Založ si blog

Michal Kovačič, keď ste cenzúroval Vy, tak to bolo v poriadku?

S moderátorom Michalom Kovačičom som si písala mailom v decembri 2020. V nižšie uvedenom článku sú vložené aj printscreeny mailov s ním a mail jeho vtedajšiemu šéfovi Henrichovi Krejčovi. K dobru mu slúži aspoň to, že mi odpovedal. Sice drzo, ale odpovedal. Jeho šéf Henrich Krejča ma ignoroval, rovnako ostatní novinári (Tódová, Lučaiová-Žitná….)

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/03/07/zuzana-kovacic-hanzelova-kritizovat-citatelov-moze-a-obycajny-clovek-nic-nesmie/

Ako vyštudovaný právnik si nevšimol podstatu v článkoch: kritizovala som nefunkčnú políciu a prokuratúru, boli tam uvedené konkétne mená: napríklad Jaroslav Ivor, Dobroslav Trnka, konkrétni prokurátori, konkrétni policajti…..
Michal Kovačič za tie roky v novinarčine netušil ako nefunguje na Slovensku polícia a prokuratúra? A keď som ho požiadala, aby sa tejto téme venoval, tak mi vynadal?

Nie je to krytie trestnej činnosti zo strany novinára? Alebo oni možu všetko, i rozhodovať sami, čomu sa venovať nebudú, i keď je to spoločensky závažná téma a vo verejnom záujme? Od čoho sú potom novinári???
On mi napísal, že šlo o 5 milionov Sk….to bol Kovačič tak lenivý, že si poriadne ani neprečítal dva články, kde sa spomínajú rozkradnuté miliardy Sk? Kde k tejto sume prišiel, keď to nikto nevyšetroval? A to bol tak lenivý, aby si prečítal celý moj list Jaroslavovi Ivorovi a celý moj list Dobroslavovi Trnkovi?

Takže takýto novinár bude hovoriť verejne niečo o objektivite a cenzúre, keď sám cenzúroval, ktoré informácie bude vysielať a ktoré nie?

V maili mi tvrdil Michal Kovačič, že je vraj 1 000 iných vecí, ktoré treba riešiť. Takže keď nefunguje prokuratúra a polícia, nevyšetrovali tunelovanie v miliardách korún, som nežiadúca v médiach od roku 2000, to znamená cenzúra v médiach je to pre neho nepodstatná vec a odmietol sa tomu venovať? Toto nie je cenzúra z jeho strany?

Niektorí novinári si myslia, že sú niečo extra a privilegovaná skupina ľudí. Mali by už konečne pochopiť, že tomu tak nie je. Jednoducho sú v zamestnaneckom pomere v tomto prípade v súkromnej spoločnosti.
Keby zamestnanec v automobilke odmietol niečo robiť lebo sa mu to nepáči, veľmi rýchlo a podľa zákona by sa s ním rozlúčili.
Keď sa niektorému novinárovi smerovanie média, kde pracuje nepáči, može odísť do iného média alebo si založiť vlastné médium, za svoje peniaze. Prípadne založiť internetové médium.

21.5.2024 bolo uverejnené toto:

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/896769-moderator-relacie-na-telo-michal-kovacic-ziskal-novinarsku-cenu

Citujem z článku:

Porota vyzdvihla, že Michal Kovačič nepodľahol tlaku zo strany politikov. Naopak, kvalitnou prípravou, správnym načasovaním otázok a pohotovou argumentáciou dokázal svojich respondentov konfrontovať v snahe o získanie odpovedí na zásadné témy s celospoločenským významom.

