Založ si blog

Špeciálna prokuratúra túto „kauzu“ nevyšetruje? Lebo ide o manželku špeciálneho prokurátora?

MUDr. Alena Tamaškovičová, manželka špeciálneho prokurátora Mgr. Martina Tamaškoviča bola v Nemocnici Nové Zámky zástupkyňou riaditeľa pre medicínsky úsek. Predtým bola zástupkyňou riaditeľa pre vnútornú správu.

Minulý rok vykázala táto Nemocnica stratu 6 403 295 EUR, čo je vyše 1 miliona EUR mesačne. Dali tam dočasne novú riaditeľku a staré vedenie vraj dobrovoľne odstúpilo. To si neviem predstaviť v žiadnej inej firme, že by pri tak veľkej strate sa nič nedialo a nikto by nič neriešil. A ešte by vedenie dobrovoľne odstúpilo, teda odišlo dohodou…..

Medzitým už vymenovali nového oficiálneho riaditeľa tejto nemocnice.

Toto je bývalé vedenie, foto mám zo stránky nemocnice v Nových Zámkoch v časoch, keď boli vo vedení:

Toto je foto z tlače, printscreen som si robila v júli 2021:

MUDr. Alena Tamaškovičová nevidela kritickú situáciu v Novozámockej nemocnici, kde bola členkou vedenia?
Lebo podľa správy z 21.8.2023, ktorú uviedla táto nemocnica na svojich stránkach je vykázaná strata k 30.6.2023 6 403 295 Euro, čo predstavuje priemerne mesačne vykázanú stratu vyše 1 miliona Eur.

Je zvláštne, že 18.8.2022 MUDr. Alena Tamaškovičová uviedla v tomto článku, že situácia je kritická, čo sa týka pediatrov.

https://mynovezamky.sme.sk/c/22984497/pediatrov-je-v-okrese-nove-zamky-malo-su-prestarnuti-situacia-je-rizikova-a-vazna.html

Je to článok z 12.júla 2023, kde tiež hovorí o kritickej situácii, čo sa týka zdravotníctva. Tak prečo to neriešila?

https://mynovezamky.sme.sk/c/23193048/pediatricka-zdravotnicky-system-sa-zruti-ide-len-o-to-ako-budeme-pad-regulovat.html

Kde sa tie peniaze stratili? Ako sa im podarilo v Nemocnici v Nových Zámkoch vykázať tak vysokú stratu?
Vyšetruje to vobec niekto? Alebo keď bola vo vedení nemocnice v Nových Zámkoch manželka špeciálneho prokurátora, tak sa to nebude vyšetrovať vobec?

Je to neskutočne absurdné: na Slovensku stíhajú riaditeľku práce za košík zeleniny, ale keď vedenie nemocnice sposobí stratu priemerne mesačne vyše 1 miliona EUR, čo znamená predtým viac než 30 milionov korún mesačne, tak je okolo toho ticho a vedenie odíde dohodou? Je toto možné? Ono sa tomu hovorí spravodlivosť? I v ČR je bordél, ale aspoň by sa to snažili vyšetrovať….Veď 6 403 295 EUR je na bývalé slovenské koruny 192 milionov korun, keď som dobre počítala. To nie je málo.

A to sa nič nedeje, keď vedenie Nemocnice sposobilo takúto stratu? To nikto nezisťuje, kde sa tie peniaze stratili a prečo vedenie nemocnice to neriešilo už po 1 mesiaci a nerobili úspory, kde to ide ušetriť, aby nemocnica bola efektívna a pokryla svoje skutočné náklady?
Veď poisťovne často robia úspory tak, že niektoré vyšetrenia nepreplácajú. Preto ich lekári nerobia vobec. Alebo lekári tam robili niečo, čo poisťovne nepreplatili??? Alebo vedenie nemocnice kupovalo niečo, na čo nemalo peniaze? Bežný človek by už dávno za to pykal, ale keď sa to deje v nemocnici, tak je ticho?

Už dávno o tom hovoril MUDr. Andrej Janco v rozhovore s Norbertom Lichnerom. Doslova tam hovoril, že on pacientovi predpíše lieky, ale poisťovňa mu na jednu atestáciu nepreplatí krvné testy, aby skontroloval, ako pacient na tie lieky reaguje. Má síce i druhú atestáciu, na ktorú mu to poisťovňa preplatí, ale lieky predpisoval na tú prvú atestáciu, kde mu to poisťovňa nepreplatí.
Hlavne chcel poukázať na ten absurdný systém, kde poisťovne určujú lekárom, čo im preplatia. I keď to pacient potrebuje, tak to nepreplatia.

A v tomto prípade nemocnica v Nových Zámkoch vykáže stratu v milionoch a nič sa nedeje, je okolo toho ticho? Členovia vedenia nemocnice odídu dohodou z funkcie, jedna bývalá členka vedenia je manželka špeciálneho prokurátora a jeden člen bývalého vedenia je člen OĽANO….
Je zvláštne, že štyria členovia vedenia to za tie mesiace neriešili, ani im to nevadilo….

