Založ si blog

Prečo pravda o zdraví nikoho nezaujíma?

Lebo nie je jednoduchá, nie je zadarmo, vyžaduje námahu, znamená prácu a hlavne nejde to ľahko vpred. Často sú na ceste za ňou rozne prekážky. Je to pohodlné si nahovárať, že keď budeme pozitívne myslieť, tak problémy sa stratia sami….To nestačí….
Pred rokmi ma zaujal jeden citát, ktorý sa mi zdal pravdivý: Peklo, to sú iní ľudia. Takže je neskutočne naivné si myslieť, že všetci ľudia nám chcú dobre.

Samozrejme, ak možem mať vlastný názor, lebo v dnešnej dobe ten je zakázaný: buď sa v diskusii vynoria trollovia alebo cenzorovi sa nepáči článok.
Tak je demokracia alebo nie je? Máme slobodu prejavu alebo nemáme? Ta sloboda buď je alebo nie je! Nemože byť len napoly. To je ako keby žena bola na 50% tehotná. To nejde.

Jedna z hlavných tém je v súčastnosti energetika. Ale málo ľudí si pripúšťa, že to, čo vidíme teraz vo svete je následok, nie príčina. Začalo to pred rokmi rozpredaním strategických energetických podnikov a predávaním energií spotrebiteľovi cez prostredníkov (hovorím o situácii v ČR, na Slovensku to podrobne nepoznám). Energetické firmy (elektrina, plyn voda) mali zostať vo vlastníctve štátu a predávať priamo spotrebiteľom, nie cez nemeckú burzu.
Pred rokmi upozorňovali niektorí aj na potravinovú sebestačnosť štátu, že tu je potrebné zachovať. Tu tiež nezachovali.

To asi nie je ťažké si uvedomiť, keď skoro 2 roky väčšina pracujúcich sedí doma, tak to može znamenať prinajmenšom veľké zadlženie. To, čo sa dialo na Slovensku, to som považovala priam za hrozu a bola som rada, že som tam nebola. Nepomožem si, ale ja to vidím tak, že to bolo len o peniazoch a nie o zdraví. Keby to bolo o zdraví, tak by denno denne boli v médiach informácie pre naivných ľudí ako sa starať o svoje zdravie: jesť veľa ovocia a zeleniny, nejesť údeniny, polotovary, kde je veľa konzervantov, nejesť červené mäso….hýbať sa na čerstvom vzduchu a používať menej chémie. Mnoho ľudí si myslí, že zdraviu škodí hlavne alkohol, cigarety, drogy…..a jesť možu, čo chcú, ale to nie je pravda. Škodiť vlastnému zdraviu sa dá i stravou a životným štýlom celkovo.

Viac si všímam situáciu v ČR a tam sa za covidové ložka platili veľké príplatky. Bolo to v médiach. Lenže na to zdravotníctvo musí niekto zarobiť. Keďže mnohí pracujúci boli v karanténe, aby nenakazili dochodcov, tak museli sedieť doma a nezarábať. Tie peniaze teraz chýbajú….Trochu sa zaujímam o astrologiu a tú „hrozu“ čo nastane som tam „videla“.

Mala som tu skúsenosť, že som videla na vlastné oči starostlivosť o dochodcov v nemocniciach. Bolo mi z toho veľmi smutno, ako to je zlé. Nie je to peniazmi, ale nezáujmom o ich skutočnú liečbu ….
Podľa mojich skúsenosti sa nikto z lekárov nezaujíma o to, čo jedia a ich životný štýl. Ale predpíše im lieky. Možno sa to lekárom zdá v poriadku, keď niekomu predpíšu 10 – 14 liekov denne, ale mne to v poriadku nepripadá. Je to nemorálne a videla som na vlastné oči ľudí, ktorí pod týmto množstvom liekov chradli.
Lekár je pre nich autorita, ktorá sa nespochybňuje, pretože to študovala a len on to vie. Takže keď im lekár povie, že možu jesť všetko a tak sú vychovaný i od rodičov, tak zdravú stravu uznávať nebudú. Im stačí dobrý pocit, že robia maximum pre svoje zdravie tým, že berú lieky.

