Založ si blog

Pelle = dieťa šťasteny

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej.

Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa jamkato usmievať.

Je to neuveriteľné, ale on tým, že ako jediný zastával všetky tri najvyššie ústavné funkcie, stal sa najúspešnejším slovenským politikom. To, že sa do funkcií preklamal, preusmieval, dokonca premlčal, nič nemení na fakte, že fakt sa narodil pod šťastnou hviezdou. Vivat Slovensko, krajina neobmedzených možností.

Pod tento komentár z diskusie sa podpisujem, i keď nie som jeho autorom ja, ale diskutujúca z nižšie uvedeného článku na sme.sk

https://komentare.sme.sk/diskusie/5305294/loz-ako-pracovna-metoda-komentar.html

Nie som fanúšik ani Korčoka, ale ani Pelllegriniho.
Podľa mňa politikov netreba obdivovať, ale kontrolovať. Ilúzie som stratila už pri Jánovi Figeľovi z KDH, keď na mňa na prvý dojem posobil veľmi seriozne.

Preto ma u politikov zaujímajú už len činy a nie prázdne slová.

Tu je Pellegriniho horoskop, a fakt je dieťa šťasteny: Venušu má na stálici Regulus:

Pripomínam, ako reagovala pred niekoľkými mesiacmi Pellegriniho hovorkyňa a ako on „zachraňoval“ jej vyjadrenie.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/11/29/pellegriniho-hovorkyna-odpovedala-na-dotaz-novinarov-ze-im-je-do-toho-prd/

Pellegrini bol dlhé roky v strane SMER a nikdy som si nevšimla, že by riešil nejaký skutočne veľký problém Slovenska a verejne za neho bojoval.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/19/robert-fico-richard-smida-zdravotnictvo-a-necinnost-policie/

Profesný životopis Petra Pellegriniho dosť podrobne napísala novinárka denníka SME Daniela Hajčáková, bol uverejnený 11. 6. 2020. Ja som ho našla na českom serveri aktualne.cz, tu je odkaz:

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/profil-kdo-je-slovensky-expremier-peter-pellegrini/r~f581a236abc711eaa6f6ac1f6b220ee8/

Zaujal ma aj tento článok, ktorý bol uverejnený ešte pred voľbou prezidenta:

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/problem-je-ze-zije-ve-lzi-slovaci-propiraji-pellegriniho-ori/r~523a0e7ef32b11ee801c0cc47ab5f122/
5. 4. 2024

Citujem z článku:

Když před dvěma měsíci svobodný a bezdětný Peter Pellegrini oznamoval svou kandidaturu na slovenského prezidenta, prohlásil, že s nikým nesdílí domácnost, a pokud se stane hlavou státu, nebude po jeho boku první dáma ani jiná osoba. Tehdy nijak zvlášť výbušný výrok začal těsně před sobotním druhým kolem voleb působit nevěrohodně. Předseda parlamentu Pellegrini se v něm utká s bývalým ministrem zahraničí Ivanem Korčokem a průzkumy slibují velmi těsný souboj.

Přispělo k tomu zjištění médií, že Pellegrini využívá vilu poslance a spolustraníka ze strany Hlas Petera Náhlika v bratislavské Vrakuni. Sám Pellegrini to následně přiznal. Na jeho soukromí pak ve středu útočil bývalý premiér a opoziční politik Igor Matovič. Ve videu ukázal tři roky staré fotografie pořízené v italské Veroně, o kterých tvrdí, že zachycují Pellegriniho s jeho milencem Náhlikem. Snímky navíc, jak tvrdí Matovič, měly vzniknout v době, kdy Náhlik pořizoval luxusní bratislavskou vilu. Poslanec podle médií dům nezmínil v majetkovém přiznání, což mu ukládá zákon.

Náhlikovo jméno se ve spojitosti s Pellegrinim objevilo v horké fázi kampaně před prezidentskými volbami už vícekrát. Poprvé minulý týden, když šéf parlamentu cestoval z Bratislavy do Košic na předvolební mítink jeho soukromým tryskáčem. Pellegrini následně tvrdil, že neví, čí letoun je a ani ho to nezajímá. Náhlik je podle slovenských médií blízký vlivnému oligarchovi Vladimíru Poórovi.

Že se ke spekulacím o soukromém životě Peter Pellegrini nevyjadřuje, je podle slovenského sociologa Michala Vašečky jeho legitimním rozhodnutím. Problém ale vidí v tom, že šéf parlamentu nemluví pravdu, a to i v jiných tématech. „Za poslední týdny se musím zamyslet, kdy vlastně nelhal. Řekl, že s nikým nesdílí domácnost, ale najednou se dozvíme, že to není pravda. Pellegrini je člověk, který přesně kvůli tomuto tématu celý život žije ve lži a bude patrně i nadále. V realitě mu patrně život v přetvářce nevadí, pro něj je důležitější, že má komfort a luxus. Ztratil kontakt s realitou,“ myslí si sociolog.

Koniec citácie z článku.

Podľa mňa tieto voľby boli voľba menšieho zla. Ako v ČR: nechceli Babiša, tak volili toho druhého.
Slováci si uvedomili, že nechcú ďalšiu Čaputovú. A Šimečka a Matovič tomu dosť napomohli, aby vyhral Fico a jeho bývalý spolustraník Pellegrini.

