Založ si blog

Vážený pán Heger, robíte si z nás srandu?

Dojalo ma, ako ste vyjadril na svojom príhovore, že máte za krajinu zodpovednosť, viete, čo prežívame a preto podľa Vás nemá zmysel hovoriť nám čokoľvek iné, ako pravdu, ktorú aj tak cítime každý deň.
Slovensko je podľa Vás vo vážnej kríze, je v kríze chaosu.

Tu je odkaz na video, kde o tom hovoríte.

https://www.facebook.com/premier.sr/videos/776785010717456

Odkaz na článok:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/666271-heger-nechce-uradnicku-vladu-rozhodnutie-prezidentky-bude-respektovat-vyhlasil-v-mimoriadnom-prihovore/

Keď som toto čítala, tak som nevedela, či sa mám smiať alebo plakať.

Podľa mňa je Slovensko v kríze chudoby, korupcie a nekompetentného riadenia štátu.

Podľa Vás chaos prepukol naplno kovidovou krízou. Chybami v jej manažmente.
Ten chaos bol podľa mňa na Slovensku vždy, ja osobne ho pocitujem osobne od roku 2000. Ale i predtým. Hlavne ide o nezáujem v štátnej správe čokoľvek riešiť.

A covid? To bola len výhovorka na to, aby testovali a očkovali. Pritom pre zdravie každého občana je potrebný zdravý životný štýl, zdravá strava, pohyb a imunita každého jednotlivca. Imunitu nikomu nezabezpečí testovanie, očkovanie a uzavretie doma.

Chaos podľa Vás priniesla vojna, energetická kríza, zdražovanie a strach o našu budúcnosť.

Konflikt na Ukrajina trvá dlhé roky, od roku 2014. Obe strany to mohli riešiť dávno. Nechápem, prečo sa Slovensko má zadlžovať, aby Ukrajina mala dosť zbraní….je to zbytočné a zbytočne tam umierajú ľudia. Mierové rokovania aj tak raz musia začať a čím skor, tým lepšie.

Energetická kríza je tiež aspoň v ČR vyvolaná nekompetentným riadením štátu. V tom prvom videu v nižšie priloženom článku o tom hovoria českí odborníci.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/06/13/energeticka-krize-priciny-a-reseni-janecek-stepan-novosky-rajchl-video/

Takže za toto všetko možu politici a vláda, poslanci, ale Vy sa tvárite, že ste to nesposobili a neprispeli se k tejto biede väčšiny obyčajných ľudí.

Chaos podľa Vás rozdúchavali ľudia ako Fico, ktorí sa boja spravodlivých vyšetrovaní a extrémisti, ktorí nenávidia našu demokraciu.

Takže za seba: prečo ste sa nepostaral o spravodlivé vyšetrovanie Romana Mikulca, Štefana Hamrana, Zuzany Čaputovej (o kauze VSŽ vie od decembra 2020), Maroša Žilinku a Daniela Lipšica, Igora Matoviča? Títo všetci kryli lajdácku prácu polície a prokuratúry pri mojích dvoch kauzách a jedna z nich je kauza tunelovania VSŽ Košice a tá druhá je kauza liečenia rakoviny. V oboch prípadoch ide o veľké peniaze z peňazí daňových poplatníkov a Vás ako premiéra to vobec nezaujímalo.
Takže kde beriete tu drzosť hovoriť o chaose, ktorý ste sposobil vo veľkej miere i Vy a Vaša vláda?

O akých extrémistoch, ktorí nenávidia našu demokraciu hovoríte? Čomu hovoríte extrémizmus? Nespokojným občanom, ktorí si nemyslia to isté, čo vy a vaša vláda? Vy tomu hovoríte demokracia, čo sa deje na Slovensku? Predstavte si, že tá Vaša „demokracia“ ma od roku 2000 neochránila, ani slovenská polícia a prokuratúra, i keď som ich už v roku 2000 priamo Jaroslava Ivora, vtedajšieho šéfa slovenských vyšetrovateľov prosila o pomoc a ochranu. Ignoroval ma a polícia mi života urobila peklo.

