Založ si blog

Majú prokurátori trestnoprávnu imunitu?

Včera som uverejnila v článku list špeciálnemu prokurátorovi Martinovi Tamaškovičovi. Už je stiahnutý z titulky.

Tak sa verejne pýtam, či prokurátori majú trestoprávnu imunitu a nesmie sa o nich písať, ani od nich chcieť poctivú prácu?

Ide o tento článok:

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/28/dopis-specialnemu-prokuratorovi-martinovi-tamaskovicovi/

A včera som ho poslala v čase uverejnenia i mailom prokurátorovi Martinovi Tamaškovičovi.

Ráno bol ešte v prehľade článkov, poobede oko 13. hodiny už nie. Aký je dovod?

To sa majú právne vzdelaní prokurátori Žilinka, Lipšic, Čenteš, Martin Tamaškovič a Jaroslav Ivor problém verejne brániť? Veď ako vyštudovaní právnici s právnou praxou na vysokých postoch by to mali zvládnuť obhájiť, prečo konali tak, ako konali.

A Ústava SR pre prokurátorov a admina neplatí?
Cenzúra je podľa ústavy zakázaná. A ja som cenzurovaná novinármi od roku 2000.
Tak ako si dovoľujete vyštudovaní právnici a novinári požadovať dodržiavanie zákonov od bežných ľudí, keď Vy nedodržujete ani Ústavu SR?

Čl. 12
(1) Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné.
(2) Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať.
(4) Nikomu nesmie byť spôsobená ujma na právach pre to, že uplatňuje svoje základné práva a slobody.
Čl. 16
(2) Nikoho nemožno mučiť ani podrobiť krutému, neľudskému či ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestu.

Čl. 19
(1) Každý má právo na zachovanie ľudskej dôstojnosti, osobnej cti, dobrej povesti a na ochranu mena.

Čl. 26
(1) Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.
(2) Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon.

(3) Cenzúra sa zakazuje.

(4) Slobodu prejavu a právo vyhľadávať a šíriť informácie možno obmedziť zákonom, ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti.

Čl. 32
Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.

Takže podľa týchto článkov nemám právo sa brániť a musím tolerovať cenzúru? Nemám právo na pomoc od prokuratúry od roku 2000? Tak prečo sú vo funkciách Lipšic a Žilinka? Za čo sú platení, keď ignorujú kauzy?

Daniel Lipšic si kedykoľvek zmyslel, tak mu média umožnili rozhovor a mohol sa brániť. Tak može verejne v rozhovoroch vysvetliť, prečo ma ignoroval a moj prípad neriešil. Nedokáže to ako právnik? Alebo to nechce otvárať preto, že mám pravdu?

Lipšic: Hrubokrká mafia sa tiež bránila spochybňovaním prokurátorov, je to ako cez kopirák

D. Lipšic: Keby nám neboli kladené prekážky v našej práci, nemuseli by sme chodiť do médií

Lipšica som prosila o pomoc viackrát, naposledy to spomínam v tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/22/daniel-lipsic-preco-ste-mi-nepomohol-ako-specialny-prokurator/

Takže keby prokurátori a vyšetrovatelia už v roku 2000 pracovali tak, ako mali, tak nemusím písať blog.

Veď Daniel Lipšic, Maroš Žilinka, Jozef Čenteš a určite radi verejne vysvetlía, kto im kládol prekážky, aby verejne otvorili moj prípad. Čenteš je zástupca na Trestnom odbore GR SR a tí dvaja sú funkcionári.

Chápem, vám rozkrádanie nevadí a to, že mám zničený život, to vám nevadí tiež. Len chcete niektorí po mne prácu zadarmo, ako som kritizovala MUDr. Alenu Tamaškovičovú v článku, ktorý som uverejnila včera. Nie je jediná, je vás mnoho. Veď predsa nebudete otravovať lekárov nejakými informáciami o strave: oni na to nemajú čas vo svojej pracovnej dobe.

