Založ si blog

Otvorený list splnomocnenkyni vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Simone Zacharovej

Na začiatok musím uviesť, že k napísaniu tohoto listu ma „donútil“ mail splnomocnenkyne vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Simony Zacharovej webu www.progresivne.com. Prejavila záujem sa s nimi osobne stretnúť a nezáväzne debatovať o situácii na Slovensku.

Väčšinu článkov majú zo zahraničia a sú v anonymite. Ich mená nie sú známe, preto ich asi pani splnomocnenkyňa chcela spoznať osobne. Vzhľadom k tomu, že uverejňujú aj články odo mňa, čo neurobilo žiadne iné médium, tak si myslím, že skutočný dovod može byť iný. Napríklad to, kto v skutočnosti sú, keď majú odvahu mi uverejniť články.

Oni to sice popreli, že by to mohlo súvisieť so mnou, ale ja si to nemyslím. Taktiež im blokli na FB jeden moj článok o psychologovi Radkovi Ptáčkovi, pritom dvtv.cz mne to osobne „pustilo“ vložiť.

Tu je ten mail z ministerstva vnútra, ktorý mi preposlali.

A tu je moja reakcia na mail pani Zacharovej:

Vážená pani Zacharová,

dovoľujem si Vás požiadať o pomoc. Ste splnomocnenkyňa vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti a patríte priamo pod ministra vnútra SR.

Ministra vnútra som viackrát požiadala o pomoc, i mailom i poštou. Ignoroval ma. Vzhľadom, že ide o závažné kauzy, tak som žiadala o pomoc priamo jeho.

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/03/pan-minister-sutaj-estok-preco-niektore-kauzy-neriesite/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/14/pan-minister-sutaj-estok-tomu-hovorite-padni-komu-padni/

Je zvláštne, že Matúš Šutaj-Eštok ma ignoroval, keď je za to platený, aby riešil problémy ministerstva vnútra a polície a jeho podriadená Simona Zacharová ako splnomocnenkyňa pre občiansku spoločnosť napíše mail jedinému médiu, ktoré mi pomohlo aspoň tým, že mi uverejnilo články. Chcela ste sa s nimi stretnúť osobne a diskutovať neformálne.

Prečo? Lebo sú anonymní a mne pomohly? A prečo mi nechce pomocť samotný minister vnútra Matúš Šutaj-Eštok, verejne otvoriť tieto kauzy a diskutovať so mnou mailom? Jeho skutočné problémy Slovenska nezaujímajú? Určite by mu priniesli viac politických bodov,ako prázdne sľuby voličom na osobných stretnutiach. Tak prečo to nechce urobiť? Lebo by to bol škandál a mnohí by mali problémy vrátane novinárov?

Vážená pani Zacharová, skutočným problémom Slovenska je, že Váš nadriadený na prácu ministra vnútra kašle. Upozornila som ho písomne viackrát na neskutočný bordél v polícii od roku 2000, kedy som sa na políciu obrátila. A to nerieši…a Vy chcete riešiť mimovládky a malé neznáme médium len preto, že mi pomohly? A nevyhovárajte sa, že je to kvoli tomu, že uverejňujú články Michala Zoldyho. Tie uverejňujú tak, že text prevezmu z telegramu Mimi Šramovej. Preto si s nimi chcete neformálne „pokecať“ a tak riešiť problémy Slovenska?

Ja neviem, ja mám oproti Vám „len“ maturitu, ale rozvoj občianskej spoločnosti by som riešila kvalitným školstvom, zdravotníctvom, nerozhadzovaním peňazí na zbytočnosti, kvalitnými zákonmi, požiadavkou, nech skutočne poslanci aj pracujú v prospech občanov a nech čítajú, čo schvaľujú a premýšľajú v súvislostiach, aké následky budú mať zákony v praxi. Nerobia to, na ľudí kašlú a v tom prípade tam byť nemusia a može miesto nich robiť prácu poslanca počítač. Rovnako na nás kašlú politici, vláda, ministri, štátní úradnici.

