Založ si blog

Gersonova terapia – liečba rakoviny 2. časť

Rakovina sa dá liečiť, len sa k nej treba priblížiť z tej správnej stránky.
To uviedol vo svojom predslove Dr. S.J. Mount, doktor lekárskych vied, člen Kráľovského kolégia britských internistov ku knihe od Beaty Bishop Je čas vyliečiť sa, víťazstvo nad rakovinou, Terapia budúcnosti. Je to kniha o Gersonovej terapii, dr. Maxovi Gersonovi a jeho dcére Charlotte Gerson Straus. Vyšla v roku 1994 v slovenčine a pravdepodobne ju už nekúpite, keďže ja som ju kúpila vo výpredaji v roku 1999 v Lacných knihách. Ale na konci článku som dala odkazy na niektoré knižnice, ktoré ju majú v evidencii.

Doktor Max Gerson bol nemecký lekár, ktorý zomrel v roku 1959. V jeho práci pokračovala jeho dcéra Charlotte Gerson Straus a založila v polovici 70 rokov kliniku v Mexiku.
Charlotte Gerson Straus zomrela v roku 2019 ( 27.3.1922 – 10.2.2019).

V našich médiach som o tejto pani a jej otcovi nečítala takmer nič…Pritom obaja urobili pre zlepšenie informovanosti ľudí o zdraví a liečbe rakoviny na celom svete veľmi veľa.

To je ten paradox: že celé dni sú články o panovníčke, u ktorej som si všimla hlavne to, že mala vynikajúcich krajčírov a naozaj vkusne sa obliekala. No nepostrehla som, čo konkrétne urobila ako panovníčka na zlepšenie sveta, keď mala tak veľký vplyv na celý svet.
Posobila na mňa z médii a fotiek milo, ale nič o tom z médii viac neviem, čo viac konkrétne urobila pre celý svet.

Veľmi sa mi páčil tento článok na túto aktuálnu tému:

Kráľovná Alžbeta II. a Segregovaný Vyvolený Hamburger

Ako skutočné osobnosti sveta uznávam tie, ktoré skutočne sa snažili zlepšiť svet konkrétným sposobom. K nim patrí Max Gerson, Jeho dcéra Charlotte Gerson Straus a jej deti ktorí sa venovali liečbe rakoviny stravou.

Vrátim sa liečbe rakoviny: Beata Bishop to trefne nazvala vo svojej knihe, ja to napíšem svojimi slovami: že keď kvapka voda na podlahu, tak je jednoduchšie zastaviť kohútik, aby už nekvapkala, miesto toho, aby lekári neustále utierali podlahu. Ale za to utieranie podlahy lepšie platia.

Keď chcela Beata Bishop sa stretnúť s vnučkou Maxa Gersona, ktorá v tom čase žila v Londýne a popýtať sa viac na Gersonovú terapiu, tak vnučka mala podmienku, aby si najprv pred stretnutím prečítala dve knihy o Gersonovej terapii a jedna z nich bola kniha od Gersona, kde sú podrobnosti k terapii.

Beata Bishop pri čítaní tejto jeho knihy skonštatovala:

Ak má dr. Gerson pravdu, uvažovala som, a tuším, že má pravdu, ak je zbytočné odstrániť nádory, ktoré priamo neohrozujú život, tak moja operácia bola nezmyselná, nemalo zmysel to množstvo bolestí, utrpenia a okyptenie a práve tak by nemal zmysel nijaký ďalší chirurgický zákrok a Mr. Lennox nemá ani potuchy, čo vlastne robí. Alebo možno predsa to vie, uvedomuje si, že jeho virtuózna šikovnosť nemože ľudí vyliečiť, ale pokračuje ďalej, lebo jednoducho nevie, čo iné by mohol urobiť. A keď je to tak, nech mu odpustí Boh, lebo ja mu neviem.
Ak je rakovina naozaj chorobou celého systému látkovej výmeny, tak možno nad chorobou zvíťaziť jedine liečením a napravením celého systému. Ak má dr. Gerson pravdu, tak niet inej cesty, keď chcem zostať nažive.

