Založ si blog

Zuzana Čaputová, zlepšia konečne politici zdravotníctvo po smrti herca Dana Heribana?

Zuzana Čaputová ako prezidentka sa vyjadruje k mnohým záležitostiam, ak chce. Samozrejme, ako prezidentka má na to právo a dokonca i povinnosť otvárať závažné témy vo verejnom záujme. A tou témou stav slovenského zdravotníctva určite je.

Pripomínam video so Zuzanou Čaputovou z roku 2018:

Zuzana Čaputová, kandidátka na prezidentku: Postavme sa zlu, spolu to dokážeme

3 704 926 zhlédnutí 13. 11. 2018 SLOVENSKO

Zuzana Čaputová, kandidátka na prezidentku: „Celý život som bojovala proti neprávosti a arogancii mocných. Pred 10 rokmi sme sa im úspešne postavili v kauze Pezinskej skládky, no pri mnohých ďalších kauzách som pochopila, že dobro na Slovensku zvíťazí, len ak sa spoja slušní a dobrí ľudia, ktorých je v našej krajine stále viac.“

Podľa článku na Pravde som si všimla, že k jeho smrti sa vyjadrili mnohí politici.

Ide o tento článok, kde sa vyjadrovali politici:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/668663-smrt-heribana-zasiahla-aj-politikov-caputova-s-danom-odisiel-talent-aj-humor-prinasal-nam-kus-cloveciny/

Okrem vyjadrenia do médií by sa politici mohli zaoberať aj skutočným stavom zdravotníctva. Mnohí sú poslanci a politické strany majú svojich expertov na zdravotníctvo a predkladajú zákony do parlamentu. Na to i tak nie je potrebný zákon, že ak bežný človek ide k lekárovi s tým, že mu je zle, tak pri dnešných drahých prístrojoch by mali teoreticky zistiť, či jeho stav je vážny. A nie ho poslať domov a on na druhý deň zomrie…..

Zamyslí sa nad tým Zuzana Čaputová verejne, či toto je normálna situácia v zdravotníctve?

Mňa na tom zarazilo skor to, že tento mladý človek podľa médií bol deň predtým u lekára a poslali ho domov.
Je mi jedno, či bol herec a známy človek…. Zaujíma ma, že bol mladý človek. Teoreticky by mal byť ešte v dobrom v zdravotnom stave a pokiaľ bol deň predtým u lekára v nemocnici, tak asi je niečo zlé v diagnostike v zdravotníctve, že jeho vážný zdravotný stav nerozpoznali a poslali ho domov.

Jeho hereckú tvorbu nepoznám, vyhľadala som si to len teraz a našla som odkaz aj na toto video:

Pumpa, Epizóda 6, hláška 01

Mne je hlavne divné, že politici neriešia zlý stav zdravotníctva a že umierajú mladí ľudia bez toho, aby im lekári predtým „niečo vážne“ našli.

Teraz si „prihrejú svoju politickú polievočku v médiach“, marketingovo sa zviditelnia, ale aby skutočne riešili stav zdravotníctva, to ich nenapadne….Alebo sa mýlim?

Ja viem, že nie všetko je možné diagnostikovať, ale potom nech nerobia lekári z mnohých ľudí „hypochondrov“. Zažila som to aj ja, zažila som to aj vo svojom okolí, že u druhých ľudí nič lekári nenašli a nakoniec skončili s rakovinou. Ale oni k lekárovi chodili s tým, že im je zle, len lekári dlhú dobu nič nenašli…..a zrazu ten človek skolaboval a skončil na operácii.
A potom v novinách čítame články, že ľudia majú chodiť včas k lekárom. Ale keď prídu včas, tak mnohí zažijú to, že im lekári povedia, že sme vám nič nenašli.

Trochu mi vadí, že z hercov robia novinári a politici doležitejších ľudí ako bežný človek. Veď každý je pre niekoho doležitý a je potrebný pre spoločnosť. I bežný pekár, vodič autobusu, rušňovodič je potrebný….

Inak, Pumpu som nikdy nesledovala a herci, ktorí sú pre mňa „pojem“ sú pre mňa iní:
Napríklad Michael Douglas, Jack Nicholson a Al Pacino.

Al Pacino bol v tomto filme skvelý: https://www.csfd.cz/film/6445-insider-muz-ktery-vedel-prilis-mnoho/prehled/

Dan Heriban bol pre mňa hlavne mladý človek, ktorý mal zdravotný problém a ktorého lekári poslali domov. Už pri tomto poznaní by politici mali zbystriť pozornosť a pýtať sa, či je všetko v zdravotníctve v poriadku a či tam funguje všetko tak, ako má.

Ale toho sa asi nedočkáme, ani od prezidentky Čaputovej, ktorá sa často vyjadruje k roznym témam. Ja viem, že to nedokáže to riešiť, ale otvoriť verejne túto tému može. Keď rieši verejne iné témy….

Niektorí lekári už na niektoré problémy upozorňujú a riešia ich v rámci svojej lekárskej praxe

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/06/uznavany-lekar-ladislav-kuzela-a-zdrava-vyziva-ktora-jemu-pomohla-po-tazkom-infarkte/

Ako si správnym výberom stravy môžeme zachrániť život / The Powerlogy Podcast

doc. MUDr. Ladislav Kužela, PhD., MPH je uznávaný gastroenterológ, autor uznávaných publikácií, vysokoškolský pedagóg, bývalý hlavný odborník MZ SR pre gastroenterológiu. Dlhé roky pôsobil na poste riaditeľa najväčšej detskej nemocnice v strednej Európe. Ladislav Kužela zastáva názor, že len liečiť nestačí. Dôraz kladie na prístup a komunikáciu, pacient je rovnocenným partnerom v diskusii.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/13/preco-pravda-o-zdravi-nikoho-nezaujima/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/26/otvoreny-list-petrovi-visolajskemu/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/25/matovic-visolajsky-nie-je-vam-to-trapne-takto-jednat/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/20/farmaceuticky-priemysel-a-rakovina-8-cast/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/12/gersonova-terapia-liecba-rakoviny-2-cast/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2965677x
Priemerná čítanosť článkov: 15131x

Autor blogu

Kategórie