V bežnej súkromnej firme by ich dávno za takúto prácu vyhodili. Rovnako nekvalitne pracuje polícia, prokuratúra, súdy: čo nechcú nezistia, nevyšetria, neodsúdia. Odsúdia ľudí len za maličkosti, ako je taška zeleniny riaditeľke úradu práce….Alebo zničia život mne ako nepohodlnému svedkovi, pritom všetci policajti, i prokuratori nedokázali v kauze VSŽ nič zistiť. Rovnako zle postupovali pri trestnom oznámení na Nemocnicu Košice Šaca. Takže sú dve možnosti: buď sú hlúpi a bezcharakterní alebo podplatení. Lenže berú za to plat z daní občanov, takže týmto sú to ešte vyhodené peniaze na ich platy, budovy, režijné náklady. Vy toto nevidíte? Toto nevidí ani minister vnútra a jeho štátni tajomníci? Toto nevidí vláda na čele s Robertom Ficom? Tak od čoho ste tam platení? Za čo beriete platy?

Keď tvrdíte, že problémy Slovenska vyriešite aj diskusiou s novinárom na dochodku Michalom Zoldym a médiom, ktoré jeho články preberá od Mimi Šramovej, tak buď si z nich robíte srandu alebo ste neskutočne hlúpa. Vy ste za tu prácu platená, Vy nemáte mať poradcov, ale priamo to urobiť, sama osobne. Prečo nezrušíte mimovládky? Prečo nepomáhate bezdomovcom? Na Slovensku existujú len dochodcovia? Veď tí mali celý život na to, aby sa zabezpečili. A potom ešte pre štátnu sféru „existujú“ deti, ale na bežných pracujúcich kašlete.

Bezdomovcom je jednoduché sa stať, ako to vidno na mojom prípade. Stačí byť nepohodlným svedkom vo veľkej kauze a polícia Vám svojou nečinnosťou zničí život. A keď k tomu mlčia novinári…tak katastrofa je na svete. Len by ma zaujímalo, akí skutoční dovod majú novinári mlčať a chrániť nečestných policajtov, poslancov, politikov? Dostávajú peniaze zo štátneho rozpočtu dlhé roky? Alebo sú len hlúpi a leniví?

Keď chcete riešiť skutočné problémy Slovenska, stačí osloviť oubudsmana, ktorý ma veľmi obmedzené právomoci. Ale dostáva podnety od občanov. Nech Vám prepošlú listy, maily, ktoré dostávajú. To sú skutočné problémy bežných ľudí.

Keď chcete riešiť skutočné problémy Slovenska, tak oslovte na verejnú diskusiu právnika Jána Drgonca ohľadne dodržiavania zákonov, ekonoma Petra Staněka….bývalého policajného viceprezidenta Jaroslava Málika.
Ten v jednom rozhovore tvrdil, že keď máte na Slovensku problémy, tak sa nemáte na koho obrátiť. Ako policajný viceprezident vedel o čom hovorí.

Tu je rozhovor s ním. Už to v polícii zmenili alebo doteraz to tak funguje?

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/05/02/milan-lucansky-bol-cestny-policajt-alebo-kryl-niektore-kauzy/

Ja toto, že človeku nikto nepomože zažívam od roku 2000. Bezcharakterných policajtov, vyšetrovateľov, ktorí ututlali prípad tunelovania VSŽ Košice som prosila o pomoc od roku 2000. Bol to Jaroslav Ivor, ktorému som napísala list s podrobnosťami. Ešte bol schopný hrať divadielko v TV Markíza spolu s Ladislavom Pittnerom, ktorý bol vtedy minister vnútra SR, že tunelovanie VSŽ Košice vyšetrujú a majú dokazy. Reportáž vtedy robil Erik Tomáš, redaktor TV Markíza a takéto prázdne reči od týchto dvoch pánov mu stačili. Pritom som TV Markíza poslala dokazy poštou, mňa Erik Tomáš ignoroval a nič z tých konkrétnych dokazov neuverejnil. Dnes je tento pán minister práce. Náhoda alebo do politiky sa dostal preto, že niektoré kauzy ututlal?

