Založ si blog

RTVS a mail poslancom ohľadom cenzúry v tejto inštitúcii

Vážení poslanci,

chcem Vás požiadať o verejnú diskusiu z vašej strany , ako je možné, že RTVS ako verejnoprávna inštitúcia mi od roku 2000 neumožnila sa brániť sa mediálnou cestou.

Ide o túto kauzu, kde kritizujem doslova lajdácku prácu polície a prokuratúry v kauze ututlaného tunelovania VSŽ Košice.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/
https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-nemocnica-kosice-saca-a-s/

Obrátila som sa novinárov verejnoprávnej televízie a rozhlasu mnohokrát, naposledy na generálneho riaditeľa Machaja, Zuzanu Vicelovú vedúcu komunikácie a Martu Jančkárovú.
Nikdo nikdy z nich mi nechcel pomocť.

Vysvetlite mi prosím verejne, ako je možné, že verejnoprávna inštitúcia RTVS dlhé roky odmieta informovať o tak závažnej kauze a ešte sú ku mne novinári buď neochotní alebo ma ignorujú.

Komunikáciu s RTVS som popísala v článkoch na blogu. Články už boli stiahnuté z titulky, sú len v archíve. Asi mediálne hviezdy z RTVS, ktoré platíte z daní občanov nesmie nikto kritizovať, i keď si nerobia svoju prácu.

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/08/marta-janckarova-slovenska-televizia-a-cenzura-v-nej/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/09/cenzura-v-rtvs-a-u-janckarovej-nekonci/

Vysvetlenie som neraz napisala v článkoch na blogu:

Nemala som štatút chránenej osoby. Mne miesto toho, aby mi pomohli, tak ma vypočúvali v aute a naháňali telefonom, nech chodim na výsluchy bez predvolania. Prípad nikdy nemala finančna polícia, dostal to mladý neskúsený vyšetrovateľ. Nikdy nerobili prehliadky vo firmach, vyšetrovanie bola fraška.

Spomínala som to už v prvom článku v januári 2012, čo sa okolo mňa dialo a podrobne.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

Podrobnejsie som o tom pisala, co sa dialo v rodine v decembri 2012. To je prvý článok, ktorý mi stiahli z titulky, lebo by som poškodila dobré meno novinárky:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/12/18/kauza-vsz-a-slobodne-slovenske-media-1-cast-lucia-zatkova/

A tu som to spominala znovu, poslala som to prezidentke Čaputovej:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/02/zuzana-caputova-a-ustava-slovenskej-republiky/

Tu som odpovedala na to pátranie:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/14/oznameni-kriminalni-policii-cr-od-nepohodlneho-svedka-tunelovani-vsz-kosice/

Poslala som to i Štefanovi Hamranovi, vtedajšiemu šéfovi polície. Moj mail vyhodil bez prečítania. Písala som to po tom, ako som zistila to pátranie. Tu je dokaz:

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/03/stefan-hamran-kandiduje-za-europoslanca-i-ked-kryl-necinost-policie-vo-velkej-kauze/

Oslovila som Čaputovú, Žilinku, Hamrana, Lipšica, Mikulca, Bugara, ….tých mien je mnoho, tie mená su popísané v článkoch na blogu. Sú to aj novinári, ktorých som oslovia, nech to uverejnia: Todova, Vagovič, Kostolný, všetky denníky, televízie…nikto mi nepomohol…

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/preco-roman-mikulec-a-milan-lucansky-nechceli-presetrit-dve-zavazne-kauzy/

Vedel o tom i Róbert Fico, i Róbert Kaliňák (niekde v článkoch je jeho odpoveď, tuším z roku 2005)

Tu je odpoveď Róberta Fica z roku 2006:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/robert-fico-neurobil-nic-proti-korupcii-ignoroval-ju-i-ked-o-nej-vedel/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/19/robert-fico-richard-smida-zdravotnictvo-a-necinnost-policie/

Tu je odpoveď Bélu Bugára z roku 2004, vtedy bol podpredsedom parlamentu:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/24/bela-bugar-a-rozkradnute-miliardy-z-vsz/

Tu je odpoveď Vladimíra Palka z roku 2004, ministra vnútra v tom čase:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/29/vladimir-palko-byvaly-minister-vnutra-a-kauza-vsz-kosice-jeho-odpoved/

Tu odpoveď od OLANO z roku 2013, takže o tom vedel i Igor Matovič:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/28/preco-igor-matovic-neriesil-sporny-paragraf-363-ked-uz-v-roku-2013-mi-olano-tento-paragraf-pri-kauze-vsz-v-pravnej-analyze-spominali/

Nie, nič som neukradla, obrali ma o byt, lebo som nemala z čoho žiť….nemohla som si nájsť prácu, ale to popisujem už v prvom článku na blogu v januári 2012

A peklo mi robia zo života i v ČR…

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/01/05/ukrajinsky-sudca-mykola-gnatovskyy-a-europsky-sud-pre-ludske-prava-preco-jedna-tak-ako-jedna/

Vedeli i o tom i politici a už dávno: Robert Fico, Robert Kaliňák, Béla Bugár, Vladimír Palko, Zuzana Čaputová, Igor Matovič, Roman Mikulec…..

Vysvetlite mi verejne, ako sa mám brániť zákonnou cestou, keď polícia a prokuratúra nefunguje a novinári RTVS si myslia, že to je moj problém a generálny riaditeľ Machaj ma ignoruje.

Je toto vobec možné, aby si toto slovenskí novinári dovolili dlhé roky robiť a kryť nečinnosť slovenskej polície a prokuratúry?