Audiovizuálna žurnalistika – rozhovor a diskusia

Michal Kovačič: Na telo 2023 (séria: R. Fico vs. B. Kollár, R. Fico vs. E. Heger ) Finálová debata pred parlamentnými voľbami

Zdôvodnenie poroty: V dobe zneužívania manipulácií či konšpirácií na masírovanie verejnej mienky ocenila porota tradičnú a poctivú žurnalistiku. Moderátor nepodľahol tlaku zo strany politikov, ale kvalitnou prípravou, správnym časovaním otázok a pohotovou argumentáciou konfrontoval svojich respondentov v snahe získať odpovede na zásadné témy s celospoločenským významom, pričom v priamom prenose dešifroval pokusy o pokrivenie pravdy zo strany politika, ktorý nesie veľkú zodpovednosť za súčasnú mieru polarizácie spoločnosti.

Koniec citácie z článku.

Asi porota hodnotila iného Michala Kovačiča ako som ho ja spoznala z krátkych odpovedí mailom. Ja som spoznala u neho len neochotu, cenzúru, neľudskosť a krytie trestnej činnosti. A Henrich Krejča mlčal, takže ho kryl.

Michal Kovačič sa na TV Markíza posťažoval včera 26.5.2024 v tomto rozhovore na novinky.cz

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-utlak-a-orbanizace-medii-oceneny-slovensky-moderator-si-v-primem-prenosu-nebral-servitky-40473486#utm_content=freshnews&utm_term=michal%20kova%C4%8Di%C4%8D&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Nie všetci mu veria a tu sú niektoré komentáre z diskusií:

Média už dávno nie sú objektívne….Kto na to poukáže, tak ohrozuje podľa vás demokraciu, je ruský šváb a „orbanizuje“.

Moderátor nie je tvorca politiky, ale má riadiť chod redakcie. Zachovať objektivitu a nestrannosť. No často sa stáva, že moderátor začne presadzovať svoje názory a útočiť na účastníkov relácie, s ktorými nesúhlasí.

Niektorí si demokraciu pletú s tým, že možu zasahovať do čoho sa im zachce. Keď im to niekto zarazí, tak sa ozývajú ako rozmaznané deti.

Tento novinár na Slovensku prispel tiež k nenávisti. Teraz kňučí preto, lebo prišiel o kšeft.

Súkromné televízie vysielajú to, čo chce majiteľ , tak čomu sa pán Kovačič diví? Alebo doteraz vysielali to, čo chcel on?

Zo strany pána Kovačiča nie je žiadna sebareflexia. Všetci sú vinní, on žiadnu chybu neurobil. Žeby slniečkár.
Lenže už vám tie sofistikované „drísty“ mnohí neveria.

Predpokladám, že dopredu tušil, že pravdepodobne na tomto dobre platenom pracovnom poste skončí. Takže tieto slová na konci relácie povedal z dovodu, aby všetci vedeli, ako mu bolo ublížené a aby sa mu hrnuli nové ponuky na zamestnanie.

Chcieť po niekom nestrannosť a objektivitu je pre neho cenzúra. Chudáčik, všetci na neho vyvíjajú tlaky.

Presne toto je ich problem. Tak im narastli rohy, ze si myslia o sebe, ze su viac ako majitel (to je ten co im plati za pracu), viac ako vacsina (demokraticka volebna vacsina).

Ich nazor je jediny ten spravny a o nom sa nediskutuje! A nakoniec co si to ten majitel a vedenie vobec dovoluje, nejako ich riadit a prikazovat. Ma im dat kralovsky plat, a vobec sa nestarat do zamestnancov svojej firmy.

No nie su uzasni ti liberali ? :)))))

Čo tak konečne zverejniť info koľko miliónov napchala psychopatova junta počas covid teroru do médií bývalého mainstreamu, kde nemalé čiastky sa rozdali aj týmto pseudohviezdam novinárčiny, za to že sa budú podieľať na strašení, zavádzaní, propagovaní experimentálnych vakcín a potláčaní a zosmoešnovaní odborníkov s iným názorom. Zničili živnostnikov, životy, vzťahy a polarizovali národ. Načo taká televízia, čo škodí vlastnému obyvateľstvu.