Prečo tieto kauzy tutlali aj iní politici, napríklad Robert Fico, Robert Kaliňák, Pavol Hrušovský, Mikuláš Dzurinda, Béla Bugár, prezident Schuster….poslanci? Oni tam nie sú len na prázdne reči, aby brali vysoký plat a mali výhody z daní občanov. Oni možu akúkoľvek závažnú tému otvoriť verejne v médiach a diskutovať o nej. Ani jeden z nich to neurobil….ani terajší poslanci, ani Peter Pellegrini.

Vrátim sa k práci polície pri kauze VSŽ Košice:
Neskor mi telefonovali ďalší policajti, ktorí sa so mnou chceli neformálne stretnúť hocikde v Košiciach, kde si poviem. Bez predvolanky. Jeden mi v telefone tvrdil, že je z finančnej polície v Banskej Bystrici, pritom podľa vyšetrovateľa Jána Priatku moj prípad finančná polícia vobec nemala. Ďalší policajt mi tvrdil, že je z kriminálky v Banskej Bystrici a chcel sa tiež so mnou neformálne porozprávať. Tiež mi navrhol, že hocikde, kde si v Košiciach poviem. Pritom kriminálka s tým nič nemala. Lebo šlo o veľké rozkrádanie.

Preto ma zarazilo, keď mi na jednej strane neodpovedá minister vnútra a ignoruje ma a na druhej strany Vy sa aktívne zaujímate o web progresivne.com. Pritom ste odvolala povodnych členov mimovládiek a ani ste sa nimi nestretla. Sama ste to hovorila v rozhovore u Anky Žitnej.

TERAZ TAKTO: „Musíme vedieť, ako tečú peniaze cez mimovládky,“ hovorí Simona Zacharová

Vy ste tam na sledovanie financii v mimovládkach? Občianska spoločnosť sú mimovládky? Prečo sú vobec mimovládky dovolené a prečo si štátne organizácie nerobia svoju prácu? Kto vlastne v štátnej sfére pracuje v prospech občanov a tak, ako má? Už som zistila, že polícia to nie je: tá „chráni“ bohatých a veľké rozkrádačky nevyšetruje…Napište mi spolu so svojim šéfom ministrom vnútra, od akej sumy je dovolené beztrestne kradnúť? Je to od miliona vtedy ešte korun alebo je to vyššia suma?

Ja si týmto mailom nerobím srandu, ale myslím to vážne: pomožte mi spolu so svojim šéfom ministrom vnútra. Ale nie do hrobu, tak som to nemyslela.
Chápem, že keď ste pracovala pre americkú zbrojovku a potom pre izraelské veľvyslanectvo, tak asi na to nemáte skúsenosti, I keď je smutné, že ste to izraelské velvyslanectvo v rozhovore s Ankou Žitnou nespomenula: povedala to ona.

Pokiaľ nezvládate robiť prácu pre obyčajných občanov, tak ju nerobte a neberte za to plat z daní občanov. Ale prosím neintrikujte, nie ste v tajnej službe, aby ste si zisťovali informácie, kto sú tí ľudia, ktorí sú za webom progresivne.com

A nehovorte mi, že s Michalom Zoldym vyriešite nezamestnanosť, nízke platy, vysoké ceny, energetiku, nedodržiavanie zákonov, nefunkčnú políciu, prokuratúru, justíciu, zdravotníctvo….prípadne nízke sociálne dávky.

Mimochodom, keď chudáci policajti berú po odchode z daní občanov výsluhový dochodok, tak za čo ho berú, keď na Slovensku nevyriešili žiadnu veľkú kauzu?

