledovala zabezpečovacia chemoterapia. Je tomu 1 a trištvrte roka a aj napriek tomu, že mám dobré výsledky ( onkomarkery, CT- som absolvovala v októbri) a snahe normálne existovať, stále mám v podvedomí obavu, v tele miernu triašku a nepokojný spánok.
Som vďačná za takéto príspevky ktoré mi dávajú nádej na vyliečenie sa.

Ak by ste si našla čas a napísala mi podrobnejšie ako prebiehala vaša liečba dietou, čo všetko obsahovala , pretože som už prečítala x návodov na liečbu, ale akosi sa s toho neviem vymotať rôzne preparáty, výživové doplnky a pod.
Ja viem, overený spôsob nie je, ale vy ste to dokázala a to mi dáva dôveru.

Ak by to bolo možné rada by som sa s Vami skontaktovala telefonicky, napíšte mi vaše telef. číslo a ja by som Vám veľ mi rada zavolala.
( moje telef. číslo ….)
Veľmi pekne Vám ďakujem a s pozdravom a v očakávaní zostáva
Anna Hoferová
PS: prajem všetko dobre!

Koloman Slafkovsky po 13. 4. 2020 22:37

Chcem sa Vás opýtať.
Koloman Slafkovský

Denis Demko so 13. 6. 2015 19:07

Pani magduska ani neviem ako zacat moja maminka je hospitalizovana v no ych zamkoch s diagnozou rakovina zaludka v pokrocilom stadiu s metastazami lekari nam nedavaju ziadnu sancu nakolko SA Nador nemohol vyoperovat kvoli metastazom okolo vraj ma chyteny cely zaludok nedavno zacala vracat krv zadishli a adrenalinom jej to zastavili zatisl nekrvaca cakaju ci SA zase krv nespusti k comu SA kazdu chvilu modlime povedali ze visc pre nu nemozu urobit nieje medicina ktora by ju zachranila a tak patram sama narazila som na vas clanok ktory dal do mna nadej bojovat proti tejto zajernej chorobe ma zmysel skusit gersonovu terapiu na mojem mame srdce a ostatne organy ma v poriadku aspon dufam pretoze dnes hovorila doktorka ak prestane krvacat bude prepustena domou na samoliecbu a TU by som ja skusila gersona co myslite?

Jadranka Svobodova, SLOVAROM s.r.o. st 13. 5. 2015 10:26

Dobry den,
citala som vela /mozno vsetky/ Vasich clankov o rakovine na blogu Eugenika.
Manzelovi diagnostikovali rakovinu pazeraka 2.st. Precitali sme uz viac knih, vela clankov, a dospeli sme spolocne k nazoru, ze by sa radsej liecil alternativnou metodou ako ist na operaciu a chemo.

Samozrejme, ze som nasadila okamzite dietnu stravu bez cukru, bez masa, postavenu iba na zelenine a mrkvovych stavach.
Uvazujeme o Gersonovej klinike, ale udajne ta liecba je prilis draha, narocna na energiu, cas, zhananie bio zeleniny a bio ovocia, ktore na Slovensku neexistuje.

Chcem sa Vas popytat, ak mozem, ci mate nejake osobne skusenosti s liecbou rakoviny, alebo ci viete poradit konkretnejsie jedalny listok v pripade liecenia iba stravou, alebo doporucit ine alternativne metody.
Dakujem Vam vopred za Vasu odpoved

J.Svobodova

Jadranka Svobodova, SLOVAROM s.r.o. st 13. 5. 2015 11:55

…prepacte, este som len chcela doplnit, ze sme teraz nasli a citali s manzelom aj vase dalsie clanky na blogu popelka , pravda.
Vsetky clanky su naozaj velmi velmi zaujimave.
Predpokladam, ze v tych clankoch naozaj pisete o svojich vlastnych skusenostiach. Obdivujem Vas ako ste si dokazali
sama so vsetkym poradit v case Vasej liecby.

Mozem Vam napisat dalsie niektore otazky a dotazy ohladom stravy ? – v mnohych veciach nie som si ista a clovek naozaj nevie comu ma verit.
Viete, internet je dobra vec, ale zarovne skodi, lebo sa nevie clovek sam zorientovat v tom mnozstve informacii.
Este raz prajem pekny den
Jadranka Svobodová

Margita Malíková so 13. 9. 2014 0:13

nasla som vas clanok na internete o rakovine.CHcela som sa spytat ci ste boli uz po operacii ked ste zacali so stravou. Ja mam manzela a zistili mu na ladvine nalez 8,7cm a chcu ho operovat ale zacali sme horkymi marhulovymi jadierkami a varit na pare pit caj y praslicky , lanovy olej s tvarohom .Co by ste mi poradila vy lebo sa toho velmi bojime.Nakolko jeho brata pred pol rokom operovali tiez ze mu zobrali oblicku a podstupil chemoterapiu aj ozarovanie no zatial je to celkom dobre uziva jadierka ale stravu nezmenil. Nevieme ci sa ma dat operovat alebo nie zistili mu to na ct vysetreni. Budem velmi rad ak mi odpisete a poradite z vasich skusenosti. Dakujem margita.

Inga K. po 13. 10. 2014 20:14

Pani Nadzamová . prečítala som si váš článok, je velmi zaujímavy , prosim vas o pomoc pre moju priateľku a dobru kolegynu , chcela by som jej pomôcť v liečbe rakoviny , ak je vaš članok naozaj pravdivý a tento spôsob liečby učinný prosím popište mi podrobnosti nejake o vašej chorobe ak možte , ako mam pomocť mojej priateľke aby skusila nejaky sposob liečby , myslite že ma učinok na hociktorý druh rakoviny prosim vas o pomoc a o dobre rady ako by sa mala liečiť , dakujem za skoru odpoved
Ingrid

Maria Drabant ne 13. 12. 2015 18:37
Dobry vecer p.Magda,

hladam knihu „Gersonovaj terapia“ v cestine ci slovencine. Z clankov usudzujem,ze mate k tejto teme velmi blizko. Ak neexistuje knizna publikacia, vedeli by ste mi odporucit clanok s podrobnejsim popisom?

S milym pozdravom Maria

mosin44 čt 14. 2. 2013 17:38

Dobrý deň. Chcel by som sa o tých stravovacích postupoch dozvedieť
viac. Beriem lieky na vysoký tlak a vraj to už bude doživotne. Mám
problémy aj s obličkou. Beriem lieky na DNU…V živote som toľko
liekov nebral,ako teraz. Chcem sa toho zbaviť.Ak mi odpíšete
neskôr,nevadí.

mosin44 čt 14. 2. 2013 21:55

Dobrý večer.Ďakujem za vaše linky.Čítal som len ten článok,čo ste publikovali na Dôležité sk.Začal som čítať váš posledný link: hranice medzi nebom a zemou.Chcel som vedieť čo,alebo skôr kto je za tým.Nemôžem to prijať,lebo sú za tým duchovia New Age.Viem o čom píšem,sám som sa takými vecami niekedy zaoberal.Nechcem vám brať ilúzie,ale je to scestné učenie.Prepáčte mi tú otvorenosť,ale musel som na to upozorniť.

Dobrý večer,

tak za prvé: nevedela som, že ten článok bol uverejnený na
dolezite.sk, lebo ja som tú zlátaninu 4 článkov tam nedávala. Všimla
som si ho tam teraz a už som našla aj od Vás odpoveď.

Už pri prvom maili som Vám chcela napísať, že slušný človek sa vždy
pod svoj mail podpíše, i ste sa nepodpísal ani krstným menom. Bolo mi
to divné…no každý sme nejaký :-(.

Verte si, čomu chcete, mne to je úplne fuk. A keď ste tak naivný, že
si myslíte, že „tam hore“ to bude tak, ako Vy veríte, tak ste fakt
hlúpy.
Je to tam dané a Vy s tým nič neurobíte, ani si to „nekúpite“,
nepodplatíte, neukecáte, aby to bolo tak, ako Vy veríte. Skutočne to
Vaša „viera“ neovplyvní.
Je mi úplne jedno, kto ako čo nazýva, mňa zaujímajú moje skúsenosti.
Azda nebudem uznávať hocijakú hlúposť len preto, že nejaký anonym mi
to napíše a myslí si, že má pravdu?!

Vidím, že na niektoré maily je zbytočne reagovať. Je to strata času a energie.

