Založ si blog

Česká novinárka Markéta Dobiášová a cenzúra českých médií

Rozhovor s touto českou novinárkou bol uverejnený ešte v januári 2022. Týkal sa jej osobných skúseností s cenzúrou v českých médiach.

https://www.svedomi-naroda.cz/2022/01/28/covidkon-marketa-dobiasova-role-medii-v-krizovych-situacich/

Toto isté video je i na youtube pod týmto odkazom:

Uverejnené na youtube toto video bolo 28.1.2022.

Naivne som predpokládala, že táto „téma“ bude na titulkoch českých a aj slovenských hlavných médii a všetci novinári budu tvrdiť, že cenzúra u nich v médiu neexistuje. No nastalo ticho, uverejnilo to pár menších médií, ale len ten rozhovor a nič viac.

Potom som videla s ňou druhý rozhovor, ale tam už odpovedala dosť vyhýbavo. Asi sa bála.


Markéta Dobiášová- -Novináři selhávají, dezinformace je hra politiků

Upozorňujem na to, že táto novinárka pracovala v Českej televízii (Reportéri), v televizíí CNN Prima NEWS a v Seznam Zprávy. Takže skúsenosti má z viacero veľkých médii.

Podľa mňa téma cenzúra v médiach je dosť doležitá….ale o tejto téme novinári mlčia. Niekedy dávno o tom hovoril novinár Ľubo Huďo v súvislosti s jeho skúsenosťami v Slovenskej televízii.

Na blogu pravdy som si nevšimla, že by niekto o tejto novinárke písal článok, i keď možno niektorí ste rozhovory s ňou videli.

Viem, že na Slovensku niektoré weby vyply. No v Čechách zašli ešte ďalej. …začíná oficiálne určovanie, čo je pravda a čo pravda nie je. Len kto to dokáže presne určiť? Nikto, lebo nikto nemá patent na rozum, ani ja.

V Čechách vláda vymenovala zmocnenca pre média a dezinformace Michala Klímu.
Tu je odkaz na rozhovor s ním z 28.3.2022. Neviem, či k tomuto článku, ale určite to bolo na seznamu bola i diskusia, ktorú už neviem nájsť, takže ju asi zmazali. Bola dosť kritická.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-cesko-ma-zmocnence-pro-boj-s-dezinformacemi-co-bude-jeho-ukol-195804#utm_content=ribbonnews&utm_term=michal%20kl%C3%ADma&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

„O vytvoření funkce vládního zmocněnce pro oblast médií a dezinformací vláda rozhodla 2. března v reakci na stupňující se vlnu dezinformací v ČR, šířených především z Ruska, které oslabují demokratické instituce a mezinárodní směřování ČR,“ připomněl Úřad vlády v tiskové zprávě.
Vládní zmocněnec má statut poradního orgánu vlády, je podřízen předsedovi vlády a vláda jej jmenuje a odvolává.

„Bude koordinátorem boje proti dezinformacím a jeho úkolem bude mimo jiné komunikace s příslušnými ministry a vedoucími pracovníky orgánů státní správy a spolupráce se složkami státu, které se zabývají oblastmi médií a dezinformací. Bude také podporovat strategickou komunikaci v Úřadu vlády a spolupracovat na přípravě mediálních nákladů komunikace státu a doporučovat média, skrze která bude komunikace státu realizována,“ doplnil Úřad vlády.

Moje názory:
Asi som ťažko chápavá, ale neviem si predstaviť tu vlnu dezinformácii, širiacich sa predovšetkým z Ruska a ako možu oslabovať demokratické inštitúcie a medzinárodné smerovanie ČR.
Za prvé: demokracia v skutočnosti v ČR neexistuje. Novinári o nepohodlných informáciach a témach mlčia. Netýka sa to len covidu, ako hovorila Markéta Dobiášová.