Okrem toho ešte dostali mnoho miliónov podvodom cez štátny Tipos – takto robia biznis „súkromné“ médiá za štátne peniaze. Do alternatívy však nešiel ani jediný cent.

Prišiel na psa mráz a vyfňukáva? Už to tu raz bolo – zachráňme Markízu. Politické relácie potrebujú moderátorov nad vecou, nezaujatých, nepreferujúcich tak okate iba jednu stranu. A to Kovačic ani zďaleka taký nie je a tú slúžtičkovskú cenu si môže kamsi strčiť.

Byť jeho šéf, tak letí oblúkom.

Takmer mi vypadla slza, keď som čítal tieto riadky a srdcervúce vyplakávanie jednej tzv. slovenskej moderátorskej modly jednostranne zaujatého aktivistického politického spravodajcu a moderátora. Možno mu jeho partnerka nastaví aj svoje plece a obaja sa budú zalievať svojimi krokodýlými slzičkami.

Nuž tento pán má buď pracovnú zmluvu alebo zmluvu o spolupráci. A za plnenie pracovných povinností alebo dodávaných spravodajských a moderátorských služieb dostáva mzdu alebo odmenu za poskytované služby.
Mesiace čelia tlakom aj od vedenia tejto spravodajskej aj mediálnej inštitúcie. Prezradil nám určite v citovom dojatí a pohnutí tento pán. Moderátor akosi zabudol postrehnúť, že ako v slovenskej spoločnosti ale nielen v nej, sa udiali dosť zásadné zmeny, a tie veru nejdú na ruku pokrokárom a voľnomyšlienkárskym slobodným (liberálom).

Túto radikálnu zmenu už skôr registrovali, a dobre ju vnímajú aj vo vedení tejto spravodajskej a mediálnej inštitúcie. A pokiaľ si to ako zamestnanec alebo zmluvný partner neuvedomil, a mediálna a spravodajská inštitúcia stráca financie, nezarába si na seba, zákonite musí zákonite prísť reorganizácia, zoštíhlenie a prispôsobenie sa podmienkam mediálneho a spravodajského trhu. Buď sa prispôsobíš a zmeníš, alebo nebudeš reagovať na zmenu, a staneš sa pre inštitúciu nepotrebným a nadbytočným. Nachádzame sa stále v bežných trhových podmienkach. Nuž a práve to aj ich postihlo!

Takže tak, nezvládate a nehodláte sa prispôsobiť zmenám na trhu spravodajstva, publicistiky a mediálneho produktu, ktorý Vás nakoniec pošle tam, kde dostanete len akúsi historickú pamiatku, že také niečo existovalo na mediálnom a spravodajskom trhu. Zaspali ste na pokrokárskych a liberálnych (slobodných) vavrínoch víťazstva. Vavríny víťazstva a politického víťaza však prevzali iní.

Pán Kovačič, je úplne prirodzené, že keď pracujem u súkromníka a nerobím to, za čo ma platí, že ma kopne do prdele. Takto to funguje všade v súkromnom sektore, akurát vy niektorí ste to nepochopili a sami seba považujete za niečo viac, no a terazky ste dostali školenie. Môžete to skúsiť ešte raz niekde v montovni za pásom, takú skúšku si urobiť, že či vás tam budú držať a platiť, aj keď budete pixlovať majiteľovi a nebudete podávať požadovaný výkon…schválne…

Takže cenzúra je to, že už nemôže prezentovať len svoj úzky liberalistický pohľad, presadzovať svoj politický názor a poučovať …. za cudzie peniaze.

Cenzúra bolo to, čo robil doteraz. Len mu to škripli.