S pozdravom

Magda

mosin44 pá 15. 2. 2013 8:23

Zdravím pani Magda.
Nebudem si všímať vaše urážky na moju osobu,prejdem rovno k
veci.Myslíte si,že už máte vyhrané?Myslíte si už máte zaistený
večný život?Myslíte si,že Vaším pánom je skutočne a skutočný
Ježiš Kristus? Prvé prikázanie hovorí:Ja jediný Boh som tvoj
Pán,nebudeš mať iných bohov okrem mňa,aby si sa im klaňal! Iné
miesto v Biblii hovorí: Nie každý kto mi hovorí pane, vojde do
nebeského kráľovstva,iba ten kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je
na nebesiach,hovorí Kristus. Boh vyslovene zakazuje,komunikáciu s
duchmi. Máme len jeden život od Boha a žiadna reinkarnácia
neexistuje. Je to blud. Čítala ste niekedy kresťanskú Bibliu? Stavím
sa,že nie.Všetka vaša námaha,je obetovaná pohanským bohom.
Pekný
deň prajem.S pozdravom Jozef.

Monika Krsiakova so 14. 3. 2015 18:54

Dobry vecer prajem
Volam sa Monika Krsiakova mam 36rokov,7rocnu dcerku,manzela,rodinu maminku tatinka a brata..
Velmi sa Vam chcem ospravedlnit,ze Vam pisem,ale som velmi nestastna..
Nasla som Vas clanok velmi ma zaujal a na konci clanku bol na Vas kontakt…
Tak som si povedala,ze Vam skusim napisat a poprosit Vas o radu,vase skusenosti…

Mam diagnostikovany karcinom pazeraka s prerastenim do zaludka a metastazou ktora mi tlaci na aortu..
V pondelok mam nastupit na Klenovu,len mne aj mojmu muzovi stale nieco hovori,ze tam neist..nedoverujeme chemii,lekarom…

Uvazujem nad surovou stravou,ovocie/zelenina/stavy…uz to dodrziavam 5den…len stale sa neviem rozhodnut,premysliet nepoznam nikoho kto takto sa dakedy liecil,ako mam postupovat v stravovani..gersonova metoda,breussova kura…alebo ci bude stacit striktne dodrziavat surovu zeleninu,ovocie…
Prepacte,vela sa rozpisujěm,ale vy ma asi chapete…

Este raz sa Vam chcem ospravedlnit,ze Vas mojou osobou zatazujem,prepacte mi to!!!
Dakujem Vam
Prrpacte ja neviem ani napisat momentalne text…
Este raz vam velmi dakujem!!!
Monika Krsiakova

Ján Hredzak ne 14. 4. 2013 13:01

Zdravím pani Magdaléna,
prečítala som si Váš článok o liečbe rakoviny a keďže môj manžel je onkologický pacient vo veľmi vážnom stave, ktorého už chemoterapia temer zničila, chcela by som vedieť, kde by som našla informácie o tom, ako sa má stravovať. Ak máte svoje osobné skúsenosti, budem rada, ak ma nasmerujete, ako by sa mal stravovať a čo by sme mali robiť. Toto je mail môjho manžela kde môžete posielať svoje skúsenosti. Budem rada, ak si na mňa nájdete čas, lebo som už zúfalá. Prajem veľa zdravia a budem čakať na Vašu odpoveď.
S pozdravom
Dagmar Hredzáková

Vlasta Kindji so 14. 5. 2016 6:43

Dobrý deň,
prečítala som si váš článok,náhodou som ho našla na internete ked som si hľadala spôsoby liečby rakoviny bez chemoterapie.

Ja mám problém s prsníkom,druhý týždeň som na surovej strave.Na prsník si dávam obklady z ľanových semien a oleja s mliekom.
Nemám vaňu nemôžem sa kúpať ,ale skúsim sprchu na vyplavovanie škodlivin.

Váš článok ma len utvrdil,čo som si myslela o liečbe rakoviny.
Ja som našla na internete ešte nemca Lothar Hirneise ktorý tvrdí to čo vy ,plus pozitívne myslenie ,čo je podľa mňa najdôležitejšie ked je človek chorý.
Bola by som veľmi šťastná keby ste mi napísali,nemám s s kým poradiť.

Pekný dník vám prajem.

Vlasta Kindji

Daniela Poláčiková ne 14. 7. 2013 15:38

Dobry den,
chcela by som sa Vas opytat aku rakovinu ste mali? Moj oco ma tiez rakovinu zlcnika a prechadza to na pankreas a je zasiahnuta aj pecen a v dost velkej miere, nasla som tu gersenovu terapiu na internete a tiez som citala clanok od Vas ohladne stravy ktoru ste mali. Chcem mu ju zaviest. Tie kupele co ste mali ste si davali ako ste sa citili alebo ste si urcili ze musim ich mat dva krat za den. Este otazka nepuchli Vam nahodou nohy?
DAKUJEM

LSmetkova po 15. 12. 2014 20:17

Dobrý den, přečetla jsem si Váš článek o uzdravení z rakoviny a velice mě zaujal, jelikož manžel onemocněl rakovinou slinivky.Bohužel se u něj již objevily metastázy na játrech a uzlinách.Lékaři odmítli operaci,že stav je velmi vážný. Mám na vás dotaz a prosbu zda jste se vyléčila jenom změnou jídelníčku, nebo jste absolvovala i nějaké lékařské postupy- ozařování, chemoterapii atd.Moc by mě pomohla vaše odpověď ať už bude jakákoliv.Moc Vám děkuji a přeji hodně zdraví Smetková

bomlakun st 16. 7. 2014 10:11

Dobry den.
Moje meno je Jan.
Uputal ma vas clanok na nete o rakovine ako ste ju zvladli aj napriek chemoterapii a nasmu choremu zdravotnictvu naozaj klobuk dole pred vami lebo skutocne ak si clovek vyberie inu cestu ako mu naordinuju onkologovia ani sa s nim nebavia viac a ostane takpovediac sam na vsetko…

Je to aj moj pripad ked mi bol zisteny zhubny nador na lavom semeniku kde mi bolo povedane ze musi ist von ze je to rakovina bol som v strese a isiel na operaciu,lenze tym to vsetko zacalo po operacii som absolvoval CT vysetrenie a tam mi boli zistene v oblasti brucha velke mnozstvo LU z vascim priemerom co moze byt aj zacinajuce metastazovanie z mojho problemu rakoviny a od tejto doby sa to zacalo bol som odporuceny hned na chemoterapiu z asi 3 cyklami vedel som ze to je nie dobre a snazil som sa tomu vyhnut a tak som si snazil toto vyjadrenie overit u dalsich troch onkologov a vsade bolo povedane odporucana chemoterapia alebo radioterapia lenze ja som ju hned od zaciatku zavrhol co som si pozrel na nete co to je za hnus lenze doktorka sa fakt ponahlala aby ma hned objednala na tu chemoterapiu a tak som mal uz termin o mesiac:( lenze ja som to aj tak nechcel a tak som po tyzdni hladania viac info na nete im zavolal ze to rusim a bolo:)

Chcem skust sa vyliecit stravou a to bez masa aj mliecnych vyrobkov a vas by som chcel poprosit ak budete moct o vas jedalnicek co ste jedli a ako zacal som len teraz a snazim sa jest ovocie a vela zeleniny len neviem co este mozem a co nie a kedy ak by ste mi napisali budem velmi rad vdacny za vsetko ak aj nie aj tak vam budem vdacny za vas pribeh ktory ma nabil energiou a dal mi silu ze sa to da zvladnut dakujem zo srdca pani Nadzamova.

Veronika Puschenreiterová ne 17. 5. 2015 11:01

dobry den,
Čítala som Váš blog o tom ako ste sa stravou dostala z rakoviny. Moja teta leží momentálne v nemocnici,myslím ze ma posledné štádium,nasadili jej silnú chemoterapiu. Zlyháva jej pečeň ma metastázy na celej pečeni, plucach a dvoch stavcoch. Veľmi sa jej snažíme vsetci pomôct ako sa len dá, veľmi uz nevládze hovoriť, ma plne brucho vody a musia jej ju z brucha odsávať, nakoľko jej ta pečeň nefunguje. Prosim, ak sa dá, viete mi poradiť? Aku stravu by sme jej mohli v tomto stadiu dať? Je dobrá aj varená zelenina? Resp. Polievky čisto zeleninové?
Dakujem za akúkoľvek odpoved.
Veronika

ludmila kramarova čt 17. 7. 2014 12:48

Dobrý deň!

Pani Magda, dočítala som sa o Vás v jednom článku a zaujímalo by ma, či by sme sa mohli spolu stretnúť osobne. Ďakujem.

S pozdravom Ľudmila Kramárová

Zidkova po 17. 7. 2017 12:18

Dobrý den, možná jsem jej jednou poslala špatně, omlouvám se..

