Založ si blog

Rezešovci a spravodlivosť po slovensky

Všetci sa v diskusii rozčuľujete, že Dušana Dědečka pustili z väzby. Ale spravodlivosť na Slovensku nefunguje dlhé roky. Ja to zažívam od roku 2000. Keď som v januári 2012 napísala na blogu prvý článok o Rezešovcoch, slovenskej polícii a prokuratúre, nikto z vás sa nerozčuľoval, že Rezešovcov nikdy nevyšetrovali, nikto z nich nesedel za rozkradnuté miliardy korun a nikto z nich nemusel nič vrátiť do štátneho rozpočtu. A ešte prokuratúra a polícia brali za tie roky plat z daní nás všetkých, že tieto kauzy ututlávali.

Teraz mi budete určite oponovať, že mne predsa nešlo o život a tu zomrelo 5 ľudí a ďalší sú zranení. Prepáčte ale mňa sa pokusili párkrát poslať na druhý svet , spomínam to už v septembri 2000 liste Ivorovi (v januári 2000 to urobili po prvýkrát).

Keď som si vypočula, že prídem o všetko: o byt, o prácu, tak som tomu neverila. Bolo to horšie. A o život ide i tomu, kto mi pomáha teraz. Neraz ho vytlačovali z cesty, alebo sa okolo nás pohybovalo cudzie auto. Pokiaľ by sa jemu stala nešťastná nehoda, tak vám to Slováci nikdy neodpustím. Vy totiž pomáhate len niekomu. A teraz mi budete oponovať, že oni boli mladí….ale ja som mala v čase núteného odchodu z VSŽ Košice 30 rokov a vďaka vašej ľahostajnosti mám zničený život. A to mám byť hrdá Slovenka? A na čo mám byť hrdá? Na rozkradnutú republiku, kde sa nedá žit a nedala mi šancu na normálny život, na ľahostajných ľudí, na nefunkčnú políciu, prokuratúru, justíciu, na bezcharakterných politikov, ktorých bežný občan, pokiaľ nie je jeho kamarát alebo príbuzný nezaujíma?

Na čo mám byť hrdá? Na ľahostajných novinárov, ktorí si myslia, že sú polobohovia a moje maily vyhazujú bez prečítania?

Prepáčte, ale ja nemám nárok na normálny život? To musím dožiť ako bezdomovec len preto, že vám nezáleží na rozkradnutých miliardách a na nefunkčnej polícii a prokuratúre a súdoch? A to ešte mnohí z vás majú tu do neba volajúcu drzosť, že po mne chcú, aby som zadarmo opravovala prácu lekárov, keď im zle poradia. Ja som si pred písaním blogu myslela, že oba národy sú v podstate rozumní ľudia.

Ale keď som písala články na iný blog, kde je to vyslovene o ezoterike, pozitívnom myslení a zdraví, tak jeden moj článok tam mal čítanosť cca 105 000 a dostala som množstvo odpovedí od tých ľudí, ktorí to čítali. Podstata je, že články a podstatu zdravia pochopilo málo ľudí a dajú sa spočítať na prstoch jednej ruky. Áno, tak málo. Oni tie články ani poriadne nečítali.
Takže už si nerobím ilúzie, že ste schopní väčina pochopiť, že za ten marazmus ste zodpovední všetci voliči, politici i novinári.

Systém protekcie, známostí a „našich ľudí“ na Slovensku i v Čechách funguje dlhé roky. Nepýtajte sa ma ako to zmeniť, pretože ja za to nie som platená, aby som riešila všetky problémy týchto štátov. Ani nie som „vševediaci“ dochodca, ktorý tvrdí, že on „budoval“ túto republiku. Za to je platená vláda, poslanci, štátní pracovníci (podľa jednotlivých odborov a ministerstiev….).

Podľa článkov z médií si dovolím sa domnievať, že Dušan Děděček bol len jeden zo systému „našich ľudí“. Takých ľudí je na Slovensku mnoho.

Keď sa na média obrátil obyčajný človek ako ja, tak ma od roku 2000 ignorujú. Trvá to doteraz a to je jedno, s akou kauzou som ich poprosila o pomoc. Začínam mať pocit, že novinári bezvýznamnými ľuďmi opovrhujú a informovať o nich nebudú.

A niektorí sa ani tým netaja, že ľudí delia aj na bezvýznamných.

Ani sama som netušila, že Rezešovci boli kedysi najbohatšou a najvplyvnejšou rodinou na Slovensku. Ale z článku nižšie to vyplýva.

https://plus7dni.pluska.sk/domov/exkluzivne-dosli-rezesovcom-peniaze-eva-varholikova-maka-hotelovej-recepcii

Bola zvyknutá na život v neuveriteľnom prepychu a luxuse a nemusela pre to urobiť nič. Stačilo jej, že sa narodila do správnej rodiny. Eva Varholíková, dcéra bývalého ministra dopravy a superboháča Alexandra Rezeša, sa v živote na materiálny nedostatok sťažovať rozhodne nemohla.

