Založ si blog

Zuzana Kovačičová, verejne mi vysvetlíte, prečo cenzurujete . . . . .

Náhodou som si prečítala Váš včerajší rozhovor v Deníku N. V podstate len odomknutú časť rozhovoru, lebo nemám predplatné.

Niektorý dobrák do diskusie vložil odkaz na Váš ďalší komentár v denníku SME.

Ide o tieto články:

https://dennikn.sk/4046872/zuzana-kovacic-hanzelova-nenavist-nie-je-nazor-stat-nie-je-schopny-obete-ochranit/?ref=top

Škoda, že ste to nepochopila, keď som sa sťažovala mailom Vám a Vašemu manželovi ako novinárom. Vtedy vám to obom nevadilo? Lebo je to pre vás oboch problém až vtedy, keď sa to stane vám osobne?

https://komentare.sme.sk/c/23342156/zkh-pise-sikana-bombica-nie-je-iny-nazor.html

Preto si dovoľujem Vám napísať tento otvorený dopis. Snáď si ho prečítate, keďže mám skúsenosť, že niektorí novinári maily vyhadzujú bez prečítania. Len potom nechápem, ako možu vedieť, kto im píše a či to nie je podstatná téma pre slovenskú verejnosť. A či by nemali o tom informovať, lebo je to vo verejnom záujme.

Viete, vy sa sťažujete na nenávisť od iných. Na začiatok pripomínam, že som proti akému koľvek násiliu. I slovnému, i skutkami. Lenže zo strany novinárov zažívam ignoráciu a ľahostajnosť od roku 2000. Vy si Zuzana Kovačič Hanzelová myslíte, že ignorácia závažných problémov Slovenska a ututlávanie novinármi je menšie zlo ako nejaké nenávistné slová od čitateľov smerom k Vám?

Vás to mimoriadne naštve, ale mne to mimoriadne zničilo a ničí život. Neurobila ste to len Vy, ale i Váš manžel a Vaša šéfka Beáta Balogová moj mail pred rokmi vyhodila bez prečítania. Dokazy som uviedla v jednom z článkov na tomto blogu.

Vy sa máte ako brániť, novinári s Vami urobia rozhovory. Lenže ja sa nemám ako brániť, nikto z novinárov mi pomocť nechcel. A potom si dovolíte si hovoriť mienkotvorné média? Aké ste mienkotvorné média, keď závažné problémy Slovenska, nefunkčnú políciu a prokuratúru považujete za takú banalitu, že o tom odmietate dlhé roky infomovať?

Alebo si vážení novinári myslíte, že problém neexistuje, pokiaľ sa to nedeje vám osobne?

Vy sa potom divíte, keď niekomu šibne a vezme si spravodlivosť do svojich rúk? K mnohému zlému ste prispeli i Vy a Váš manžel, tiež sa správate mimoriadne arogantne a neochotne. Delíte ľudí na doležitých a nedoležitých.
A ako delíte problémy Slovenska, keď ste si dlhé roky nevšimli, že keď sa skutočne bežný občan dostane na Slovensku do problémov, tak sa nemá na koho obrátiť? Ja som sa na políciu v roku 2000 obrátila: nikdy mi nepomohli a ešte škodili.

Takže prečo si vy novinári nerobíte to, čo tvrdíte: že ste strážní psi demokracie? Vy ste skor PR agentúra vládnej moci a doslova kryjete závažné problémy Slovenska…

Vysvetlíte mi verejne, prečo odmietate o tom informovať?

Vy nie ste ochotná ani odpovedať na mail, takže keď nabudúce budete kritizovať iných, najprv si pozametajte pred vlastným prahom a poctivo si robte prácu novinárky.

Ja viem, o pravde sa nediskutuje, ako ste povedala v jednom rozhovore. Ale o akej pravde?
Čo je vlastne pravda? To, čo tvrdíte Vy alebo Vaši kolegovia novinári? To, čo tvrdia nejakí odborníci? Ale iní odborníci na rovnakú oblasť tvrdia niečo iné….Tak čo je vlastne skutočná pravda?
Preto obdivujem Vaše sebavedomie kritizovať iných, keď sama ste zlý človek. Ublížiť sa totiž dá aj „tzv. milým správaním“: to znamená ľahostajnosťou, ignorovaním problémov a nezáujmom informovať o nich verejnosť. To ste urobila i Vy, i Váš manžel, i ostatní novinári mienkotvorných médií na Slovensku.