četla jsem Váš článek http://karolinaloskotova.blog.cz/1301/vylecila-jsem-se-z-rakoviny-bez-leku-jen-za-pomoci-vegetarianske-stravy a ráda bych Vás poprosila o pomoc radu s uzdravením přítele, má nález rakoviny v tenkém střevě plicích a čekáme na výsledek z slinivky, můj přítel je sportovec, a najednou během půl roku se mi ztrácí před očima nevím si rady, vidíme že lékaři zanedbali péči a toho muže miluji Pomozte mi prosím pokud je to ve Vašich silách, pokud máte nějaký nápad radu.

Děkuji Vám a jsem s pozdravem Zídková Věrka

Jarmila Bolčeková po 17. 8. 2015 10:45

Dobrý deň,
pri hľadaní info o Gersonovej terapii ostala som sa na Váš článok
Vyléčila jsem se z rakoviny bez léků, jen za pomoci vegetariánské stravy!
V marci 2014 mi diagnostikovali karcinóm prsníka. Som po operácii, chemoterapii, ožaroch a ďalšej chemoterapii. Po zistení diagnózy, zmenila som jedálniček – bez mäsa, mliečnych výrobkov, cukru, pekárenských výrobkov. Čiže jem šťavy (červená repa, čierna reďkovka, občas mrkva), jem rôzne ovocie, zeleninu (surovú aj čerstvú), ryžu, kuskus, zemiaky, obiloviny, ryžu, ovos, ovsené vločky, rastlinné mlieko. Schudla som 23 kg počas 1 roka. Cítim sa fyzicky lepšie, len po chemoterapii mi tŕpnu ruky (dlane) a chodidlá. Nemôžem sa akosi dosťať do formy. Beriem pyridoxín pre nízky počet leukocytov po chemoterapii, vitamín D3 v zimných mesiacoch (nízka hodnota), B12. Prosím Vás o radu, čo by ste mi mohli poradiť ešte ohľadom zvýšenia imunity.
Ďakujem Vám.
S úctou Jarmila

g.cassanova68 čt 17. 9. 2015 6:15

Dobry den
Volam sa Slavka a rakovinu stojim pred rozhodnutim ci sa liecit prirodne .Vas clanok ma povzbudil lebo naozaj mam velke obavy a pokusam sa dostat psychyku do normalu ale ty ze aj Vy ste mali obavy a zabera to sa uspokojujem.
Jedli ste len surovu stravu ci aj cosi dusene.
Stavy rozne kombinovane.?V nejakych mnozstvach?
Prosim o Vase rady.
Dakujem Slavka

Simona Medve – Szlivová čt 18. 4. 2019 20:16

Dobrý deň
Čítala som niekoľko článkov od Vás a veľmi ma zaujali. Konkrétnejšie Gersonova terapia. Všade možne hľadám o tejto terapii nieco ale v SK je to náročné. Ani knihu sa mi nepodarilo nájsť. Centrum v Maďarsku ma n stránke skromne info. Preto sa obraciam na Vás s prosbou ci by ste mi vedeli poradiť kde by som sa dozvedela niečo aktuálne . Môj otec ma rakovinu ústnej spodiny a po pár ozarovaniach lekari čakajú už niekoľko mesiacov a absolútne nič nerobia pritom sa sa to iba zhoršuje a rapídne ide dolu vodou.
Veľmi pekne Vám vopred ďakujem.
Ing. Simona Medve – Szlivová

maria simkova čt 19. 1. 2017 21:31

Dobrý deň,
práve som si prečítala váš článok na internete o gersonovej terapii. mám v začiatkoch rakovinu maternice a chcem sa liečiť stravou. prosím vás o odpoveď, kde ste kúpili knihu o gersonovej terapii. Vopred vám ďakujem za odpoveď a ostávam s pozdravom. Mária Šimková

Lubomira Kozlova čt 19. 2. 2015 9:06

Vážená pani Nadzamova,
obdivujem Vás i všetko, čo Ste zvládli.
Až dnes som náhodou objavila Vaše články.
Dúfam, že sa Vám dobre darí, až mi srdce stíska pri otázke, prečo už nepíšete, posledné blogy sú spred roka.
Prosím napíšte mi aspoň slovko, že Ste ok, len nemáte čas a chuť už pomáhať nevďačným ľuďom.

Totiž idem odmietnuť ďalšiu chemoterapiu liečbu. Vzala som 4 a teraz cítim, že tie dalšie už nemôžem, lebo mi chcú zmeniť liek na biologický a to neviem vnútorne prijať. Tak viem, že ma vyrazia a bude to škandál. A odmietnu mi akúkoľvek pomoc.

Preto chcem len počuť, že žijete. Prosím.
Dakujem.
Luba Kozlová

bibiana po 19. 11. 2012 17:30

dobry den vam prajem citala som vas uryvok ako ste sa vyliecili s rakoviny mam choru dcerku na rakovinu hrubeho creva v 4 stadiu mala prvy krat chemoterapiu velmi ma dadchlo ako ste sa vyliecily a chcela by som viac podrobnosti ako ste sa vyliecili bez chemoterapii a ci ste mali bolesti pri alternativnej liecbe velmi vam dakujem a prosim ozvyte sa na moj e-mail s pozdravom pani adriana dakujem vam

Lada Rejšková pá 19. 12. 2014 15:56

Dobrý den, muzu se zeptat jaka strava Vám pomohla na rakovinu ?
Dekuji Lada
Odesláno z iPhonu

Anetta Sperkova pá 20. 2. 2015 12:58

Dobrý deň pani Nadzamová,
so záujmom sme si prečitali Vašu cestu k uzdraveniu. Som veĺmi vďačna za každý pozitívny ĺudský príbeh o tom, ako sa ĺudom podarilo zvíťaziť nad zákernou chorobou.
Môj manžel je onkologický pacient a chceli by sme sa dať na Gersonovu terapiu a zháňame informácie. Vy vo svojom článku spomínate, že sa Vám dostala do rúk Kniha o Gersonovej terapiii, bolo by možnè nám tú knihu preposlať pokiaĺ ju máte v elektronickej podobe, pokiaĺ nie, viete nám dať kontakt, informáciu, ako by sme sa k tomu vedeli dostať?

Veĺmi pekne ďakujeme.

S pozdravom
Anetta Šperková

Alena Tamaškovičová po 20. 3. 2017 21:40

Dobrý deň,
Som lekárka a môj svokor má rakovinu žlčových ciest už s metastázami v pľúcach.
Našla som informácie na internete o Gersonovej diéte, ale nikde nebol presný postup, nevedeli by ste mi poradiť kde nájsť bližšie informácie?
Ďakujem pekne za odpoveď.
MUDr.Alena Tamaškovičová

Miriam Glončáková pá 20. 3. 2020 8:57

Dobry den Nasla som na nete články od vas ako ste sa liecili a velmi ma
to zaujalo nakolko mam podobny zdravotny problem Bola by som vam
nesmierne vdacna ak nahodou mate knihu Gersonova terapia od Beaty Bishop
v nejakej elektronickej podobe ak by ste ju mohli poskytnut Vobec neviem
ako by som to zohnala Verim ze by som tam nasla pre seba velmi cenne
informacie o liecbe Mam malu dcerku Chcem tu este byt a hlvne kvoli nej
Viem ze situacia je teraz dost narocna vzhladom na koronovirus ale verim
ze virtualny svet to nenakazi Pani magda, dakujem aspon za tie clanky na
tom blogu co som nasla a vopred dakujem za dalsie informacie od vas
Budem netrpezlivo cakat kym sa ozvete Cas mi teraz plynie inak ako za
normalnych okolnosti Este raz dakujem za vas cas Miriam

Veronika Kvitová st 21. 6. 2017 12:34

Dobrý den, na internetu jsem narazila na Vaše stránky a zaujal mě přístup ke stravování. Momentálně jsem se dostala do podobné situace jako Vy, ale zatím jsem žádnou drastickou léčbu nepodstoupila a velmi zvažuji další kroky. Necítím se nemocná a ani moje tělo nic nebolí, kromě toho že se trochu motám. Lékaři mají ale jiný názor. Vím proč to přišlo a snažím se na duševní úrovni pracovat, ale chtěla bych tělu pomoci, aby se mohlo vzpamatovat a podpořit jej. Všeobecně jsem nikdy nejedla velmi těžkou stravu. Pokud maso spíš kuřecí, hodně saláty a těstoviny. Občas jsem měla i pocit, že by mi nedělalo problém přejít na vegetariánskou stravu. Nemám ovšem žádné zkušenosti. Mohla byste mi prosím pomoci začít? Jaká jsou pravidla, hlavní zásady? Čeho se držet a čeho vyvarovat? Budu vděčná za každou radu. Děkuji moc, s pozdravem Veronika 🙂