Moja osobná skúsenosť je, že sú schopní aj vyhazovať maily bez prečítania. Mám dokazy, robia to nielen novinári, ale aj politici, napríklad predseda senátu alebo senátori .
V českých médiach sa napríklad nedozviete, ako vo firme miliardára Františka Savova v rokoch 2007-2008 zamestnávali Ukrajincov načierno (fakturovalo sa to ako stavebné práce a išlo o tiskárnu Europrint). Dokazy mám, veď som ich mala na starosti. Náhodou som sa to dozvedela od výrobného riaditeľa, keď mala prísť kontrola ohľadom bezpečnosti práce.
O Savovovych firmach sa celkovo málo dočítate v českých médiach.

V českých médiach sa nedozviete, že som vtedajšieho predsedu senátu ČR Jaroslava Kuberu pred voľbou Pavla Šámala za ústavného sudcu dvakrát mailom požiadala, aby som mohla osobne v senáte dávať otázky Pavlovi Šámalovi pred jeho voľbou na ústavného sudcu a pred senátormi. Pan Kubera oba moje maily čítal a neodpovedal mi ani na jeden.
Samozrejme, že som tušila, že buď mi to nedovolia alebo mi to omylom dovolia a potom zo mňa urobia verejne idiota. Ale i tak mi to za to stálo to skúsiť, lebo keby ma verejne zosmiešnili, tak by to bolo v médiach a už by neututlali bordél na českých súdoch, ktoré Pavel Šámal kryl ako predseda Nejvyššího soudu ČR. Dokazy mám a listy som na jeho meno podávala osobne v Brne.

Jaroslav Kubera v januári 2020 zomrel a bolo to v deň, keď som podávala oficiálnu žiadosť o vystúpenie v senáte. Skúsila som mu poslať dvakrát mail a keď ma ignoroval, tak som vedela, že keď podám oficiálnu žiadosť písomne osobne cez podateľňu senátu, tak to by mi mali poslať aspoň odpoveď. Táto možnosť vystúpiť v senáte v zákone je, len ju musí dovoliť predsedajúci senátu. Mne túto žiadosť zamietli s výhovorkou, že vystúpiť v senáte može len prezident, predseda vlády, ministri….Ale v zákone je to inak: toto je v jednom bode a v ďalšom bode je, že aj iní možu vystúpiť v senáte, ale so súhlasom predsedajúceho.

Až potom som náhodou našla rozhovor s Jaroslavom Kuberou v novembra 2019, kde hovoril, že Pavla Šámala podporí na post ústavného sudcu, pretože sa poznajú roky, keď pán Kubera šéfoval jednému výboru senátu. Bol to rozhovor s Čestmírom Strakatým na Prostor X.
Maily som mu posielala v decembri 2019 a v januári 2020 (pred jeho smrťou).

V Čechách bol Jaroslav Kubera u mnohých považovaný za seriozného politika, ktorý bol vtipný. Lenže platený z daní občanov nebol aby bol vtipný, ale aby pracoval v prospech všetkých. Jeho manželka po jeho smrti tvrdila, že si nenechal od nikoho nic „nařizovat“.
Takže je divné, že mi pán Kubera neodpovedal alebo aspoň mi nenavrhol, že sa so mnou krátko stretne osobne pár dní pred schodzou, nech mu poviem, čo sa chcem Pavla Šámala spýtať. Takže bol seriozny alebo nebol? Prečo mu nezáležalo na fungování českých súdov? Alebo si naivne myslel, že všetko na súdoch super funguje?

No ja neviem, ako rozmýšľal Jaroslav Kubera, ale mne keby niekto poslal takéto odvážne maily a chcel verejne vystúpiť, tak na mieste senátora zdvihnem telefon a spýtam sa rovno Pavla Šámala: preboha, čo ste jej urobili, že chce o tom verejne hovoriť….
Pan Kubera moje maily čítal, mám potvrdené prečítanie mailov. A to, že nemal čas mi podpovedať, to ma nezaujíma. Bral za to vysoký plat a keď nejaké oslavy čínského roka boli pre neho doležitejšie ako stav českého súdnictva, tak na to nemám slov. V ten deň, keď prečítal moj mail, šiel potom na tieto oslavy.
A jeho asistentka tvrdila, že v deň, keď umrel odpovedal na maily a potom mu prišlo zle…..to znamená, že svoje maily čítal sám.