Tu sú dokazy, že Váš manžel Michal Kovačič sa tiež správal arogantne ako moderátor TV Markíza. Priznám sa, že nestíham sledovať, ako sa na Slovensku menia majitelia médií. Takže som nepostrehla, že TV Markíza medzitým zmenila majiteľa a pri tom hľadaní na nete som našla diskusiu, kde diskutujúci sa medzi sebou bavili, že v skutočnosti to vraj nevlastní český majiteľ, ale že to kúpili pre jednu slovenskú finančnú skupinu, aby to nebolo tak nápadné: a jeden diskutujúci spomínal jednu finančnú skupinu a druhý inú finančnú skupinu. Priznám sa, že sa mi uľavilo, lebo som pochopila, prečo bol tak arogantný. To ho sice neospravedlňuje, ale tá finančná skupina bola tiež zainteresovaná v kauze VSŽ Košice.

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/05/27/michal-kovacic-ked-ste-cenzuroval-vy-tak-to-bolo-v-poriadku/

Začiatok kauzy, ktorá začala v roku 2000 a média o nej 24 rokov vytrvalo mlčia:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/
Tu sú niektoré odpovede kompetentných, sú vložené ako printscreen:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/29/vladimir-palko-byvaly-minister-vnutra-a-kauza-vsz-kosice-jeho-odpoved/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/robert-fico-neurobil-nic-proti-korupcii-ignoroval-ju-i-ked-o-nej-vedel/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/preco-roman-mikulec-a-milan-lucansky-nechceli-presetrit-dve-zavazne-kauzy/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/28/preco-igor-matovic-neriesil-sporny-paragraf-363-ked-uz-v-roku-2013-mi-olano-tento-paragraf-pri-kauze-vsz-v-pravnej-analyze-spominali/

O Marošovi Žilinkovi a tejto kauze informovať nebudete?

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/07/preco-maros-zilinka-poveril-martina-tamaskovica-vedenim-krajskej-prokuratury-v-nitre-nie-je-to-konflikt-zaujmov/

Kritizovala som Vás už aj predtým a kritizovali Vás aj českí čitatelia dávno predtým, ako ste medializovala, že Vás kritizuje verejne Danny Kollár. Vtedy som netušila, že nejaký Bombic vobec existuje a myslím si, že to netušili ani oni.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/10/03/zuzana-kovacic-hanzelova-nevyplakavajte-v-ceskom-mediu-pretoze-nie-ste-seriozna-ste-nikdy-nebola/

Okrem toho si myslím, že Vy ste tam platená okrem iného i za to, aby ste si verejne zastala ľudí, ktorým polícia a prokuratúra nepomohla. Alebo denník SME nie je od toho a nie je mienkotvorný denník? Sama ste v jednom rozhovore povedala, že Vám nikto neurčuje témy, o ktorých máte informovať. Takže mi verejne vysvetlite, prečo ste sa rozhodla neinformovať verejne o tom, ako na Slovensku polícia a prokuratúra nekoná vo veľkých kauzách a ututlá ich.

Verejne mi vysvetlíte, prečo nie ste ochotná verejne hovoriť v SME, prečo Vy a Vaši kolegovia novinári niektoré kauzy dlhé roky ignorujete? Pripomeniem Vám Vaše slová tiež v jednom rozhovore v českých médiach, že vy slovenskí novinári ste kamaráti, spolu spolupracujete a sa často aj dohodnete, ktorú kauzu kedy pustíte von.
Toto čo je za divná spolupráca?

https://denikn.cz/278132/studio-n-cesti-novinari-jsou-nevrazivi-mate-tu-extremne-konkurencni-prostredi-rika-slovenska-novinarka/

A to z toho dovodu ste nebola ochotná uverejniť, že kauzu VSŽ Košice slovenská polícia nikdy nevyšetrovala a slovenská prokuratúra ututlala? Vrátane Maroša Žilinku, Daniela Lipšica, ktorých som oslovila, aby túto kauzu verejne otvorili.

Viete, aký je medzi nami rozdiel? Že vám (Vám, i Vášmu manželovi) novinári v prípade záujmu dajú priestor v médiach a mne nie. Ako je to možné? Lebo som pre Vás a Vášho manžela, Vašu šéfredaktorku nedoležitý človek? Alebo i preto, že denník SME má majiteľa a ten nechce, aby ste o týchto témach informovali? Alebo ste si tak rozhodla sama? Rovnako ako si rozhodol sám o tom Váš manžel? Rovnako si o tom rozhodla sama Vaša šéfredaktorka?

Takže nenávistné komentáre sú veľmi zlé a ja to odsudzujem. Ale nenávistné činy, i ignorácia problémov na Slovensku je ešte horšie a je to trestný čin. Novinári sú na to, aby verejnosť na takéto kauzy verejne upozorňovali, keď kompetentné orgány, OČTK nekonajú.
Vy ste to odmietla, i Váš manžel. Ako novinári ste kryli podvod, zneužívanie funkcie verejného činiteľa….to by právnik vedel presnejšie na to „napasovať“ paragrafy, ktoré ste porušili.

