Založ si blog

Vakcínu nechceme, nie sme pokusní králici, tvrdili českí lekári v roku 2009

Vakcínu nechceme, nie sme pokusní králici…tvrdili to lekári a zdravotníci v roku 2009.
Pod týmto názvom bol uverejnený článok 27.11.2009.

To vtedy potvrdil i šéf Českej lekárskej komory Milan Kubek. A podľa uvedeného článku povedal: Ja by som sa očkovať nenechal. Zdravotníci nebudu niekomu robiť pokusných králikov.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-praseci-chripka/127590/lekari-jsou-v-soku-vakcinu-nechceme-nejsme-pokusni-kralici.html

Citujem z článku:

Očkování přišlo pozdě, nikdo neví vedlejší účinky látky Pandemrix, lidé se bojí a nechtějí se nechat očkovat, vládne totální chaos s výrobními čísly vakcín a tak se lékaři pořádně bouří. Žádají hlavy vedení ministerstva zdravotnictví!

„Já se určitě očkovat nenechám. Té látce nevěřím,“ shodli se v televizních novinách na Primě lékaři Luděk Kopeček a Vladimír Korda.

To koneckonců potvrdil i šéf České lékařské komory Milan Kubek: „Já bych se očkovat nenechal. Zdravotníci nebudou dělat někomu pokusné králíky.“

Firma, která vyrábí vakcínu odmítá převzít zodpovědnost za vedlejší účinky látky. Ministerstvu zdravotnictví to přijde jako naprosto standardní, ale prezidenta lékařské komory to pořádně rozlítilo. „Je to asi tak standardní jako byste vyráběl auta a negarantoval, že ty auta budou brzdit,“ řekl Kubek.

Zodpovědnost tak na sebe převzal stát, který do vakcín investoval stovky milionů korun.

Kubek si nebere s vedením ministerstva zdravotnictví servítky. Volá po rezignaci prvního náměstka ministryně zdravotnictví Marka Šnajdra a náměstkyně pro zdravotní péči Markétu Hollerovou. „Ano, jsem přesvědčen o tom, že tito dva by měli odejít z ministerstva zdravotnictví.“
Kritika se sesypala i na hlavního hygienika ČR Michaela Víta. „Musím říct, že o jeho odbornosti mám velké pochybnosti,“ řekl pro TV Prima Kubek.

Středočeský kraj neočkuje do odvolání vůbec. Hejtman Středočeského kraje David Rath dokonce poslal dopis panu premiérovi.
„Já nemám potřebu reagovat na každého pytlíka a pana Ratha speciálně,“ vyjádřil se k celému případu náměstek ministerstva zdravotnictví Marek Šnajdr.

Koniec citácie z článku.

Printcreeny prikladám ako dokaz. Keby náhodou článok už nebol v archíve.

V roku 2009 bol na túto tému uverejnený i druhý článok na webe novinky.cz, 6.10.2009:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zdravotnici-se-brani-ockovani-proti-h1n1-nechteji-byt-pokusnymi-kraliky-40238435

Citujem z článku:

Očkování proti prasečí chřipce, které má začít v listopadu, dostalo vážnou trhlinu: někteří lékaři a zdravotní sestry, se odmítají dát očkovat. „Nechtějí být pokusnými králíky,“ řekl Právu v pondělí Milan Kubek, prezident České lékařské komory.

„Firma, která má vakcínu dodat, si smluvně zajistila, že neponese žádnou odpovědnost za nežádoucí účinky vakcíny. To je naprosto nepochopitelné. Divím se, že stát mohl takovou smlouvu podepsat,“ řekl Kubek.
Podle jeho slov „kdyby si firma byla naprosto jista, že vakcína je bezpečná, tak proč by si něco takového smluvně zajišťovala“, uvedl Kubek.

Od začátku listopadu má přitom být očkováno půl miliónu vybraných občanů, z toho 250 000 chronicky nemocných pacientů, hlavně s dýchacími potížemi a nemocemi srdce a cév, 160 000 zdravotníků a 90 000 pracovníků infrastruktury, především v energetice, vodním hospodářství, dopravě, spojích, policii atd.

„Riziko vakcíny nevyvažuje její přednost, protože průběh onemocnění prasečí chřipkou je mírný,“ řekl Kubek s tím, že očkování je dobrovolné a tak každý zdravotník se musí sám rozhodnout, zda se očkovat dá, nebo ne.