Samozrejme, že som oslovila písomne aj samotného predsedu Pavla Rychetského. Nezáujem….ale slovenská prezidentka mu dala vyznamenanie , citujem z wikipedie:

Dne 27. června 2021 mu bylo slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou uděleno státní vyznamenání Řád bílého dvojkříže III. třídy za mimořádné zásluhy o rozvoj vztahů mezi Českou republikou a Slovenskou republikou, zejména v oblasti práva a ústavního soudnictví

Tak za čo dostal to vyznamenanie, keď nerieši ani české súdnictvo?

V skratke k mojmu prípadu: na začiatku jednoduchý súdny pracovný spor riešia české súdy od roku 2011, takže 11 rokov. Pritom vedia, že som bezdomovec, (bez akéhokoľvek prijmu), pretože to píšem v hlavičke listov. Predpokládam, že ani náhodou to nesúvisí s tým, že som upozornila na tunelovanie VSŽ Košice a ututlanie vyšetrovania políciou a prokuratúrou.
Je to medzinárodná kauza, nielen slovenská.

Pokiaľ mi len odpustili sudné poplatky a pridelili advokáta, to im trvalo 13 mesiacov. A i to im musela napísať list Iva Brožová (vtedajšia predsedníčka Nejvyššího soudu ČR), keď som ju žiadala o pomoc. Jej list sudcom som našla vo svojom spise a miesto toho, aby pomohla a na sudcov podala karnu žalobu, tak sa mi v odpovediach vyhovárala.

Sudcovia porušujú i tie zákony, ktoré sú pre nich platné. Ako predseda Nejvyššího soudu ČR mala právomoc podať kárnu žalobu na ktoréhokoľvek sudcu. Neriešila to a preto som jej napísala ďalší dopis, ktorý bol zároveň dovolanie, kde som uviedla aj to, že po mne súd chce, aby som sa vyjadrovala jasne, srozumiteľne a zreteľne a sudca Jiří Cidlina mi napíše v odvolaní, že sice to majú prejednať, ale keby to bolo nejasné, tak mi to možu zamietnuť. Tak buď to je jasné alebo to nie je jasné. A pýtala som sa Ivy Brožovej, či ja mám žit dovtedy pod mostom, a čakať, keď sa sudcom bude chcieť pracovať. Na to mi už neodpovedala a behom troch týžňov odstúpila z funkcie.

Ironia je, že v ten deň, keď odstúpila, tak som na súd niesla osobne už druhý formulár a žiadosť o odpustenie súdnych poplatkov. Podpredsedníčka súdu Irena Bartoníčková na tom písomne trvala, že to je nutné, i keď som rok predtým toto isté podávala. A v deň, keď odstúpila Brožová a ja som doniesla žiadosť, tak mi v informačnej kancelárii dali obálku, kde bolo Usnesenie, že mi súdne poplatky odpúšťajú a bolo datované deň predtým. Takže tú ďalšiu vyplnenú žiadosť som niesla zbytočne. To nevedela pani podpredsedníčka predtým?