Prečo k tomu došlo? Vy nemáte úsudok, čo je a čo nie je trestný čin, keď Váš manžel je vyštudovaný právnik? Vy ako novinári nemáte žiadnu etiku a morálku, aby ste uverejňovali kauzy vo verejnom záujme?

A keď sa bavíme o tom, že o pravde sa nediskutuje: Tu sú slová iných odborníkov, lekárov i na coronu i na očkovanie.
Urobíte s nimi rozhovor?
Vy ste v českých médiach často, takže mala by ste dať priestor i iným odborníkom (i z ČR), ktorí sú z lekárskej praxe. To je len plus, že sú z ČR, majú iné skúsenosti.

Alebo v médiu máte cenzúru a Vy si budete určovať, čo je a čo nie je pravda, čo uverejnite a čo neuverejníte?

Tu hovoria vo videu tri české lekárky:

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/10/29/pediatricka-kardiolozka-a-primarka-zahadne-nemoci-videa/
Toto sú články z roku 2009:

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/11/23/vakcinu-nechceme-nie-sme-pokusni-kralici-clanok-z-roku-2009/

Toto je článok o fungovaní v zdravotníctve a je z roku 2012:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/08/02/z-brucha-bestie/

Na záver dodávam, že Dannyho Kollára neospravedlňujem, nemám prečo. Ku mne bol tiež nepríjemný, ale ignoroval ma vo vysielaní. Pomyslela som si, že asi hrá na dve strany a dala som si otázku, čo mu za to sľúbili.

Ale to neznamená, že Vy ako novinárka, i Váš manžel máte právo robiť horšie činy: lebo odmietať informovať o závažných pochybeniach slovenskej polície a prokuratúry je oveľa horšie. Ste za to platení a od toho ste novinári. Vy tam nie ste od toho, aby ste ovplyvňovali verejnú mienku smerom, akým chce majiteľ a inzerenti, či vláda, či politici. Vy máte byť strážnymi psami demokracie, ale to ste nikdy neboli.

Spýtate sa poslancov, či budú túto tému verejne riešiť?

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/10/rtvs-a-mail-poslancom-ohladom-cenzury-v-tejto-institucii/

Dannyho Kollára som tiež kritizovala, tu sú dokazy (to aby Vám nebolo ľúto, že kritizujem len Vás a Vašeho manžela):

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/09/cenzura-v-rtvs-a-u-janckarovej-nekonci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/08/marta-janckarova-slovenska-televizia-a-cenzura-v-nej/

Keď ste seriozna novinárka, tak sa týmto témam budete verejne venovať. Verte mi, že pre občanov Slovenska nie je podstatné, ako Vám nadáva Bombic. Pre nich je doležité, aby fungovala spravodlivosť. Lebo nie je sa na koho obrátiť, keď potrebujete na Slovensku pomocť. Funguje to tak na Slovensku dlhé roky. Vy to nevidíte? Tak kde žijete?

Ministerka Martina Šimkovičová a anketa Slovenka roku 2024

18.06.2024

Vážená pani ministerka Šimkovičová, žiadam Vás, aby ste prešetrila, či v tomto prípade postupuje RTVS nestranne a bez cenzúry. Poslala som to organizátorke tejto ankety, ktorá vyslovene nadržuje v mediálnej oblasti RTVS. Iné nominantky tam ani nie sú. Predsa súkromná spoločnosť si nemože robiť reklamu cez RTVS keď priamo nadržuje len RTVS a ostatných zo súťaže [...]

Peter Pellegrini a dezoláti. . . . .

15.06.2024

Priznám sa, že keď som včera našla v diskusii na pravda.sk odkaz na tento starší článok, tak som si myslela, že to je žart. Lenže na Slovensku je všetko možné a žart to nebol. K tomu článku bolo aj video. A týmto chcem poďakovať diskutujúcemu, ktorý tento odkaz dal do diskusie k jednému článku. Nebol to blog, bol to článok. [...]

Poslanec Peter Kotlár mail o cenzúre v RTVS vyhodil bez prečítania. Je to bývalý spolupracovník Martiny Šimkovičovej.

11.06.2024

Poslanec MUDr. Peter Kotlár spolupracoval s Martinou Šimkovičovou v TV Slovan. Takže teoreticky by ho mala zaujímať cenzúra v médiach. Prakticky by ho to malo zaujímať ako poslanca NR SR. Nezaujímalo. Buď on alebo jeho asistent vyhodil mail bez prečítania. Včera som posielala maily všetkým poslancom ohľadne cenzúry v RTVS. Niektorí poslanci mali plné schánky mailov, preto [...]

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".

parlament, nrsr, NR SR,

Voľby by v júni vyhral Smer tesne pred Progresívnym Slovenskom

21.06.2024 17:29

Do parlamentu by sa dostalo sedem politických subjektov.