Založ si blog

Prečo Michal Šimečka rezignoval na post podpredsedu europarlamentu?

Priznám sa, že mňa prekvapilo viac vecí: že tak mladého človeka bez skúseností občania zvolili za europoslanca. Asi pomohlo „meno otca“ a štúdium v zahraničí. Ale mám skúsenosť z praxe, že čím človek menej má skúsenosti z reálnej praxe, tým viac sa ho snaží „okolie“ a spolupracovníci oblbnúť a ukecať ho aj k nevýhodným pracovným činom. V tomto prípade je o to viac horšie, že sa to týka celej EU.

Potom ma prekvapilo, že ho zvolili za podpredsedu europarlamentu. Všimla som si to až pred voľbami, keď jeho meno bolo v rámci kampane skoro všade. Príliš mladý a bez praktických skúseností.

Teraz, keď rezignoval na funkciu podpredsedu europarlamentu, tak nechápem prečo? Lebo nevyhral voľby na Slovensku? Alebo preto, že sa mi nepodarilo dosiahnúť to, aby zostavoval vládu? Rezignoval sám alebo musel rezignovať?

Mne to pripadá divné, lebo sice nemám vysokú mienku o jeho pracovných praktických schopnostiach a skúsenostiach, ale momentálne nič nepokazil. Okrem toho, že nevyhral voľby a nezostavuje vládu. Ale to nie je dovod, aby nebol dobrý podpredseda europarlamentu, keď doteraz na tejto funkcii vyhovoval.

Alebo je za tým niečo iné?
Podľa mňa odstúpiť nemal. Samozrejme, pokiaľ nebol k rezignácii prinútený. Veď, keď mu tak veľmi záleží na tom, ako to funguje na Slovensku a aby sa mali ľudia lepšie, tak to dokáže viac ovplyvniť ako podpredseda europarlamentu ako bežný europoslanec.
Priznám sa, že som z článkov na pravda.sk a ta3 nepochopila, či teraz bude „len“ europoslanec alebo odstúpi aj z tohoto postu a bude „len“ slovenský poslanec slovenského parlamentu.

V každom prípade mi to pripadá tak, ako keby bol „potrestaný“ za to, že nezostavuje slovenskú vládu.

Takže na jednej strane EU na Slovensku veľmi záleží, ako tvrdila Věra Jourová, i Petr Pavel. Ale na druhej strane slovenský predstaviteľ rezignuje na post popredsedu europarlamentu….veď tu rezignáciu jeho šéf, to znamená predseda europarlamentu prijať nemusel.

Už mi to pripadá tak, že i Šimečka, i Čaputová za Progresívne Slovensko majú v zahraničnej politike „nejaké úlohy splniť“ a keď ich nesplnia, tak končia vo funkciách.

Šimečka dobrovoľne odstúpil z funkcie a Čaputová dobrovoľne kandidovať nebude.
No ja neviem: ale v takýchto vysokých funkciách by mali byť odolní ľudia, ktorí odolajú tlakom a konajú podľa svojho najlepšieho vedomia, svedomia a v prospech občanov Slovenska.
Keby zostal Šimečka vo funkcii podpredsedu europarlamentu, tak pokiaľ by konal v prospech Slovenska, tak by to bolo len plus. Preto dobrovoľne odstúpiť nemal.
Otázkou je, či to bolo dobrovoľné….

Správa o jeho odstúpení bola uverejnená v tomto článku:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/684867-michal-simecka-rezignoval-na-post-podpredsedu-europarlamentu

A tento problém, ktorý bol v správe EU niekedy Michal Šimečka aj riešil? Alebo bol podpredsedom europarlamentu len formálne?

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/15/zilinka-dubovcova-a-sprava-eu-o-obmedzeni-pravomoci-generalneho-prokuratora/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/08/31/na-slovensku-sa-hra-o-buducnost-europy-hovori-eurokomisarka-vera-jourova/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/26/cesky-prezident-pavel-hovoril-o-ficovi-k-novinarom-v-new-yourku/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/06/20/preco-zuzana-caputova-nechce-kandidovat-znovu-za-prezidentku/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/22/je-politika-skutocne-taka-ako-sa-javi-beznym-obcanom/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/27/slovenske-volby-ceski-politici-a-dodrziavanie-ludskych-prav-na-slovensku/

Peter Pellegrini a dezoláti. . . . .

15.06.2024

Priznám sa, že keď som včera našla v diskusii na pravda.sk odkaz na tento starší článok, tak som si myslela, že to je žart. Lenže na Slovensku je všetko možné a žart to nebol. K tomu článku bolo aj video. A týmto chcem poďakovať diskutujúcemu, ktorý tento odkaz dal do diskusie k jednému článku. Nebol to blog, bol to článok. [...]

Zuzana Kovačičová, verejne mi vysvetlíte, prečo cenzurujete . . . . .

14.06.2024

Náhodou som si prečítala Váš včerajší rozhovor v Deníku N. V podstate len odomknutú časť rozhovoru, lebo nemám predplatné. Niektorý dobrák do diskusie vložil odkaz na Váš ďalší komentár v denníku SME. Ide o tieto články: https://dennikn.sk/4046872/zuzana-kovacic-hanzelova-nenavist-nie-je-nazor-stat-nie-je-schopny-obete-ochranit/?ref=top Škoda, že ste to nepochopila, [...]

Poslanec Peter Kotlár mail o cenzúre v RTVS vyhodil bez prečítania. Je to bývalý spolupracovník Martiny Šimkovičovej.

11.06.2024

Poslanec MUDr. Peter Kotlár spolupracoval s Martinou Šimkovičovou v TV Slovan. Takže teoreticky by ho mala zaujímať cenzúra v médiach. Prakticky by ho to malo zaujímať ako poslanca NR SR. Nezaujímalo. Buď on alebo jeho asistent vyhodil mail bez prečítania. Včera som posielala maily všetkým poslancom ohľadne cenzúry v RTVS. Niektorí poslanci mali plné schánky mailov, preto [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.