Založ si blog

Zuzana Kovačič Hanzelová kritizovať čitateľov može? A obyčajný človek nič nesmie?

Dnes som uverejnila článok o tejto novinárke. Už bol stiahnutý z titulky.
Ako dokaz som priložila printscreeny jej statusov na FB, kde požaduje ohľaduplnosť k svojej osobe a kritizuje bezvýznamných ľudí.

Takže ona može kohokoľvek kritizovať??? Ale keď ja, ako obyčajný neznámy človek o nej uverejním článok na blogu, tak to je neprípustné?

Toto je demokracia? Toto je dodržiavanie Ústavy SR? Ta je nadradená všetkým zákonom SR a ta cenzuru zakazuje. Okrem toho Zuzana Kovačič odo mňa sa dozvedela o trestnej činnosti, ktorú polícia nevyšetrovala a ako novinárka mienkotvorného seriozného média sa mala tejto téme venovať, pretože to bola téma vo verejnom záujme.

Neurobila to, ignorovala túto tému. Takže buď v SME majú cenzuru alebo kryla trestnú činnosť polície a prokuratúry. V jednom rozhovore už dávnejšie povedala, že témy si vyberá sama a má v tom voľnú ruku: nikto jej nič neprikazuje. Takže sama sa rozhodla, že to nie je podstatné?

Kedy konečne začnú novinári dodržovať Ústavu SR a uvedomia si, že cenzúra je neprípustná a majú sa venovať všetkým témam vo verejnom záujme? Veď keď si Zuzana Kovačič Hanzelová myslí, že je zo seriozneho média, tak by sa tak mala chovať i profesne.

Čítala som jej článok o tom, ako končí s rozhovormi: nič tam nebolo o bežných občanoch, ale bolo to hlavne o politikoch.

Citujem z jej vyjadrenia na SME:

Útoky sa znásobujú po každom mojom rozhovore. Vždy som mala korektné pracovné vzťahy s takmer celým politickým spektrom. Aj s politikmi Smeru. Bola som aj medzi novinármi, ktorých Robert Fico v roku 2015 pozval na neformálnu večeru na Bôriku. S Robertom Kaliňákom sme mali mnohé tvrdé výmeny o vylúčených komunitách aj zásahu v rómskej osade v Moldave nad Bodvou. S poslancom Smeru Mariánom Kérym sme sa stretli vo volebnej miestnosti pri Kyjeve, s poslancom Dušanom Jarjabkom sme roky riešili RTVS. Nikdy to nebol osobný súboj, vždy sme diskutovali, nesúhlasili a správali sa k sebe s nejakým základným rešpektom.

Koniec citácie.

https://komentare.sme.sk/c/23288687/zkh-pise-nachvilu-naposledy.html

Ja som si naivne myslela, že novinári tzv. serioznych médii sú novinármi preto, aby politikov kontrolovali a verejne informovali, keď nekonajú podľa platných zákonov. No ako vidím, novinári nedodržujú ani Ústavu, ani nepoznajú trestný zákon. Pretože keď sa dozvedia o trestnom čine, tak majú konať: v ich prípade verejnosť informovať.

Ďalej citujem z jej vyjadrenia:

To, čo som posledné dva roky zažívala od dezinformátorov, sa dnes presunulo do politiky. Vládna moc otvorene hovorí, že hlavným nepriateľom sme my novinári, a neváha na to používať klamstvá a zavádzanie.

Koniec citácie.

Kto je vlastne pre ňu dezinformátor? Ten, kto má iný názor? Inak, aj mne novinári zničili život, lebo kryjú lajdácku prácu polície a prokuratúry.

A novinárov nesmieme kritizovať? To podľa ktorého zákona a paragrafu si to novinári a Zuzanka myslí?

Jej manžel novinár Michal Kovačič bohužiaľ reagoval podobne: nič ho nezaujímalo a ešte bol arogantný.
Vraj je 1 000 iných vecí, ktoré treba riešiť. Takže keď nefunguje prokuratúra a polícia, nevyšetrovali tunelovanie v miliardách korún, som nežiadúca v médiach od roku 2000, to znamená cenzúra v médiach je to pre neho nepodstatná vec?

Henricha Krejču, vtedajšeho šéfa Michala Kovačiča to tiež nezaujímalo. Takže to sú tie seriozne média?

Čo je na tomto predošlom mojom článku zle? Kritika novinárky, ktorá si myslí, že je neomylná?

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/03/07/svet-podla-zuzany-kovacic-hanzelovej/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 08:45

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966497x
Priemerná čítanosť článkov: 15135x

Autor blogu

Kategórie