Založ si blog

RTVS a mail poslancom ohľadom cenzúry v tejto inštitúcii

Vážení poslanci,

chcem Vás požiadať o verejnú diskusiu z vašej strany , ako je možné, že RTVS ako verejnoprávna inštitúcia mi od roku 2000 neumožnila sa brániť sa mediálnou cestou.

Ide o túto kauzu, kde kritizujem doslova lajdácku prácu polície a prokuratúry v kauze ututlaného tunelovania VSŽ Košice.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/
https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-nemocnica-kosice-saca-a-s/

Obrátila som sa novinárov verejnoprávnej televízie a rozhlasu mnohokrát, naposledy na generálneho riaditeľa Machaja, Zuzanu Vicelovú vedúcu komunikácie a Martu Jančkárovú.
Nikdo nikdy z nich mi nechcel pomocť.

Vysvetlite mi prosím verejne, ako je možné, že verejnoprávna inštitúcia RTVS dlhé roky odmieta informovať o tak závažnej kauze a ešte sú ku mne novinári buď neochotní alebo ma ignorujú.

Komunikáciu s RTVS som popísala v článkoch na blogu. Články už boli stiahnuté z titulky, sú len v archíve. Asi mediálne hviezdy z RTVS, ktoré platíte z daní občanov nesmie nikto kritizovať, i keď si nerobia svoju prácu.

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/08/marta-janckarova-slovenska-televizia-a-cenzura-v-nej/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/09/cenzura-v-rtvs-a-u-janckarovej-nekonci/

Vysvetlenie som neraz napisala v článkoch na blogu:

Nemala som štatút chránenej osoby. Mne miesto toho, aby mi pomohli, tak ma vypočúvali v aute a naháňali telefonom, nech chodim na výsluchy bez predvolania. Prípad nikdy nemala finančna polícia, dostal to mladý neskúsený vyšetrovateľ. Nikdy nerobili prehliadky vo firmach, vyšetrovanie bola fraška.

Spomínala som to už v prvom článku v januári 2012, čo sa okolo mňa dialo a podrobne.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

Podrobnejsie som o tom pisala, co sa dialo v rodine v decembri 2012. To je prvý článok, ktorý mi stiahli z titulky, lebo by som poškodila dobré meno novinárky:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/12/18/kauza-vsz-a-slobodne-slovenske-media-1-cast-lucia-zatkova/

A tu som to spominala znovu, poslala som to prezidentke Čaputovej:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/02/zuzana-caputova-a-ustava-slovenskej-republiky/

Tu som odpovedala na to pátranie:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/14/oznameni-kriminalni-policii-cr-od-nepohodlneho-svedka-tunelovani-vsz-kosice/

Poslala som to i Štefanovi Hamranovi, vtedajšiemu šéfovi polície. Moj mail vyhodil bez prečítania. Písala som to po tom, ako som zistila to pátranie. Tu je dokaz:

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/03/stefan-hamran-kandiduje-za-europoslanca-i-ked-kryl-necinost-policie-vo-velkej-kauze/

Oslovila som Čaputovú, Žilinku, Hamrana, Lipšica, Mikulca, Bugara, ….tých mien je mnoho, tie mená su popísané v článkoch na blogu. Sú to aj novinári, ktorých som oslovia, nech to uverejnia: Todova, Vagovič, Kostolný, všetky denníky, televízie…nikto mi nepomohol…

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/preco-roman-mikulec-a-milan-lucansky-nechceli-presetrit-dve-zavazne-kauzy/

Vedel o tom i Róbert Fico, i Róbert Kaliňák (niekde v článkoch je jeho odpoveď, tuším z roku 2005)

Tu je odpoveď Róberta Fica z roku 2006:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/robert-fico-neurobil-nic-proti-korupcii-ignoroval-ju-i-ked-o-nej-vedel/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/19/robert-fico-richard-smida-zdravotnictvo-a-necinnost-policie/

Tu je odpoveď Bélu Bugára z roku 2004, vtedy bol podpredsedom parlamentu:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/24/bela-bugar-a-rozkradnute-miliardy-z-vsz/

Tu je odpoveď Vladimíra Palka z roku 2004, ministra vnútra v tom čase:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/29/vladimir-palko-byvaly-minister-vnutra-a-kauza-vsz-kosice-jeho-odpoved/

Tu odpoveď od OLANO z roku 2013, takže o tom vedel i Igor Matovič:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/28/preco-igor-matovic-neriesil-sporny-paragraf-363-ked-uz-v-roku-2013-mi-olano-tento-paragraf-pri-kauze-vsz-v-pravnej-analyze-spominali/

Nie, nič som neukradla, obrali ma o byt, lebo som nemala z čoho žiť….nemohla som si nájsť prácu, ale to popisujem už v prvom článku na blogu v januári 2012

A peklo mi robia zo života i v ČR…

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/01/05/ukrajinsky-sudca-mykola-gnatovskyy-a-europsky-sud-pre-ludske-prava-preco-jedna-tak-ako-jedna/

Vedeli i o tom i politici a už dávno: Robert Fico, Robert Kaliňák, Béla Bugár, Vladimír Palko, Zuzana Čaputová, Igor Matovič, Roman Mikulec…..

Vysvetlite mi verejne, ako sa mám brániť zákonnou cestou, keď polícia a prokuratúra nefunguje a novinári RTVS si myslia, že to je moj problém a generálny riaditeľ Machaj ma ignoruje.

Je toto vobec možné, aby si toto slovenskí novinári dovolili dlhé roky robiť a kryť nečinnosť slovenskej polície a prokuratúry?