Martina Fenclová út 21. 7. 2020 16:52

Dobry den pani Nadzamová,
našla som vas clanok na internete a velmi ma zaujal,nasej 58 ročnej mamine diagnostikovali 2.7. zhubny nador gliomblastom v 3-4.štadiu…dovtedy jej nic nebolo,ani hlava ju nebolievala,ani neodpadla,len zo dna na den prestala hovoriť….nastastie o tyzden jej ho idú vybrat na neurochirurgii v Prahe- vybavili sme si najlepšieho neurochirurga na vybratie). No po operacii nechceme pri mamine pripustit ani chemoterapie,ani ožiare. Takze v klasickej onkologickej liecbe ani nezacneme.
Potrebujeme od vas rady, mohla by som vam zavolat.Nechate mi na nas kontakt v maili.
Dakujem dcera pani Fenclovej

Monika Fryšarová st 21. 11. 2012 11:28

Dobry den.
četla jsem Váš članek.Chci se zeptat Vy jste se začala lečit změnou stravy.Byla to gersonova terapie?chtěla bych ji zkusit je mi 36 let mam 3 děti a chci žit.Nevim jak a čim mam začit. za odpověd předem děkuji Monika

dagmar ondrejova pá 21. 12. 2012 6:44

Vážená paní Nadzamová,
chci Vám vyjádřit díky a svůj velký obdiv ve věci Vaší snahy propagovat léčbu rakoviny změnou stravy- Vaše články či příspěvky v diskuzích si vždycky se zájmem přečtu.

Už více než před rokem mé tehdy 82 leté matce diagnostikovali zhoubný nádor na jazyku. Matka nikdy nekouřila ani nepila, ale měla špatně udělanou zubní protézu- a dlouhodobý tlak na jazyk byl zřejmě důvodem…
Ihned po sdělení, že se jedná o zhoubný nádor, jsem sedla k internetu- a seděla jsem u něj několik dní a nocí- a vypisovala všechno, na co jsem narazila.

Obrátila jsem se též na léčitelku Slivinskou a na doktora Lebenharta (ten ve své knize „Svlékl jsem bílý plášť“ píše o tom, že v Číně se lidé bojí víc chřipky než rakoviny- a odsuzuje „léčbu“ rakoviny u nás).
Doktor Lebenhart mě pochválil za to, co jsem matce „naordinovala“ a i on se vyjádřil, že uříznutí jazyka a ozařování by nedoporučoval.

Tuto „léčbu“ na konziliu navrhli lékaři- neskutečně zpupní, o chování se raději nebudu rozepisovat (na lékaře mám podobný názor jako Vy- po svých zkušenostech k nim necítím ani úctu, ani důvěru).
Matka jejich „léčbu“ odmítla.

Matka se nejdřív detoxikovala (chlorella, mladý ječmen a detoxikační čaje), kloktala svízel, brala kapky na rakovinu od Podhorné, javorový sirup se sodou, tvaroh z lněným olejem a semínkem, brala matuzalem, objednala jsem kapky na odčervení, vozili jsme matku na plazmový generátor a další a další věci, k nimž samozřejmě na prvním místě patřilo přestat jíst maso a živočišné bílkoviny a dělat si zeleninové šťávy a ve velké míře konzumovat ovoce a zeleninu.

Matka po čase říkala, jak se cítí zdravá a silná, chlubila se, že vyleze z vany aniž by použila madlo…
Koncem jara jsem měla úraz, ležela jsem v nemocnici a poté byla na vozíku, za matkou jsem tedy přestala jezdit- a ona začala „hřešit“ a začala občas jíst maso.

Jazyk se jí začal křivit, špatně se jí mluví, nádor zřejmě roste (zajímavé je, že při opakovaném vyšetření Oberonem nám bylo řečeno, že rakovině výsledky neodpovídají).

Matce jsem vyčinila, ta se stávajícího stavu vylekala a tvrdí, že maso už zase nejí.
Nedávno jsem v „Modrém z neba“ viděla chlapce, který se také léčí šťávami (film „Léčba rakoviny zevnitř“ a podobné dokumenty znám taky), potom jsem četla v diskuzi s ním jna FB jeho názory.

O šťávách jsem v jakémsi dokumentu slyšela, že se musí stále dělat čerstvé, že po 15 minutách prý už nemají žádaný efekt. Jindy jsem zase četla, že by se šťávy neměly dělat v odšťavňovači, že to ničí enzymy ,či to, že šťáv by se mělo vypít denně 2,5 litru, ba i to, že šťávy by se měly dělat jen z bio zeleniny a ovoce.

Od Vás jsem četla, že jste nakupovala v normálním obchodě a odšťavňovač jste nepoužívala (tudíž předpokládám, že jste šťáv nevypila ani oněch doporučovaných 2,5 litru).
Prosím Vás, můžete mi k tomu napsat něco bližšího?

Sháním informace kde se dá- nechci matce zajistit nesmrtelnost, ale taky nechci, aby umřela tak strašnou smrtí, jak jí předpovídali lékaři, kteří jí barvitě líčili, jak bude hnít zaživa, jak bude páchnout a jak se bude dusit…
Matka dokonce před třemi měsíci přežila údajně těžký infarkt- doktoři mluvili o zázraku, že přežila. Ale já věřím tomu, že i to je důsledek toho,že přistoupila na změnu stravy.

Ve svých 83 letech je naprosto soběstačná, normálně jí to myslí, domnívám se, že by ještě pár let mohla žít plnohodnotným životem, bez toho, aby nemocná jen přežívala a trpěla…

Vy jste, paní Nadzamová, ztělesněním toho, že nad rakovinou se dá zvítězit- máte můj obdiv, jste silná žena… Psychika člověka a jeho vnitřní síla je pro takový boj určitě velice důležitá…

Jestli si uděláte čas a poradíte mi, co mám mamce doporučit, budu Vám velice vděčná…
Předem Vám děkuji za Váš čas, přeji Vám pěkné Vánoce a do nového roku hlavně zdraví, štěstí a pohodu.
Srdečně zdraví Dagmar Ondřejová, Ostrava.

Myška Mrkvičková čt 22. 1. 2015 15:02

Prosím o radu,koľko ,odkiaľ denne brať zel.,čo konkr.ste brali vy od 1. dňa tej liečby… Som zùfalá ,mám ísť na3. Cht.1. cyklu,ale je mi horšie.Diag.carc.pľúc 3a,po resekcii v novembri,metastàzy.Od 2010 karc.jazyka,ožar.a operácie.Ďakujem. Zemka ,Bratislava

Dominika Stancakova po 22. 8. 2016 20:51
dobry vecer
prepacte , ze otravujem. Len chcem sa opytat neviem ci pisem dobre vy ste pisali clanok ohladom rakovine?
Mohli by ste mi napisat viac ako ste zacali tie prve tyzdne co ste jedli a pili?
Dakujem za skoru odpoved

Gabriela Dovalova po 22. 12. 2014 12:57

Dobry den,
velmi na zaujali Vas skusenosti s Gersnovou liecbou, mohla by som Vam niekedy zavolat?

Dakujem pekne

s pozdravom

G.Dovalova

marcela smolkova st 23. 7. 2014 16:14

Dobrý den,
můžete-li mě povzbudit při léčbě rakoviny přírodní cestou, odepište mi, s pozdravem Smolková

Moja odpoveď 24.7.2014:

Dobry den,

a proc bych to delala? Vzdyt je to Vase zdravi a Vy by ste mela chtit. Kdyz Vy nebudete chtit, tak nikdo nic nezmuze.
Krome toho, ja nejsem doktor, nejsem za to placena a delam to ve svem volnem casu, ze jsem napsala nekolik clanku. Ty clanky jsou pro ty, ktere to zajima, ne pro ty, ktere to nezajima.