Vy by ste mali chaos riešiť, ste za to platený. Vy nie ste platený ako premiér za to, aby ste udržal zhodu vo vládnej koalícii a predišiel nestabilite. Vy všetci ste vo vláde preto, aby ste čo najlepšie spravovali veci verejné na Slovensku. Vaše hádky, „žabomyšie války“ nikoho nezaujímajú a od toho vo vláde nie ste. Vy nie ste malé rozmaznané deti, ale dospelí ľudia.

Ľudia vás zvolili, aby ste čo najlepšie pracovali v prospech Slovenska. Ale viditeľne na to nemáte: ani odborne, ani ľudsky. A mám pocit, že vás občania ani nezaujímajú. Možno tak pred voľbami, ale len na to, aby ste im čo najviac sľúbili.
To, čo ste všetci, ktorých som prosila v štátnej správe o pomoc, urobili mne, to by ste pravdepodobne urobili i iným, keby vás žiadali o pomoc a neboli vaši známi, rodina, kamaráti.

Vy tomu hovoríte chaos? Ja tomu hovorím obrovské zadlženie, chudoba a nekompetentnosť. V bežnej súkromnej firme by vás všetkých za to vyhodili na hodinu a nechali by vás zaplatiť škodu. A vy chcete ešte pokračovať? Prečo? Kvoli platom? Keď ste nedokázali spravovať krajinu doteraz, tak to nedokážete ani do volieb. Šancí ste na to mali viac než dosť.

Vy si myslíte, že stačí povedať prepáčte a chcieť dalšiu šancu? Vy si myslíte, že vašou úlohou je „len“ priviesť Slovensko k ďalším demokratickým voľbám? To je málo za vaše platy.
Ja si myslím, že vašou úlohou je ekonomicky čo najlepšie riadiť Slovensko a to ste nezvládol ani Vy, ani vaši kolegovia.

Keby ktokoľvek iný, myslím tým bežný človek, urobil takú škodu Slovensku, tak by bol súdený a musel by nahradiť škodu.
A ešte si určujete, že to chcete urobiť ako premiér. To si myslíte, že máte na to právo po tom, čo ste Slovensku sposobili? Určite pod vašou vláddou Slovensko neprosperuje.

S Vašou „odbornosťou“ si dovoľujete tvrdiť, že si nedokážete predstaviť, že by na Vaše miesto nastúpila úradnická vláda. Že si nedokážete predstaviť, že by na miesto Vašich ministrov nastúpili ľudia, ktorí možno majú dobré úmysly, ale nemajú skúsenosti.

A že si myslíte, že keď neprešli skúškami ako Vy, že to by to nezvládli. Podľa vás nemajú kľúčové vzťahy v zahraničí….A čo sa vám tými „kľučovými vzťahmi“ podarilo dosiahnúť pre Slovensko?

Takže v čom majú vaši ministri skúsenosti? V chaose, v nezvládnutí covidu (Matovič), v zadlžovaní, v nezáujme riešiť kauzy (Mikulec), v nezáujme riešiť zdravotníctvo, v podozrivom čerpaní dotácií…Ktorý váš minister je odborník vo svojej oblasti? Remišová, Mikulec, Matovič?

Ako by noví ministri úradníckej vlády z radov odborníkov ohrozili „akú takú“ stabilitu, ktorú sa vám podarilo udržať? Aká stabilita je vobec na Slovensku? Akú stabilitu ste na Slovensku vytvorili? Na to, aké vysoké platy beriete z peňazí daňových poplatníkov, tak odvádzate doslova mizernú prácu a možno je lepšie, keby ste už nič nerobili, aby ste viac nepoškodili Slovensko. Ale sebavedomie máte až do neba….

Podľa vás Slovensko čakajú v najbližšej dobe ťažké chvíle a vy nechcete hodiť zodpovednosť na druhých. A chcete chrániť krajinu pred chaosom a priviesť k predčasným voľbám ako premiér. Prečo ste krajinu doteraz pred chaosom nechránili?