Košický klan Rezešovcov bol v 90. rokoch najbohatšou a najvplyvnejšou rodinou na Slovensku, a tak si bohatá dcérenka mohla dovoliť čokoľvek – drahé šperky, autá či napríklad taký spontánny výlet súkromným lietadlom do Londýna s kamarátkami na párty. Všetko však zmenila osudová augustová noc na maďarskej diaľnici, ktorá jej životnej dráhe navždy vpísala iné smerovanie.

Tu dávam odkaz na jeden článok z tejto tragédie s Dušanom Dědečkom a citáciu z neho:
https://www.cas.sk/clanok/2725129/pribuzni-a-znami-obeti-neskryvaju-hnev-nech-sa-sudca-pozrie-do-oci-rodicom-mrtvych-deti/2/

Mama Natálky († 19) dokonca odpadla a dlho ju nevedeli prebrať. Čo pozostalí odkazujú sudcovi Marekovi Filovi? Pavol Hamrák (53) krátko po verdikte sudcu napísal na sociálnej sieti: „Som otec mŕtvej Natálky. Okrem nej sú ešte 4 mŕtve deti a kopec ranených. Má ten sudca nejaké svedomie? Za takúto spravodlivosť sme bojovali? Keď sa to dozvedela manželka, mamka Natálky, odpadla a nemohli sme ju prebrať. Dnes má meno Natálka a tento darček dostala k meninám od sudcu. Nech sa pán sudca príde pozrieť manželke do očí (každej matke zavraždených detí) a nech mi povie, že ten vrah je ctihodný občan Bratislavy. Že vraj „náš človek“ už neexistuje…“

Pre Nový Čas potom ešte dodal: „Nemám na to slov, ako hlboko klesla spravodlivosť na Slovensku. Ako môže jeden človek pošliapať po dôvere súdnictva a vysmiať ideály mŕtveho dievčaťa, ktoré verilo v spravodlivý systém, ktoré mohlo byť jeho kolegyňou, ak by žilo.“

Brat Natálie Dávid (22) si tiež nedával servítku pred ústa: „Ja sa len pýtam, kto ponesie zodpovednosť, či sudca alebo niekto iný, ak tá špina utečie z krajiny? Ak nie je dôvodné podozrenie na útek, ak mu hrozí minimálne 20 rokov väzenia, potom neviem, aké podozrenie by chcel.“

Na zastávke smrti zahynul pod kolesami auta aj futbalový brankár Marek († 20), ktorý hrával za Vysoké Tatry. V klube sú z jeho smrti úplne zdrvení. Manažéra Milana Šefca prepustenie Dědečka doslova šokovalo. „Vôbec tomu nerozumiem, nechápem, čo sme za krajinu. Ako sa také niečo môže stať, že sa takýto človek dostane na slobodu. Veď oni sa vysmiali užialeným a uboleným rodičom a všetkým, ktorí s nimi súcitia,“ krúti hlavou futbalový funkcionár.

Ako to ja vysvetlím mojim chlapcom, že niekto, kto im zabil kamaráta a ďalších štyroch mladých ľudí, bude chodiť po slobode. Ako im máme vštepovať úctu k pravidlám a fair play konaniu, keď v živote sú konfrontovaní s takýmto konaním?!“

Koniec citácie.

Aha, ak sa to stalo mne, že som zažila a zažívam nespravodlivosť, tak sa na mňa každý vykašľal. I novinári, ktorí možu za moju situáciu, pretože keby moju kauzu rozoberali v médiach ako túto nehodu, tak by si nedovolili v polícii a prokuratúre nič nerobiť s kauzou VSŽ Košice, len ututlávať.

Ako to príbuzní, že až teraz vidíte tú nespravodlivosť na Slovensku? Prečo vám to doteraz nevadilo? Prečo ste boli doteraz ticho? To takto to funguje na Slovensku dlhé roky a aj u ostatných obyčajných ľudí….

Na túto skutočnosť v súvislosti s haváriou upozornili iní ľudia v diskusiách, ale všimla som si to i ja. Tá zastávka je v zatáčke a blízko je výjazd spod mosta, aspoň podľa fotky som to tak videla. Žila som pár rokov v Bratislave, ale toto konkrétne miesto nepoznám, lebo som cestovala električkami a busmi inou trasou.

