Založ si blog

Lipšic, Žilinka, Čaputová sú to osobnosti Slovenska? Prečo chránia Rezešovcov a mlčia?

V minulom článku som písala o Danielovi Lipšicovi a o finačnej skupine J & T . Otec Patrika Tkáča Jozef Tkáč bol jeden čas riaditeľom IRB.

V tejto banke mali svoj podiel aj Rezešovci. Podľa článkov sa nedá dopátrať, kedy presne bol riaditeľom tejto banky. Preto uvádzam. aspoň citáciu z článku, ktorý som uverejnila na tomto blogu v júli 2012.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

Citujem z článku:

VSŽ jako nadnárodní holding

Po čase VSŽ expandovaly a chtěly vytvořit nadnárodní holding. Nejprve se začaly výrazně angažovat v oblasti fin. služeb.
R. 1996 založili doplňkovou pojišťovnu Stabilita.
V tomtéž roce koupili velký balík akcií Investiční a rozvojové banky, a.s., Bratislava (dále jen IRB), kde vzápětí dosadili svůj management.
Od nuceného správce koupili 20% akcií Slovenské pojišťovny, a.s., Bratislava a r. 1998 se ji pokusili zprivatizovat ve formě zvýšení zákl. jmění. To se ovšem nezdařilo a IRB skončila v nucené správě.

Podle tehdejšího viceguvernéra Národní banky Slovenska (dále jen NBS) Jozefa Mudríka noví vlastníci a management (rozuměj dosazený VSŽ) situaci nezvládli.
Na tomto je pikantní, že když Centrální banka naznačila, že by měli VSŽ nést zodpovědnost za následky situace IRB, tak se jich tehdejší premiér V. Mečiar zastal: „Chyby, ktoré zo strany VSŽ v tejto banke boli, boli nepodstatné. Preto spolu s VSŽ hľadáme teraz východiská, ako situáciu napraviť tak, aby ste o majetok, ktorý ste tam vložili, neprišli.“
A výsledek? Stát tyto ztráty napravil penězi z NBS.
VSŽ jistou dobu kontrolovaly i podíly v Poštovní bance, do které přesunuli akcie Slovenské pojišťovny (20% akcií koupených od nuceného správce).

Další sféra, ve které se VSŽ angažovali bylo ocelářství. Již r. 1992 koupilo VSŽ železářský podnik Walzwerk Finow ve východním Německu a r. 1996 koupili 20% akcií českých Třineckých železáren.
Dále maďarská organizace pro privatizaci státního majetku (dále jen ÁPV) vyhlásila 12.9.1997 VSŽ jako vítěze mezinárodního konkurzu privatizace ocelárny Diósgyöri, kde za tento vysoce zadlužený podnik VSŽ zaplatili směšných $2. Zde byl ze strany VSŽ učiněn příslib investice $20 mil. do dvou let.

R. 1997 jednali představitelé VSŽ i o privatizaci chorvatského podniku Železara Sisak, avšak na všechno už nestačili. Z tohoto důvodu založili společné podniky.
První takový společný podnik z řady těch významnějších byl s finskou společností Rannila, další s amer. firmou U.S. Steel.

Koniec citácie z článku.

V archívoch som našla len tento odkaz o IRB:

https://www.sme.sk/c/2046475/historia-privatizacie-a-krachu-investicnej-a-rozvojovej-banky.html

Vrátim sa k Danielovi Lipšicovi. Bol podpredsedom KDH a z tejto strany bol minister vnútra Vladimír Palko. Minister Palko mi písomne tvrdil, že mi nevznikla žiadna škoda. Preto mi neposlali Uznesenie, prečo moje podanie ohľadne Rezešovských firiem na políciu zamietli. Takže je to náhoda, že Daniel Lipšic je spolužiakom Patrika Tkáča, jeho otec bol najvyšším riaditeľom IRB, kde mali akcie VSŽ. Nevšimla som si, že by to, čo sa stalo v IRB, niekedy vyšetrovali.
Náhodou je, že Daniel Lipšic ma už viackrát ignoroval, keď som ho písomne oslovila. Daniel Lipšic i Vladimír Palko sú kresťania.

Takže sa verejne pýtam, prečo Daniel Lipšic kryje Rezešovcov? Prečo Rezešovcov kryl Vladimír Palko ako minister vnútra? Sponzorovali Rezešovci KDH ako politickú stranu? Preto ich kryli? Prečo teraz kryje Daniel Lipšic Rezešovcov? Pretože by „potopil“ i seba, i Vladimíra Palka, i minimálne Jozefa Tkáča? Veď keď bol najvyšším riaditeľom IRB, tak musel vidieť a vedieť, čo sa tam deje….

