Založ si blog

Svet podľa Zuzany Kovačič Hanzelovej

V diskusii k jednému článku o Zuzane Kovačič Hanzelovej som zaznamenala informáciu, že údajne bude na kandidátke PS do europarlamentu.

Tak je to pravda alebo to nie je pravda? Snáď sa nám Zuzanka verejne vyjadrí i k tejto informácii. Keď nám už oznámila, že dočasne končí s rozhovormi na SME.

Času na oznámenie kandidatúry je aspoň podľa českých médií ešte dosť….ale i tak mi nesedí to „divadielko“ okolo toho, ako jej verejnosť ubližuje.

Voľby do Europského parlamentu sa budú konať v piatok 7.6.2024 a sobotu 8.6.2024. Kandidátne listiny v ČR strany uzatvárajú 2.4.2024.

Informácie mám z tohoto článku na idnes.cz (som zvyknutá viac hľadať na českých médiach, lebo Slovensko sa ku mne správalo ako „macocha“ a nežijem tam):

https://www.idnes.cz/volby/eurovolby-2024-terminy-kandidati.A240301_124742_volby_jpl

Píšem o tom preto, lebo mi to jej verejné vyplakávanie o nenávisti pripadá ako divadielko: najprv ju všetci jej priaznivci poľutujú a potom sa objaví inde….to už len ona vie, kde. Pochybujem o tom, že by už nerobila nič vo verejnom živote. Na to je príliš mladá. Veď sama pred časom v jednom rozhovore priznala, že každý, kto robí na kamere je svojim sposobom exhibionista. A dodala, že nebude sa tváriť, že ona nie je.

Bolo to uvedené v tomto článku:

https://refresher.cz/83911-Zuzana-Kovacic-Hanzelova-Kazdy-kto-robi-na-kamere-je-svojim-sposobom-exhibicionista-Nebudem-sa-tvarit-ze-ja-nie-som

Zuzana Kovačič Hanzelová 27.2.2023 na FB napísala:

Citujem presne časť jej statusu:

My by sme sa zatiaľ mali zamyslieť nad tým, čo s tým. Cena za verejnú službu nemože byť strach o vlastnú bezpečnosť. Slušná spoločnosť a slušná demokracia musí vedieť ochrániť ľudí, ktorí pracujú v jej prospech. Inak to tu možeme rovno celé zabaliť.

Koniec citácie.

Ona pracovala v prospech spoločnosti? A zadarmo? Lebo ja som si myslela, že ako novinárka brala za to plat. Nerobme z novinárov nedotknuteľné modly, ktoré možu komukoľvek zničiť život.

Takže podľa nej som ja nepracovala v prospech spoločnosti, keď moj mail s prosbou o pomoc ignorovala? Ona ako novinárka si za tie roky nevšimla, že nežijeme ani v demokracii, ani v právnom a spravodlivom štáte?

Okrem toho, už dávnejšie písala na svojom FB o bezvýznamných ľuďoch.
To je status na FB zo dňa 17.12.2021:

Citujem z jej statusu:

Okydávajú ma tu poslanci, politici, niektorí vplyvní a niektorí absolútne bezvýznamní ľudia, a to už nedávam. Je mi posledný týždeň naozaj ťažko a odmietam sa už účastniť priestoru, kde si hocikto obtiera ústa o vedcov, lekárov, novinárov, hygienikov, proste normálnych slušných ľudí.

Koniec citácie z jej statusu.

Takže ona delí ľudí na významných a bezvýznamných? A to ako pozná?
Inak: i lekári mali rozne názory a mnohých nepustili do verejného priestoru, aspoň v ČR. Asi ju nenaučili, že život nie je čiernobiely a tí bezvýznamní ľudia, o ktorých píše, možu mať aj pravdu…To ju nenapadlo? Na to nemyslela?

Igor Matovič jej napísal pravdu v tom zmysle, že falošná kolegalita úplne devastačne ničí doveru v klasické média. Až natoľko, že ľudia na Slovensku veria novinárom najmenej v EU.
A keď jej nevadia manipulácie, tak je mu jej úprimne ľúto. Bodaj by sa zobudili a uvedomili si, ako svojou slepotou k pravde škodíte.

Nie som fanúšik Igora Matoviča, ale v tomto hovoril pravdu.

O tejto novinárke som písala už tomto článku:

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/10/03/zuzana-kovacic-hanzelova-nevyplakavajte-v-ceskom-mediu-pretoze-nie-ste-seriozna-ste-nikdy-nebola/

Bola k tomu zo strany českých diskutujúcich dosť nepríjemná diskusia, niektoré výroky citované priamo z diskusie som uviedla v článku.

