Založ si blog

Prečo si nevážim slovenských voličov. . . .

Áno, čítate dobre. Nemyslím tým politikov, ale voličov.
Pretože sa necháte nachytať na sľuby politikov. Je vám jedno, že politici tie sľuby už nesplnia. Voliči to od nich väčšinou nevyžadujú. Aspoň som si to nevšimla.

Nikto z politikov od roku 1989 nerieši nekvalitné zdravotníctvo, nekvalitné školstvo, nefungujúce štátne úrady….nefungujúcu justíciu, políciu, prokuratúru…
A voliči sa v diskusiach tešia z toho, že im Matovič niečo „dá“. Ale on im može dať len to, čo vezme druhým: cez dane, poplatky… To vám nedošlo?

A ďalší voliči sa tešia z toho, čo im sľúbi Fico. Ale on už vládol, tak prečo tento štát už dávno nedal „do poriadku“? Vidím v médiach tú hystériu, keby náhodou zvíťazil Fico. Ja mu neverím, žeby dokázal zlepšiť situáciu na Slovensku. Áno, je načase diplomaticky vyjednávať o vojne na Ukrajine, je načase riešiť biedu bežných Slovákov….
Ale neverím ani Michalovi Šimečkovi. Okrem toho: nemá ani skúsenosti, aby dokázal napríklad robiť predsedu vlády. To sme videli už na Eduardovi Hegerovi, na Borisovi Kollárovi…podľa mňa to nie sú ľudia, ktorí dokážu viesť štát.

Najviac sa mi i tak „páči“ ako nejakí diskutujúci kritizujú mladých, že si „dovolia“ ísť pracovať do zahraničia, miesto toho, aby „budovali“ Slovensko. A to si ako predstavujú? Že mladí budú žiť bez perspektívy vlastného bývania pod mostom a budú zarábať na dochodky a samy budú živoriť?

A keď mnohí kritizujete zdravotníctvo: prečo nikto pred rokmi, ani Fico neriešil odliv mladých lekárov do zahraničia? Zaujímal sa niekto z politikov o to, ako ťažko sa mohli mladí lekári po škole zamestnať v košických nemocniciach?

Sama som si to vypočula od mamy absolventky lekárskej fakulty, že sa povráva, že na to, aby sa tam zamestnali, musia dať úplatok riaditeľovi nemocnice. V bežných košických nemocniciach mi povedala sumu 100 000 Sk a v nemocnici v Šaci hovorila sumu 200 000 Sk. V Šaci to bolo vyššie preto, že tam vraj „chodili“ deti papalášov. Bolo to v rokoch, kedy som ešte pracovala vo VSŽ (1996-2000).

Keď som si to vypočula od zákazníčky, ktorej sme robili promočné oznámenia pre dcéru lekárku, tak mi to vyrazilo dych. Bol okolo jej zakázky nejaký průser, tak som sa jej za firmu ospravedlňovala. Ona mi na to odvetila, že pre nás to je zakázka ako každá iná, ale pre ňu je to „raz za život“…. Pretože je to jej jediná dcéra, vychovala ju sama a skončila medicínu s červeným diplomom. Tak som jej na to odvetila, že dúfam, že bude mať zamestnanie. Na to mi odpovedala, že zatiaľ nemá, pretože ona nemá na úplatok riaditeľovi nemocnice a povedala mi tie sumy, ktoré som napísala vyššie. Bola to rázna a priama pani, s ktorou sa dalo rozumne dohodnúť. Ale i tak som sa na to spýtala ešte jednej mamy, ktorej dcéra tiež končila medicínu.

Ona mi to tiež potvrdila, že o tom počula, ale že oni žiadny úplatok nedávali. Ona s manželom pochádzali mimo Košíc, tak dcéra sa rozhodla, že v Košiciach si prácu ani hľadať nebude. Rovno si hľadala prácu v oblasti, kde mala bratrancov a sesternice. V jednej okresnej nemocnici jej riaditeľ povedal, že ju vezme. Ale keď mala nastúpiť, tak jej povedal, že ju nepotrebuje. Tak zostala bez práce. Mala spolužiačku, ktorej otec bol riaditeľom v jednej zdravotníckej „inštitúcii“ inde, mimo Košíc. Tak jej s prácou pomohla a zamestnali ju tam, ako lekárku. Ale od jej mamy viem, že veľmi chcela ísť pracovať priamo do nemocnice. Pretože tam, kde bola, sa nič nenaučí. Takto to rovno povedala mame. Neviem, ako to potom dopadlo, či sa jej to podarilo dostať miesto v nemocnici.