Takže zastávka je na blbom mieste a ešte nemá nejaké bezpečnostné zabrány, aspoň stlpiky, ktoré by zastavili auto, keby omylom letelo na zastávku a vodič by na nebezpečný jazdu „doplatil“ len sám a nie vrazil do ľudí na zastávke. Toto bezpečnostné riziko si mali uvedomiť tí, ktorí túto zastávku projektovali. Alebo to napraviť aspoň teraz, po nehode.

Ďalšia vec, ktorá ma prekvapila, že mladí cestujú na internáty a z hlavnej stanice a autobusovej stanice nemajú vo frekventovanom čase priame spoje na internáty a prestupujú na zastávke, ktorá je fakt na blbom mieste. Na toto by fakt mohli v Bratislave nájsť financie, aby tam dali priame spoje. Možno tie spoje sú, ale majú dlhšie intervaly….to neviem…

Nie, v žiadnom prípade neospravedlňujem vodiča. Práveže som naštvaná na jeho nadutosť, že si to predsa možem dovoliť sa takto správať. Určite sa takto naduto nesprával po prvý raz. No pokiaľ sa nič vážneho nestalo, tak to nikto neriešil.

Lenže týmto takzvane doležitým ľuďom ste všetci dopomohly k ich nadutosti. Všetci asi vieme, že známosti na Slovensku veľa robia a aj novinári delia ľudí na doležitých a bezvýznamných.

Keď som prosila novinárov, cez blog a cez sociálne siete o pomoc ja, nikto mi nepomohol. Samotná Zuzana Wienková, ktorá vtedy bola šéfkou Aliancie Fair Play mi napísala, že nech oslovím niekoho iného, že ona nemože všetko riešiť.
Zuzana Petkova z Nadácie Zastavme korupciu ma ignorovala, poslala som jej viackrát mail.

Transparency International (Slováci) mi napísali, že oni tam nemajú právnika, aby to riešili.
Češi z rovnakej neziskovky mi napísali, že nedošlo k trestnému činu, keď som popísala svoje skúsenosti s českou justíciou.

Tak koho mám poprosiť o pomoc ja, keď novinári i pomocť nechcú a polícia a prokuratúra nefunguje?

Doplnenie 8.10.2022 13:40 :

V článkoch sú predvolania na výsluch, vyjadrenie vtedajšieho ministra vnútra Vladimíra Palka, vyjadrenia prokuratorov, stačí čítať tieto články na mojom blogu. Takže na trollov v diskusii reagovať nebudem.
Rezešovci mali 22 rokov na to, aby ma žalovali, keby som nemala pravdu a nikdy to neurobili. Neurobili to preto, lebo som mala pravdu a nechceli, aby sa táto kauza vobec vyšetrovala a rozmázavala v médiach. Keby veľmi chceli, tak to vyriešia dávno. Alebo mi chce ktokoľvek v diskusii tvrdiť, že z VSŽ nikdy nič nezmizlo?

Pokiaľ si niekto nechce pripúšťať ich moc, možno si spomínate na to, aké problémy mal otec dcéry Rezešovej Erik Fischer s dcerou…nižšie prikladám odkaz

https://www.noviny.sk/krimi/109644-boj-rezesovcov-o-ellu-5-otec-erik-fischer-vini-sudy

JE TAM I VIDEO ROZHOVOR S ERIKOM FISCHEROM, KTORÝ MÁ DCÉRU S EVOU REZEŠOVOU, VARHOLÍKOVOU (doporučujem si ho pozrieť)

Rezešovci už majú svoju vnučku u seba. Len v stredu večer zachytili naše kamery babku, ako si s novým rozhodnutím súdu prišla k otcovi pre Ellu. Podnikateľ Erik Fischer hovorí o chápadlách mocnej rodiny. Stará mama Rezešová priestor na vyjadrenie nevyužila.
Chápadlá rodiny Rezešovej

„Ani v tom najhoršom sne som nechcel pripustiť myšlienku, že chápadlá a vplyvy rodiny Rezešovej siahajú tak ďaleko. Že dnes, v roku 2012 nie je orgán na Slovensku, ktorý je schopný rozhodovať nezaujato bez toho, aby sa nechal niekým ovplyvniť,“ komentoval otec malej Elly Erik Fischer krátko potom, ako si po vnučku prišla Eva Rezešová.

Dcéra Ella totiž doteraz žila spokojne v Barci s otcom. Stará mama však prišla spraviť poriadky a priniesla nový znalecký posudok, podľa ktorého žije jej vnučka v nevyhovujúcom prostredí u otca. Podľa našich informácií malo byť dievčatko odvedené bez vedomia zákonného zástupcu k psychológovi, ktorý jeho stav zhodnotil tak, že nie je vhodné, aby ďalej žilo u otca.
Ja nemám mať takýto papier?