Na nechutné veci sa sťažovala v už článku zo dňa 24.4.2020

https://refresher.cz/83782-Ako-mlada-novinarka-som-zazivala-v-parlamente-vyslovene-nechutne-veci-tvrdi-Zuzana-Kovacic-Hanzelova-Rozhovor-/1000

https://denikn.cz/278132/studio-n-cesti-novinari-jsou-nevrazivi-mate-tu-extremne-konkurencni-prostredi-rika-slovenska-novinarka/

https://www.stream.cz/cestmir-strakaty-podcast/zuzana-kovacic-hanzelova-slovensko-je-v-nekterych-vecech-dal-meli-bychom-se-poucit-a-ne-vysmivat-64723003

Zuzana Kovačič Hanzelová: Slovensko je v některých věcech dál. Měli bychom se poučit, a ne vysmívat

27. listopadu 2023
Ještě nemůžeme hovořit o ohrožení právního státu, ale existují signály, které by nás měly znepokojit, říká slovenská novinářka Zuzana Kovačič Hanzelová. Jisté podle ní je, že ji i její kolegy čekají těžké časy. Premiér Robert Fico totiž odmítá komunikovat se seriózními médii a dezinfo scéna je na koni.

Moj komentár k tomu: Takže ona je zo serioznych médií a čo je podľa nej dezinfo scéna? A kto má právo určovať čo je seriozne médium a čo už neseriozne? Ona má patent na pravdu? A nevšimla si, že na Slovensku nie je ani právny štát, ani demokracia dlhé roky?

Sranda je, že údajne nezvláda ako na ňu útočia na Slovensku. Ale vo februári 2022 vyšiel tento článok v ČR, kde sa píše o tom, že práve ona bude „dohlížet“ na zdravé a bezpečné prostredie v redakcii Seznam Zprávy a bude pomáhať riešiť ich členom prípadné krízové situácie.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-seznam-zpravy-maji-svou-redakcni-ombudsmanku-187185

Ja som si naivne myslela, že od toho sú členovia vedenia firmy, aby to riešili. A nie ona na diaľku z Bratislavy, riešiť problémy v Prahe v inej redakcii.

1. 2. 2022 14:26

Citujem z článku:

Novinářka a moderátorka ze slovenského deníku SME Zuzana Kovačič Hanzelová se stala ombudsmankou redakce Seznam Zpráv. Bude dohlížet na zdravé a bezpečné prostřední v redakci a pomáhat jejím členům řešit případné krizové situace.
Podporuji každou snahu o vytvoření bezpečnějšího a lepšího prostoru pro všechny,“ říká slovenská novinářka Zuzana Kovačič Hanzelová.

Redakce zavedla několik způsobů, jakým mohou dát její členové naprosto diskrétně vědět, že jsou s něčím nespokojeni a mohou se spolehnout, že šéfredaktor se bude situací zabývat. Za tímto účelem zde působí několik zmocněnců z řad redaktorů, členové redakce mají možnost poslat svůj podnět do schránky důvěry – a od února mají nově možnost se obrátit i na redakční ombudsmanku.

Zuzana Kovačič Hanzelová nabídnutou roli ochránkyně práv přijala bez většího zaváhání. „Rozhodla jsem se funkci přijmout proto, že podporuji každou snahu o vytvoření bezpečnějšího a lepšího prostoru pro všechny – nejen na veřejnosti, ale i na pracovištích. Věřím, že Seznam Zprávy tímto určí standard, který by měl být ve všech firmách,“ říká Zuzana Kovačič Hanzelová.
Donedávna působila jako členka Redakční rady Seznam Zpráv. Od roku 2018 pracuje ve slovenském deníku SME, kde se zabývá videoobsahem – každodenními rozhovory s politiky a dalšími osobnostmi. V minulosti působila i ve zpravodajství Slovenské televize.

Jako ombudsmanka Seznam Zpráv bude mít možnost sama kontaktovat členy redakce, přijímat od nich i důvěrné podněty k tomu, co by chtěli řešit, a tlumočit své postřehy šéfredaktorovi a společně s ním navrhovat řešení.

Koniec citácie.

Možno by bolo načase deliť ľudí na významných a bezvýznamných. Novinári v demokracii by mali mali rovnako pristupovať ku všetkých ľuďom.
Ku mne takto Zuzana Kovačič Hanzelová nepristupovala. Mne nepomohla, ani mi na mail neodpovedala. Čítala ho.
Tento článok píšem preto, lebo nechcem, aby táto osoba kandidovala za Slovensko do Europského parlamentu. Pritom, ako Slováci veria pekným rečiam, by ju boli schopní zvoliť.

Mňa zatiaľ nepresvedčila ani ako novinárka, že je seriozna.
A ako som videla v diskusii k českému článku po voľbách minulého roku, tak nepresvedčila ani českých občanov. Predpokladám, že asi SME bežne nečítajú, ale už vedia, ako novinári pracujú v ČR.

Oslovila som ju s touto kauzou:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

A o týchto praktikách tiež asi ako novinárka nevedela?

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/26/byvaly-vysetrovatel-marcel-burkert-funkcionari-policie-zametali-niektore-kauzy-pod-koberec/

Doplnenie 7.3.2024: zaujímať by sa mohla aj o tieto informácie:

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/03/01/specialna-prokuratura-tuto-kauzu-nevysetruje-lebo-ide-o-manzelku-specialneho-prokuratora/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/29/maju-prokuratori-trestnopravnu-imunitu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/28/dopis-specialnemu-prokuratorovi-martinovi-tamaskovicovi/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966526x
Priemerná čítanosť článkov: 15135x

Autor blogu

Kategórie