Založ si blog

Pellegriniho hovorkyňa odpovedala na dotaz novinárov, že im je do toho prd. . .

Takýto titulok mal článok na novinky.cz a nič na tom nezmení ani Pellegriniho ospravedlnenie, že jeho hovorkyňa je temperamentná žena. Je platená z daní občanov a na všetky otázky by mala odpovedať. I na tie nepríjemné. Inak na tej pozícii nemá čo robiť. V súkromnej firme by ju za takúto reakciu vyhodili. Ale Pellegrini ju ešte ospravedlňuje? On súhlasí s jej postojom, keď ju ospravedlňuje?
Lebo podľa mňa jeho hovorkyňa len povedala, čo si skutočne myslí o občanoch….že sa nesmú podľa nej zaujímať o verejné financie. To majú zvláštny postoj k svojim voličom a občanom….

Ide o tento článok:

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-pellegriniho-mluvci-rekla-na-dotaz-novinaru-ze-jim-je-do-toho-prd-40452423#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Citujem z článku:

Deník Sme se ptal mluvčí parlamentu, proč má Pellegrini přidělený byt v poslanecké ubytovně, když vlastní byt poblíž parlamentu. „Co vás do toho, na jaký účel mu to je? Kdyby tam i teď měl čtyři štěňátka zavřené, tak všechny je nás do toho prd,“ reagovala s rozdivočelou gramatikou mluvčí do telefonu.

Pellegrini k případu ještě dodal, že z minulého volebního období, kdy byl poslancem, mu zůstal na ubytovně pro poslance malý pokojík, který má asi 3 krát 3 metry, s jednou postelí, mini stolkem a skříní. Na ubytování má nárok každý poslanec, který má trvalý pobyt mimo Bratislavský kraj. Pellegrini má trvalý pobyt v Banské Bystrici.

Deník Sme však konstatoval, že Pellegrini vlastní třípokojový byt v luxusním komplexu Zuckermandel, vzdáleném jen pár minut pěšky od budovy parlamentu. Pro šéfa parlamentu je určena služební vila na Gorazdově ulici, ale Pellegrini ji nevyužívá, protože je ve špatném technickém stavu.

Koniec citácie.

Asi si obaja neuvedomujú, že sú platení z peňazí daňových poplatníkov a hovorkyňa predsedu parlamentu by mala odpovedať aj na nepríjemné otázky. Už keď teraz majú takýto postoj k verejnosti, že nám do toho nič nie je, ako by sa správal Pellegrini, keby bol prezidentom? Veď reakcie jeho hovorkyne sú jeho vizitkou a negatívnou reklamou. Alebo si obaja myslia, že nám nie je nič do toho, ako sa využívajú dane občanov?

Ďakujem, že Pelllegrini a jeho hovorkyňa robia Slovensku negatívnu reklamu v ČR.

Je zaujímavé, koľko ľudí schvaľuje plytvanie štátnymi prostriedkami. Asi neplatia dane.

Hovorkyňa má v popisu práce odpovedať na otázky verejnosti. I keby boli veľmi nepríjemné. Nehľadiac na to, že je platená zo štátnych peňazí a na jej mzdu prispieva každý občan Slovenska.

Pokiaľ bolo na čokoľvek použité jedno jediné euro zo štátnych peňazí, tak by všetky informácie mali byť verejné a na požiadanie by mal úrad alebo orgán informovať verejnosť. Žiadne obchodné tajomstvo, žiadna ochrana osobných údajov. Bez toho sa nikam neposunieme. A pokiaľ s tým niekto bude mať problém, tak nemusí od štátu dostať žiadnu podporu alebo chodiť do politiky. Je to veľmi jednoduché.

Správne by bolo, aby poslanci, ktorí nebývajú v mieste sídla parlamentu a nemajú tam žiadne domy, ani byty, aby si zaistili za svoje prostriedky komerčný prenájom takého bytu alebo domu, ktorý im vyhovuje a stačí na výkon funkcie. Prípadne dochádzali. Príjmy majú na to viac ako dostatočné.

Pokiaľ má niekto dva byty, je súkromná osoba, tak je novinárom do toho naozaj „prd“. Ale pokiaľ je vo vláde a na byt a jeho prevádzku sa skladajú daňoví poplatníci, tak sa nemože diviť, že sa o to budú zaujímať novinári, i verejnosť.

To je sice pekné, že sa Pellegrini za svoju hovorkyňu ospravedlnil, ale to je nedostatočné. Pokiaľ táto dáma nezvláda slušne reagovať na celkom oprávnené otázky novinárov, tak by mala vo svojej funkcii okamžite skončiť.

Na Slovensku sa politici nehodlajú spovedať občanom a ešte sú pritom vulgární…..

Je to nový štýl slovenskej politiky? Alebo to je štýl, ktorý zaviedol Pavel P.: Vyhraj voľby, možeš všetko….

Takže Peter Pellegrini chce byť prezidentom? Veď novinárka sa jeho hovorkyne len spýtala, prečo má pridelený byt za peniaze daňových poplatníkov?

Politik čerpá nezmyslené výhody a zlý je ten, kto si dovolí sa na to spýtať?

Veď ide len o prostriedky daňových poplatníkov a čo je komu do toho, ako so spoločnými peniazmi štát zachádza, však?

Okrem toho: aký politik, taká hovorkyňa.

Každý normálny človek sa diví, pretože na tejto otázke nie je nič, na čo by politik nebol schopný odpovedať. Konkrétne táto otázka je naviac i plne legitímna. Pokiaľ je Pellegrinímu otázka z nejakého dovodu nepríjemná, i takéto otázky politici dostávajú. A novinári tu nie sú od toho, aby novinárom kládli iba príjemné otázky.

Chápem, že táto „téma“ v médiach može byť len odpútanie pozornosti kvoli niečomu doležitejšiemu, čo by si občania nemali všímať. Neschvaľujú sa teraz nejaké doležité zákony, či na Slovensku alebo v EU?

Ale i tak: s takýmto postojom k bežnej otázke chce byť Pellegrini prezidentom?

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966629x
Priemerná čítanosť článkov: 15136x

Autor blogu

Kategórie