Ministerstvo: Je to nezodpovědné

Ministerstvo zdravotnictví „udivuje nezodpovědný postoj některých lékařů, kteří veřejně deklarují svou neochotu k očkování“. Podle mluvčího ministerstva Vlastimila Sršně „nemocný zdravotnický pracovník při úzkém kontaktu s pacientem může být zdrojem nákazy a proto by se měl nechat očkovat“.

Očkovací látka, která bude v Česku použita, dostala minulý týden pozitivní stanovisko od evropské lékové agentury a tím splnila všechny přísné požadavky i z hlediska bezpečnosti.

V současné době ministerstvo a kraje dál upřesňují seznamy vybraných pracovníků k očkování a také místa, kde se bude očkovat. Vakcína běžně k dostání nebude, a občanům ministerstvo doporučuje nechat se očkovat vakcínou proti sezónní chřipce. Ta proti prasečí nechrání, ale pokud by člověk prasečí chřipkou onemocněl, její průběh by prý byl lehčí.

Koniec citácie z článku.

Dodám svoj osobný názor, že pokiaľ je lekár alebo zdravotná sestra chorá, tak by mala byť doma a liečiť sa a nie ošetrovať pacientov.

Preto je divná nižšie priložená argumentácia z z roku 2009 v článku na novinky.cz:

Ministerstvo zdravotnictví „udivuje nezodpovědný postoj některých lékařů, kteří veřejně deklarují svou neochotu k očkování“. Podle mluvčího ministerstva Vlastimila Sršně „nemocný zdravotnický pracovník při úzkém kontaktu s pacientem může být zdrojem nákazy a proto by se měl nechat očkovat“.

Pre mňa je divné, že tie argumenty, ktoré tvrdili českí zdravotníci v roku 2009, už väčšina zdravotníkov v ČR verejne v čase covidu netvrdila: že nechcú byť pokusnými králikmi, že firma, ktorá dodala vakcínu, nenesie žiadnu zodpovednosť za nežiadúce účinky a ako mohol štát podpísať takúto zmluvu. Alebo tých zdravotníkov, ktorí mali pochybnosti, nepustili na verejnosti k slovu?

Tieto tri české lekárky sa minimálne v prvom videu vyjadrujú aj k očkovaniu. Sú to lekárky, ktoré ošetrujú bežných pacientov. Takže sú to skúsenosti z praxe.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/10/29/pediatricka-kardiolozka-a-primarka-zahadne-nemoci-videa/

Vo videu v nižšie pripojenom článku sa vyjadrovala k očkovaniu i prezidentka Čaputová. Asi jej tí odborníci, ktorí jej radili nepovedali , ako sú „podpísané“ zmluvy, s akými podmienkami. Povedali jej celú pravdu? Kto jej radil?

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/05/26/zuzana-caputova-prestante-tliachat-a-rieste-zdravotnictvo/

V tomto nižšie pripojenom článku som uviedla odkaz na rozhovor s MUDr. Ladislavom Kuželom, pod názvom
Ako si správnym výberom stravy môžeme zachrániť život

Upozornil aj na to, že výskumy o strave robia aj na veľkých univerzitách vo svete.
Uviedol tam zaujímavú informáciu: že farmaceutické firmy dajú ťažké miliardy do výskumu a príde na trh liek, ktorý má účinnosť niekde na úrovni: 40 % pacientov pomože a keď má 60 %, tak je pomaly už zázrak a 80 % pomaly žiadny nedosahuje. Hovorí to v cca 7. minute.

A keby niekto pochyboval o jeho odbornosti, tak nižšie som vypísala všetky jeho odborné medicínske tituly. On osobne si zachránil zmenou stravy život, pretože mal ťažký infarkt. Už na intenzívke študoval možnosti a zistil, že výskumy o strave robia aj veľké univerzity typu Harvard, Stanford (5. -6. minuta). A že je množstvo dokazov o tom, len lekári sa to na škole neučia a väčšina lekárov v praxi to už samy za seba neštudujú.

doc. MUDr. Ladislav Kužela, PhD., MPH je uznávaný gastroenterológ, autor uznávaných publikácií, vysokoškolský pedagóg, bývalý hlavný odborník MZ SR pre gastroenterológiu. Dlhé roky pôsobil na poste riaditeľa najväčšej detskej nemocnice v strednej Európe. Ladislav Kužela zastáva názor, že len liečiť nestačí. Dôraz kladie na prístup a komunikáciu, pacient je rovnocenným partnerom v diskusii.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/05/24/zuzana-caputova-zlepsia-konecne-politici-zdravotnictvo-po-smrti-herca-dana-heribana/

Hlavne ma prekvapilo, keď MUDr. Kužela tvrdil, že farmaceutické lieky pomožu 40 % pacientov a keď majú účinnosť až pre 60 % pacientov, tak to je pomaly zázrak.