Ďalšie absurdity: zabudli mi poslať Usnesenie, ale vložili ho do spisu. Asi preto mi ho neposlali, aby som sa nemohla odvolať. Prišla som na to náhodou, keď som sa pýtala na súde, kde dostanem informácie, v akom stave je moja žaloba a či ju už riešili. Sice mám pracovný spor, ale Usnesenie dali poslať vedúcemu kancelárie opatrovníckeho oddelení. Poslal mi dvakrát prázdny mail, i bez textu a na moje dotazy, či mi nezabudol priložiť prílohu mi neodpovedal. Do spisu vložil niečo iné, našla som to pri prehliadaní spisu. Potom rovnaký človek so mnou riešil že nech stiahnem dovolanie, lebo inak mi nemožu dať spisovu značku. Dali tam len číslo nedokončenej civilnej žaloby. Spisovú značku mojmu spisu pridelili, až keď som písomne žiadala predsedu súdu, nech mi napíše ako boli potrestaní pracovníci súdu, ktorí v mojom prípade pochybili. Potom mi sudca poslal Usnesenie, nech si presne vyčíslim, koľko budem chcieť náhradu mzdy….ale ja neviem, kedy prebehne súd, takže to sa odvíja od tohto datumu. Ten sudca, ktorý mi toto Usnesenie poslal, medzitým šiel na vyšší súd. Taktiež predsedníčka súdu, ktorá kryla divnú prácu sudcov odišla robiť predsedníčku na iný súd.

Moj spis na odvolacom súde 4 krát po sebe dostal rovnaký sudca. Pritom začínal na obv. sude v Prahe, kde je vedený moj spor, takže sa mal sám vylúčiť pre podjatosť. Okrem toho, na súdoch ma fungovať náhodné prideľovanie spisov. Namietku pojatosti som podala, ale zamietli mi ju….vysvetlenie: sice mám pravdu, ale i tak nie je dovod na námietku. Keď spis dostal iný senát, tak mesiac ho mal s odvoláním u seba a po mojom liste sudkyni spis presunula svojvoľne k senátu toho sudce, ktorý ho mal predtým, že vraj je odborník na Slovensko. Takže sudim sa podľa českých zákonov s českým zamestnávateľom a píšem v češtine, ale oni zrazu prišli na to, že toto nie je pracovné právo ale „Slovensko“?

Pripomínám, že odvolacie senáty sú zložené zo sudcov, takže dva senáty po troch sudcoch plus predseda sudu Libor Vavra a podpredseda sudu Viktor Sedlák, spolu osem sudcov….a ani jednému z týchto sudcov nevadilo porušenie práva na zákonného sudcu. Mám písomnú odpoveď od Viktora Sedláka a je tam výhovorka typu, že pani sudkyňa chcela kolegovi vyjsť v ústrety….predtým napísal že ten spis dostal Jiří Cidlina preto, že ho už mal, i keď podľa rozpisu spis patril inému senátu.
Mimochodom sudca Viktor Sedlak je už na Nejvyšším soude ČR, neviem, či už nastálo, ale bol tam predtým dočasne.

Na Nejvyšším soude ČR sa mi dovolanie z januára 2019 stratilo….To dovolanie, ktoré mi svojvoľne zákonného sudcu. Zaevidovali ho a ukončili. Nevydali Usnesenie. Nikto mi to neoznámil, prišla som na to náhodou cez info systém sudu. Potom začali pátrať po dovolání z roku 2017, ktoré riešiť vtedy nechceli . Lenže keď sa vrátil spis naspať na Nejvyšší soud ČR, tak dovolanie z januára 2019 ani nezaevidovali. Ja som začala po ňom pátrať, opatrovníkovi to nevadilo.

Mimochodom, keď som začala kritizovať sudkyňu, že vydává Usnesení bez toho, aby si naštudovala spis (ani by to časovo nestihla, keď to vydala behom cca 2 dní a mala jednací deň), tak mi pridelila opatrovníka.
Najprv mi napísala mail, že mi može udeliť pokutu za pohrdanie súdom. Tu kritiku si v pohode obhájim a ja som kritizovala jej konkrétnu „prácu“ a keby premýšľala, tak vie, že keď som bez akéhokoľvek prijmu, tak pokutu nemám z čoho zaplatiť.

