Založ si blog

Vagovič, Fedor Gál a neúspešní ľudia

Fedor Gál v Slovenskej televízii v relácii Mareka Vagoviča povedal, že neúspešní ľudia zvaľujú vinu na ostatných.

Chcem sa spýtať jednu základnú vec: čo sa považuje za neúspech? A kde berie tu drzosť Fedor Gál hodnotiť ostatných, že sú neúspešní? Možno sú len chudobní, i keď pracujú.
Dostali sme sa do štádia, že mnoho ľudí sice pracuje, ale je to pracujúca chudoba. To neznamená, že sú neúspešní, ale ta práca ich neuživí, nemožu si z toho platiť hypotéku, nájom, stravu, živoria. Nebavím sa o luxusných dovolenkách, ale o základných životných potrebách na prežitie.

Podstata je, že i tie málo platené práce musí niekto robiť. A i obyčajná upratovačka by si mala dokázať zarobiť na svoj život. Hneď by asi budete oponovať, že može si vziať ďalšiu prácu….ale zákonník práce už neplatí? Niekedy sa dodržiaval fond pracovnej doby, ktorý sa nesmel prekročiť. A kedy sa majú venovať svojim deťom, oddychu, aby mohli na ďalší deň znovu pracovať a spánku? To nepotrebujú?

A teraz si vezmite fakt, že je to bežná rodina, ktorá platí hypotéku, má dve deti, platí nájom ….Už len tieto platby pri nízkom plate sú na hrane. Pokiaľ by chceli dopriať deťom letný tábor, krúžky, jazykové kurzy…..tak možno na to nemajú, ale to neznamená, že sú neschopní. Len majú slabo platenú prácu. Teraz mi budete určite oponovať, že sa mali lepšie učiť alebo si hľadať lepšiu prácu. A kto bude robiť tu slabo platenú prácu? Nebolo by rozumnejšie nerozhadzovať verejne peniaze na Slovensku, znížiť odvody, dane a hlavne „nekradnúť“, aby sa uživili aj bežní ľudia?

Sklamem vás svojím názorom o školstve a to si dovolím tvrdiť, že som študovala na strednej škole, ktorej tvrdím, že v tej dobe nič lepšie na Slovensku nebolo.

Škola vás do praxe poriadne nepripraví. Ja som chodila som na strednú školu, kde sa otvárala jedna trieda ročne na celom Slovensku. Mala som najlepšie známky zo základnej školy zo všetkých spolužiakov. Viem to od triednej učiteľky Ing. Márie Harangozovej (manželka akademického maliara Stanislava Harangoza) , pretože to povedala pred všetkými hneď v prvom ročníku. Chodila som na základnej škole na matematické súťaže, i keď na rovinu hovorím, že určite boli v tomto smere i šikovnejší….ja som sa tam dostala náhodou. Toto mi je v bežnom živote na nič, nepotrebujem to.
Dovolím si tvrdiť, že ja ako absolvent polygrafickej priemyslovky som v praxi vedela viac ako absolventi vysokej školy chemickotechnologickej fakulty odbor tlač, papier, farby…
Takže úspech nezáleží od školy, ani od od známok.
Úspech záleží od šťastia: byť v správnom čase, na správnom mieste a stretnúť správneho človeka.

V praxi som zažila dosť ľudí, ktorí boli šikovní a pracovití, ale neboli drzí, preto boli na nižších pozíciach a mali nízky plat. Preto ma zaráža, keď sa úspech posudzuje tak povrchne.

Realita je taká, že je nutnosť menej kradnúť a rozhadzovať peniaze v štátnej správe.

Podľa Fedora Gála a Mareka Vagoviča, ktorý mu neoponoval, že rozpráva nezmysly som v podstate neúspešná……Realita je taká, že som bezdomovec v dvoch krajinách a podľa Fedora Gála neúspešná, ktorá hádže svoje neúspechy na iných. Lenže keď novinári kryjú nekvalitnú prácu polície a prokuratúry, tak ako možem byť úspešná? Keď politici mlčia a novinári ich nekvalitnú prácu kryjú, tak to je moja vina?

Čo vobec dokázal Fedor Gál pre Slovensko? Mne to pripadá, že nič….pridal sa, až keď všetci sa pridali a postavil sa do popredia. Ale nezmenil to. Pridal sa až vtedy, keď mu nič nehrozilo.

