Založ si blog

Na Slovensku prestali komunikovať s novinármi niektorí politici – video český novinár Petr Bohuš

Český novinár Petr Bohuš uverejnil na zaujímavé video o slovenských novinároch a slovenských politikoch, ktorí odmietajú sa baviť s určitými novinármi. Doplnil to svojimi trefnými komentármi vo videu. Je to vynikajúci rozbor.

Novinári teraz „ochutnali svoju medicínu“ a nepáči sa im to. To video je taký skvost, že by bolo škoda, keby niekde „zapadlo“ do archívu.
Keď si slovenských novinárov a politikov všímajú aj české média, tak to musí byť vážne, čo sa deje na Slovensku. Ale mnohí voliči si myslia, že to je v poriadku. Škoda, že to tí politici neurobili skor. Niektorí novinári si vážne myslia, že možu všetko. Alebo sa mýlim?

Je to staršie video, asi cca 2 týždne, ale nevidela som ho zatiaľ uverejnené, len odkaz v diskusii k jednému blogu.

Láme se chleba? Na Slovensku přestali komunikovat s novináři?
Modrý jelen
22,6 tis. odběratelů

A kto by pochyboval o jeho profesionalite, tak tu pridávam z jeho živopisu na tomto webe https://modryjelen.com/petr-bohus/

Počátkem 90. let po Sametové revoluci pomáhal zakládat novodobé zpravodajství a publicistiku v tehdejší Československé a později České televizi, pracoval tam jako šéfredaktor zpravodajství a publicistiky v Ostravě a jako šéfredaktor publicistiky v Praze. V České televizi se podílel na vzniku zpravodajských relací, publicistiky a dokumentů, moderoval zpravodajství včetně povodní v roce 1997, investigativní publicistiku Klekánice a další pořady. V 90. letech byl předsedou Moravskoslezského kraje a členem Správní rady Syndikátu novinářů České republiky, podílel se na vzniku jeho stanov a etického kodexu novinářů.

Později pracoval na Slovensku jako ředitel programu a moderátor pořadů Čierny Peter a Portrét televize TA3 v Bratislavě. Byl porotcem soutěží Lotos lokálních televizí Slovenské republiky, v Českém rozhlase moderoval pořad Život jako na dlani a v televizi Polar v Moravskoslezském kraji Talkshow Petra Bohuše.

Petr Bohuš vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Palackého v Olomouci a marketingové komunikace na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, oba obory vyučoval a přednášel na středních a vysokých školách, realizoval stovky školení pro veřejnost, založil a vedl dětskou redakci Sólokapr, řídil profesionální projektové a podnikové zpravodaje, natáčel dokumenty a instruktážní filmy. K 30. výročí Sametové revoluce pro město Ostravu moderoval sérii rozhovorů s jejími protagonisty a pamětníky.
Projekt Modrý jelen

V roce 2021 založil portál Modrý jelen, kde rozebírá pozadí toho, co se děje ve společnosti, například manipulace politiky a médií, mainstreamu, především České televize (rubrika Jelen na stopě), v rozhovorech představuje osobnosti, kteří pomáhají druhým lidem, například osobnosti z alternativních médií a opozice (Jelenovy lázně), obojí doplňuje svými postřehy a zamyšleními (Tajemství jelena). Název Modrý jelen není náhodný, ale má svoji symboliku.

Inak, české média si celkovo všímajú dianie na Slovensku. A nevychádza to lichotivo pre Slovákov.
Tu je odkaz na jeden článok…..

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-slovensko-bylo-zalozene-jako-zlocinecka-organizace-rekl-v-diskusi-tamni-byvaly-policejni-reditel-40450263
Doplnenie 15.11.2023:
Poďakovanie diskutujúcemu menom „ramgad“. Tento diskutujúci na toto video upozornil v jednej diskusii a dal tento odkaz, ktorý pripájam nižšie. Podľa mňa obe videa sú rovnaké, len sú z roznych odkazov. Portál Modrý jelen poznám, preto som vyhľadala aj originál video na tomto portáli.
Aj v ČR si všimli, ako sa slovenské „mienkotvorné“ médiá správajú k novej vláde. Téme sa vo svojom videu venoval aj niekdajší riaditeľ spravodajstva a publicistiky TA3 Petr Bohuš.

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966672x
Priemerná čítanosť článkov: 15136x

Autor blogu

Kategórie