Tá istá sudkyňa, ktorá ho zverila do opatery otca, vydala nový posudok, podľa ktorého má byť u starej mamy. Tento dostala priamo do ruky a nie poštou, ako je toho zvykom. Posudok preto priamo pred kamerami videl otec Erik Fischer prvýkrát.

„Ja nemám mať takýto papier, pani Rezešová?“ pýtal sa zúfalý otec, ktorý je však rozhodnutý o dcéru bojovať ďalej. „Dostaneš ho zo súdu… Nerob to ešte ťažšie,“ odpovedala mu Ellina stará mama. S reportérom TV JOJ rozprávať odmietla. Viac si môžete pozrieť TU!
Matka sedí v Maďarsku

Ďalší súdny kolotoč sa odohráva v Maďarsku. Z väzenia by totiž Rezešovci chceli dostať dcéru a mamu Elly Evu Varholíkovú-Rezešovú. V auguste sa jej luxusné BMW zrazilo s Fiatom na maďarskej diaľnici M3. Vo Fiate vtedy zhoreli traja ľudia, ďalší utrpel také rozsiahle popáleniny, že im neskôr v nemocnici podľahol.

Eva Rezešová chce do svojej opatery získať i staršiu vnučku, 13-ročnú Sašku, ktorú má Eva Varholíková so svojím bývalým manželom, hokejistom Jánom Varholíkom.

Druhé doplnenie:

Absurdná rozdielna spravodlivosť na Slovensku je spomenutá i v tomto článku:

https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/642894-hanba-do-neba-volajuci-cynizmus-sudnictva/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox

V nedeľu večer zabil piatich ľudí, o štyri dni si už behal po slobode. To sa môže stať hádam iba na Slovensku. Spravodlivosť v tomto štáte dostala ďalšiu ranu. Zase vyhrala litera zákona nad jeho duchom.

Igor Daniš, Pravda
07.10.2022 15:45

Samozrejme, Dušana Dědečka prepustil sudca zákonne. Argumenty a paragrafy na to má. Očakávali by sme aspoň, že v takom spoločensky v závažnom prípade nájde odvahu a bude dôvody verejne prezentovať (veď takýto postup sľúbil predseda Súdnej rady Ján Mazák). Urobil tak až krajský prokurátor. Všetci rozumieme tomu, že páchateľ nebol zbavený obvinenia a vyšetrovanie pokračuje. Trest – aký bude? – ho ešte len čaká. Rozumieme aj tomu, že svoj čin Dědeček oľutoval – ale až po vytriezvení! Piatich mladých ľudí zabil z nedbanlivosti, neúmyselne.

Opitý vodič, ktorý zrazil v Čadci matku s deťmi, putoval do väzby. Aj preto, že panuje obava z úteku a zo skrývania. U Dědečka paradoxne nie. Kde je tu jednotný právny meter slovenských súdov? Či na papaláša deaflympijského hnutia štedro plateného zo štátnych (nás všetkých) peňazí majú súdy iný meter?

Ešte nie je koniec. Prokurátor podal odvolanie. Krajský súd zasadne až na budúci piatok. Čo bude v takomto jednoduchom prípade študovať? Prečo nekoná okamžite, aj cez víkend – keď v menej závažných prípadoch to ide?

Koniec citácie z článku.

Články s tým súvisiace, pre tých, ktorí ich nečítali, aby vedeli súvislosti :

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/24/rozhovor-s-byvalym-policajnym-prezidentom-tiborom-gasparom/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/03/caputova-hamran-vagovic-matovic-mal-pravdu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/10/sudcovia-prokuratori-a-ich-schopnosti/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/12/sudcovia-prokuratori-a-ich-schopnosti-2-cast/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/13/sudcovia-prokuratori-a-ich-dodrziavanie-zakonov-v-praxi-3-cast/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/09/pravo-na-zakonneho-soudce-a-predseda-nejvyssiho-soudu-petr-angyalosy/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/01/byvala-predsednicka-nejvyssiho-soudu-cr-iva-brozova-a-jej-praca/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/06/10/predseda-ustavniho-soudu-cr-pavel-rychetsky-dotacie-do-ceskeho-sportu-a-spravodlivost-na-ceskych-sudoch/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/06/11/cesky-sudca-pavel-rychetsky-ceske-sudy-a-dotacie-do-sportu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/31/ceske-soudy-a-vrazda-urednice-uradu-prace-nezajem-o-svedectvi/

Doplnenie nových článkov a súvislostí 13.10.2022

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/06/eva-rezesova-jej-nehoda-v-madarsku-a-suvislost-s-vsz-kosice/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/11/boris-kollar-a-spravodlivost-pre-rezesovcov-podla-neho-neplati/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/eva-rezesova-a-prvy-rozsudok-v-madarsku-domace-vazenie/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2963588x
Priemerná čítanosť článkov: 15120x

Autor blogu

Kategórie