Zmenil Fedor Gál slovenskú a českú justíciu tak, aby fungovala? Zmenil Fedor Gál politiku tak, aby fungovala? Zmenil Fedor Gál zdravotníctvo tak, aby fungovalo? Nie, nezmenil nič z toho. Tak prečo by som ho mala považovať za úspešnú osobnosť, ktorú mám uznávať a prečo dostal priestor v Slovenskej televízii, ktorú platia všetci tí neúspešní, ktorí málo zarábajú, ale musia povinne platiť?

Čo dokázal Marek Vagovič pre Slovensko? Nechcem byť ironická, ale neochránil ani Jána Kuciaka. Veď mu mohli z redakcie prideliť ochranku, dať kamery do jeho domu…mohli mu pomocť a nepomohli. A po jeho smrti sa všetci novinári „priživovali“ na jeho smrti….Prečo mu nepomáhali predtým, keď vedeli, že mu hrozí nebezpečie?

A keď nám obyčajným ľuďom nepomáhajú, tak prečo Slovenská televízia vyberá poplatky od obyčajných ľudí? Neživíte ich Slováci z vašich daní? Kde berú tú drzosť tak povýšenecky sa správať k svojim „živiteľom“?
Pretože včerajšia relácia mi tak pripadala: že obyčajnými ľuďmi „pohrdajú“ obaja: i Vagovič, i Gál a žijú si vo svojej bubline, že oni sú niečo viac.

A hlavne Fedor Gál mi pripadal v tom rozhovore veľmi otrávený, ale čo dokázal zmeniť on, keď bol spolumajiteľom televízie NOVA? Nič? Prečo vtedy mlčal?

A keď ma máte chuť „ukrižovať“ len za to, že som si dovolila napísať svoj názor, tak pripomínam, že som robila i majsterku vo výrobe, kde ti ľudia museli vedieť nastaviť stroj, takže neboli žiadni blbci a mali smiešne platy.

Možno by bolo fajn, keby novinári a takzvané elity národa žili v reálnom svete a neposudzovali ostatných ako neúspešných povrchne.
Možno tí ľudia majú len malo platenú prácu alebo majú smolu.
A možno by novinári mali požadovať základné riešenia problémov od politikov, za to nemožu obyčajní ľudia.
Novinári tiež dokážu narobiť veľa zla, keď o doležitých témach neinformujú, ignorujú a niektoré témy prekrútia…

Každý by si mal pozametať pred vlastným prahom. Ja nie som platená za informovanie verejnosti tak ako novinári verejnoprávnych a mienkotvorných médii, takže mne to nevyčítajte. Neberiem za to plat.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/09/kajucnici-maju-vraj-podla-hlasu-na-cinskych-uctoch-miliony-eur-a-lipsic-udajne-nekona/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/08/justicia-policia-a-novinari-mlcat-nestaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/11/boris-kollar-a-spravodlivost-pre-rezesovcov-podla-neho-neplati/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/03/nezavislost-medii-a-politici/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/14/oznameni-kriminalni-policii-cr-od-nepohodlneho-svedka-tunelovani-vsz-kosice/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/13/list-kuciakovym-rodicom-ohladne-prace-novinarov/

Doplnenie 18.11.2022:
Ja v článku netvrdím, že Fedor Gál je neúspešný. Ja sa v článku pýtam, čo urobil Fedor Gál pre Slovensko?
Nezaujíma ma, čo urobil pre seba, z toho Slovensko a Slováci nič nemajú.

Aj v tejto diskusii, ale už aj predtým mnohí písali, že netreba sa spoliehať na štát. Týmto článkom som chcela povedať, že každý, kto pracuje by mal mať šancu na dostojný život. Nie je tomu tak, je mnoho ľudí tzv. „pracujúca chudoba“, i keď pracujú na plný úvazok.

Načo ten štátny aparát platíme? Prečo nám štát strháva dane, keď za to nič nedáva? Prečo platíme políciu, prokuratúru, justíciu?
Nech po nás štát nič nechce finančne a potom ktokoľvek može tvrdiť, že sa nemáme spoliehať na štát.

Už som odkazy na kauzu VSŽ dávala v predošlých článkoch, ktorá mi oplyvnila život negatívne. Myslela som, že to už každý pozná, preto som to teraz nedávala. Ale doplním to i teraz, keď to niektorým v diskusii „nedochádza“ a pýtam sa, ako je možné, že tie rozkradnuté miliardy nikomu nechýbajú a polícia a prokuratúra za svoje platy nekonala?

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2963664x
Priemerná čítanosť článkov: 15121x

Autor blogu

Kategórie