Dr. Gerson vo svojej knihe A Cancer Therapy – Results of Fifty Cases (Terapia rakoviny – výsledky päťdesiatich prípadov) vysvetľuje podstatu terapie, ktorej cieľom je zmeniť rovnováhu sodíka a draslíka v organizme tým, že zaplaví organizmus surovými šťavami – t.j. ionami draslíka, ktoré sa v zelenine a ovocí nachádzajú vo veľkom množstve. Pomocou črevného výplachu sa z tela dostanú otravné látky, základnú výmenu látok usmerňuje malé množstvo výťažku štítnej žlazy a pečene, ako i istý druh vitamínov. Táto metóda je úspešná. To dokumentuje dr. Gerson v opísaných päťdesiatich prípadoch vo svojej knihe i Charlotte Gerson Strausová vo svojich pravidelných hláseniach o nových prípadoch.
Beta Bishop je len jedným z vyliečených pacientov.

Ako ďalej uvádza dr. S.J. Mount vo svojom predslove Gersonovu terapiu treba považovať za najúspešnejšiu spomedzi všetkých prírodných sposobov liečby rakoviny. Je to bezpochyby z hľadiska životného sposobu a výsledkov najdoslednejšia metóda.

Je pravdou, že nie je ľahké dodržať zásady tohto životného štýlu a nehodí sa pre pesimistov. Nie je to liečba ani pre pohodlných, lenivých a hlúpych ľudí, ktorí hľadajú rýchle a ľahké riešenia. Pri rakovine také riešenie neexistuje. Nutné je zmeniť celý životný štýl a nastálo.

K tejto liečbe je potrebná odvaha, vytrvalosť a predovšetkým viera v uzdravenie. Príprava ovocných a zeleninových štiav, zaobstarávanie si chemicky nezávadnej zeleniny a ovocia a ďalšie potrebné úkony k liečbe si vyžaduje množstvo energie a času. Táto terapia si naozaj vyžaduje tvrdú prácu. Organizmus často prechádza krízou….človeku je na začiatku liečby dosť zle a musí veľa oddychovať.

Dozvedela som sa o Charlotte Gerson a jej otcovi, keď som náhodou v januári 1999 kúpila v Lacných knihách knihu od Beaty Bishop. Pritom táto dáma dokázala veľmi veľa a pokračovala v práci svojho otca, doktora Maxa Gersona, ktorému znemožnili prácu lekára.

Už som na túto tému písala v jednom článku, preto základné informácie opakovať tu nebudem. Je totiž možné, že ste ho mnohí čítali. Kto ho nečítal tu dávam odkaz na prvý článok:

Gersonov zázrak – alternatívna liečba rakoviny

Beata Bishop je bývalá redaktorka BBC v Londýne (narodila sa v Budapešti, takže vie maďarsky a nájdete s ňou na internete i rozhovory v maďarčine, knihy od nej vyšli v maďarčine). Sama ochorela na rakovinu, rakovinu jej zistili koncom roku 1980, vyliečila sa Gersonovou terapiou, žije a je zdravá. Od tej doby uplynulo 42 rokov, takže stojí tá terapia za pozornosť?

Okrem zhubného melanómu mala v tom čase aj cukrovku, začínajúci zápal klbov, časté migrény a chronický zápal ďasien. Všetky choroby boli v čase písania jej knihy už minulosťou a veľká časť pravej nohy, ktorú jej dokaličil chirurgický zákrok na odstránenie rakoviny, jej vyrástla znova. Podľa jej priateľov lekárov je takýto stupeň regenerácie nemožný a na tejto „nemožnosti“ denne chodí. S uzdravením tela si prešla i istou vnútornou premenou.
Tá terapia je prísna a jednotvárna.Stála ju množstvo peňazí, prišla o zamestnanie.

Sama v knihe tvrdí, že nech zaplatila akúkoľvek vysokú cenu, za nič na svete by nevymenila tento zážitok. Tak veľa sa naučila, že za normálnych podmienok je na to potrebných niekoľko ľudských životov.
Jedným z najťažších faktorov celého procesu bola osamelosť. Uzdravila sa Gersonovou terapiou, čo je od zvyklostí odlišný stravovací program a ktorý podporila niekoľkými tiež netradičnými fyzickými a psychickými technikami. Alternatívne liečebné metódy v tom čase neuznávala (v čase písania knihy) ani National Health Service (Štátna zdravotná služba –štátna poisťovňa v Anglicku), ani súkkromné poisťovacie spoločnosti, takže ak si človek vybral túto cestu, tak bol ponechaný len sám na seba, finančne i lekársky.