Ďakujem za to, že si ma verejne zastanete a vyriešite cenzúru v RTVS. Oni si totiž myslia, že ja nemám právo sa brániť vo verejnoprávnych médiach.

A vysvetlite mi, ako je možné, že redaktori verejnoprávnej inštitúcie si samy možu určiť, čomu sa budú venovať a čomu nie? Oni majú patent na rozum? To ich nikto nesmie kontrolovať, rovnako ako prokuratúru?

To v akom bordéli žijeme, keď od roku 2000 sa neviem dovolať spravodlivosti a všetky média mlčia, keď ich oslovím? Ako je možné, že novinárov nezaujíma nefunkčná polícia a prokuratúra? A tiež ich nezaujíma, že poslanci a politici mlčia o tejto téme?

Kto vobec na Slovensku v štátnej sfére pracuje poctivo a tak ako mu to určujú platné zákony? Na koho sa mám obrátiť?

Alebo do médií smú len politici a ten, koho určia namyslení novinári? Tomu hovoríte demokracia?
Každopádne vás žiadam, aby táto téma bola zo strany poslancov riešená verejnou diskusiou, ako je toto možné a prečo si toto može dovoliť polícia, prokuratúra, Žilinka, Lipšic, Čaputová a novinári všetci mlčia, vrátane RTVS, Kovačiča, Tódovej…?

Tu sú dokazy ohľadom cenzúrovania Michala Kovačiča:
https://popelka.blog.pravda.sk/2024/05/27/michal-kovacic-ked-ste-cenzuroval-vy-tak-to-bolo-v-poriadku/

A Maroš Žilinka si tiež može robiť čo chce, i niektoré kauzy vobec nevyšetrovať? Nie je ako generálny prokurátor zodpovedný za to, že prokuratúra nekoná? Ja sama som ho na to niekoľkokrát mailom upozornila.
Okrem kauzy VSŽ Košice, i na túto kauzu som ho upozornila:

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/07/preco-maros-zilinka-poveril-martina-tamaskovica-vedenim-krajskej-prokuratury-v-nitre-nie-je-to-konflikt-zaujmov/

To nikto z vás poslancov nenájde odvahu sa ma verejne zastať, predvolať si Maroša Žilinku Daniela Lipšica, Jaroslava Ivora, Vladimíra Palka…. prečo nekonali, keď im to ukladá zákon?

To nikto z poslancov nenájde odvahu si predvolať generálneho riaditeľa RTVS Machaja, prečo v tejto inštitúcii existuje cenzúra a niektoré informácie zamlčujú? Uvedomujú si vobec, že tým zničia životy druhým? Predpokladám, že nie som jediná, ktorej RTVS odmietla medializáciou pomocť? Tak na čo ich platíme?

S pozdravom

Magdaléna Nadzamová

Ministerka Martina Šimkovičová a anketa Slovenka roku 2024

18.06.2024

Vážená pani ministerka Šimkovičová, žiadam Vás, aby ste prešetrila, či v tomto prípade postupuje RTVS nestranne a bez cenzúry. Poslala som to organizátorke tejto ankety, ktorá vyslovene nadržuje v mediálnej oblasti RTVS. Iné nominantky tam ani nie sú. Predsa súkromná spoločnosť si nemože robiť reklamu cez RTVS keď priamo nadržuje len RTVS a ostatných zo súťaže [...]

Peter Pellegrini a dezoláti. . . . .

15.06.2024

Priznám sa, že keď som včera našla v diskusii na pravda.sk odkaz na tento starší článok, tak som si myslela, že to je žart. Lenže na Slovensku je všetko možné a žart to nebol. K tomu článku bolo aj video. A týmto chcem poďakovať diskutujúcemu, ktorý tento odkaz dal do diskusie k jednému článku. Nebol to blog, bol to článok. [...]

Zuzana Kovačičová, verejne mi vysvetlíte, prečo cenzurujete . . . . .

14.06.2024

Náhodou som si prečítala Váš včerajší rozhovor v Deníku N. V podstate len odomknutú časť rozhovoru, lebo nemám predplatné. Niektorý dobrák do diskusie vložil odkaz na Váš ďalší komentár v denníku SME. Ide o tieto články: https://dennikn.sk/4046872/zuzana-kovacic-hanzelova-nenavist-nie-je-nazor-stat-nie-je-schopny-obete-ochranit/?ref=top Škoda, že ste to nepochopila, [...]

plaváreň, Banská Štiavnica

Poslanci povedali zatvoriť, Štiavničania hovoria nie a vynútili si referendum o plavárni

29.06.2024 08:34

Miestne referendum sa koná na základe petície, pod ktorú sa podpísalo viac ako 3700 obyvateľov mesta.

Charles Michel, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Ukrajinci netrpezlivo očakávajú prvé F-16, majú prísť v lete. V prvom rade pozdvihnú morálku

29.06.2024 07:45

Potrvá ešte dlho, kým stíhačky FG-16 na Ukrajine prinesú patričný efekt, hovorí šéf dánskych vzdušných síl Jan Dam.

Libanon, Izrael, Nasralláh

Rozhorí sa ďalší konflikt v Libanone? Izrael tvrdí, že vojnu s Hizballáhom nechce, no je pripravený. Irán varuje

29.06.2024 06:48

V najbližších niekoľkých týždňoch by mohlo dôjsť k rozsiahlej vojenskej konfrontácii medzi Izraelom a libanonským šiitským hnutím Hizballáh.

bezdomovec, USA, Seattle

Mestá v USA môžu zakázať bezdomovcom prespávať na ulici, rozhodol Najvyšší súd

29.06.2024 06:21

Samosprávy v USA budú môcť po novom zakázať ľuďom bez domova prespávať na verejných priestranstvách.