MUDr. Vladimíra Beranová v prvom videu o očkovaní hovorí, že keď počula, že očkovacia látka na covid má 95 % účinnosť, že zbystrila pozornosť. Popisala v tom videu i skúsenosti s očkovanými pacientami na oddelení, kde vtedy šéfovala. Boli to starší pacienti a mali často viac diagnoz.

MUDr. Anna Urbanová z rovnakého videa je pediatrička. V tom videu popisovala skúsenosti s chorobnosťou detí pri očkovaní bežnými vakcínami pre deti. Deti, ktoré sú očkované všetkými vakcínami, ktoré sú doporučované pre deti, sú z jej skúseností viac nemocné ako deti, ktoré všetky očkovania nemajú.

V nižšie pripojenom článku hovorí český farmaceut Richard Pfleger a je tam aj jeden jeho rozhovor ešte z roku 2019.

Jeho odborné vzdelanie: Je to absolvent Farmaceutické Fakulty UK V Hradci Králové. Více než deset let působil v manažerských pozicích u předních farmaceutických firem jako SmithKline Beecham, Bristol-Myers Squibb nebo Wyeth. Během své kariéry se spolupodílel na uvedení mnoha desítek originálních léčiv z různých indikačních skupin včetně kardiologie, psychiatrie, onkologie, HIV/AIDS na český nebo evropský trh.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/13/preco-pravda-o-zdravi-nikoho-nezaujima/

Citujem v tomto článku odborníkov so vzdelaním buď v medicíne alebo farmácii.

Je zvláštne, že v roku 2009 boli pochybnosti o inej vakcíne a v čase covidu žiadne oficiálne pochybnosti o inej vakcíne neboli ani prípustné. Prečo?

Je zvláštne, že farmaceutické lieky podľa informácii MUDr. Kuželu pomožu 40 -60 % pacientom a vakcína vraj pomože 95 % pacientom? Niečo tu nesedí….a ešte keď majú tí pacienti iné diagnozy. Veď i lieky možu „ísť proti sebe“. Poznám také prípady, že dochodcom lekári predpísali viaceré lieky a až na ďalšom vyšetrení iný lekár im povedal, že tieto lieky idú proti sebe a niektorý konkrétny liek im ubral, aby mu to neškodilo pri jeho diagnozach.
A keď im do toho dali očkovanie a hlavne nebol čas na vyšetrovanie iných diagnoz, lebo prednosť mal covid….a väčšina lekárov mlčala, že takto može narastať množstvo chorých na iné diagnozy…To nikomu z lekárov nevadilo???

Alebo žeby sa v čase covidu podaril zázrak a vedci vymysleli vakcínu, ktorá zachráni všetkých a bude vhodná aj pre pacientov s viacerými diagnozami?

Prečo tieto otázky nekládli hlavne média kompetentným osobám? Veď keď majú čas vystupovať proti Ficovi, tak si mali nájsť čas klásť otázky aj pri covide a vakcínach. Alebo tieto otázky doležité nie sú?

A o liečbe stravou pri rakovine, i iných diagnozach som písala už v nižšie článkoch. Tie články sú z roku 2012. Max Gerson bol lekár a v dokumentoch o zdraví hovoria tiež vyštudovaní lekári.

https://popelka.blog.pravda.sk/2013/01/04/gersonov-zazrak-alternativna-liecba-rakoviny-2/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/29/na-strave-zalezi/

Ja len nechápem, prečo pri covide neradili lekári a odborníci na zdravie hlavne vážne chorým pacientom na iné diagnozy zmenu životného štýlu, veľa ovocia a zeleniny, vynechanie údenín….. Prečo propagovali len očkovanie? Lebo „peniaze“??? Alebo aký mali iný dovod?
Na skutočnom zdraví pacientov im nezáležalo? Lebo z vlastných skúseností viem, že zdravie sa dá dosiahnúť len zdravým životným štýlom. Nedá sa jesť všetko a vyliečiť sa len liekmi, očkovaním. Tak to nefunguje.

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966607x
Priemerná čítanosť článkov: 15136x

Autor blogu

Kategórie