Ste presvedčený, že spoločne s prezidentkou nájdete riešenie, ako viesť Slovensko v kríze chaosu.

Ste za to platený špičkovo ako premiér, takže ste mal viesť krajinu už dávno. Doteraz ste to nerobil. Prečo by sme Vám mali veriť? Prečo by sme Vám mali dať ďalšiu šancu? Akú odbornosť ste vy ako premiér v praxi preukázal, keď už dopredu viete, že ministri úradníckej vlády by krajinu viedli horšie ako vaši politickí ministri? Koľko tých ministrov ešte máte, ktorí ešte neodstúpili samy a sú odborníci?

A prečo si nedokážete urobiť poriadok s ministrom poľnohospodárstva, aby podozrivá firma v spojitosti s jeho menom vrátila aj dotáciu?

Pán Heger, podľa mňa vy nie ste zodpovední: vy ste ľahostajní, riešite len to, čo chcete a hlavne vediete prázdne reči. Na váš chaos a hádky nie sme zvedaví a za to nie ste ani platení.
Beriete za to platy, tak je vaša povinnosť si prácu pre občanov robiť poriadne a čo najlepšie. Doteraz ste tak nerobili.

Tvrdíte, že urobíte všetko, aby ste nám vrátili do života pokoj. Tak to urobte.
Keby bol na Slovensku pokoj, demokracia a spravodlivosť, tak žijem na Slovensku. Ale tam som to od roku 2000 neodosiahla a ešte to pokračuje. Tak s tým niečo ako premiér urobte a vyriešte to.

Ja si dovolím tvrdiť, že sa ukazuje, že najhoršie vedú štát politici. A je načase, aby štáty viedli odborníci.

Preto je načase, aby aj politici mali hmotnú zodpovednosť za všetky škody, ktoré sposobia vo svojej funkcii.

Očakávala som, že ako premiér počas mimoriadneho vystúpenia v RTVS vysvetlíte medializovanú kauzu okolo dočasne povereného ministra poľnohospodárstva Samuela Vlčana. Namiesto vysvetľovania a trvania na tom, aby sa kauza vyšetrila a firma dotáciu vrátila, tak ste túto kauzu ignoroval a ako premiér rozpadnutej vlády ste sa pasoval za ochrancu krajiny pred chaosom. Je zvláštne, že chaos ste ste nevšimol predtým a nikdy ste ho neriešil. My bežní občania nie sme zvedaví na výhovorky, prázdne „pekné“ slová, ale zaujímajú nás Vaše činy. Okrem toho, Vy ako premiér Slovenska ste platený predovšetkým za činy a máte zodpovednosť aj za svojich ministrov.

Tak, ako teraz Vám nevadí kauza okolo ministra Vlčana, tak Vám nevadilo to, že som Vás písomne upozornila na ministra Romana Mikulca, generálneho prokurátora Maroša Žilinku a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

Upozornila som ich všetkých a rovnako aj Vás a prezidentku Zuzanu Čaputovú, Igora Matoviča na kauzu VSŽ a jej nevyšetrenie (trvá to 23 rokov a mne zničili život). Nikto nemal záujem to vyšetriť, ani prokuratúra, ani polícia, ani Jaroslav Ivor, ani Maroš Žilinka, ani Daniel Lipšic.

Asi vy všetci v štátnej správe pracujete len vtedy, keď je tlak médií a verejnosti. Verejnosti to bolo jedno a média mlčali. Rovnako prokuratúra a polícia nechcela vyšetriť moju liečbu rakoviny, trestné oznámenie som podala minimálne dvakrát.
Už to, že to pridelili policajnému útvaru, ktorý na to nemal kompetencie a že nedali urobiť žiadny posudok, už to svedčí o tom, že nekonali čestne. Tak za čo berú platy z peňazí daňových poplatníkov?

A vy tomu hovoríte, že sa snažíte o stabilitu krajiny, keď si nedokážete riadiť ani ministrov, aby pracovali v prospech občanov?