Doplnenie k horoskopu:

Na tom obrázku aspoň vidíte, že horoskop je niečo zložitejšie, ako píšu krátke horoskopy v médiach. Trochu sa o túto tému zaujímam roky a tak si dokážem niečo z horoskopu aj „prečítať“ a pochopiť. Nie všetko, nie som profesionálny astrolog, som len amatér.

V skratke k tomu obrázku s horoskopom: Tie červené čiary sú zlé, znamenajú napätie, problémy, prekážky. A tie modré čiary sú dobré, veci pojdu ľahko. Sú tam zaznamenané jednotlivé planéty, nielen Slnko, ale i Mars, Venuša, Jupiter, Pluto…. a jednotlivé domy, každý dom znamená jednu oblasť života. Okrem toho sú ešte stálice, ktoré majú význam v tesnom spojení s planétou, alebo na hrote určitých domov (1. dom, 10. dom…) Ale niektorí astrologovia vo svojich knihách tvrdia, že i tie napäťové aspekty majú svoj zmysel. A zažila som ľudí, ktorí mali veľa modrých spojení, to znamená tých dobrých, bez prekážok… a neboli až tak dobrí ľudia. O astrologii sú popísané celé knihy, píšem to len v skratke.

A Pelllegrini si ma ako Slováka získa až vtedy, keď ma presvedčí aj svojou prácou politika. Nie je divu, že aj české média ho berú len ako človeka, ktorý je pod vplyvom Fica.
V politike sa nestačí len pekne usmievať a mať pekné reči. Doležité sú skutky v prospech občanov.

Druhé doplnenie:

Pelllegrini, ako najvyšší ústavný činiteľ by mal ovládať Ústavu SR.
A keď netuší, či je ešte predsedom NR SR a poslancom a povedať mu to musia novinári, tak tu asi niečo nesedí. Rozoberali to aj v českých médiach.

A ten jeho byt už vysvetlil? Občanom to nevadí a nevadilo?

Tu je jeden komentár z diskusie k českému článku, kde to vysvetlil jeden diskutujúci dosť výstižne.

Našiel som byt 3+KK Mala strana 130m² v prepočte okolo 900 000 eur.Ten 3 izbovy byt v Zuckeri u nas pod Hradom ma podobnu cenu ale metráž ani zdaleka taku ako ten v Praze Ale tu nejde o to.Ide o to že priemerny človek v jeho veku má úver na krku a vlastní 3 izbák alebo dom na periferii BA a byty v takych komplexoch vlastnia bud významny podnikatelia alebo zkorumpovany podvodníci.Inak ten byt kúpil od kámošov z J&T za velmi nízku cenu.To je sranda……Kšeftíky, klientelizmus smerákov funguju dobre…

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/slovensko-peter-pellegrini-poslanecky-mandat-zanikl-volby-prezidenta.A240408_151541_zahranicni_kha/diskuse/2?razeni=tip

A keď už nie je poslanec, tak pojde na úrad práce a bude do vymenovania za prezidenta brať podporu v nezamestnanosti? Aj takéto otázky zazneli v českej diskusii.
A z čoho bude platiť ten vysoký nájom v tom drahom byte?

Je smutné, že dlhé roky bol asistent, poslanec, predseda parlamentu, predseda vlády: to znamená v pozíciach, kde schvaľovali zákony. A neovláda ani slovenskú ústavu….To mal taký problém si zistiť už pred voľbou prezidenta, čo nastane, ak ho zvolia?
Takto schvaľujú slovenskí poslanci zákony, že si nepremyslia dopredu súvislosti, čo ten zákon“ urobí“ v praxi?

A tí, ktorí sú fanúšikmi Pellegriniho, tak pripomínam, že som ho nikdy nepočula verejne hovoriť ako politika na tému nefunkčnej polície, prokuratúry, justície, zdravotníctva, školstva…..
On sa fakt do pozície prezidenta „preusmieval“….

O tomto ako predseda vlády, parlamentu, poslanec SMERu asi ani netušil, keď to verejne neriešil? Alebo mu to nevadilo?
Najhoršie je, že to nevadí ani mnohým voličom: veď on tak slušne hovorí, pekne vyzerá, je pekne oblečený….
A to ste si nevšimli, že je v krajine neskutočný bordél?

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/26/byvaly-vysetrovatel-marcel-burkert-funkcionari-policie-zametali-niektore-kauzy-pod-koberec/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/12/13/daniel-lipsic-maros-zilinka-a-problem-nezavislej-slovenskej-prokuratury/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Otvorený dopis Slovenskej televízii o prokuratúre

15.03.2024

Vyštudovaná novinárka Zuzana Vicelová, ktorá pracuje v Slovenskej televízii je moja spolužiačka z priemyslovky. Preto som si ju dovolila osloviť s kauzou, ktorú som uverejnila na tomto blogu. Okrem toho: Slovenská televízia je verejnoprávna a mala by sa venovať všetkým témam vo verejnom záujme. Mail som i poslala včera. Vzhľadom k tomu, že ten článok na blogu, na ktorý som [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2967728x
Priemerná čítanosť článkov: 15141x

Autor blogu

Kategórie