Za čo chcú príspevok na bývanie, náborový príspevok, odchodné a minister vnútra riešil aj ponožky…Je to absurdné, že na toto sa im musia skladať obyčajní ľudia. Pritom ja som žila zo sociálnej dávky 1550 slovenských korun, príspevok na bývanie mi nedali, i keď som mala na začiatku nárok na neho a poslali ma na ulicu: prišla som o byt, o prácu, predala som nábytok, aby som mala na jedlo. A tie policajské hyeny nekonali, pričom som ich osobne prosila o pomoc. Tak za čo brali plat: Jan Priatka, Geciková, Marika Bačová a nadriadený Jána Priatku, Jaroslav Ivor, Jan Pipta….?

Tvrdíte, že ste splnomocnenkyňa vlády pre občiansku spoločnosť, beriete za to plat z daní občanov, tak konajte a hneď. Požiadajte svojho šéfa ministra vnútra, nech verejne otvorí túto tému a pomože mi. Otvorte túto tému verejne aj Vy a ihneď.
Keď nechcete pracovať, tak odídte zo štátnej správy. Vy tam vážne nie ste na kontrolu mimovládiek, ale pre bežných občanov. I keď túto pozíciu (občianské a ľudské práva)by mal vykonávať oubudsman, ktorý je tiež v mnohom len formálny.

A požiadam Vás, webu progresivne.com dajte pokoj. Boli jediní, ktorí mi pomohly. Vám do toho nič nie je, kto sú v skutočnosti.

Pokiaľ mne nepomožete a im budete naďalej vypisovať, že chcete osobné stretnutie, tak vážne používate praktiky tajných služieb.

Od nich som si súhlas na napísanie tohto listu nepýtala. Nevedia o tom, že Vám píšem.

Keby ste ich chcela podporiť, veď to možete aj anonymne, cez finančné granty. Ale to asi nechcete.
A keď chcete riešenia, tak ste asi na svojej funkcii omylom. Lebo ste za to platená, aby ste riešenia vymyslela Vy osobne.

A rada by som vedela, kedy skutočne pracuje minister vnútra, keď je často v médiach:

TERAZ TAKTO: “Šimečka sa bojí, že ho v čele PS nahradí Ivan Korčok,“ tvrdí Matúš Šutaj Eštok

Nemal by pán minister vnútra rovnako kontrolovať prácu policajtov ako chce kontrolovat školy? Veď roky poctivo nepracovali, ututlávali veľké kauzy a doteraz ututlávajú. Buď naťahujú čas, vyhovárajú sa, prečo to nejde, ignorujú dokazy…To si minister vnútra nevšimol?
Prečo sa na to len nemo pozerá? Prečo rieši len platy policajtov a výhody pre nich? A nie sú skutočnou hrozbou Slovenska vysokopostavení policajti, prokurátori, ktorí nekonajú a ututlávajú kauzy?

To pre pána ministra vnútra problém nie je?

Prečo rieši školy a kamerový systém? Je to kauza na odklonenie pozornosti? Ako sme prežili my v škole bez kamier? Alebo kamery sú dobre platená zakazka? A to budeme potrebovať viac policajtov?

A na konkrétnu nefunkčnosť polície som ministra vnútra Šutaj-Eštoka upozornila ja. Písomne a viackrát. Tak prečo ma ignoruje? A v tom rozhovore sa prečo sťažuje, keď za neho to funguje stále rovnako? Policajti neodchádzajú náhodou kvoli výsluhám? Že je to pre nich výhodné? Stačí ich zrušiť a uvidíme, koľko ich bude odchádzať do civilu….