Nižšie priložené články som vkladala i na FB Eduarda Hegera, i poslala poštou a mailom. Nezaujímalo ho to. Veď on od toho nie je vo vláde, aby riešil spravodlivosť, stabilitu a demokraciu na Slovensku.

Doteraz si spomínam na to, ako mi Robert Fico napísal, že pre SMER je doležité, aby vyhrali voľby.

Možno pre Hegera je doležité, aby aspoň vládli do volieb. Ale problémy občanov ho nezaujímajú. Myslím tie problémy, ktoré má kompetenciu riešiť jeho vláda a ministri.

Len nechápem, ako človek s jeho skúsenosťami može viesť vládu. Veď neriadil ani firmu. To, že predával vodku, nie je odbornosť na premiéra SR.

To ako keby ja som riadila jadrovú elektráreň. Tiež na to nemám ani odbornosť, ani skúsenosti.

Citujem z wikipedie, keď má Eduard Heger tu „odvahu“ dopredu hodnotiť „odbornosť“ prípadnej úradníckej vlády:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Eduard_Heger

Profesní kariéra

Po promoci se stal asistentem generálního ředitele slovenské společnosti Intercomp Imex, která vyrábí koupelnové potřeby. V letech 1998–1999 pracoval jako manažer skupiny restaurací Kohútík v Bratislavě. Od roku 1999 do roku 2000 byl obchodním manažerem v EBI company. V letech 2001 až 2005 pracoval jako juniorský konzultant pro americkou společnost Cubic Application, která působila jako poradní tým pro slovenské ministerstvo obrany. V letech 2005 až 2007 působil jako manažer křesťanské komunity ve správě Katedrály svatého Martina v Bratislavě. V letech 2007 až 2016 pracoval ve Spojených státech jako manažer pro slovenského výrobce vodky Old Nassau.[4][5]

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/otvoreny-dopis-premierovi-eduardovi-hegerovi-ktory-tvrdi-ze-slovensko-je-slobodna-a-demokraticka-krajina/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/15/pan-heger-mne-na-toto-vase-spravanie-ospravedlnenie-nestaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/26/premier-heger-a-jeho-vnimanie-spravodlivosti-a-demokracie/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/27/pan-heger-preco-neriesite-korupciu-a-necinnost-svojich-ministrov-a-podriadenych/

Tu je odpoveď Roberta Fica, kde spomína voľby.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/robert-fico-neurobil-nic-proti-korupcii-ignoroval-ju-i-ked-o-nej-vedel/

Na coronu a divné sposoby v zdravotníctve som upozorňovala už dávnejšie.

https://popelka.blog.pravda.sk/2021/04/22/ceska-kauza-vrbetice-a-spojitost-s-corona-krizou/

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Otvorený dopis Slovenskej televízii o prokuratúre

15.03.2024

Vyštudovaná novinárka Zuzana Vicelová, ktorá pracuje v Slovenskej televízii je moja spolužiačka z priemyslovky. Preto som si ju dovolila osloviť s kauzou, ktorú som uverejnila na tomto blogu. Okrem toho: Slovenská televízia je verejnoprávna a mala by sa venovať všetkým témam vo verejnom záujme. Mail som i poslala včera. Vzhľadom k tomu, že ten článok na blogu, na ktorý som [...]

Kauza špeciálna prokuratúra, Nemocnica Nové Zámky a spojitosť s OĽANO – doplnenie

14.03.2024

Phdr. Mária Beňová, ktorá je za OĽANO mi v diskusii písala, že Roland Száz, ktorý bol vo vedení nemocnice v Nových Zámkoch, nikdy nebol člen OĽANO. Ale kandidoval za nich. Ja som ho na ich kandidátku nedala, takže nechápem, prečo to Mária Beňová za OĽANO píše mne. Nech si to vyriešia vo svojom hnutí, či politickej strane. Je to na dlhšie, preto to dávam i do článku, [...]

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 194
Celková čítanosť: 2952411x
Priemerná čítanosť článkov: 15219x

Autor blogu

Kategórie