Založ si blog

Fico nevyberavo zaútočil na média, tvrdí český server novinky. cz

Situáciou na Slovensku medzi Ficom a niektorými médiami na Slovensku sa zaoberá aj český server novinky.cz.
V poslednej dobe si dosť všímajú situáciu na Slovensku a hlavne negatívne udalosti.
Pokiaľ súkromná televízia dostala od bývalej vlády 26 milionov euro, je to dosť divné, pokiaľ je to pravda. A za čo to dostali? Za reklamu? Alebo za reklamu na očkovanie? A nie je to príliš vysoká suma za akúkoľvek reklamu?

Fico podľa mňa povedal, že sa pozrie na financie konkrétnych médií. A nie, že se im vyhráža.

Bolo to včera uverejnené v českom médiu na tomto odkaze

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-fico-da-uradum-pokyn-posvitit-si-na-nejsledovanejsi-televizi-na-slovensku-40450643#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Citujem z článku:

Televizi Markíza, web Aktuality.sk, deník Sme a Denník N označil slovenský premiér Robert Fico (Směr) za nepřátelská média. „V tomto duchu vydám pokyny na úřadě vlády. Podíváme se na těch více než 26 milionů eur (640 milionů korun pozn. redakce), které dostala Markíza od předchozí vlády,“ avizoval Fico ve videu, které zveřejnil na sociální síti.

Podle slovenského premiéra se TV Markíza nedokáže přenést nad to, že „prohrála volby“, protože „se Směrem ve volbách bojovala“. Fico chce minimálně ministrům za stranu Směr vydat pokyn, jak mají v příštím období finančně přistupovat k televizi Markíza. „Samozřejmě, podíváme se na monopolní chování Markízy na mediálním trhu, které dnes televize předvádí v plné nahotě. Pokud dělají politiku, musejí nést i zodpovědnost za svou politickou činnost,“ dodal předseda vlády.

Televize Markíza je soukromá, patří do skupiny CME investiční skupiny PPF, stejně jako česká TV Nova. Je financována z reklamy. Není jasné, co Fico myslel sumou 26 milionů eur od státu, je ale možné, že měl na mysli reklamy, které si v televizi zaplatily státní firmy.

Fico rovněž oznámil, že dal prověřit přístup redaktorům TV Markíza, deníku Sme, Denníku N a webu Aktuality.sk na úřad vlády. „Prověříme jejich povolení na vstup a práci na úřadě vlády, tedy právo vstupovat na úřad a otravovat nás s jejich otevřeným nepřátelstvím. Do rozhodnutí budou nechtěnými hosty na úřadě vlády,“ uvedl Fico ve stanovisku doručeném médiím.

Slovenský premiér tvrdí, že tato média už dávno dělají politiku místo žurnalistiky. „Samozřejmě bez jakékoli politické zodpovědnosti. V roce 2023 si našli dalšího slouhu, mladého Šimečku (Michal Šimečka – předseda Progresivního Slovenska, pozn. redakce), kterého si ochočily i nevládní organizace. Přece není možné, aby 28 poslanců zvolených za Progresivní Slovensko přímo spolupracovalo s nevládními organizacemi, a to především s těmi, které dělaly Směru zle od ráno do večera,“ nechal se slyšet předseda Směru.

Fico tvrdí, že zmíněná média pokaždé označí Šimečkovi cíle nové vlády, na které má útočit. „Šimečka pak na tiskové konferenci opakuje pokyny médií, jako papoušek. Dokonce bychom našli i stejné formulace,“ dodal předseda vlády.
Šéfredaktor webu Aktuality.sk Peter Bárdy v této souvislosti připomíná, že předseda Směru v minulosti tvrdil, že na Slovensku funguje „organizovaná zločinecká skupina novinářů soustředěných především v Denníku N, deníku Sme a v Aktualitách“. „Vzkázal tehdy orgánům činným v trestním řízení, aby začaly vážně prošetřovat, do jaké míry tito novináři nabourávají státnost a do jaké míry útočí na státní orgány Slovenské republiky,“ upozornil Bárdy.

„Dnes už Fico nazývá Aktuality.sk, Denník N, Sme a Markízu nepřátelskými médii a avizuje, že v tomto duchu vydá pokyny na úřadě vlády. Je to jasný vzkaz jeho voličům a zároveň na nás kreslí terče. Msta probíhá a je ,elementární věcí‘ Ficovy čtvrté vlády,“ dodal šéfredaktor webu Aktuality.sk.

Koniec citácie z článku.

Ako vyzerá sloboda tlače je názorne vidieť v českých médiach a ich manipulácii s verejnou mienkou u Covidu a teraz s Ukrajinou. A to nehovorím o mazaní príspevkov.

Keby ste informovali už pred rokmi objektívne páni novinári, k moci by sa nedostal ani Fico, ani Matovič. Máte, čo ste chceli.

A nakoniec pridám komentár z českej diskusie:

Všechny politické aktivisty a neziskovky a aktivistické novináře je potřeba odstavit od státních peněz, ať si lžou za své .
Presne: -).