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/16/pracovna-moralka-ministra-vnutra-sutaj-estoka/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/29/vladimir-palko-byvaly-minister-vnutra-a-kauza-vsz-kosice-jeho-odpoved/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/28/preco-igor-matovic-neriesil-sporny-paragraf-363-ked-uz-v-roku-2013-mi-olano-tento-paragraf-pri-kauze-vsz-v-pravnej-analyze-spominali/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/preco-roman-mikulec-a-milan-lucansky-nechceli-presetrit-dve-zavazne-kauzy/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/24/bela-bugar-a-rozkradnute-miliardy-z-vsz/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/05/03/generalny-prokurator-maros-zilinka-uctu-si-musite-zasluzit/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/robert-fico-neurobil-nic-proti-korupcii-ignoroval-ju-i-ked-o-nej-vedel/

S pozdravom

Magdaléna Nadzamová

Doplnenie článkov:

Je to článok z roku 2017, rozhovor s právnikom Martinom Magálom, ktorý bohužiaľ minulý týždeň zomrel. Povedal v ňom pravdu, čo sa týka justície a spravodlivosti na Slovensku. Na to má odvahu málokto.:

https://www.trend.sk/trend-archiv/martin-magal-aj-ako-pravnik-mam-zneuzivania-zakonov-pocit-absolutnej-rezignacie

Citujem z článku:

Za najväčší problém súčasného Slovenska považujem absenciu uplatňovania spravodlivosti v praxi. Máme tu dobré zákony i dobrú infraštruktúru na ich uplatňovanie, no obe tieto zložky sú často zneužívané ľuďmi, ktorí ich ovládajú. A to takým bohapustým spôsobom, že aj ja ako právnik mám z toho pocit absolútnej rezignácie. Kladiem si otázku, ako sme my ostatní mohli dopustiť, že dnes sme v tomto marazme. Niektorí hovoria už aj o tom, že treba ísť pomery zmeniť do ulíc. Podľa mňa je však jediná efektívna cesta uvedomelo voliť a byť veľmi náročný v požiadavkách na volených zástupcov.


Koniec citácie.

Nižšie je rozhovor s právnikom Jánom Drgoncom, ktorý tiež hovorí o nefunkčnej a zdlhavej justícii. Je smutné, že novinárka Anka Žitná o tom nevie a nenechala ho poriadne dohovoriť. Bohužiaľ JUDr. Drgonec má pravdu. A tiež mu ďakujem za odvahu povedať nahlas ako to v skutočnosti „funguje“.

https://www.ta3.com/relacia/18766/ockovanie-proti-covid-19

Ďalší článok ohľadne prideľovania peňazí….

https://www.hlavnespravy.sk/markiza-a-joj-ka-si-pridu-od-vlady-na-miliony/3653896

Citujem z článku:

Ministerstvo informatizácie v dobe, keď si majú ľudia uťahovať opasky, rozdáva milióny súkromným médiám ako je TV Markíza a TV JOJ, v ktorých si objednáva reklamné kampane, tvrdí to europoslanec Milan Mazurek z hnutia Republika (v EP frakcia ESN) : “Nepochopiteľné, čo vláda urobila”

„Toto je ako zlý sen! Markíza dostane od štátu 1,3 milióna eur, JOJ-ka rovnako 1,3 milióna eur, STVR 238 000€!,“ hovorí europoslanec a odvoláva sa na informácie z najnovšej kampane ministerstva informatizácie.

Rezort si objednal reklamnú kampaň od jednotlivých televízií – nielen od štátnej ale aj od o tých súkromných, ktoré však dostanú neporovnateľne viac, a to ako upozornil Mazurek, aj vrátane TV Markíza.

„Vrátane tej Markízy, ktorá systematický klame nielen o hnutí Republika (ktorého je europoslanec súčasťou pozn. red.) ale aj o samotnej vládnej koalícii… Tej Markízy, ktorá otvorene robí kampaň súčasnej parlamentnej opozícii a celá jej informačná činnosť prakticky pomáha Progresívnemu Slovensku,“ pripomenul Mazurek.

