Založ si blog

Prečo Michal Šimečka rezignoval na post podpredsedu europarlamentu?

Priznám sa, že mňa prekvapilo viac vecí: že tak mladého človeka bez skúseností občania zvolili za europoslanca. Asi pomohlo „meno otca“ a štúdium v zahraničí. Ale mám skúsenosť z praxe, že čím človek menej má skúsenosti z reálnej praxe, tým viac sa ho snaží „okolie“ a spolupracovníci oblbnúť a ukecať ho aj k nevýhodným pracovným činom. V tomto prípade je o to viac horšie, že sa to týka celej EU.

Potom ma prekvapilo, že ho zvolili za podpredsedu europarlamentu. Všimla som si to až pred voľbami, keď jeho meno bolo v rámci kampane skoro všade. Príliš mladý a bez praktických skúseností.

Teraz, keď rezignoval na funkciu podpredsedu europarlamentu, tak nechápem prečo? Lebo nevyhral voľby na Slovensku? Alebo preto, že sa mi nepodarilo dosiahnúť to, aby zostavoval vládu? Rezignoval sám alebo musel rezignovať?

Mne to pripadá divné, lebo sice nemám vysokú mienku o jeho pracovných praktických schopnostiach a skúsenostiach, ale momentálne nič nepokazil. Okrem toho, že nevyhral voľby a nezostavuje vládu. Ale to nie je dovod, aby nebol dobrý podpredseda europarlamentu, keď doteraz na tejto funkcii vyhovoval.

Alebo je za tým niečo iné?
Podľa mňa odstúpiť nemal. Samozrejme, pokiaľ nebol k rezignácii prinútený. Veď, keď mu tak veľmi záleží na tom, ako to funguje na Slovensku a aby sa mali ľudia lepšie, tak to dokáže viac ovplyvniť ako podpredseda europarlamentu ako bežný europoslanec.
Priznám sa, že som z článkov na pravda.sk a ta3 nepochopila, či teraz bude „len“ europoslanec alebo odstúpi aj z tohoto postu a bude „len“ slovenský poslanec slovenského parlamentu.

V každom prípade mi to pripadá tak, ako keby bol „potrestaný“ za to, že nezostavuje slovenskú vládu.

Takže na jednej strane EU na Slovensku veľmi záleží, ako tvrdila Věra Jourová, i Petr Pavel. Ale na druhej strane slovenský predstaviteľ rezignuje na post popredsedu europarlamentu….veď tu rezignáciu jeho šéf, to znamená predseda europarlamentu prijať nemusel.

Už mi to pripadá tak, že i Šimečka, i Čaputová za Progresívne Slovensko majú v zahraničnej politike „nejaké úlohy splniť“ a keď ich nesplnia, tak končia vo funkciách.

Šimečka dobrovoľne odstúpil z funkcie a Čaputová dobrovoľne kandidovať nebude.
No ja neviem: ale v takýchto vysokých funkciách by mali byť odolní ľudia, ktorí odolajú tlakom a konajú podľa svojho najlepšieho vedomia, svedomia a v prospech občanov Slovenska.
Keby zostal Šimečka vo funkcii podpredsedu europarlamentu, tak pokiaľ by konal v prospech Slovenska, tak by to bolo len plus. Preto dobrovoľne odstúpiť nemal.
Otázkou je, či to bolo dobrovoľné….

Správa o jeho odstúpení bola uverejnená v tomto článku:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/684867-michal-simecka-rezignoval-na-post-podpredsedu-europarlamentu

A tento problém, ktorý bol v správe EU niekedy Michal Šimečka aj riešil? Alebo bol podpredsedom europarlamentu len formálne?

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/15/zilinka-dubovcova-a-sprava-eu-o-obmedzeni-pravomoci-generalneho-prokuratora/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/08/31/na-slovensku-sa-hra-o-buducnost-europy-hovori-eurokomisarka-vera-jourova/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/26/cesky-prezident-pavel-hovoril-o-ficovi-k-novinarom-v-new-yourku/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/06/20/preco-zuzana-caputova-nechce-kandidovat-znovu-za-prezidentku/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/22/je-politika-skutocne-taka-ako-sa-javi-beznym-obcanom/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/27/slovenske-volby-ceski-politici-a-dodrziavanie-ludskych-prav-na-slovensku/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2967006x
Priemerná čítanosť článkov: 15138x

Autor blogu

Kategórie