Veď podľa jedného z článkov Rezešovci svojho času boli jedna z najvplyvnejších a najbohatších rodín na Slovensku.

https://plus7dni.pluska.sk/domov/exkluzivne-dosli-rezesovcom-peniaze-eva-varholikova-maka-hotelovej-recepcii

Bola zvyknutá na život v neuveriteľnom prepychu a luxuse a nemusela pre to urobiť nič. Stačilo jej, že sa narodila do správnej rodiny. Eva Varholíková, dcéra bývalého ministra dopravy a superboháča Alexandra Rezeša, sa v živote na materiálny nedostatok sťažovať rozhodne nemohla.

Košický klan Rezešovcov bol v 90. rokoch najbohatšou a najvplyvnejšou rodinou na Slovensku, a tak si bohatá dcérenka mohla dovoliť čokoľvek – drahé šperky, autá či napríklad taký spontánny výlet súkromným lietadlom do Londýna s kamarátkami na párty. Všetko však zmenila osudová augustová noc na maďarskej diaľnici, ktorá jej životnej dráhe navždy vpísala iné smerovanie.

Odkazy na článok, kde je táto informácia o Rezešovcoch uvedená, som uviedla v tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/08/rezesovci-a-spravodlivost-po-slovensky/

V tomto článku je odpoveď vtedajšieho ministra vnútra Vladimíra Palka na kauzu rezešovských firiem, na ktoré som podala podanie na políciu na meno jaroslav Ivor. Ano, ten list som poslala priamo na jeho meno.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/29/vladimir-palko-byvaly-minister-vnutra-a-kauza-vsz-kosice-jeho-odpoved/

Tu sú články o Danielovi Lipšicovi:

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/28/pozna-sa-daniel-lipsic-so-zakladatelmi-jt-ked-spolu-maturovali-v-rovnaky-rok-na-rovnakom-gymnaziu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/10/daniel-lipsic-maros-zilinka-a-praca-prokuratury/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/22/daniel-lipsic-preco-ste-mi-nepomohol-ako-specialny-prokurator/

To sme na Slovensku dopadli: Žilinka má kamaráta Gučíka, ktorý spolupracoval s Rezešovcami. Pán Žilinka sice tvrdí, že sa s ním nestretáva, ale Rezešovcov riešiť nechce. Ignoruje ma.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/19/naka-obvinila-michala-gucika-kamarata-marosa-zilinku/

Daniel Lipšic chodil na gymnázium s dvomi dnešnými miliardármi Patrikom Tkáčom a Ivanom Jakabovičom. Otec jedného z nich robil riaditeľa v banke, kde mali akcie Rezešovci. Taktiež Rezešovcov Daniel Lipšic „riešiť“ nechce, ignoruje ma. Je zvláštne, že novinári v čase jeho voľby o týchto „súvislostiach“ vobec nepísali, že „toto“ može byť v budúcnosti problém…. Asi to nikomu nevadilo.

A nakoniec naša prezidentka Čaputová: tá sice citlivo vníma, ale taktiež nič riešiť nechce.
Asi citlivo vníma len iných, na mňa jej energia nezostala.

Takže pripomeniem, čo som napísala už v tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/06/20/preco-zuzana-caputova-nechce-kandidovat-znovu-za-prezidentku/

A čo sa týka jej spojovania so Sorošom…..tak už v roku 2019 vydal článok Guardian, kde je spomenutá….To klamal i Guardian?

https://www.theguardian.com/business/2019/nov/02/george-soros-brexit-hurts-both-sides-money-educate-british-public

Sat 2 Nov 2019 08.00 GMT

Preložila som to cez prekladač a českú verziu sem vložím:

Sorosovi stoupenci by tvrdili, že to, co pravicoví vůdci považují za „politické vměšování“, je pouze podpora svobodnějších a tolerantnějších společností. Zuzana Čaputová, která byla v červnu zvolena prezidentkou Slovenska, mi začátkem tohoto roku řekla, že je scestné, aby vlády v regionu obviňovaly Sorose z politického vměšování. Bývalá občanská aktivistka Čaputová v minulosti získala granty od Sorosovy nadace a působí zcela jiným tónem. „Díky penězům od této organizace se na Slovensku udělalo hodně dobré a hodnotné práce,“ řekla mi v dubnu, krátce po vítězství v hlasování. „Většina grantů byla obecně na podporu demokracie, spíše než na snahu diktovat konkrétní záležitosti.“

Toto je verzia v angličtine:

Soros’s supporters would argue that what rightwing leaders consider “political interference” is merely backing for freer and more tolerant societies. Zuzana Čaputová, who was elected president of Slovakia in June, told me earlier this year that it is misguided for governments in the region to accuse Soros of political interference. A former civil society activist, Čaputová has received Soros foundation grants in the past, and strikes a very different tone. “Thanks to the money from this organisation, a lot of good and valuable work has been done in Slovakia,” she told me in April, shortly after winning the vote. “Most of the grants were broadly in support of democracy, rather than trying to dictate on specific issues.”

