Založ si blog

Otvorený dopis Slovenskej televízii o prokuratúre

Vyštudovaná novinárka Zuzana Vicelová, ktorá pracuje v Slovenskej televízii je moja spolužiačka z priemyslovky. Preto som si ju dovolila osloviť s kauzou, ktorú som uverejnila na tomto blogu. Okrem toho: Slovenská televízia je verejnoprávna a mala by sa venovať všetkým témam vo verejnom záujme. Mail som i poslala včera.

Vzhľadom k tomu, že ten článok na blogu, na ktorý som odkazovala v maili televízii ste mi už stiahli dnes z titulky (včera a dnes ráno ešte na titulke bol, teraz odpoludnia už nie je v prehľade), tak prikladám celé znenie mailu, ktorý som poslala aj generálnemu riaditeľovi Slovenskej televízie, aj Anne Sámelovej.
Uvídíme, či tam majú cenzúru, či sa tej téme budú venovať.

Tu je pozícia Zuzany Vicelovej v Slovenskej televízii:

https://www.rtvs.sk/pre-media

Sekcia Marketingu a komunikácie, Odbor komunikácie, Zuzana Vicelová, Vedúca odboru

Povodne som ten mail neuvažovala uverejniť na blogu. Chcela som počkať na reakciu, či to uverejnia. Naivná nie som, predpokládala som, že tam majú cenzúru. Uvidíme….

Ale vzhľadom k tomu, že ste mi stiahli ten článok z titulky, tak ho uverejňujem. Ja sa musím brániť a trvám na tom, že média sa tejto téme venovať majú a čo najskor a rovnako aj prokurátori. Je to vo verejnom záujme.

Ide o tento včerajší článok :

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/03/14/kauza-specialna-prokuratura-nemocnica-nove-zamky-a-spojitost-s-olano-doplnenie/

Celé znenie mailu:

Vážení,

tento mail Vám píšem preto, že ste verejnoprávna televízia a mali by ste mi teoreticky pomocť túto kauzu uverejniť.

Zuzana Vicelová, rodená Dvonková je moja bývalá spolužiačka z priemyslovky, preto ju osobne prosím, aby to RTVS skutočne aj uverejnila.

Takže Zuzi, uverejnite to alebo i v televízii a rozhlase máte cenzúru?

Tvoji kolegovia Zuzana Ťapáková a Anna Samelová ma už pred rokmi ignorovali. Prečo by ich zaujímala nejaká veľká kauza, však? Od toho novinári nie sú….

Tu je dokaz, koho som už pred rokmi oslovila.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/05/politicinovinari/

A nižšie pripojený mail som poslala včera prokurátorom. Alena Tamaškovičová je manželka špeciálneho prokurátora Martina Tamaškoviča. Dá sa to zistiť z katastra (majú spolu dom).

Neverím, že mi pomožete a uverejnite to. Ale potom nerobte novinárov, keď máte tu drzosť od roku 2000 všetci novinári chrániť Rezešovcov, bezcharakterných policajtov, vrátane Jaroslava Ivora a všetkých prokurátorov, ktorý tieto kauzy kryli. Vrátane Maroša Žilinku a Daniela Lipšica.
Na Slovensku nie je bordél, ale neskutočný bordél.

Novinárov som oslovovala veľakrát: ale chudáci majú tak veľa práce, že niektorí moj mail vyhodili aj bez prečítania.

Možeš ma Zuzana Vicel ignorovať, alebo mi napísať, že to predsa nejde. Že to by si ovplyvňovala novinárov. Ale od toho verejnoprávna televízia je, aby uverejňovala všetky kauzy. Oni ma ignorovali už pred rokmi. Takže ťa o to prosím, zariaď to, aby to Tvoji kolegovia v spravodajstve uverejnili. Alebo budeš chrániť i prokurátora Čenteša? Lebo i on tuto kauzu ignoroval a on je manžel našej spolužiačky JUDr. Lucie Čentešovej, rodenej Pilarčíkovej. Tá je teraz na Justičnej akadémii. Preto si nerobím ilúzie o charakteroch ľudí, ktorí robia na prokuratúre.

Keby sme všetci robili tak, ako novinári, tak sme dávno bez práce. Len novinári píšu a informujú ako sa im zachce.

A ďakujem vám všetkým bezcharakterní novinári, že ste mi zničili život. Polícia a prokuratúra na Slovensku vo veľkých kauzách nekoná, pokiaľ nie sú silno medializované. Ja som nebola medializovaná vobec. A i na blogu pravda som mala stiahnuto z titulky krátko po uverejnení viac ako 30 článkov (už som to jeden čas prestala počítať…) I článok o Alene Tamaškovičovej a nomocnici v Nových Zámkoch som napísala po tom, čo mi admin stiahol dva články o prokuratúre. Cenzúra je tam neskutočná i na blogu, robí to viacerým blogerom: tvrdí, že má na to právo.

Neďakujem, pretože predpokladám, že Zuzana Vicel mi nepomože. Bude sa báť alebo si nebude chcieť robiť problémy s kolegami, ktorý mi už predtým nepomohli.

Ale aspoň som to skusila a keď to Zuzana Vicel neurobíš, tak nerob vo verejnoprávnom médiu.
Najväčší poriadok je potrebné urobiť medzi novinármi, aby niektoré témy nezamlčovali. Preto je na Slovensku taký bordél, lebo ho tolerujete a mlčíte.
Toto je téma vo verejnom záujme, viete vážení novinári?