No na to zdravotníctvo niekto zarobiť musí a potom nie sú peniaze na bežné výkony pre bežných pacientov a na vyšetrenia sa dlho čaká. Bohužiaľ, keď je to vážna diagnoza, tak to vyšetrenie pacient potrebuje hneď a nie o dva tri mesiace. Takže sú dve možné cesty: buď zvýšenie odvodov alebo zadlženie.
Zdravotníctvo dlhé roky nikto nerieši a jediné, čo lekárov zaujíma sú ich platy.
Ešte som od žiadneho lekára nepočula verejne vyhlasovať, že sa nestíha venovať pacientom a potrebuje viac času na ich liečbu.

Občas na to niekto upozorni v súkromnej sfére, ale vo verejnej sfére (štátne nemocnice) som o tom nepočula.

A prečo o tom píšem? Lebo sa mi zdá nefér, že v tejto spoločnosti sa vo veľkom pohŕda bezdomovcami, ale nikto neodsudzuje ľudí, ktorí vedome na svoje zdravie kašlú. A ešte požadujú od druhých solidaritu v tom, aby platili zo svojich odvodov liečbu ich chorob.

Ako to súvisí s energetikou? Energie sa používajú všade. Aj v zdravotníctve. A keď sa zvyšujú ceny energii, tak aj výkony v zdravotníctve budú drahšie. Takže to može znamenať zvýšenie už i tak vysokých odvodov. O to viac sa prehlbí chudoba bežných ľudí a zvýši nedostupnosť zdravotníckych výkonov.

Nechápem, prečo nikto z kompetentných v zdravotníctve sa nezaujíma o liečbu stravou, keď vo svete je táto liečba používaná na niektorých súkromných klinikách v zahraničí.
Taktiež nechápem, prečo tak ako robili masívnu kampaň pri kovide, nerobia masívnu kampaň o zdravej strave a zdravom životnom štýle? Prevencia by mala byť bez ohľadu na to, v akej dobe žijeme. Neučí sa to nikde, informácie človek može nájsť v niektorým knihách a dokumentoch, ale bežné média o tom neinformujú ako o celku. Ono totiž nestačí hovoriť, že je potrebné jesť viac ovocia a zeleniny, ale je doležité aj to, s čím to kombinujete. To sa nedá stručne.
Zdravý životný štýl je doležitý, veď by to bolo pre občanov lacnejšie, efektívnejšie! Tak prečo to nikoho z politikov a vedenia nemocnic nezaujíma a nevenuje tomu mu čas?

Lekári, ktorí sa liečbe stravou venovali a venujú sú napríklad :

Dr. Max Gerson a jeho dcéra Charlotte Gerson (už nežijú, ale Gersonova klinika je v Mexiku a v Maďarsku)
Dr.Ruediger Dahlke
Dr. T. Colin Campbell
Dr. Caldwell B. Esselstyn Jr.

Na túto tému bol napríklad natočený dokument:
https://www.csfd.cz/film/302405-radeji-vidlicky-nez-noze/prehled/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ruediger_Dahlke

https://en.wikipedia.org/wiki/Caldwell_Esselstyn

Dokument o Gersonovej terapii nájdete na uloz.to

https://uloz.to/file/uj48JMbmabEI/1-gersonuv-zazrak-alternativni-lecba-rakoviny-dokument-avi#!ZJD4AQR1MJD3MGRjAQuzMzVkAzHlFHIvLGAEGythoaOuMzR4

A prečo ma to trápi? Lebo to financovať musíme my všetci. Okrem toho si nevážim ľudí, ktorým je jedno, čo sa okolo nich deje, hlavná vec, že sa oni majú dobre.