… keby si sudcovia robili svoju prácu poriadne, tak som ticho a nikoho nekritizujem. Ja keby som takto robila prácu technologa, ako sudcovia robia svoju prácu, tak do hodiny ma vyhodia. Ale u nich nič…..ešte chcú vyššie platy. Veď ten prípad mal byť do pol roka vyriešený i s prípadným odvolánim. Pochopila by som, keby takto pracoval jeden sudca. Ale to robia všetci sudcovia v mojom prípade. Ten systém je doslova zvrátený, absurdný a ešte sa sudcovia kryjú navzájom.I keby som niekedy v buducnosti mala šťastie na poctivého sudcu,, tak v ČR je potrebné zmeniť súdny systém. Rozsudok je len papier a nevymahateľný a oni už dopredu počítajú s tým, že je potrebné podať ďalšiu žalobu. Niekomu ten systém musí vyhovovať, keď to nikto zo sudcov a advokátov nektritizuje verejne.

A na Nejvyššim soude ČR ten prípad mali s dovoláním dva roky. Predpokládala som naivne, že keď majú špecializované senáty a na pracovné právo tak to pojde rychlo. Počítala som s tým najhorším, že zase mi všetko zamietnu, takže moj prípad skončí na Ústavnom súde ČR. No aj tak vymysleli absurditu a zase začalo kolečko na nižších súdoch. Pritom dovolania boli podpísané opatrovníkom a podané včas a oni ich neprejednali. Hlavná vec, že majú čas sudcovia Nejvyššího sodu ČR chodiť na školenia do súkromnej agentury BOVA, pričom sudcovia okrem pedagogickej činnosti nesmú podnikať. A kurzy v súkromenj agenture nie sú pedagogická činnosť. Upozorňovala som na to vtedajšieho predsedu Nejvyššího soud ČR Pavla Šámala, ale neriešil to. Pár mesiacov po tom šiel za sudcu Ústavného sudu. A už som v médiach v ČR čítala i to, že možno bude po Rychetskom Pavel Šámal předsedom Ústavného soudu ČR.
Keďže musím počítať s tým, že sudcovia v mojom prípade nebudu konať spravodlivo a bude musieť moj prípad skončiť na Ústavnom soude ČR, tak si oprávnene dávam otázku, či Pavel Šámal šiel na Ústavný soud kvoli mojmu prípadu? Ano, som len bežný človek, ale prečo mi robia takéto naschvály?

Takže aké dezinformácie, keď ani nedostávame všetky informácie? Ake dezinformácie, keď novinári o bordéli v českej justícii mlčia? České zdravotníctvo je tiež na tom podobne….mám príklady zo svojho okolia.
Prečo si českí novinári nezastali Markétu Dobiášovu?

A viete, prečo mohí politici tak pekne rozprávajú? Majú mediálny tréning. Oni sú doslova natrénovaní, aby vedeli kľudne odpoveď na akúkoľvek zákernú otázku. Pred rokmi som bola na jednom firemnom školení o obchode. Lektora som sa cez prestávku pýtala, čo ešte jeho firma robí. Tak mi popísal názorne, že robili jedno školenie pre asistenta riaditeľa podniku. Zapli kameru a začal mu dávať otázky typu: Má váš riaditeľ milenku? A vy ste pri tom bol?….Toto sú len dva príklady otázok a lektor mi ich hovoril tak rychlo, že som nestíhala . …Na to lektor skonštatoval, že museli vypnúť kameru a ten asistent riaditeľa mu potom povedal.: „to som netušil, že ste taká sviňa“. Takže tie otázky museli byť veľmi nepríjemné. Ale keď ho chcel „vycvičiť“, aby na nepríjemné otázky dokazal reagovať kľudne, tak nemal na výber.

Píšem Vám to preto, aby ste si vedeli predstaviť, ako veľmi sú ľudia, ktorí podstúpia mediálny tréning trénovaní na to, aby s kľudom dokázali odpoveď na akúkoľvek otázku alebo odviesť tému inam, manipulovať…. Ja po týchto informáciach od tohto školiteľa a obchodníka už nevnímam pekný tón hlasu politika, ale obsah toho, čo hovorí, ale hlavne toho, čo robí v skutočnosti.