Ďakujem za to, že si ma verejne zastanete a vyriešite cenzúru v RTVS. Oni si totiž myslia, že ja nemám právo sa brániť vo verejnoprávnych médiach.

A vysvetlite mi, ako je možné, že redaktori verejnoprávnej inštitúcie si samy možu určiť, čomu sa budú venovať a čomu nie? Oni majú patent na rozum? To ich nikto nesmie kontrolovať, rovnako ako prokuratúru?

To v akom bordéli žijeme, keď od roku 2000 sa neviem dovolať spravodlivosti a všetky média mlčia, keď ich oslovím? Ako je možné, že novinárov nezaujíma nefunkčná polícia a prokuratúra? A tiež ich nezaujíma, že poslanci a politici mlčia o tejto téme?

Kto vobec na Slovensku v štátnej sfére pracuje poctivo a tak ako mu to určujú platné zákony? Na koho sa mám obrátiť?

Alebo do médií smú len politici a ten, koho určia namyslení novinári? Tomu hovoríte demokracia?
Každopádne vás žiadam, aby táto téma bola zo strany poslancov riešená verejnou diskusiou, ako je toto možné a prečo si toto može dovoliť polícia, prokuratúra, Žilinka, Lipšic, Čaputová a novinári všetci mlčia, vrátane RTVS, Kovačiča, Tódovej…?

Tu sú dokazy ohľadom cenzúrovania Michala Kovačiča:
https://popelka.blog.pravda.sk/2024/05/27/michal-kovacic-ked-ste-cenzuroval-vy-tak-to-bolo-v-poriadku/

A Maroš Žilinka si tiež može robiť čo chce, i niektoré kauzy vobec nevyšetrovať? Nie je ako generálny prokurátor zodpovedný za to, že prokuratúra nekoná? Ja sama som ho na to niekoľkokrát mailom upozornila.
Okrem kauzy VSŽ Košice, i na túto kauzu som ho upozornila:

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/07/preco-maros-zilinka-poveril-martina-tamaskovica-vedenim-krajskej-prokuratury-v-nitre-nie-je-to-konflikt-zaujmov/

To nikto z vás poslancov nenájde odvahu sa ma verejne zastať, predvolať si Maroša Žilinku Daniela Lipšica, Jaroslava Ivora, Vladimíra Palka…. prečo nekonali, keď im to ukladá zákon?

To nikto z poslancov nenájde odvahu si predvolať generálneho riaditeľa RTVS Machaja, prečo v tejto inštitúcii existuje cenzúra a niektoré informácie zamlčujú? Uvedomujú si vobec, že tým zničia životy druhým? Predpokladám, že nie som jediná, ktorej RTVS odmietla medializáciou pomocť? Tak na čo ich platíme?

S pozdravom

Magdaléna Nadzamová

Ministerka Martina Šimkovičová a anketa Slovenka roku 2024

18.06.2024

Vážená pani ministerka Šimkovičová, žiadam Vás, aby ste prešetrila, či v tomto prípade postupuje RTVS nestranne a bez cenzúry. Poslala som to organizátorke tejto ankety, ktorá vyslovene nadržuje v mediálnej oblasti RTVS. Iné nominantky tam ani nie sú. Predsa súkromná spoločnosť si nemože robiť reklamu cez RTVS keď priamo nadržuje len RTVS a ostatných zo súťaže [...]

Peter Pellegrini a dezoláti. . . . .

15.06.2024

Priznám sa, že keď som včera našla v diskusii na pravda.sk odkaz na tento starší článok, tak som si myslela, že to je žart. Lenže na Slovensku je všetko možné a žart to nebol. K tomu článku bolo aj video. A týmto chcem poďakovať diskutujúcemu, ktorý tento odkaz dal do diskusie k jednému článku. Nebol to blog, bol to článok. [...]

Zuzana Kovačičová, verejne mi vysvetlíte, prečo cenzurujete . . . . .

14.06.2024

Náhodou som si prečítala Váš včerajší rozhovor v Deníku N. V podstate len odomknutú časť rozhovoru, lebo nemám predplatné. Niektorý dobrák do diskusie vložil odkaz na Váš ďalší komentár v denníku SME. Ide o tieto články: https://dennikn.sk/4046872/zuzana-kovacic-hanzelova-nenavist-nie-je-nazor-stat-nie-je-schopny-obete-ochranit/?ref=top Škoda, že ste to nepochopila, [...]

Ľubomír Klištinec / Michal Sedliak /

Štátneho tajomníka Sedliaka a riaditeľa ZVJS Klištinca vymenujú za generálov

26.06.2024 15:25

Podľa ústavy vymenúva a povyšuje generálov slovenský prezident na návrh vlády.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Nemecký kabinet schválil zákon o deportáciách za podporu terorizmu na internete

26.06.2024 15:21

Kritici z opozície návrh odsúdili ako snahu potlačiť slobodu prejavu a prirovnali opatrenia k taktike autoritárskych režimov.

Tibor Gašpar

Začala sa diskusia o novom podpredsedovi parlamentu, kandidátom je Gašpar

26.06.2024 15:00

Návrh kandidáta skritizoval poslanec Spišiak. Nominácia nie je podľa jeho slov správna.

varín, tiso

Po 30 rokoch už po Tisovi nebude pomenovaná ulica vo Varíne. Obec má pol roka na zmenu

26.06.2024 14:26, aktualizované: 15:15

Súd vyhovel žalobe prokurátora GP, že označenie ulice Dr. Jozefa Tisu vo Varíne nie je v súlade so zákonom.