Takže, keď chcete kritizovať to, že nie sú lekári a odchádzali do zahraničia, tak prečo to Fico a ostatní politici neriešili už dávno?
V ČR som v diskusiách postrehla, že mladí lekári odchádzajú napríklad do Nemecka aj kvoli atestáciam. Je to tam vraj rýchlejšie a efektívnejšie.

„Chudáci“ politici, na Slovensku to nemajú čas riešiť, pretože sa „naťahujú medzi sebou“. Na závažné problémy Slovenska už nemajú čas a energiu.

A slovenských voličov si nevážim i preto, že nikomu nevadí nefunkčná polícia a prokuratúra. Ja to zažívam od roku 2000 a nič sa nezmenilo. Na Slovensku sa žiť nedá. Platila som tam dane, takže i ja by som mala mať okrem povinností i práva. Všetci mi to znemožnili, zničili mi život.

Všimla som si, ako si v diskusiách zastávate Maroša Žilinku. Ale mne nepomohol, ignoroval ma. Lipšic ma takisto ignoroval. Hamran moj mail vyhodil bez prečítania. Mikulec a Lučanský ma takisto ignorovali. O Čaputovej ani hovoriť nebudem: ta len citlivo vníma problémy nerieši. V tom sú s Ficom podobní: kauzy idú mimo nich, neexistujú, pokiaľ sa to netýka ich osobne alebo ich rodiny. Čaputová sice nemá právomoci, ale do očkovania sa „starala“ a dokázala i odvolať ministra Šimka. Ale Žilinku riešiť nechcela a nechce.

Preto mi pripadá zábavné, ako tu mnohí riešia voľby. Veď voľby nič nezmenia, všetci politici na obyčajných ľudí kašlú. Alebo sa mýlim?

A nepište mi, čo som urobila pre Slovensko ja. Ja som urobila viac ako dosť a nikto mi nepomohol, nikoho to nezaujímalo.

O myslení slovenských voličov si myslím svoje i na základe toho, že vobec im nedochádzajú súvislosti. Keď nebude fungovať zdravotníctvo, možno jedného dňa budete potrebovať pomoc i Vy a poskytnú vám ju neskoro….

Pripadá mi zvláštne, že EU sa tak veľmi zaujímá o to, kto vyhrá voľby na Slovensku ale nezaujíma ju to, ako to v skutočnosti na Slovensku nefunguje. Stačí spomenúť justíciu, zdravotníctvo, školstvo….Nekvalitné potraviny, to už nezaujíma nikoho z predstaviteľov EU. Pritom to je základom zdravia ľudí. A je to jedno, či to je na Slovensku alebo v EU.

Keď už tak veľmi si myslíte, že politici po voľbách zmenia Slovensko k lepšiemu, tak sa ich na osobných stretnutiach pýtajte na témy, ktoré som spomenula vyššie. Ja nemožem: nežijem na Slovensku, vyštvali ste ma svojim nezáujmom mi pomocť. Pod mostom a bez práce sa žiť nedá.
Možno to si uvedomili i mladí lekári po škole, preto nezostali „budovať “ Slovensko, ale šli sa uživiť prácou inde.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/06/16/ake-maju-podmienky-kvalitni-lekari-a-vedci-na-slovensku/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/08/31/na-slovensku-sa-hra-o-buducnost-europy-hovori-eurokomisarka-vera-jourova/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/15/eurokomisarka-jourova-a-rozvrat-pravneho-statu-na-slovensku/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/19/robert-fico-richard-smida-zdravotnictvo-a-necinnost-policie/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/robert-fico-neurobil-nic-proti-korupcii-ignoroval-ju-i-ked-o-nej-vedel/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/28/preco-igor-matovic-neriesil-sporny-paragraf-363-ked-uz-v-roku-2013-mi-olano-tento-paragraf-pri-kauze-vsz-v-pravnej-analyze-spominali/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/03/caputova-hamran-vagovic-matovic-mal-pravdu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2967903x
Priemerná čítanosť článkov: 15142x

Autor blogu

Kategórie