Takze kdyz Vas to zajima, tak si prectete cely muj blog, pokud jste to vse necetla. Kdyz Vas to nezajima, tak se lecte, jak chcete. Clanky se daji preklikat po mesicich (zalozka vpravo).

http://popelka.blog.pravda.sk/author/popelka/

http://popelka.blog.pravda.sk/2013/01/04/gersonov-zazrak-alternativna-liecba-rakoviny-2/

Prominte, ja mam dost vlastnich starosti: jsem „jenom“ bezdomovec, bez prace, kvuli tunelovani VSZ…taha se to od doby, kdy jsem v tech VSZ delala. Mne nikdo nepomohol od roku 2000.

http://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

http://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

http://popelka.blog.pravda.sk/2012/12/18/kauza-vsz-a-slobodne-slovenske-media-1-cast-lucia-zatkova/

A Vy po mne chcete, abych resila Vas zivot a povzbudzovala Vas?
Vzdyt v mych clancich je kopec informaci, ktere Vas mohou povzbudit a Vy jste lina si to precist? To chcete, abych Vam z toho delala „vycuc“…to znamena napsala v skratce?
Kdyz to myslite takhle, tak jste sebecky clovek.
Tusila, jsem ze nejsou vsichni lidi dobri, ale ze jsou az tak zli, tak to jsem netusila. Uvedomte si, ze neni mou povinnosti Vas povzbudzovat. Ja nejsem Vas zamestnanec, neplatite mne za to. Ja jsem jenom napsala par clanku, ale to neznamena, ze budu poskokem cizich lidi, ktori pro mne nikdy v zivote nic neudelali.
Uvedomte si laskave, ze na to, aby clovek pochopil prirodni lecbu nesmi byt liny a mnoho si toho i precist a snazit se to pochopit. Ja to za vas nemohu udelat.

Pokud nejste ochotna si poradne projit to, co jsem uverejnila a vzit si z toho zajem se pro prirodni lecbu, tak to Vam nepomuze ani „svaty Petr z nebe“.
A jedna rada na zaver: priste si laskave uvedomte, ze kdyz chcete od nekoho radu, tak text mailu formulujte jinak.
Ja Vas vazne nemam zajem presvedcovat: je to Vas zivot a kdyz si Vy nevylecite, tak „jenom“ zemrete.

Krome toho, po mailu neradim. Nejde to, je to tak obsahle, ze je potreba si precist i nejakou knizku, podivat se na nejake dokumenty. Proto jsem psala ty clanky, kde jsem uvedla mnoho informaci. Kazdy ma vlastni mozek, tak at ho pouziva.
S pozdravem
Magda Nadzamova

Zuzana Slezakova st 23. 7. 2014 0:37

DOBRY DEN,
POZORNE CITAM A STUDUJEM VAS BLOG A VASE CLANKY O FARMACEUTICKOM PRIEMYSLE A RAKOVINE. VELMI SOM VAM VDACNA, ZE TO TAKTO NAROVINU PUBLIKUJETE, SUHLASIM SO VSETKYM, CO PISETE; SOM SICE LEN NA ZACIATKU, ALE ZAUJALI STE MA NATOLKO, ZE VAM HNED PISEM;
OCHORELA MI MAMINKA, MA RAKOVINU ZALUDKA, VELMI ZLE PROGNOZY, POSLEDNE STADIUM, OPERACIA NADOR JEJ NEVYBRALI, PRETOZE SA NEDAL, UZ JE ROZSIRENY.
CHCEM VAS Z CELEHO SRDCA POPROSIT, CI NEMATE NAHODOU POZICAT MI PRE NU KNIZKU NA POVZBUDENIE, ABY SI CITALA, JE TO TATO KNIZKA: Beata Bishop – Je čas vyzdraviet,vydavatelstvo Fontana
NEVIEM JU NIKDE ZOHNAT, NIK JU NEMA A VSADE JE VYPREDANA;

MOCKRAT DAKUJEM ZA ODPOVED
S POZDRAVOM
ZUZANA zo ZILINY, dcera

Ondrej Hronec ne 23. 9. 2018 1:40

Dobrý deň,
Hľadám cestu ako uzdraviť ocina a vás článok ma zaujal najviac. ( Prešiel som toho veľa a niekedy sa mi rozum zastavoval .)
Chcem sa spýtať či by sme si nemohli zavolať po prípade stretnúť sa.
Za akúkoľvek odpoveď ďakujem .
Hronec Ondrej

Katarina Borkesova po 24. 7. 2017 9:16

Dobry den pani Magda.

Ani neviem kde mam zacat som matka 2 rocneho synceka a dovod preco vam pisem je ze som nasla vas pribeh ktory ma oslovil vas pribeh bol o vylieceni sa z rakoviny pomocou stravy.Zufalo hladam pomoc chodim po lekaroch uz rok este mi nic nediagnistikovali ale pri poslednom odbere krvi a vyhodnoteni vysledkov mi moja lekarka povedala ze ona si mysli ze mam zanesene telo a treba ho precistit detoxikovat a ja neviem ako nato .musim sa starat o syna no niekedy nemam sil a tak zufalo hladam pomoc a riesenie ako sa ztoho vsetkeho dostat moje hodnoty krvi sa zhorsuju a ja neviem ako dalej len placem a placem kazdy den a tak zufalo hladam vychodisko aby som mohla vychovat svojho syna a zit lebo ja chcem zit.Chcela by som sa s vami skontaktovat ak by to nebol problem pre vas .Hladam niekoho cloveka ktory by mi vedel pomoc poradit .Neviem ako co robit co jest ako postupovat .Bola by som velmi rada ak mi odpisete a bola by som vam velmi vdacna .

S uctou Katka.

Monika Suruova so 25. 2. 2017 21:00

Dobry den čitala som vaš blog a myslim si ze mate pravdu s tou živou stravou dnes sa to vola aj vyhladovanie nádoru.Chcela by som vas poprosit môj malý 6-ročny synček ma nádor na mozgu momentalne nás čaka chemo aj ožiare vedeli by s temi pomôct s jeho jedálničkom?

lenka vrabcekova po 26. 1. 2015 10:51

Dobry den.
Citala som váš blog o vyliečení z rakoviny na makrobiotickej strave.
Mám 37rokov,5 detí dost posebe,a necitm sa ok uz 6 rokov,ba je to stale o kusok horsie- v tom zmysle ze mam pocity tlaku alebo pichania ,na roznych miestach v bruchu,tlak medzi prsiamy niekde vnutri) ,tlak pod rebremi rebrami(a akoby za nimi),postupne pocas tychto rokov ma zacali boliet ruky v roznych bodoch a svrbieť,aj na chrbate mam take zony ktore ma chvilu bolia a svrbia ,na krku mam uzliny na dotyk bolestive aj krk ma uz svrbí a v krku ma boli v kuse uz 4mesiace.

Ak idem k dr.tí sa len vykrúcaju ze mam krvnetesty v poriadku aj pečenové,kolonoskopiu mam v poriadku,vybrali mi žlčník.kamen,ale pod pr.rebrami mato tlačieva stale,som unavena a akoby namešačná,aak si nahmatamniekde kde ma to bolí napr.na ruke sval a úpony,tak tam cítim také drobne bolestive uzlinky.Ale dr.hovoria ze to je normalne a mam navstivit psychologa.to somaj urobila ale myslim ze to mi nepomoze,

Som dost nervozna taka nespokojna.
Stravovala som sa tak ako by,príšerne lúbim koláčiky a verene jedla,…ako som si prečitala vasu skusenost tak som začala s ovocim tak ako vy , snažim sa 6.den au som aj porušila nieco,dala som si var.ryzu a zemiaky…ale jeto pre mna strašne tazke …..neviem či to dokazem““!
Chcem sa spytat či ste mali nejake také príznaky ako ja.(moja stara mam mala rakovinu tenkeho čreva)
A ako ste dokázali takto jesť??? A robili ste aj tu dietu od dr.Budwig? kedy ?pred tym ovocim alebo potom po troch mesiacoch?

Každu vašu odpoved somvám vdacna. Boh Vám žehnaj.

Lenka

Mariana Loncová 26. 12. 2014 21:35

Dobry vecer Magda,
velmi ma zaujal vas clanok ohladne vyliecenia sa pomocou Gersonovej terapie.

Mna tato tema velmi zaujima a uz dlhsie terapiu Gerson pozorujem.
Mam dokonca 3 originalne knizky z Ameriky od neho a jeho dcery Charlotty.

Mozem Vam napisat nejake otazky, na ktore by som chcela od Vas odpoved?