V tom čase, keď sa liečila, alternatívna liečba bola podozrivým, menejcenným kultom. Alternatívne techniky liečenia rakoviny boli v tom čase skoro neznáme.
Jej kniha je jej osobný príbeh, nie je to príučka na samoliečenie. I keď jej život zachránila Gersonova terapia, netvrdí, že toto je jediná účinná protirakovinová metóda.
Tvrdí len to, že práve ona má najstaršiu a najúspešnejšiu tradíciu.
Táto terapia vyžaduje veľa trpezlivosti, je jednotvárna a ťažká a mnohí ju predčasne zanechajú.

Faktom je aj to, že terapia nie je zázračný liek a nezaručuje vyliečenie. Ale to nezaručuje ani jediná terapia. Ale má nový, pokrokový pohľad na zdravie i na chorobu, a tento pohľad si ortodoxná medicína ešte vždy neosvojila. (Keby dr. Gerson nebol predbehol svoju dobu o päťdesiat rokov, ani jeho by život nebol tak zdeptal). Osobitosť Gersonovho myslenia a jeho široký obzor potvrdzuje aj to, že jeho terapia nelieči iba rakovinu, ale s drobnými úpravami aj iné, chronické, súčasne považované za nevyliečiteľné choroby, počnúc srdcovými ochoreniami cez obličkové ochorenia, sklerózu multiplex po Alzheimerovu chorobu. V dnešnej dobe, keď tieto chronické ochorenia obrovskou rýchlosťou presahujú možnosti súčasnej medicíny, nemožeme nechať bez povšimnutia výsledky alternatívnej liečby.

Dnes ešte nie je jasné, kedy získa alternatívna medicína svoje opodstatnené miesto. Západná medicína prežíva zvláštny prechodný stav, je mnoho neistot, málo peňazí a ľudia často neveria lekárom. Všetko sa mení tak rýchle, že čo je dnes novinkou, v nasledujúcom mesiaci je už zastaralé. Laický alternatívny tábor už dávno žiada rozbitie jednej moci dnes prijatej, mechanickej, pretechnizovanej, prechemizovanej, drasticky zasahujúcej medicíny a usiluje sa o zavedenie takého holistického, mierneho a prirodzeného liečenia, čo sa nesústreďuje na znaky choroby, ale na ich príčiny: žiada také liečebné metódy, kde je pacient – celok pozostavajúci z tela, duše, rozumu a citu – v procese liečenia rovnocenným partnerom, a nie pasívnou bábkou. Dnes sú už takí lekári, ktorí hlásajú tento prístup, a ešte k tomu verejne.

Ako priekopnícka organizácia týchto cieľov vznikla v septembri roku 1983 Britská holistická lekárska spoločnosť (v USA už 10 rokov pracuje táto organizácia). Títo lekári sú v súčastnosti v menšine. Je samozrejmé, že rozličné smery takéhoto liečenia si može vybojovať len väčšina. To nemože byť inak. Pohľad lekárov vytvorila metodika ich vzdelávania a vymývanie mozgov vplyvom bohatého a vplyvného farmaceutického priemyslu. (Mimochodom farmaceutický priemysel financuje dobročinné nadácie, ktoré robia výskumy na poli nevyliečiteľných, chronických onemocnení – tento vzťah veľmi účinne zastaví zavedenie akéhokoľvek nového sposobu liečenia, ktorý je prípadne v rozpore so záujmami farmaceutického priemyslu.)