Toto je člen vtedajšieho vedenia nemocnice a tento prinscreen mám zo stránok OĽANO:

To vážne spravodlivosť na Slovensku funguje tak rozdielne?

Hlavná vec, že MUDr. Alena Tamaškovičová chcela po mne prácu zadarmo, asi to bola pre ňu len banalita…Alebo si myslela, že Gersonové kliniky by mali robiť a dávať informácie zadarmo. Ona si vážne myslí, že liečba rakoviny má byť zadarmo, pokiaľ ju poskytuje niekto iný? Ona i jej manžel pracujú zadarmo? Jej svokor pracoval zadarmo?

Tu je odkaz na absurdný rozsudok:

https://www.noviny.sk/krimi/699663-za-kosik-so-zeleninou-pat-rokov-v-base-riaditelka-uradu-prace-neodolala-uplatku

Možno práve preto ste mi stiahli dva posledné články z titulky, lebo niekto zakročil, aby sa neprišlo na horšie….Ale kryť trestnú činnosť je tiež trestné….a malo by to platiť i pre média.

Na jednej strane sa Alena Tamaškovičová snažila, aby zdravotníci dostali čo najvyššie platy, na druhej strane jej nevadí, že to vykazuje stratu? A po druhých chce prácu zadarmo, pokiaľ nie sú z nemocnice, kde pracovala? Dobro za cudzie peniaze dokáže robiť každý.

https://www.loz.sk/ceny-davida-za-rok-2012/

Ceny Dávida za rok 2012
· 16. marca 2017
Hlavnú cenu Dávida za rok 2012, ktorá je udeľovaná lekárom za dlhoročný prínos v boji za lepšie postavenie lekárov a za lepšie zdravotníctvo získal prezident Slovenskej lekárskej komory MUDr. Marián Kollár.
Cenu Dávida za rok 2012, ktorá je udeľovaná lekárom, ktorí počas príslušného roka svojho pôsobenia v Lekárskom odborovom združení alebo ako lekári prejavili mimoriadnu odvahu v boji za lepšie postavenie lekárov alebo za lepšie zdravotníctvo, získali Alena Tamaškovičová z Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch a Peter Blaško z Fakultnej nemocnice v Žiline.

https://www.nspnz.sk/2021/10/25/cena-primatora-2021/

Pri preberaní ceny za pandémiu MUDr. Alena Tamaškovičová ďakovala všetkým, ktorí robia svoju prácu ako poslanie. Robili zdravotníci prácu zadarmo v čase pandémie na Slovensku? Lebo v ČR za to dostávali krásne príplatky k platu. Bolo to v médiach. Tu dávam odkaz na jeden článok v ČR, kde to bolo uvedené:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/za-pacienty-s-covidem-je-priplatek-tyden-pece-prijde-na-temer-580-tisic-130239

Nie je to pokrytecké? U mňa si nevšimne, že potrebujem pomoc a odo mňa chce automaticky prácu zadarmo, v nemocnici bojuje za lepšie zdravotníctvo, ale nevšimne si, že nemocnica vykazuje stratu? Tak ako bojovala za lepšie zdravotníctvo a čo zlepšila? Mne to pripadá, že len chce vyššie platy pre zdravotníkov, ako keby iné povolania nepracovali. To sa dobre rozdáva z cudzieho a z našich daní.

Pripájam z diskusie dva príspevky, ktoré vystihujú situáciu:

Porovnajte si možnosti aké máte s chorým psom. Dohodnete si telefónom zverolekára, kľudne aj pohotovosť. Ošetria vám ho okamžite, všetci budú ku vám zdvorilí a úctiví. Zverolekárov je dosť, nie sú zaťažení zbytočnou byrokraciou a vykazovaním a prácu si vedia zorganizovať.

A niektorí lekári ten marazmus spoluvytvarajú a za to im máme byť vďační. Taký chaos v objednávaní pacientov, to neexistuje v žiadnych iných službách. Niekedy si myslím, že im vyhovuje mať plné čakárne pacientov, lebo to posilňuje ich pocit dôležitosti.

Prečo som tento článok napísala? Lebo ma neskutočne zaráža, prečo po mne pacienti, príbuzní pacientov a lekárka Alena Tamaškovičová chceli prácu zadarmo. Keď si myslia, že to je tak ľahké, veď si to možu urobiť samy. A budú to mať zadarmo a v skratke, tak ako chcú…..

Pán Visolajský má pravdu, ale prečo s tým nikto nič roky nerobí? Kto to má riešiť?

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/29/maju-prokuratori-trestnopravnu-imunitu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/28/dopis-specialnemu-prokuratorovi-martinovi-tamaskovicovi/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966479x
Priemerná čítanosť článkov: 15135x

Autor blogu

Kategórie