Budem Vam velmi vdacna

S pozdravom

Mariana Loncova

1nicca23 pá 27. 2. 2015 22:09

Dobrý den neviem ako zacat.Mam 26 rokov minuli rok mi zistili rakovinu krcku maternice.Citala som vas prybeh na internete.Prvy krat mi rakovinu vyoperovali marci 2014 bohuzial sa rakovina behom pol roka vratila preto dalsia operacia bola teraz lenze uz my vitiahli maternicu :/ Bohuzial zazit a vynosit dieta uz nikdy neprezijem :/ Ale chcem zit strasne moc nechcem aby sa choroba uz vratila.Mam nastupit na ozarovanie ale moc sa k tomu nepriklanam citala som o tom same zle veci.Prosim poradte mi ako zmenit zivot aby som uz bola zdrava dakujem .Veronika

Regina Balla út 28. 4. 2015 15:03

Dobry den,volam sa Regina Ballova,mam 19 rokov. Moja mama prekonala rakovinu,mala rakovinu krcka maternice. Vysledky mala v poriadku,ale len dodnes. Bola operovana v roku 2013,a dnes jej prisli vysledky,ze ma rakovinu v krku,na chrbtici a na alebo okolo aorty srdca. Citala som vas clanok z roku 2012. Teraz jej nasadili chemoterapiu,operacia nie je mozna,lebo by zomrela. So slzami v ociach vas prosim,pomozte mi,akou stravou jej mozem pomoct. Je velmi silna,chce zit pre nas,pre rodinu,pre kazdu minutu zivota. Je schopna na cokolvek. Nechcem ju stratit,prosim,ak viete pomozte mi. Nasla som aj liek varumin,ktora vraj pomaha vo vsetkych fazach metastazy. Je prilis draha,ale nech stoji za milion,nech len pomoze. Prom odpiste mi co najskor,dakujem.

frantisekgombita út 28. 8. 2018 14:38

Pani Magda ak možete ozvyte sa.Lekar mi na zaklade krvnych testov zistil rakovinu prostaty.
Chcu ma operovať laparoskopiou. Dá sa tomu pomôcť aj inač.Viete-môžte mi poradiť-pomôcť?
Vopred Vám d´akujem. F. Gombita.

Zuzana Klemanová st 28. 10. 2020 20:57

Dobrý deň Magduška, prosím Vás, mohli by ste mi napísať viac o Tom aké doplnky výživy ste brali? Minulý rok v decembri mi diagnostikovali rakovinu prsníka a tak som prešla na vegetariánsku stravu, pozisťovala už kadečo ..takže viem, že je veľa ciest ako sa vyliečiť. K doktorom nechodím , takže len si hrču sledujem sama a je tam stále, akosi sa mi nechce odísť..
Vedeli by ste mi prosím nejako poradiť?

Vďaka,

Zuzana

rebak pá 29. 3. 2013 0:41

Dobry den. Som z Košc -Renáta Baksyova. Pani Magda na váš príbeh som natrafila na internete už viac krát. Mám mamku ktorej diagnostikovali rakovinu pluc. Chemoterapia je vraj
jej jedina možnosť podla lekárov. Ja si myslím opak. Ak by ste bola ochotná ako živý dokaz sa s mamkou stretnúť a porozprávať sa o svojich skúsenostiach bola by som rada. Prajem pekné sviatky.

lenka mrazova čt 29. 8. 2013 18:48

Dobry den,

volam sa Lenka a mam 34 rokov, diagnostikovali mi rakovinu krcka maternice (myslim ze to vzniklo po ockovani proti HPV virusu)
Odkedy tuto spravu viem, vyhodila som zo stravy vsetko od bielej muky, sladkosti,masa, kavy.. no prosto jem len surovu zeleninu, stavy, klicky, pohanku, pseno, atd., pijem vela vody a cajiky ako praslicka, lapacho, kotvicnik a zeleny sypany caj.
Su tomu uz 2 mesiace. Mam aj 100% prirodne vitaminy ako C,zinok,lecityn a B17 v jadrach. Chcela som Vas poziadat o akekolvek rady aby som nemusela ist na vybratie maternice v mojom veku, a celkovo do nemocnice, lekarom po ockovani neverim ani slovo.
Taktiez som zacala cvicit jogu, chodit na prechadzky, odpustila som vsetkym aj vsetko, uplne mi to uvolnilo mysel.
Prosim co si myslite o klasickej sode bikarbone? Ta co sa da kupit v obchodoch vraj obsahuje hlinik..
Farmaceuticky priemysel vazne len zaraba na chorych ludoch..je mi z toho nanic.

Prosim akekolvek rady poskytnete budem velmi rada.

Tesim sa ze ste sa vyliecila a som rada ze mam tu cest Vam napisat. Verim ze cesta ktorou som sa vydala je spravna, ved vy ste toho dokazom 🙂

Pekny vecer praje Lenka

Eva Gajdošová st 30. 1. 2019 15:58

Dobry den,dovolila som si vam napisat na zaklade precitania si clanku o vasej zdravej strave pri liecbe rakoviny.Je to sice clanok este z roku 2013,ale zacala som sa zaujimat o tuto stravu,tiez mam rakovinu…..a zistujem informacie ako zacat,a vytrvat….a hlavne vyliecit sa.Ak by vas to neibtazovali,vedeli by ste mi poradit?S pozdravom Eva

Andrejsacek ne 31. 5. 2015 12:57
Dobrý deň, paní Magda,

prečítala som si Váš článok, o tom ako ste prekonali rakovinu. Klobúk dole, ste silná žena. Mojmu priateľovi budu v pondelok robiť kolonoskopické vyšetrenie a ja mám neskutočný strach, Nevypadá to dobre. Je u neho podozrenie na záněty v tele alebo už rakovinu. Ja žijem v Čechách,ale pochádzam od Vranova n/Topľou. Som veriaca a od chvíle čo mi to oznámil, sa len modlím a plačem. Som zúfalá a vlastne hľadám niečo, čo by mu pomohlo. Ozaj stačí upraviť stravu? Moja známa (pochádza od Bardejova) sa vyliečila z rakoviny, ale chemoterapiou. Chcem priateľovi hrozne pomocť, ale nechcem ho naviesť na niečo, čo by ho sklamalo alebo nefungovalo.

Prosím odpište mi, veľmi by mi to pomohlo.

Ďakujem

Andrea

alenka suess st 31. 5. 2017 22:08

Dobry vecer pani Magda.Nahodou som vcera citala vas pribeh.Dr. Gerson..jeho dietu som scasti drzala tvrdo 3 mesiace..potom nie tak prisne..pomohlo. uz asi 19 rokov..vtedy ked vysli nejake vytlacky Vydavatelstvo Kiado Samorin..msm aj od Beaty Bischop..Je cas vyzdraviet..Gersonovu dietu..Na slovicko oan doktor….Vysoka skola hypnozy a ine…
Neviem ., kde teraz zijete..tam stalo ze v Cechach..ale rada by dom vas spoznala..lebo sme rovnakeho zmyslania. Mne ide teraz o mojho 21 r. syna..aby som ho presvedcila..ze to., ci som vyskusala ked on bol malicky..ozaj funguje..Ma vazne problemy a veriem ho bud. tyzden na vysetrenia do Viedne. Ale ja chcem., aby s mojou pomocou aj priatelky zacas s Gersonovou dietou..
Preto po vas patram..a potrebovala by som vasu podporu..aby mi veril a cim skor s tym zacal…
Prosim. Ozvite sa mi..ak budere moct cim skor…Na okraj..MUDr. Kosco Martin sa volal isty lekar. co vas „liecil? lebo toto meno stoji na jednej sprave u syna…
Prosim. ozvite sa..S pozdravom Alena Galajdova

Ľuboš Max pá 30. 1. 2015 13:41

Vážená pani Nadzamová,

keď som sa dozvedel o tom, že sa Vám podarilo vyliečiť z ( onkologickej choroby ) ako samoliečiteľke a naviac metódou, ktorú drvivá časť lekárov odmieta ako nemož-nú , bol to pra mňa a najmä moju manželku papršlek nádeje. Z Vaších slov však cítiť veľkú krivdu a frustráciu ale najmä minimálnu pokoru ženy, ktorá dokázala zvíťaziť nad strašiakom v celom svete. Vy nedávate na prvé miesto svoje víťazstvo nad strašidelnou chorobou, ale zúfalo sa dožadujete, aby sa ľudia dozvedeli aká krivda sa Vám stala. tým, že Vás prepustili zo zamestnania. Milióny ľudí by sa radi nechali vyhodiť z práce ak by sa dokázali vyliečiť zo zákernej kanceróznej choroby a mohli naďalej žiť, bez stresov a zúfalstva z úmrtia.
Pretože novinári nie sú hlúpi ľudia, istotne rýchlo pochopili o čo Vám v podstate ide, tak ako som to pochopil aj ja. Pretože som technicky vzdelaný človek použijem trochu matematiky do týchto riadkov.