Medzitým mimo pevnosti ortodoxnej medicíny kladú laici a alternatívní liečitelia rozličné otázky o rakovine a o človeku, v ktorom sa vyvíja. V niektorých strediskách sú lekári ochotní používať alternatívne sposoby liečenia, ale hnutie má obrovské finančné a materiálne problémy, nové metódy liečenia možu vyskúšať, skúmať, učiť a prakticky realizovať len za veľmi biednych podmienok. Úradné zdroje neposkytujú finančnú pomoc, lebo alternativisti ešte neposkytli dostatočný vedecký materiál na potvrdenie svojich stanovísk, ale bez finančnej podpory ani v budúcnostinebudú schopní poskytnúť takéto dokazy.
Ani samotný alternatívny tábor nie je jednotný v súvislosti s liečením rakoviny. Niektoré metódy na čele s Gersonovou terapiou sa usilujú o úpravu a detoxikáciu organizmu pomocou diéty a ničím iným sa ani nezaoberajú. Iní, ako napríklad imaginačná metóda Simontonovcov, sa vobec nestará stravovanie pacientov, ale povzbudzuje v záujme telesného a duševného liečenia voľu a fantáziu pacienta. Ostatné postoje sa zameriavajú výlučne na duchovné a psychické faktory, a telesných záležitostí sa dotýkajú len okrajovo. Ja sa ale domnievam, že najväčšiu šancu má holistický prístup, ktorý berie do úvahy telo človeka, jeho dušu, city a rozum, dáva do pohybu vnútorné danosti človeka, vylieči duševné problémy, ale venuje práve toľko pozornosti zničenej pečeni a imunitnému systému, veď toto všetko patrí v pravom slova zmysle do pojmu „zdravie“.

Doktor Max Gerson to vo svojej knihe Terapia rakoviny – výsledky päťdesiatich prípadov vysvetľoval prečo vlastne k rakovine u ľudí dochádza.

Podľa neho rakovina nie je špecifická, k istému miestu viazaná, ale všeobecná, chronická a degeneratívna choroba. Preto je úplne zbytočné odstrániť nádory alebo sa pokúsiť sa o odstránenie jednotlivých príznakov. Dosiahneme tým len toľko, že sa objavia inde. Ďalej: rakovina vlastne ani nie je choroba, ale je to skor príznak chorého organizmu, ktorý má poškodenú látkovú výmenu a neúčinný imunitný systém. Správna liečba je taká, ktorá usporiada normálne, zdravé fungovanie organizmu, a takto ho pripraví na to, aby si sám zničil a vypudil zo seba rakovinu. Zdravý organizmus dokáže zabrániť tomu, aby sa jeho bunky stali abnormálne, čiže zhubné.

Látkovú výmenu a imunitný systém počas dlhého obdobia podkopáva nesprávne stravovanie : konzumovanie takých potravín, ktoré boli vypestované vo vyčerpanej, umelo zlepšovanej pode, v ktorej chýbajú potrebné minerálne látky. Sú chudobné na bielkoviny, a draslík, sú otrávené chemikáliami. Dovtedy ich zjemňovali a snažili sa predĺžiť ich trvácnosť, kým z nich vyprchali všetky živé, aktívne výživné látky, bez ktorých nemožeme byť zdraví. Zle vyživovaný organizmus potom ďalej otravujú škodliviny prostredia: znečistené vzdušie, voda a čoraz viac sa rozšírujúca chemizácia. Nakopené otravné látky a skryté hladovanie vedú časom k tomu, že sa oslabí imunitný systém organizmu, a tak sa otvorí cesta pre rozvoj rakoviny.

Charlotte Gerson a jej syn Howard Straus pravidelne vystupovali v médiach (nie v ČR), kde sa snažili rozšíriť povedomie o Gersonovej terapii a liečbe rakoviny stravou.
Samozrejme len tam, kde mali možnosť. Písali i knihy o Gersonovej terapii, ktoré vyšli v angličtine.

Tu sú odkazy na video (dokument) o Gersonovej terapii, ktoré si možete bezplatne stiahnúť:

https://uloz.to/file/uj48JMbmabEI/1-gersonuv-zazrak-alternativni-lecba-rakoviny-dokument-avi#!ZJD4AQR1MJD3MGRjAQuzMzVkAzHlFHIvLGAEGythoaOuMzR4

https://uloz.to/file/rtKVGvyHbY4k/the-gerson-miracle-gersonuv-zazrak-alternativni-lecba-rakoviny-czech-subtitle-mp4#!ZGLlMwR2ZGp0AQpkBGqzAmqyMTSwAJf0JJWuJJM+o21gGwpjBD==

https://uloz.to/file/LqV9xNDdf/the-gerson-miracle-gersonuv-zazrak-alternativni-lecba-rakoviny-czech-subtitle-avi#!ZJVmZmR2Z2VkBQHlAzZ3L2ExBQqzMJMxER5AZKyHIS8hHGSwBN==

Je ten rovnaký dokument (jeden), len som dala viac odkazov, keby jeden zmazali.