Kovacic je ukazkovy priklad kde zamestnanec uveril ze je viac ako zamestnavatel

uf, nový výraz orbanizácia

Markizu vlastni Ceska investicna PPF.
Ta ma na SR aj ine zaujmy ako medialny priestor a na to potrebuje od vlady licencie. Lenze tento bulo nevidel az tak daleko a svojim poklonkovanim opozicii veril ze ho raz vytiahne do NRSR. Nebol by samozrejme prvy ani posledny.

RE: „Michal Kovačič ešte pred tým ako sa rozlúčil s televíznymi divákmi, uviedol, že im musí povedať niečo dôležité“

– S Pánom Bohom, idem od Vás, neublížil som nikomu z vás… -:)

Ale ublížil!Keby nie.neodmietali by politici z koalície k nemu do relácie chodiť. Neobjektivita bola aj u neho,nech sa nehrá na svätého!!!

Ale, ale, čo sa to nedozvieme?! Z Kovačiča sa vykľul progresivista?! Inak podľa jeho neprofesionálnej práce sa to dalo čakať. Teraz sa nám posťažoval, že ho majitelia nechcú počúvať. Ide zbierať peniaze na novú televíziu. Zrejme je na hlavu.

Sú to ešte deti, títo televízni odborári. Teraz má príležitosť založiť si vlastný platený telegram alebo youtube kanál a slobodne diskutovať do aleluja. Teraz im to všetkým natrie! Alebo aj nie..

Pan Kovacic,vy a vasi kolegovia z Markizy nie ste novinari,ste presstituti!

Progresívna klasika:
– vyhlásiť sa za bojovnika za dobro a ideál dokonalosti
– vyhlásiť sa za toho, ktorému sa ubližuje
– následne označiť tých s iným názorom za zlo
– a ako bonus, vykadiť sa do vlastneho hniezda, resp. nakydať na ruku, ktorá ho živí, v tomto prípade majiteľov
Zabudol som na niečo?

+ dostať ocenenie od vlastizradcu

Koniec komentárov z diskusie.

Takže nefunkčná polícia a prokuratúra na Slovensku pre známeho moderátora Michala Kovačiča nie je pre neho zásadná téma s celospoločenským dosahom?

Dnes sa k jeho včerajšiemu živému vystúpeniu vyjadrila i TV Markíza:

https://www.cas.sk/clanok/2931171/kovacic-obvinil-televiziu-v-priamom-prenose-markiza-reaguje-toto-sa-moderatorovi-nebude-citat-lahko/

Citujem z článku:

Odmietame akékoľvek obvinenia z cenzúry ako nekorektné a neodôvodnené. TV Markíza vždy prináša objektívne a nezávislé spravodajstvo. Reláciu Na telo sme paradoxne niekoľko týždňov podporovali tým, že sme ju vysielali za uplatnenia inštitútu prázdneho kresla v bezprecedentnom rozsahu, a to napriek bojkotu a dramaturgickým nárokom. Redakcia spravodajstva TV Markíza pracuje v štandardnom režime s fungujúcim editorským procesom a v súlade s profesionálnymi a etickými normami,“ uviedol Lukáš Kočišek PR manažér televízie Markíza.

Koniec citácie z článku.

Takže to vyzerá, že cenzúra na TV Markíza teraz neexistuje….keď to tvrdia vo vyhlásení. Ale ja som cenzúru zažila už za šéfovania Zuzany Ťapákovej, za šéfovania Henricha Krejču…
Tak to skúsim poslať aj teraz, nech mi dokážu, že cenzúru nemajú….
Alebo pre novinárov tejto televízie je nepodstatná téma nefukčná polícia a prokuratúra na Slovensku?

Na túto tému som písala už v týchto článkoch:

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/05/02/milan-lucansky-bol-cestny-policajt-alebo-kryl-niektore-kauzy/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/05/03/generalny-prokurator-maros-zilinka-uctu-si-musite-zasluzit/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/19/robert-fico-richard-smida-zdravotnictvo-a-necinnost-policie/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/29/vladimir-palko-byvaly-minister-vnutra-a-kauza-vsz-kosice-jeho-odpoved/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/21/maros-zilinka-stefan-hamran-roman-mikulec-a-daniel-lipsic-prosim-vas-zacnite-pracovat-v-prospech-obcana/

Celá kauza začala týmto v novembri 1998….