Odkazy na ďalšie články s novinárkou Markétou Dobiášovou:

https://www.epochtimes.cz/2022/01/31/investigativni-zurnalistka-marketa-dobiasova-principy-vyvazene-zurnalistiky-jsou-v-upadku-rozhodla-jsem-se-opustit-mainstream/

Česká reportérka, moderátorka a dramaturgyně Markéta Dobiášová oznámila svůj odchod z mainstreamových médií. Ve své žurnalistické praxi působila v České televizi jako investigativní reportérka pořadu Reportéři ČT, uváděla pořad 168 hodin a vedla investigativní tým televizní stanice CNN Prima News.
Své zkušenosti z práce v médiích shrnula na konferenci Covid-19, dopad na jednotlivce a společnost v globalizovaném světě.

Mimo jiné hovořila o natáčení dokumentu „Pod rouškou“ v pražské nemocnici na Bulovce, kde jí jedna z lékařek řekla: „Nezlobte se, ale vy, média, situaci jen zhoršujete, děláte tomu viru obrovskou reklamu, šíříte strach, a to není dobře.“ Jak sama uvedla, tehdy tyto poznámky z reportáže vystřihla, protože jí nedávaly smysl. Natáčeli na téměř prázdném covidovém oddělení.
Média podle Dobiášové mají velkou moc manipulovat veřejné mínění a jsou nebezpečná, pokud nedodržují základní etické principy a přestanou sloužit společnosti.

Zmínila také událost, kdy ministr zdravotnictví Adam Vojtěch rozšiřoval dezinformace o tom, že jedna česká majitelka soukromé laboratoře údajně byla nakažena koronavirem během odebírání vzorků a dostala se v důsledku toho se zdravotními obtížemi na Bulovku. Sama se dala do vyšetřování a ověřování v terénu a zjistila, že k této ministrem zmiňované události vůbec nedošlo.
Ministr tehdy takto dezinformoval o molekulární bioložce MUDr. Soně Pekové, Ph.D., a později se jí za to omluvil.

„Kdo umí pracovat se strachem, bývá úspěšný,“ prohlásila investigativní žurnalistka a vysvětlovala postup: hrozba, doporučení a slib bezpečí. Média podle Dobiášové v souvislosti s covidem-19 „zavalují veřejnost strachem od rána do večera, nepřetržitě, každý den už téměř dva roky“.
Strach podle Dobiášové bohužel paralyzoval i samotné novináře. „Čím dál více se přestávali ptát, přestávali zjišťovat, jestli informace, které zprostředkovávají veřejnosti, nejsou náhodou také dezinformace,“ uvedla Dobiášová.

„Redaktoři, novináři jakoby přestávali hlídat, jestli se sami nestávají součástí manipulací, a ty, jak v novinářských kruzích dobře víme, slouží vždycky ku prospěchu toho, kdo má na manipulacích zájem,“ řekla žurnalistka.
„Nikdy by mě nenapadlo, že sama zažiju cenzuru. Sofistikovanou cenzuru ověřených, ověřitelných faktů. Že se mě bude někdo snažit umlčet a zastavovat tak, aby se fakta k veřejnosti nedostala. Stalo se to během těchto dvou let několikrát,“ uvedla žurnalistka Markéta Dobiášová,

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/110222/verbalni-kung-fu-kvuli-testovani-deti-reporterka-reflexu-marketa-dobiasova-se-pustila-do-madara.html

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/A-Babis-nevadil-Jen-zacal-covid-Novinarka-vynesla-zakulisi-691983

Toto sú len moje osobné skúsenosti a moje osobné názory. Predpokladám, že mnohí z vás máte napríklad so súdmi lepšie skúsenosti. Ale mne to nepomože, keďže som v dvoch krajinách bezdomovec, bez akéhokoľvek prijmu a novinári o tomto prípade nechcú informovať od roku 2000. Je to absurdné, ale je to tak.
Na tomto mojom blogu popelka nájdete v záložke január 2012 článok o VSŽ a tým toto všetko zlo začalo.

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966355x
Priemerná čítanosť článkov: 15134x

Autor blogu

Kategórie