A nakoniec pár slov o prezidentovi Ukrajiny Zelenskom:

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/03/31/zuzana-caputova-tvrdi-ze-v-case-krizy-musime-demokraciu-branit-a-posilnovat/

Ako Slovensko ako člen NATO a EU urobí na obrane demokracie svoj podiel? Tak, že nevinní Ukrajinci budú zbytočne umierať a nevinní občania Slovenska budú žiť ešte vo väčšej chudobe? Prečo prezidentka si neuvedomuje, že mier sa dá dosiahnúť iba diplomatickými rokovaniami a nie posielaním zbraní na Ukrajinu a zadlžovaním Slovenska?
Nevšimla som si, že by prezident Zelenskij verejne vyzýval Rusko na jednanie o prímerí….všimla som si len jedno, že chce bojovať do posledného Ukrajinca a chce od ostatných, čo najviac zbraní. Bolo to v českých médiach a nie raz.

Prečo slovenské média a prezidentka Čaputová sa nepýtajú verejne prezidenta Zelenského na kauzu Pandora Papers?

Pre trollov pripomínam, že uverejnili tento článok novinky.cz, takže nie sú to alternatívne média a v Pandora Papers sa angažuje aj česká novinárka Pavla Holcová. Tá je tiež často citovaná v médiach, i keď kauze českej justície sa venovať nechcela. S tou kauzou o českej justícii som ju oslovila ja.
To píšem pre tých, ktorý by boli presvedčení, že ten článok je nezmysel. A je z októbra 2021, takže je to už dávno v médiach.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-zelenskyj-a-pandora-papers-cisar-je-nahy-40374239

Vládnu nám samé osobnosti….ale nikto nepomáha tam, kde je skutočne potrebné….

Doplnenie 30.9.2023:

Do článku som doplnila prinscreeny o Jozefovi Tkáčovi a IRB.

Dávno, pred rokmi Jozef Majský vyhlásil v nejakom tlačenom médiu, že jemu je jedno, kto vyhrá, pretože on podporuje finančne všetky strany. Ten zdroj už teraz nenájdem, ale pamätám si na to, lebo ma to zarazilo. Bolo to minimálne 20 rokov dozadu.
Takže otázka stojí: všetky politické strany mlčali preto, že ich finančne podporovali Rezešovci? Takže boháči, ktorí privatizovali, sú nepotrestateľní len preto, že finančne sponzorujú politické strany? Ale prečo potom to nevyšetrovala polícia a prokuratúra? Tí sú tiež pod vplyvom bohatých? Za dane občanov „chránia“ bohatých?

A doplňujem článok o Róbertovi Ficovi. SMER o tomto prípade vedel od roku 2000, ako uvádzam v nižšie pripojenom článku.

Ale najviac ma „bavia“ bežní občania, ktorí sa tvária, že ich sa nič netýka, nech to riešia druhí…

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/19/robert-fico-richard-smida-zdravotnictvo-a-necinnost-policie/

A Fica, SMER aj ostatné politické strany, politikov som na túto kauzu upozornila aj teraz, pred pár dňami mailom:

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/27/slovenske-volby-ceski-politici-a-dodrziavanie-ludskych-prav-na-slovensku/

Milan Lučanský bol čestný policajt alebo kryl niektoré kauzy?

02.05.2024

Mnohí si z Milana Lučanského urobili modlu čestného policajta. Ja si to nemyslím. V poslednom článku som uviedla odkazy na rozhovory s bývalým policajným viceprezidentom Jaroslavom Málikom. Hovoril v nich vo februári 2020 o zlej situácii v polícii. Hovoril tam o tom, ako niektoré kauzy nevyšetrovali, ale nedostali písomné príkazy že to nesmú, ale hľadali sa dovody, prečo [...]

Zuzana Čaputová, čo ste urobila dobré pre Slovensko ako prezidentka?

30.04.2024

Zuzana Čaputová v rozhovore s českými novinármi spomína, že neľutuje svojho vstupu do politiky, ani rozhodnutia neobhajovať prezidentský post. Vychádzala som z písaného textu k nižšie pripojenému článku: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-dobrovsky-sidlo-nevidim-svou-budoucnost-v-politice-rika-koncici-slovenska-prezidentka-250727 Moj komentár k tomu jej [...]

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície: Kto sa nám postaví, pôjde dole

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 198
Celková čítanosť: 2972867x
Priemerná čítanosť článkov: 15014x

Autor blogu

Kategórie