Najlepšie riešenie by bolo, aby si každý svoje choroby „financoval“ sám. Priamo, bez medzičlánku zdravotnej poisťovne. Potom si može jesť, čo chce.

Odkazy na ďalšie videa:


Pfleger: Lže se o rakovině i cukrovce. Firmy počty tají, krutý konec čeká čím dál víc lidí
INFO CZ Archivní rozhovor ze dne 27. března 2019
Společnost je kompletně nemocná, v posledních letech roste počet případů rakoviny do obludných čísel, systém to neutáhne a hrozí jeho kolaps, tvrdí farmaceut Richard Pfleger. Západní společnost se dle jeho názoru naučila žít v přepychu a rezignovala na obyčejný život. „Podívejte se na Korsiku, tam je tvrdý život, ale počty nemocných jsou výrazně nižší,“ tvrdí Pfleger. Odmítá obecnou tezi, že se moderní medicína posouvá kupředu. Roky prý nevznikla nová antibiotika, antituberotika. A údaje o vyléčených prý firmy raději nezveřejňují. Co nás udržuje při životě? Kterou základní potravinu bychom měli zařadit do jídelníčku častěji? Proč se rodí zdravější děti na venkově?

Richard Pfleger 2. díl: Naše nemoc je rezignace na obyčejný život, lidé chtějí super život
27. 1. 2019

Richard Pfleger 3. díl: Příčinou animozity klasické medicíny vůči všemu alternativnímu je ego lékařů
3. 2. 2019

Dnešní návyky na to, co všechno očekáváme od zdravotního systému, budeme muset v budoucnu opouštět. Zdravotnictví v dnešní podobě přestává být ufinancovatelné i pro bohatší země než jsme my. Především proto, že dnes už je zkrátka většina společnosti nemocná. Blížíme se tak době, kdy zdravotní péče nebude pro každého tak dostupná jako nyní. Tato slova v našem minulém rozhovoru s farmaceutem Richardem Pflegerem nikoho z nás pochopitelně nepotěší. Ale jsou možná poctivějším popisem situace než mnohé politické sliby a proklamace. Pokud známe realitu, máme možnost o ní přemýšlet a něco s ní také dělat, protože nejsme zcela bezmocní. Jen se nám nechce měnit návyky. Minule jsme hovořili na konci našeho rozhovoru o tom, že jsme se dostali do prapodivného psychického stavu, kdy jsme rezignovali na obyčejný život. A na to navazujeme opět s farmaceutem Richardem Pflegerem.

Richard Pfleger 3. díl: Buď se poučíme, nebo přijde něco dalšího, co si ani nedovedeme představit

Richard Pfleger: Naše rezignace na obyčejný život
29. 1. 2019

V prvním díle našeho povídání s farmaceutem Richardem Pflegerem jsme přesně před týdnem hovořili o varovných signálech v našem zdravotnictví. O tom, že stoupá počet onemocnění, na která nemáme, neznáme adekvátní léčbu. Že sice používáme stále účinnější léky, ale ty mají mnohdy úměrně silnější vedlejší účinky. Rozhovor proběhl 25.1.2019.

Korporace z Česka odvádějí biliony a politici to neřeší. Jde i o vaše mzdy, varuje Švihlíková
Premiéra: 20. 1. 2020

INFO CZ
Až půl bilionu korun odvedou z Česka zahraniční subjekty, které zde podnikají prostřednictvím dceřinných společností, říká ekonomka Ilona Švihlíková. „Politici jsou natolik spjatí s obdobím transformace a řeší hlavně otázku vlastního kariérního přežití, takže by museli popřít sami sebe, aby se na tom něco změnilo,“ dodává Švihlíková, podle které v Česku funguje tzv. rentiérský kapitalismus. Jakou cestou se máme vydat, abychom nebyli závislou ekonomikou? Kým se máme inspirovat?

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966173x
Priemerná čítanosť článkov: 15134x

Autor blogu

Kategórie