Založ si blog

Predseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský, dotácie do českého športu a spravodlivosť na českých súdoch

Na seznamzpravy.cz sú články o divnom prideľovaní dotácii v českom športe. Spomíná sa tam aj meno predsedu Ústavného súdu ČR Pavla Rychetského. I on sa „prihovoril“ dopredu pred pridelením dotácie pre tenisový klub, kde chodí hrať tenis.

Tieto články boli uverejnené až po súdnom procese s bývalou námestkyňou Ministerstva školstva ČR Simonou Kratochvílovou, ktorá bola za toto prideľovanie dotácii odsúdená. Pritom konala na príkaz svojej nadriadenej Kateřiny Valachovej, ktorá bola vtedy ministerkou školstva ČR. Odsúdení boli len dvaja ľudia (Kratochvílová a Pelta). Pani Kratochvílová upozorňuje na to, že pokiaľ je vinná ona, tak sú vinní aj ostatní….aspoň ja som to tak pochopila.
A prečo predtým pani Kratochvílová mlčala? Lebo jej to poradili jej advokáti. (Bohužiaľ i ja mám skúsenosti, že mi právnici poradili zle).

Ich odsúdenie je zatiaľ neprávoplatné, advokáti pani Kratochvílovej podali odvolanie, je to uvedené v článku.

Na konci tohoto článku na blogu prikladám odkazy na ďalšie články k tejto téme a sú v nich aj zvukové záznamy rozhovoru, i rozhovoru s pánom Rychetským.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-sluzebna-mocnych-zadna-charita-ale-osobni-zajem-proc-rychetsky-lobboval-za-tenisovy-klub-205394

Tu je presná citácia z článku:

Jenže jak nyní vypátral reportér Janek Kroupa, za přímluvou mohou být i Rychetského ryze osobní zájmy. S tenisovým klubem ho totiž pojí víc než jedna záštita. Investigativní podcastová minisérie Služebná mocných dokládá, že v Lužánkách je šéf Ústavního soudu k zastižení pravidelně. Někdy i dvakrát týdně.

„Je již 18 let čestným členem našeho tenisového klubu. Sám u nás hraje tenis jednou až dvakrát týdně, je rekreačním hráčem,“ potvrdil Lukáš Vanžura, šéftrenér klubu.

Dotace měla přitom spolknout oprava tribun. O dětech ani slovo. Nevnímá to jako střet zájmů? „Ale já jsem nic neřešil, já jsem jen žádal, aby to proběhlo řádně a spravedlivě,“ reaguje Rychetský na nová zjištění. Ale už to stačilo, aby dotační žádost brněnského tenisového klubu dostala na Ministerstvu školství speciální péči.
Koniec citácie z článku.

Takže pán Rychetský neverí v spravodlivosť v ČR? Veď keby ten klub splňal podmienky, tak sa mohol odvolať a prípadne podať žalobu na české súdy a počkať si, pokiaľ to súdy vyriešia. Prečo to riešil „dopredu“ a „žádal, aby to proběhlo řádně a spravedlivě“?
Tak to totiž „radí“ Ústavný súd bežným občanom. Tu nižšie prikladám jednu z odpovedí z Ústavného súdu.

Z wikipedie doplňujem, že od slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej dostal vyznamenanie. Pani prezidentka asi nemá informácie ako „funguje“ česká justícia. Alebo to bolo „len“ za to, že slovenskí a českí sudcovia „sa stretávajú“? Lebo pán Rychetský podľa mojho názoru nemá mimoriadne zásluhy na tom, aby česká justícia fungovala spravodlivo a včas.

Dne 27. června 2021 mu bylo slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou uděleno státní vyznamenání Řád bílého dvojkříže III. třídy za mimořádné zásluhy o rozvoj vztahů mezi Českou republikou a Slovenskou republikou, zejména v oblasti práva a ústavního soudnictví.

Nižšie popisujem moje osobné skúsenosti s českou justíciou a bohužiaľ sú veľmi zlé.

Moju žalobu riešia české súdy od januára 2011 a ešte nie je vyriešená. Zmenili mi svojvoľne žalobu (dodnes nie sú ochotní rešpektovať žalobu a stále mi píšu znenie, aké chcú oni) , neposlali Usnesenie a do spisu vložili niečo iné…..sudci naťahujú čas, píšu mi do Usnesení nezmysly….teda manipulujú. Nie sú ochotní prejednať žalobu tak, ako som ju podala, prvý bod mi vyhodili, keď som postupovala podľa rozsudku Lucie Bičákovej. Sudkyňa Lucie Bičáková má manžela sudcu Nejvyššího soudu ČR Víta Bičáka a ten má náhodou trvalé bydisko v rovnakej obci v stredočeskom kraji ako bývalý minister vnútra Jan Hamáček. (dá sa to zistiť z verejne dostupných zdrojov).

Takže pan Rychetský mal obavu, aby českí úradnici nemanipulovali tak, ako sú zvyknutí českí sudci?

Odkazy na ďalšie články z kauzy dotácii pre český šport:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-sluzebna-mocnych-maji-sedet-s-nami-peltova-exmilenka-promluvila-a-predlozila-soupis-jmen-205139

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-sluzebna-mocnych-seznam-peltovy-exmilenky-dotaci-pro-rodnou-obec-si-hlidal-i-ministr-205453

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-z-asistentky-namestkyni-shanela-puncochy-hlidala-deti-a-delila-miliardy-205083

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-naslapovani-politiku-kolem-jureckovy-dotace-nevime-necetli-jsme-nehodnotime-205526

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966032x
Priemerná čítanosť článkov: 15133x

Autor blogu

Kategórie