A keď sa Vám to zdá složité, veď ste študovali žurnalistiku, tak si to dokážete prečítať, rozkúskovať a uverejni´t po častiach. A že na to nie je v spravodajstve čas? A koľko minút denne ste venovali corone? Tak keď bol na to čas, tak si nájdite čas i na túto tému, čo sa týka mňa. Je mi jedno, či to uverejnite v spravodajstve alebo Marta Jančkárová bude debatovať na túto tému. Uverejnite to vo verejnoprávnych médiach: i v televízii i v rozhlase. to je podstata a čo najskor. Ste za to platení z daní občanov.

Študovali ste žurnalistiku, tak sa nevyhovárajte, že to nejde.

S pozdravom

Magdaléna Nadzamová

V maili Slovenskej telvízii som hneď k tomuto textu pripojila mail, ktorý som poslala prokurátorom.

Vážení prokurátori,

Váš kolega Martin Tamaškovič mi na mail neodpovedal, kde som ho žiadala, nech otvorí kauzu, prečo sa nevyšetrovalo tunelovanie VSŽ Košice. Ja som kvoli tejto kauze zostala bezdomovcom dvoch krajinách.
Preto to posielam i Vám ostatným.

Tu som popísala i kauzu Nemocnice v Nových Zámkoch, kde bola vo vedení i MUDr. Alena Tamaškovičová

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/03/01/specialna-prokuratura-tuto-kauzu-nevysetruje-lebo-ide-o-manzelku-specialneho-prokuratora/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/29/maju-prokuratori-trestnopravnu-imunitu/

Tento dopis som Vášmu kolegovi Tamaškovičovi posielala 28.2.2024.

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/28/dopis-specialnemu-prokuratorovi-martinovi-tamaskovicovi/

Je to pravda alebo nie je, čo tvrdí tento bývalý vyšetrovateľ, vážení prokurátori? Vy o tom nič neviete?

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/26/byvaly-vysetrovatel-marcel-burkert-funkcionari-policie-zametali-niektore-kauzy-pod-koberec/

Celú túto kauzu o VSŽ som popísala v 3 článkoch v roku 2012.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-nemocnica-kosice-saca-a-s/

https://popelka.blog.pravda.sk/2020/11/30/vazeny-pan-centes-a-ostatni-kandidati-na-generalneho-prokuratora/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/19/robert-fico-richard-smida-zdravotnictvo-a-necinnost-policie/

Otvoríte ju alebo dokážete verejnosti, že určité kauzy zametáte pod koberec?

Ďakujem.

S pozdravom

Magdaléna Nadzamová

Koniec mailu, ktorý som poslala televízii.

Tu je dokaz, že som to posielala prokurátorm:

28.2.2024 som okrem toho, že som ho poslala prokurátorovi Martinovi Tamaškovičovi, do kopie som to dala aj prokurátorovi Jánovi Šantovi a prokurátorovi Jánovi Hrivnákovi. To sú mená, ktoré som si najviac pamätala z voľby generálneho prokurátora.

Videla som seriál Prokurátorka, na ktorom spolupracoval aj Ján Šanta. Bola tam zaujímava myšlienka, kde hovorí herečka Henrieta Kecerová so Zuzanou Mauréry: obe tam hrajú prokurátorky. V tej scéne hovoria o otcovi Zuzany Mauréry a ona sa bráni, že jej otec ako prokurátor bol čistý. Na to je Kecerová povedala, že v tej vysokej pozícii už nie je nikto čistý: že je len špinavý alebo špinavší. Je to v poslednom 6. dieli, na začiatku dielu.
Vzhľadom k tomu, že na tom spolupracoval aj prokurátor Ján Šanta, tak by ma zaujímalo, či súhlasia vysoko postavení prokurátori s touto hláškou a či je pravdivá.
A zaujíma ma, či niekto z prokurátorov sa ozve a nájde odvahu to, na čo poukazujem aj pracovne riešiť. Berú za to plat.
Oni neberú plat za ignorovanie a zametanie kauz pod koberec.

Teraz to už nie je len ututlaná kauza VSŽ Košice, ale poukázala som aj na stratu v nemocnici v Nových Zámkoch, či to vobec niekto vyšetruje, keď tam bola tak vysoká strata.
Nikto mi zatiaľ neodpísal a predpokladám, že ma budú zase ignorovať. Preto to dávam na blog.

A kto je Zuzana Dvonková, dnes Vicelová, to som popísala v nižšie pripojenom článku. Áno, jej bývalý manžel je miliardár Igor Vicel a bola aj v Dubaji na tom žúre s Richardom Sulíkom. Videla som ju na fotke, či videu, ktoré kolovalo na internete.
Uvidíme, či najde odvahu mi pomocť. Anna Sámelová a Zuzana Ťapáková ma už pred rokmi ignorovali.

A kto by si chcel rýpnuť, tak dodávam, že na protekciu som sa v živote nespoliehala. A ani teraz si nerobím ilúzie, že Zuzana niečo pre to urobí, aby to uverejnili. Použila som to ako krajnú možnosť osloviť priamo i ju.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/04/30/byvaly-sefredaktor-dennika-pravda-bohus-travnicek-a-cenzura-pred-rokom-1989/

Oprava k seriálu Prokurátorka: Tá „informácia“, ktorú uvádzam vyššie v článku, zaznela v poslednom 16.dieli, cca od 2. minuty. Nie v poslednom 6. dieli, ako som napísala vyššie. Seriál má 16 dielov, nie 6. Ospravedlňujem sa za túto chybu v článku.

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966525x
Priemerná čítanosť článkov: 15135x

Autor blogu

Kategórie