O tom, že za covid dostali české média zaplatené, o tom hovorila v tomto videu Markéta Dobiášová. Dostali zaplatené zo štátneho rozpočtu ČR. Ako to bolo na Slovensku, to by mal zistiť Fico a jeho vláda….a za čo TV Markíza dostala z daní občanov tak vysokú sumu.

Rozhovor s investigativní novinářkou Markétou Dobiášovou o cenzuře a tlacích v médiích

53 726 zhlédnutí 13. 9. 2022

„Sofistikovaná cenzura v redakcích nespočívá v tom, že by někdo přišel a nakázal vám, že tohle psát nebudete. Sofistikovaná cenzura spočívá v tom, že ‘se to nechce‘. Stačí, že se to nechce… Nechce to vedení redakce, protože je to nepohodlné. Protože není v zájmu toho média takové informace zveřejňovat. Jakmile totiž poukazujete na systém propojení byznysu s politikou, zjistíte, že média jsou v tom systému nezbytnou součástí,“ říká v novém rozhovoru investigativní novinářka Markéta Dobiášová. V lednu na konferenci Covidkon oznámila svůj odchod z mainstreamových médií. Od té doby stále investiguje další kauzy a připravuje spuštění vlastního projektu zaměřeného na investigativní žurnalistiku. K tomu dopisuje knihu o profesoru Beranovi. Její osobní misí je odhalovat fakta, „padni komu padni“. V aktuálním rozhovoru odkrývá zákulisí chodu redakcí i mechanismy propojení mezi byznysem, politikou a médii.

O mediálnej kampani o očkovaní za 30 miliónov v ČR hovoril i tento článok,, ktorý uverejnilo echo24.cz. Je to článok z 15.8.2022

https://echo24.cz/a/Shtk5/kampan-ockovani-covid-valek

Citujem z článku:

Podle ředitele odboru komunikace ministerstva Ondřeje Jakoba bude druhá část kampaně spuštěná flexibilně. „Úplně přesně nevíme, kdy se objeví nová vlna covidu a úplně přesně nevíme, kdy budou nové vakcíny,“ uvedl. Kampaň podle něj bude na podzim cílit i na podporu dalších vakcín, například proti chřipce.

V pondělí ministerstvo představilo základní koncept kampaně, kterou připravila reklamní agentura McCann-Erikson. Hodnotu zakázky neuvedlo, jde ale o tendr do dvou milionů korun. Kampaň by měla být podle dřívějších informací v televizích a rádiích, v tisku, na webu, venkovních reklamách a sociálních sítích. Pro nákup mediálního prostoru ministerstvo vyhradilo 30 milionů korun. Nabídky v této veřejné zakázce přijímá podle Jakoba do středy. Původně ministerstvo v zadáních zakázky na kreativní část kampaně uvádělo, že bude spuštěná 1. srpna.

Koniec citácie z článku.

Takže keď to oficiálne priznali média v ČR, že za tu mediálnu masáž o očkovaní dostali zaplatené, tak súhlasím s Ficom, aby zistila vláda, za čo TV Markíza dostala tie milióny z daní občanov.

Naschvál som dala až dva zdroje z českých médií, aby ste sa neozývali, že Markéta Dobiášová je pre vás neseriozna. Ona aspoň mala odvahu povedať pravdu. Uverejnilo to i echo24.cz. A pokiaľ si spomínam, tak už dávno som čítala o sume na kampaň na očkovanie 4. dávkou i na idnes.cz, ale odkaz teraz nemám. Stačiť by vám mali i dva zdroje, že v ČR sa to dialo.

A vážení novinári: pokiaľ útočíte na druhých alebo ich ignorujete, tak je to v podľa vás v poriadku. Ale keď niekto kritizujete vás alebo vás ignoruje, tak vám to vadí? Prečo? Vy ste azda nadľudia a vás kontrolovať nikto nesmie?

Ja mám k novinárom zvláštny vzťah i preto, že od roku 2000 mi nikto z nich pomocť nechcel. No 23 rokov je viac ako dosť. Akurát máte novinári teraz smolu, že mnohým ľuďom, aj v ČR aj v SR dochádza, že niektoré témy sú v médiach tabu, nehovorí sa o nich. A keď sa niekto ozve, tak ho buď mažú alebo urážajú.

A TV Markíza sa bojí možno preto, že tá suma je príliš vysoká a ktovie, za čo ju dostali. Keby sa chovali seriozne, tak žiadnej kontroly by sa báť nemuseli.

Doplnenie 14.11.2023:
Na tému očkovania som uverejnila na blogu tento článok. Stačí si vypočuť prvé video, kde hovoria tri lekárky. Hovoria to z vlastnej praxe.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/10/29/pediatricka-kardiolozka-a-primarka-zahadne-nemoci-videa/

Odkazy na články o mojich kauzách:

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/19/naka-obvinila-michala-gucika-kamarata-marosa-zilinku/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/15/zilinka-dubovcova-a-sprava-eu-o-obmedzeni-pravomoci-generalneho-prokuratora/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-nemocnica-kosice-saca-a-s/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/29/lipsic-zilinka-caputova-su-to-osobnosti-slovenska-preco-chrania-rezesovcov-a-mlcia/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2967024x
Priemerná čítanosť článkov: 15138x

Autor blogu

Kategórie