A pánovi adminovi odkazujem: miesto sťahovania mojich článkov pošlite svojich novinárov z denníka za lekármi a spýtajte sa ich, či majú dovolené liečiť stravou: nie nemajú, majú liečebné smernice, ktoré im určujú, čo možu predpisovať a ako majú postupovať. Viem to od jednej českej lekárky,

O tom hovorila i táto slovenská lekárka, prečo odišla zo Slovenska. Prečo to nikoho nezaujíma a verejne to lekári nekritizujú? Vám to nevadí, že pacienti zbytočne umierajú? Ona to sama hovorí i vo svojich príspevkoch na FB.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/06/16/ake-maju-podmienky-kvalitni-lekari-a-vedci-na-slovensku/

A čo sa týka Daniela Lipšica, prečo ako advokát Kuciakovcov nepracoval aj s verziou, že Kuciak mohol naraziť na nepríjemnú tému, ktorá nebola uverejnená?

Prečo ani jeden prokurátor špeciálnej prokuratúry nerieši situáciu na východnej hranici?

Toto video s michalovským novinárom som uverejnila už niekoľkokrát a nikoho to nezaujíma….Prečo?

Mafia na východe…Pašeráci,drogy a polícia

Toto video som uverejnila už v tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/11/16/slovensko-vraj-bolo-zalozene-ako-zlocinecka-organizacia-povedal-v-jednej-diskusii-jaroslav-spisiak

A mohli by ste sa novinári Daniela Lipšica a prokurátorov spýtať, prečo pri vyšetrovaní vraždy Kuciaka a jeho priateľky nepracovali aj s verziou, že Kuciaka zabili preto, že napríklad sa zaujímal o mafiu na východe, na východnej hranici? Prečo všetci tvrdíte, že je za tým Kočner? Veď keď ste počúvali jeden z rozhovorov Mareka Boku so Zlaticou Kušnírovou, tak mal prísť niekoľko dní po vražde na východ, kde mal prácu. Lenže medzitým ho zabili. To jej povedali, žew prídu na východ a Janko tam má prácu. Nepovedali jej o aký prípad ide. To nemusela byť len talianska mafia. Čo keď to bola situácia na východnej hranici? To nikto nevie, takže prečo všetci tvrdia, že za tým mohol byť jedine Kočner? Veď tých vyšetrovacích verzií malo byť viac, alebo sa mýlim?

Mohli by si prokurátori a novinári začať riešiť aj slovenské problémy, aj východnú hranicu? Prečo to nikoho z kompetených nezaujíma?

Ako je možné, že veľké prípady prokuratori majú šancu ututlať, ako moj prípad. Prečo ich nikto nekontroluje a ani novinárov to nezaujíma? Vy tomu hovoríte demokracia?

A ten rozhovor s Marekom Bokom, ktorý som uviedla vyššie, si určite vypočujte. Je to niečo tak strašné a absurdné, tak je divné, že nikoho to nezaujíma. To prokurátori o tom nevedia alebo nemajú odvahu sa v tom vrtať? Tak za čo berú plat z daní občanov, keď nie sú ochotní ísť do nepríjemných a veľkých kauz?

O tom, kde je hlavný problém, čo sa týka prokurátorov a sudcov hovoril už bývalý český politik Martin Komárek: to o charaktere, nechcú ísť do konfliktu…ale od toho tú prácu vykonávajú….

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/10/sudcovia-prokuratori-a-ich-schopnosti/

A ako funguje a fungovala polícia popisuje tento bývalý vyšetrovateľ. Tiež je to zaujímavé čítanie:
https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/26/byvaly-vysetrovatel-marcel-burkert-funkcionari-policie-zametali-niektore-kauzy-pod-koberec/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966515x
Priemerná čítanosť článkov: 15135x

Autor blogu

Kategórie