Europoslanec zdôraznil, že Markíza informuje tendenčne, vo svojom spravodajstve podľa jeho názoru klame a zavádza a následne sa aj odmieta ospravedlniť za to, že verejne uvádza lži o niektorých politikoch či politických aktivistoch.

„Dostať sa do televíznych debát a získať v nich normálny priestor na diskusiu je v Markíze nemožné !,“ dodal.

Tak prečo ich vláda stále živí? „To je jednoducho otázka do pléna,“ reaguje Mazurek.

Koniec citácie z článku.

Toto sú skutočné problémy Slovenska a toto splnomocnenkyňa vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti nevidí?

Budete ich riešiť verejne a pomožete mi?

Pokiaľ ma budete pani Zacharová ignorovať a nebudete verejne čo najskor riešiť tento závažný problém s ľudskými právami a toho, že i polícia nepomohla od roku 2000 a pritom chránila Rezešovcov, tak to bude pre mňa dokaz, že v skutočnosti ste oslovila web progresivne.com kvoli mojej osobe.

Rovnako to bude pre mňa dokaz, že v skutočnosti Vám nejde o dobro Slovenska, ale o ututlanie obrovského bordélu v polícii a prokuratúre a o to, ako politici kašlú na bežných občanov a nič riešiť nechcú. Upozorňujem, že toto nie je moj problém, ale problém celého Slovenska, kde nefunguje nič a spravodlivosti sa nejde dovolať. Tak takúto políciu, prokuratúru a súdy rovno zrušme.

Magdaléna Nadzamová

Pán minister Matúš Šutaj-Eštok, robíte si z nás srandu ? Alebo ste neschopný viesť ministerstvo vnútra?

26.09.2024

Vážený pán minister vnútra, ako je možné, že Jaroslava Ivora, Jána Piptu, Maroša Žilinku, Daniela Lipšica, vyšetrovateľov Jána Priatku a jeho šéfa z Banskej Bystrice, pani Gecikovú, kapitánku Mariku Bačovú a prokurátorov, ktorý prípad rozkrádania VSŽ Košice v miliardách korún ututlali rieši kriminálka v Košiciach a vraj vyriešila to v roku 2012? Lenže ja som ten [...]

Spomienka na Zuzanu Cingeľovú, bývalú žeriavničku U. S. Steel Košice

20.09.2024

Niektoré informácie sa človek dozvie náhodou. Vedela som, že v U. S.Steele nie je všetko, čo sa týka bezpečnosti, OK. Lenže ľudia sa báli hovoriť nahlas, lebo si boli vedomí, že z toho budú mať jedine problémy. To, že Zuzana Cingeľová zomrela, som sa dozvedela po prvýkrát z tohoto článku: [...]

Psycholog Radek Ptáček, vyjadenia jeho okolia a spomienka na jeho rozhovory

17.09.2024

Táto kauza so zbierkou sice skončila, ale jeho okolie tvrdí niečo iné ako vdova, či riaditeľka školy, ktorá založila zbierku. Tejto téme sa podľa mojich informácii venovalo hlavne české médium expres.cz. Niektoré info od nich uverejnil vo svojich článkoch server zivotvcesku.cz. Je zvláštne, že vetšina českých médií informovala o smrti Radka Ptáčka a potom informovala [...]

Medveď hnedý

Medveď behá v parku v Trenčianskych Tepliciach, upozorňuje polícia

28.09.2024 15:46

"V miestnom parku v Trenčianskych Tepliciach bol oznámený výskyt medveďa hnedého, ktorý mal vybehnúť z lesa do potoka," uvádza polícia.

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

Nasralláh

Smrť Nasralláha: Čaká Izrael masový útok Hizballáhu? Irán nechce, aby konflikt explodoval, vraví expert

28.09.2024 14:46

Odborník na Blízky východ James Dorsey reagoval na to, že Izraelu sa podarilo pri leteckom útoku v Bejrúte zabiť šéfa hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.