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-nemocnica-kosice-saca-a-s/

A o tomto novinári tiež nebudú „informovať“, veď na Slovensku máme rakovinu a zdravotníctvo „vyriešené“…..

https://popelka.blog.pravda.sk/2013/01/04/gersonov-zazrak-alternativna-liecba-rakoviny-2/

Doplnenie 27.5.2024:

O tom, ako fungujú média je prvé video v tomto článku. Hovorí v ňom český novinár Milan Vidlák, ktorý pracoval v klasických médiach. To video je fakt dobré.

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/03/10/co-sa-v-mediach-nedozviete/

Peter Pellegrini a dezoláti. . . . .

15.06.2024

Priznám sa, že keď som včera našla v diskusii na pravda.sk odkaz na tento starší článok, tak som si myslela, že to je žart. Lenže na Slovensku je všetko možné a žart to nebol. K tomu článku bolo aj video. A týmto chcem poďakovať diskutujúcemu, ktorý tento odkaz dal do diskusie k jednému článku. Nebol to blog, bol to článok. [...]

Zuzana Kovačičová, verejne mi vysvetlíte, prečo cenzurujete . . . . .

14.06.2024

Náhodou som si prečítala Váš včerajší rozhovor v Deníku N. V podstate len odomknutú časť rozhovoru, lebo nemám predplatné. Niektorý dobrák do diskusie vložil odkaz na Váš ďalší komentár v denníku SME. Ide o tieto články: https://dennikn.sk/4046872/zuzana-kovacic-hanzelova-nenavist-nie-je-nazor-stat-nie-je-schopny-obete-ochranit/?ref=top Škoda, že ste to nepochopila, [...]

Poslanec Peter Kotlár mail o cenzúre v RTVS vyhodil bez prečítania. Je to bývalý spolupracovník Martiny Šimkovičovej.

11.06.2024

Poslanec MUDr. Peter Kotlár spolupracoval s Martinou Šimkovičovou v TV Slovan. Takže teoreticky by ho mala zaujímať cenzúra v médiach. Prakticky by ho to malo zaujímať ako poslanca NR SR. Nezaujímalo. Buď on alebo jeho asistent vyhodil mail bez prečítania. Včera som posielala maily všetkým poslancom ohľadne cenzúry v RTVS. Niektorí poslanci mali plné schánky mailov, preto [...]

Pellegrini

Pellegrini v Bruseli: Budeme chcieť ponuku pre Šefčoviča a nie sme nadšení Kallasovou

17.06.2024 18:26

Prezident Peter Pellegrini je na summite Bruseli, kde sa rozhoduje o rozdelení hlavných pozícií v Európskej únii.

anna putina-2

Putin sa postaral o praneter. Vymenoval ju za námestníčku ministra obrany. Jej manžel šéfuje rezortu energetiky

17.06.2024 17:54

Dcéra Putinovho bratranca mesiac po svojom manželovi tiež zasadne v ruskej vláde. Jej prastrýko jej venoval kreslo v ministerstve obrany.

Polícia / Kontrola /

Polícia na dve hodiny totálne uzavrela Krompachy a Čiernu nad Tisou. Akcia cielila na alkohol

17.06.2024 17:44

Policajti obsadili každý vjazd a výjazd a každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške.

taliansko, horúčavy, pláž

Taliansko zasiahla prvá tohtoročná vlna horúčav. V Sardínii a Sicílii očakávajú až 44 stupňov

17.06.2024 17:02

Teploty presahujúce 40 stupňov sú o desať stupňov vyššie, ako je teplotný priemer pre dané obdobie.