Tu je odkaz na video Léčba rakoviny zevnitř. To je dokument o liečbe rakoviny, kde hovoria viacerí, nielen Charlotte Gerson. Tiež je to len jeden dokument, ale dala som viacero odkazov na stiahnutie videa.

https://uloz.to/file/9nQbtKUdKqEe/lecba-rakoviny-zevnitr-healing-cancer-from-inside-out-320×240-mp4#!ZGqwMQR2AmL5ZGD0BGL3AGuuZwZ2MzISpHg4rTZhG1H2HQLmZD==

https://uloz.to/file/Ck88DcjYx4B0/lecba-rakoviny-zevnitr-healing-cancer-from-inside-out-2008-mp4#!ZJZ3ZQR2AQVlLzL4LmH2LwOyL2EzLmOPAUuVp1MWK3uIrQAwLD==

Tu sú odkazy na rozhovory v angličtine o Gersonovej terapii (kto vie anglicky a chce viac informácii) s Charlotte Gerson Straus a ďalší rozhovor je s jej synom Howard Straus

https://www.youtube.com/watch?v=quuvi6Gvvmc

The Gerson Therapy – Charlotte Gerson on Cancer I College of Naturopathic Medicine

https://www.voiceamerica.com/episode/65576/gerson-therapy-faqs-with-howard-straus

Gerson Therapy FAQs, with Howard Straus , November 12, 2012

Knihu od Beaty Bishop pravdepodobne v slovenčine nezoženiete, keď som ju kupovala v lacných knihách v roku 1999. Ale je to len príbeh, pre podrobnú terapiu byste si museli objednať knihu v angličtine
Tu sú odkazy na knižnice, kde som našla, že majú knihu od Beaty Bishop. Keď Vás táto kniha zaujíma, tak sa popýtajte v knižniciach u Vás, či ju nemajú alebo v antikvariátoch.

Slovenská poľnohospodárska knižnica pri SPU v Nitre
https://arl4.library.sk/arl-spu/sk/detail-spu_us_cat-0031304-/

Mestská knižnica Svit
https://svit.tritius.sk/detail/5243?lang=CS

Mestská knižnica Štúrovo
https://msksturovo.dawinci.sk/openURL?fn=*recview&uid=20677&pageId=main&full=0

Doplnenie:

stránky na Gersonovu kliniku sú:
klinika v Mexiku: www.gerson.org
klinika v Maďarsku: www.gerson.hu

Podrobnú terapiu nemám, tu si musíte v prípade záujmu vyžiadať na Gersonových klinikách a podľa mojich vedomostí je popísaná v Gersonovej knihe, ktorá vyšla v angličtine. Takže objednať knihu v angličtine a dať preložiť, keď máte skutočný záujem. Všetko na vlastné náklady.

Upozorňujem na to, že z vlastnej skúsenosti viem, že jednoduchá a krátka metóda na takúto vážnu diagnozu nie je možná. Ja viem, že ľudia sú pohodlní a všetko chcú v skratke a zadarmo. Ale to po mne nechcite. Keď Vás to zaujíma, obraťte sa na Gersonové kliniky. Tieto články som písala preto, že od lekárov som si vypočula, že to sú bludy a tým sa nevyliečim.Toto je dokaz, že tomu tak nie je a vo svete sa liečbe stravou venovali a venujú i lekári.

Max Gerson bol lekár a túto metodu vyskúšal sám na sebe. Preto ju uvádzam ako príklad, že vo svete liečia rakovinu stravou, len na Slovensku a v Čechách sa o tom verejne nehovorí. Samozrejme, veľkú časť práce na uzdravení musí pacient urobiť sám. To nie je metóda, kde nemusí pacient nič. Okrem zmeny stravy si musí popracovať na psychike a zmeniť myslenie. Samo sa „len tak“ nezmení nič. Je to niekoľkoročná drina.

Na Slovensku vyšla ešte jedna kniha o Gersonovej terapii, ale tiež je to „len“ príbeh pacientky, ktorá sa vyliečila touto terapiou. Nenájdete tam konkrétne podrobnosti k terapii. Napísala ju Rosamond Richardsonová a volá sa Eileenin príbeh, vyšla vo vydavateľstve Motýľ v roku 1998. Tiež je vypredaná.

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne 100% tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966627x
Priemerná čítanosť článkov: 15136x

Autor blogu

Kategórie