Založ si blog

Eva Rezešová a Dušan Dědeček. . . . rozhodujú súdy rozdielne u bohatých a u bežných ľudí?

Dušan Dědeček bol znovu vzatý do väzby. Neuverím tomu, že to nebolo sposobené verejným tlakom. Keby ten nebol, tak je vyšetrovaný na slobode. Podobne sa to stalo v prípade Evy Rezešovej v Maďarsku.

Informácie som čerpala z tohto článku:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/643602-opat-sa-rozhoduje-o-vazbe-pre-dedecka-na-sud-prisiel-v-slnecnych-okuliaroch/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox

Citácia z článku:

Súd uznal dôvodnosť obavy, že by Dědeček mohol pokračovať v trestnej činnosti. Hrozbu úteku súd neuznal.
Dědeček sa na pojednávaní snažil presvedčiť súd, aby ho nechal na slobode. Dobrovoľne odovzdal svoj cestovný pas. Jeho syn sľúbil, že mu nepožičia auto. Trestnému stíhaniu, súdnym pojednávaniam ani samotnému trestu sa vyhnúť nechce, deklaroval.

Nové dôkazy

Predsedníčka senátu prokurátorovi vytkla neskoré doplnenie jeho sťažnosti. Ten vysvetlil, že doplnenie vyplynulo z ďalších vykonaných dôkazov, ktoré chce dnes odprezentovať.
Predsedníčka senátu kvôli tomu zakázala živý prenos zvukového záznamu z rozhodovania súdu. Na súde pri predstavení prípadu a návrhu prokurátora odzneli aj niektoré verejnosti už skôr známe skutočnosti.
Dědeček bol v čase spáchania skutku nielen pod vplyvom alkoholu ale aj hypnotík. Potvrdilo sa tiež, že v ten deň pil alkohol už od rána. V minulosti však u neho jazda pod vplyvom alkoholu zaznamenaná nebola.

Koniec citácie z článku.

Moje komentáre k tomu:

Stalo sa to až na nátlak verejnosti? Prečo takto súd nerozhodol na poprvé?
Prečo túto absurdnú rozdielnosť v rozhodovaní slovenských súdov si všimli už aj Češi? Muselo to dojsť tak ďaleko?
Ako ma potom bežný človek veriť sudcom, keď v jednom prípade rozhodujú tak rozdielne?
Reči o tom, že nastali nové skutočnosti sú podľa mňa len výhovorka. Keď v inom prípade dokázali rozhodovať rýchlo a v tomto nie, tak to svedčí o systéme našich ľudí.

Myslím si, že vina padá aj na tolerovanú „morálku“ v slovenskej i českej spoločnosti. Existujú všade známosti, naši ľudia, ktorým sa prepečie všetko. A keby dopredu vedel, že pokiaľ by došlo k problémom, že to nepojde vybaviť, tak by si určite radšej objednali taxík a v ten večer nejazdili autom.

Pripomínam, že rovnako súdy postupovali aj v Maďarsku pri nehode Evy Rezešovej. Tiež najprv dostala miernejší trest a šla do domáceho väzenia, luxusného bytu v Maďarsku s náramkom. Až na nátlak verejnosti, maďarských politikov ju vzali späť do väzenia a po odvolaní dostala vyšší trest.

To bez tlaku verejnosti nedokážu polícia, prokuratúra, súdy pracovať spravodlivo vo všetkých prípadoch?
Prečo sa bežný človek má problém dovolať spravodlivosti na Slovensku? Bez správnych známostí to nejde? Podľa mňa by to malo byť automatické, že zákony platia pre všetkých rovnako. To si sice premiér Heger myslí, ale v praxi to nedodržiava. Posielala som mu další mail, lebo na prvý mi neodpovedal, i keď som to poslala aj poštou. Takže tie reči v médiach mu neverím…je to len mediálne divadlo.

Tu sú popísané okolnosti nehody Evy Rezešovej a sú tam aj vyjadrenia maďarských médií, politikov, komentátora….boli dosť kritickí.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/eva-rezesova-a-prvy-rozsudok-v-madarsku-domace-vazenie/

Som zvedavá, či nakoniec premiér Heger pomože aj mne, keď tvrdí, že Slovensko je slobodná a demokratická krajina. Alebo keď nemám správne známosti, tak pomoci sa nedočkám?

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/otvoreny-dopis-premierovi-eduardovi-hegerovi-ktory-tvrdi-ze-slovensko-je-slobodna-a-demokraticka-krajina/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/12/caputova-hamran-a-spravodlivost-po-slovensky/

Možno mi pomože aj Boris Kollár, keď tak myslí na ľudí a pomáha:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/11/boris-kollar-a-spravodlivost-pre-rezesovcov-podla-neho-neplati/

Prestaňme sa hrať na demokraciu a začnime skutočne ju budovať. Lebo na Slovensku nikdy ani demokracia, ani tolerancia skutočne nebola. To bola hlavne pretvárka….

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/10/13/dokedy-sa-budeme-hrat-na-demokraciu-a-pozerat-na-nespravodlivost/

Mnohí ľudia, i politici, i novinári sa správajú ako na Titaniku. Loď sa potápa a oni si myslia, že nás zachráni pozitívne myslenie a pocit, že nám sa predsa nič nemože stať, keď poznáme správnych ľudí. To bola tragédia pána Dušana Dědečka, pretože asi by bol pokornejší už predtým, keby nemal správne známosti a nespoliehal na ne, že si všetko vybaví. Možno by ani k nehode nedošlo, lebo by si dával väčší pozor a nejazdil pod vplyvom a hlavne by jazdil predpisovou rýchlosťou.
Keby nemal známosti, tak určite by sa s ním sudca nepáral a skončil by hneď vo väzbe.

Čo to máme za právny systém?

Vieme, čo sa stalo, aké sú dôsledky, páchateľ sa priznal. Namiesto toho, aby prebehlo zrýchlené konanie, súd mu vymeral trest a išiel sedieť, tak sa tu naťahujeme a odvolávame s tým, že má ísť do nejakej vyšetrovacej väzby a po nej zase prebehne súd so všetkými príslušnými tančekmi okolo…

Stojí tento systém veľa peňazí…pokiaľ si to neuvedomujete….

A pre zaujímavosť prikladám i dva rozhovory:

Neurolog Stránský: Češi jsou prohnilý národ, lidstvo vymře a může za to Facebook //Prostor X Podcast

Je to zaujímavý rozhovor, prikladám komentár jedného diskutujúceho, nech znovu to nemusím formulovať ja.

Uf, teda náročný téma! Klobouk dolů před panem doktorem i moderátorem – zajímavý otázky i odpovědi. Velký téma na zamyšlení! Jeden z nejlepších a současně nejvíc znepokojujících rozhovorů. Současně je vidět, že moderátor občas vůbec nechápe (nebo nechce chápat), „co to proboha ten člověk naproti mě plácá?!“ Ale je to profík a snaží se zůstat objektivní (i když mu to ne vždy úplně jde). Pan doktor nazývá věci pravým jménem a jak sám zdůrazňuje, jsou to všechno fakta! Bohužel v diskuzi tady je krásně vidět, kolik lidí vůbec ale vůbec nechápe o čem to vlastně celé bylo (a o tom to je – o absenci tolerance, empatie a nadhledu!!)

Andrej Babiš ml.: Otec mě obětoval, je to zoufalý člověk. Chci lidi varovat a zbavit se diagnózy

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966130x
Priemerná čítanosť článkov: 15133x

Autor blogu

Kategórie