Založ si blog

Prečo Michal Šimečka rezignoval na post podpredsedu europarlamentu?

Priznám sa, že mňa prekvapilo viac vecí: že tak mladého človeka bez skúseností občania zvolili za europoslanca. Asi pomohlo „meno otca“ a štúdium v zahraničí. Ale mám skúsenosť z praxe, že čím človek menej má skúsenosti z reálnej praxe, tým viac sa ho snaží „okolie“ a spolupracovníci oblbnúť a ukecať ho aj k nevýhodným pracovným činom. V tomto prípade je o to viac horšie, že sa to týka celej EU.

Potom ma prekvapilo, že ho zvolili za podpredsedu europarlamentu. Všimla som si to až pred voľbami, keď jeho meno bolo v rámci kampane skoro všade. Príliš mladý a bez praktických skúseností.

Teraz, keď rezignoval na funkciu podpredsedu europarlamentu, tak nechápem prečo? Lebo nevyhral voľby na Slovensku? Alebo preto, že sa mi nepodarilo dosiahnúť to, aby zostavoval vládu? Rezignoval sám alebo musel rezignovať?

Mne to pripadá divné, lebo sice nemám vysokú mienku o jeho pracovných praktických schopnostiach a skúsenostiach, ale momentálne nič nepokazil. Okrem toho, že nevyhral voľby a nezostavuje vládu. Ale to nie je dovod, aby nebol dobrý podpredseda europarlamentu, keď doteraz na tejto funkcii vyhovoval.

Alebo je za tým niečo iné?
Podľa mňa odstúpiť nemal. Samozrejme, pokiaľ nebol k rezignácii prinútený. Veď, keď mu tak veľmi záleží na tom, ako to funguje na Slovensku a aby sa mali ľudia lepšie, tak to dokáže viac ovplyvniť ako podpredseda europarlamentu ako bežný europoslanec.
Priznám sa, že som z článkov na pravda.sk a ta3 nepochopila, či teraz bude „len“ europoslanec alebo odstúpi aj z tohoto postu a bude „len“ slovenský poslanec slovenského parlamentu.

V každom prípade mi to pripadá tak, ako keby bol „potrestaný“ za to, že nezostavuje slovenskú vládu.

Takže na jednej strane EU na Slovensku veľmi záleží, ako tvrdila Věra Jourová, i Petr Pavel. Ale na druhej strane slovenský predstaviteľ rezignuje na post popredsedu europarlamentu….veď tu rezignáciu jeho šéf, to znamená predseda europarlamentu prijať nemusel.

Už mi to pripadá tak, že i Šimečka, i Čaputová za Progresívne Slovensko majú v zahraničnej politike „nejaké úlohy splniť“ a keď ich nesplnia, tak končia vo funkciách.

Šimečka dobrovoľne odstúpil z funkcie a Čaputová dobrovoľne kandidovať nebude.
No ja neviem: ale v takýchto vysokých funkciách by mali byť odolní ľudia, ktorí odolajú tlakom a konajú podľa svojho najlepšieho vedomia, svedomia a v prospech občanov Slovenska.
Keby zostal Šimečka vo funkcii podpredsedu europarlamentu, tak pokiaľ by konal v prospech Slovenska, tak by to bolo len plus. Preto dobrovoľne odstúpiť nemal.
Otázkou je, či to bolo dobrovoľné….

Správa o jeho odstúpení bola uverejnená v tomto článku:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/684867-michal-simecka-rezignoval-na-post-podpredsedu-europarlamentu

A tento problém, ktorý bol v správe EU niekedy Michal Šimečka aj riešil? Alebo bol podpredsedom europarlamentu len formálne?

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/15/zilinka-dubovcova-a-sprava-eu-o-obmedzeni-pravomoci-generalneho-prokuratora/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/08/31/na-slovensku-sa-hra-o-buducnost-europy-hovori-eurokomisarka-vera-jourova/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/26/cesky-prezident-pavel-hovoril-o-ficovi-k-novinarom-v-new-yourku/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/06/20/preco-zuzana-caputova-nechce-kandidovat-znovu-za-prezidentku/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/22/je-politika-skutocne-taka-ako-sa-javi-beznym-obcanom/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/27/slovenske-volby-ceski-politici-a-dodrziavanie-ludskych-prav-na-slovensku/

Sťažnosť prezidentke Europského súdu pre ľudské práva

02.07.2024

V januári som uverejnila dopis ukrajinskému sudcovi pre ľudské práva Mykola Gnatovskyy. Od decembra 2023 mi neodpísal na dva dopisy. V čom nedodržal pravidlá EU súdu pre ľudské práva som uviedla v dopise prezidentke tohoto súdu. https://popelka.blog.pravda.sk/2024/01/05/ukrajinsky-sudca-mykola-gnatovskyy-a-europsky-sud-pre-ludske-prava-preco-jedna-tak-ako-jedna/ Tento dopis [...]

Ministerka Martina Šimkovičová a anketa Slovenka roku 2024

18.06.2024

Vážená pani ministerka Šimkovičová, žiadam Vás, aby ste prešetrila, či v tomto prípade postupuje RTVS nestranne a bez cenzúry. Poslala som to organizátorke tejto ankety, ktorá vyslovene nadržuje v mediálnej oblasti RTVS. Iné nominantky tam ani nie sú. Predsa súkromná spoločnosť si nemože robiť reklamu cez RTVS keď priamo nadržuje len RTVS a ostatných zo súťaže [...]

Peter Pellegrini a dezoláti. . . . .

15.06.2024

Priznám sa, že keď som včera našla v diskusii na pravda.sk odkaz na tento starší článok, tak som si myslela, že to je žart. Lenže na Slovensku je všetko možné a žart to nebol. K tomu článku bolo aj video. A týmto chcem poďakovať diskutujúcemu, ktorý tento odkaz dal do diskusie k jednému článku. Nebol to blog, bol to článok. [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.