Pani Nadzamová – na svete žije cca 7 mld. ľudí čo je 7000 miliónov. Z tohto uvedeného počtu je podľa štatistiky onkologicky chorých 1200 miliónov a ( len ) 28 miliónov sa dokázalo trvalo vyliečiť, čo predstavuje kvapôčku v mori cca 2,3 %. Čiže ľuďom na svete, nehrozí celoplošné uzdravovavanie sa po zásadnej zmene životosprávy a psychického postoja.

Som nesmierne sklamaný, že som naletel a predčasne sa tešil. Želám Vám len to najlepšie. A ak sa nedokážete odosobniť od traumy, ktorá Vás prenasleduje, nenájde-te potrebný pokoj a kľud. No a s takýmito schopnosťami sa žiadny človek na svete nedokáže vyliečiť z ťažkej choroby – Vy určite nie !!!

B a č í k

Dňa 29. januára 2015, 12:47, Magda Nadzamová ………….napísal(-a):

Dobry den,
posielam Vam vseobecnu odpoved, lebo svojich starosti mam za 15 rokov od odchodu z VSZ viac ako dost.

Vsetky moje clanky o zdravi su na mojom blogu, je tam 22 clankov a vacsina je o zdravi.

http://popelka.blog.pravda.sk/author/popelka/

Nie je v mojich silach pomahat ludom po maili, na to je nutne si aj pozriet nejake dokumenty o strave. V nizsie uvedenom clanku su odkazy na dokumenty, ktore ma zaujali.

http://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/29/na-strave-zalezi/

Taktiez doporucujem si precitat nejake knihy o strave, napriklad Fit pro zivot alebo od lekara menom Bieler: Jidlo jako lek.

http://popelka.blog.pravda.sk/2013/03/16/farmaceuticky-priemysel-a-rakovina-7-cast/

Vo svete je znama aj Gersonova terapia, poradenstvo k nej nerobim, od toho su Gersonove kliniky.

http://popelka.blog.pravda.sk/2013/01/04/gersonov-zazrak-alternativna-liecba-rakoviny-2/

Nastudujte si to prosim a radte sa s lekarmi, lebo po maili nie je mozne radit. Skutocne to nie je v mojich silach, musim si riesit vlastny zivot. Dakujem za pochopenie.

http://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

http://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

A co sa tyka prosieb o osobne stretnutie: od roku 2000 sa doprosujem novinarom, aby o mojom pripade informovali. Nechceli, preto sa ludia nemali moznost presvedcit, ze skutocne existujem a dozvediet sa viac. Takze je to vina novinarov a nie moja. Takze tam napiste ti, ktori sa so mnou chcete vidiet.

No v clankoch je viac ako dost informacii, i od inych autorov, staci nebyt lenivy a prejst si. Ja vyklad k tomu nemam cas robit po maili. Na rady o zdravi su predsa lekari, su za to plateni a vzdy je to lepsie osobne. Takze to pozadujte od nich. Ak dokazali strajkovat za svoje platy, tak by sa mali snazit venovat aj pacientom. Ak na to maju malo casu, tak nech pani doktori idu strajkovat. Ale im azda nejde o dobro pacienta? Nemozte predsa odo mna chciet, aby som robila za nich pracu, ked som bezdomovec kvoli kauze tunelovania VSZ. Skutocne sa nenudim a mne nechce nikto pomoct, ani sa ma verejne zastat.

Obcas ked citam tie maily, i anonymy, tak sa pytam, ci mi to ludia uz nerobia naschval.Je zvlastne, ze ja to robim dobrovolne a zadarmo vo volnom case, ale u mna to povazuju za samozrejmost, ze sa im mam venovat. I ked nemam cas a musim si riesit vlastny zivot.

Ale od profesionalov lekarov to nevyzaduju. Tam sa ozyvajte !!!
Dakujem za pochopenie.

S pozdravom
Magda Nadzamova

2015-01-26 12:38 GMT+01:00 Ľuboš Max :

tak ja Vám to veľmi rád napíšem, lebo ste mi ukázali práve teraz smer, ktorým sa musí vydať moja skvelá manželka a o ktorú nemienim prísť pre vážne onemocnenie, ktoré je, ale vylie- čiteľné ak si to človek usporiada v hlave !!!
Ak Vám to nebude robiť problém prosím napíšte na moju adresu niekoľko povzbudivých slov pre moju manželku Margitu. Už teraz som Vám nesmierne povďačný !!!!

Bačík Ľuboš

moja email adresa
meno mojej manželky Margita Bačíková

Viliam Popadic pá 1. 11. 2013 20:00

Váž pani, Magda Nadzamová čítal som Váš blog Popelka, veľmi s Vami súhlasím skoro vo všetkom.
Chcel som sa spýta´t či máte bližšie skúsenosti s Gersonovou Terapiou. Máme v rodine tažký prípad rakoviny a rai by sme skontaktovali so špecialistami alebo pacientami so skúsenosťami s Gers.terapiou na Slovensku alebo v Česku, alebo terapiou Dr.Rath pomocou vitamínu C. V Ma´darsku je Gersonov Inštitút ale nevýhoda je že je to len v Angličtine a je to velmi drahé. Hladame nejake skúsenosti na Slovensku al. v Čechách
V´daka, Viliam Popadič

Eva Jaššová ne 20. 10. 2013 18:02

Dobrý deň,

našla som Váš zaujímavý článok o alternatívnom prístupe k liečbe, a keďže ste poskytli Vašu adresu, pokúšam sa s Vami kontaktovať. Zatiaľ je to iba preverovanie kontaktovosti azda si nájdete čas aj na bližšiu výmenu informácií

S pozdravom
doc. PhDr.Eva Jaššová PhD
Mobil: 0903 427 633
Email: evi.jassova@gmail.com

Dobry vecer,
v tomto clanku som sa venovala Gersonovej terapii, su tam aj nejake odkazy, aj na kliniky, aj na viac info na ulozto.cz

http://popelka.blog.pravda.sk/2013/01/04/gersonov-zazrak-alternativna-liecba-rakoviny-2/

Ak si stiahnete informacie z ulozto.cz, najdete tam aj odpovede na Vase otazky.
S pozdravom
Magda Nadzamova

2013/10/20 Eva Jaššová
Dobrý večer, ´dakujem za promptnú odpoved, zrejme ten článok znova nenájdem,ale šlo zrejme o gersonovu terapiu.
ak sa ńou zaoberáte, zaujímalo by, aká je podľa Vášho názoru úspešnosť tejto terapie v domácich podmienkach.

S pozdravom
doc. PhDr.Eva Jaššová PhD
Mobil: 0903 427 633
Email: evi.jassova@gmail.com

Viera Bezova čt 8. 11. 2012 13:21

Prajem pekný deň,
môžem Vás poprosiť, aby som sa vedela čo najrýchlejšie orientovať v zdravom stravovaní, v jeho konzumácii a nezdržovala sa vyhľadávaním vhodných článkov, – ma nasmerovať, prípadne priamo poradiť, ako sa stravovať konkrétne?
Ďakujem za ochotu a čas, ktorý Ste mi venovala.

S pozdravom
Viera Bezová

Ján Dudák po 7. 3. 2016 18:46

Dobrý deň prajem,
prepáčte že Vás kontaktujem (a možno aj zdržujem) vo veci veľmi vážneho zdravotného stavu mojej milovanej mamičky.
Prečítal som si Váš príspevok pod názvom “Strava, ktorá ma vyliečila z rakoviny” a musím jednoznačne povedať že zanechala vo mne hlboké pocity a zároveň obrovskú nádej …

Už dlhší čas sa snažím intenzívne venovať svojej mamičke v rôznych oblastiach života. Cez každodenné bežné nákupy, prípravu stravy, kontakt z úradmi, opravy a technická údržba bytu, …
Mamička býva sama – ja samozrejme mám svoj život – rodinu a prácu a som vzdialený od mamičky cca 80 km. Mám dve staršie sestry ktoré síce bývajú v mieste bydliska mamičky ale z dôvodu vysokých ambícií a funkcií vo svojej pracovnej kariére im bohužiaľ “nezostáva” mnoho času a priestoru na plnohodnotnú pomoc. Neobracajú sa problému chrbtom, snažia sa (hlavne cez víkendy a sviatky) ale aj tak je to relatívne málo …

… a keďže ja som na tento svet prišiel na to aby som pomáhal iným a predovšetkým svojím najbližším – nemám na čo čakať, nad čím rozmýšľať – už včera bolo neskoro !!! a zároveň platí “Ak by sme od dnes svojím rodičom pomáhali 24 hodín denne až do samého konca, nikdy im nesplatíme to čo oni darovali celý život nám” !!!!!!!!!

Roky mamičke pribúdajú a je len logickým vyústením že sa čoraz viac venujeme návštevám doktorov, nemocníc, absolvujeme vyšetrenia a v poslednom období aj krátkodobé hospitalizácie. V tejto súvislosti pravidelne kontaktujem oddelenia, primárov, ošetrujúcich lekárov, sestričky … a s drvivou väčšinou z nich sa aj osobne zoznamujem a množstvo informácii následne mamičke reprodukujem a vysvetľujem – tento osobný prístup a kontakt je nenahraditeľný a veľmi mamičke pomáha orientovať sa v džungli diagnóz, symptómov, terapií, medikácií, … vďaka tomuto je po psychickej stránke vyrovnanejšia, spoločne sa snažíme mnohým veciam lepšie porozumieť v širších súvislostiach.

Stalo sa však to najhoršie – mamička bola pred časom hospitalizovaná na pľúcnom oddelení z dôvodu jednoduchého vyšetrenia (sťažovala si istý čas na nepravidelné pokašliavanie bez bolestí a vedľajších prejavov) oblasti pľúc – absolvovala CT vyšetrenie + následnú bronchoskopiu a výsledok je hrozivý – ten popis z CT je beznádejný a histológia potvrdila najhoršie … Onkológovia “odborníci” nad mamičkou lámu palicu a hovoria o “mesiacoch” – pritom mamička nemá zatiaľ ani najmenšie bolesti, len sem-tam pokašliavanie … a prognóza liečenia – klasika – nástup na samovražednú chemoterapiu a neviem čo všetko ešte …

V tomto týždni (prípadne v budúcom) by mala nastúpiť na úvodné “zaevidovanie” k tejto “zmysľuplnej” liečbe – a ďalej ……… BOJÍM SA !!!!!!!!

Veľmi ma oslovil Váš článok a pozitívna osobná skúsenosť so ZÁZRAKOM ktorý Vás postavil na nohy …

Ak by ste bola taká láskavá podeliť sa o svoje skúsenosti – Sme pripravení prijať akékoľvek radikálne zmeny v živote, životospráve, stravovacích návykoch a v čomkoľvek inom …

Ďakujem Vám za Váš prístup pomôcť a podeliť sa o svoj príbeh s ostatnými “beznádejnými” …

Ešte raz ďakujem v mene mojej mamičky

Valach Vladimír

Darina Mozdenova so 27. 2. 2016

pekne pozdravujem. Prosim Vas kde by som nasla recepty pre ocina.. zaujal ma vas clanok a chcela by som aby tu stravu vyskusal…. Len nemam ziadny zdroj odkial by som stiahla recepty pre neho.. viete mi poradit prosim?? Velka vdaka. s pozdravom Mozdenova

Veronika Háberová st 16. 9. 2015 16:11

Dobrý deň, čítala som si Váš článok a veľmi ma zaujal 🙂 – chcela by som zlepšiť svoj aj manželov jedálniček – zatiaľ nemáme žiadne ale aspoň nevieme o tom žeby sme mali nejakú chorobu – chvála bohu 🙂 – chcem to spraviť pre zdravie „dobudúcna“ – len ma zaujíma či by som po takej drastickej diete veľmi neschudla – lebo to nechcem – už teraz som veľmi chuda 🙂 – manželovi by to naopak prospelo 🙂

ďakujem za Váš čas a Vašu odpoveď

S pozdravom Veronika 🙂

Peter Strecho

Zdravím.Takže všetci lekári sú sprostí.Stačí podľa Gersona a sme zdraví,že?Milá pani keby to bolo také jednoznačné ako o tom píšete Steve Jobs(majiteľ Apple)by ešte žil. Pil šťavy,nedal sa operovať a až ke´d to nepomáhalo dal sa pod nôž ALE bolo už neskoro! Mám partnerku má recidívu rakoviny po celkovej hysterektomii…To čo som sa ja načítal o zázrakoch od Gravioly,prír.šťavy,vit.C,soda bikarbona,javorový sirup,Ukrain….Jeden sviniar nás bol odmerať na parazity,plesne ,skryté choroby ,rozvinuté a začínajúce….opýtal sa nás s čím máme problém,napr.prostata…a čuduj sa svete prístroj ukázal nám ako problém prostata,atď. Verdikt bol ja som na tom horšie ako partnerka, ona je celkom OK,mali by sme chodiť na tzv.harmonizáciu tela pomocou prístroja,ktorý upraví_vylepší stav nášho tela,odstráni splodiny,a iné balasty v tele . A čuduj sa svete,partnerke za 2 týždne zistili karcinom krčka maternice!PODVODNÍK!!!!
Nemáte vykonané testy ani in viro,ani in vitro,chýbajú Vám seriozne testovania,všetko sú to len dohady a hlavne ľudská hlúposť!Veď uveriť napr.tomu,že sa za 2 týždne naučíte cudzí jazyk(kartičky nejakého Carlssona) alebo že po pití El Toro sa vám predlži penis o 50% je bohapustá LOˇZ…Dajte mi pani dôkazy a ja uverím!
Neveriaci Tomáš-Peter.

Tento posledný mail je bez printscreenu, ale dávam ho sem kvoli tomu, aby ste videli, aké rozdielné informácie dávajú rozni lekári jednému pacientovi. A za toto chcú vyššie platy?

Mária Dugovičová 1. 10. 2012 23:46

Dobrý večer,
neviem, či môžem ešte využiť adresu, ktorú som našla pri článku na internete. Prečítala som si ho, mám
podobný názor, ale človeku sa zle orientuje, keď Vám lekár nepovie nič alebo niečo, čím Vás len zneistí.
Mám rakovinu prsníka /myslím, že ten najhorší druh – duktálny invazívny, Gr. III/.
Lekár kľudne povie, že jedzte to, čo ste jedli aj doteraz. To s tým nemá nič spoločné. Začiatkom roka ma operovali,
absolvovala som rádioterapiu a brachyterapiu s beriem hormonálnu liečbu. Keď som sa opýtala onkológa, či musím
brať hormonálnu liečbu, že mi nie je z toho dobre, tak povedal. Nemusíte, ale vráti sa Vám rakovina. Mám pocit,
že sa mi vynárajú stále nové zdravotné problémy.
Teraz – po niekoľkotýždňových bolestiach celého brucha a žalúdka
mi zistili, že mám chronickú gastritídu a helikobaktera. Prvé bolesti brucha som pocítila, keď som chodila na rádioterapiu.
Bolievajú ma aj cievy – nohy, vypadla mi polovica vlasov. Dali mi teraz na to dva druhy liekov.
Trhá ma pri pečeni, brucho mám akoby opuchnuté, ale výsledky mám vraj primerané /len mierne zvýšené aj znížené
pečeňové/. Niekoľko týždňov som si v lete robila šťavy – zeleninové aj ovocné.
Obvodná lekárka mi poradila, aby som hneď vylúčila mäso a živočíšne bielkoviny, onkológ sa ma opýtal akú chcem
mať krv, keď nejem mäso…90 percent mojej stravy teraz tvorí zelenina a ovocie.

Viete mi poradiť ešte niečo konkrétnejšie? Mám strach ísť do práce, lebo sa stále necítim dobre.

Ďakujem, ak si nájdete čas reagovať. Mária Dugovičová

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Otvorený dopis Slovenskej televízii o prokuratúre

15.03.2024

Vyštudovaná novinárka Zuzana Vicelová, ktorá pracuje v Slovenskej televízii je moja spolužiačka z priemyslovky. Preto som si ju dovolila osloviť s kauzou, ktorú som uverejnila na tomto blogu. Okrem toho: Slovenská televízia je verejnoprávna a mala by sa venovať všetkým témam vo verejnom záujme. Mail som i poslala včera. Vzhľadom k tomu, že ten článok na blogu, na ktorý som [...]

Kauza špeciálna prokuratúra, Nemocnica Nové Zámky a spojitosť s OĽANO – doplnenie

14.03.2024

Phdr. Mária Beňová, ktorá je za OĽANO mi v diskusii písala, že Roland Száz, ktorý bol vo vedení nemocnice v Nových Zámkoch, nikdy nebol člen OĽANO. Ale kandidoval za nich. Ja som ho na ich kandidátku nedala, takže nechápem, prečo to Mária Beňová za OĽANO píše mne. Nech si to vyriešia vo svojom hnutí, či politickej strane. Je to na dlhšie, preto to dávam i do článku, [...]

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 194
Celková čítanosť: 2952744x
Priemerná čítanosť článkov: 15220x

Autor blogu

Kategórie