Založ si blog

Milan Lučanský bol čestný policajt alebo kryl niektoré kauzy?

Mnohí si z Milana Lučanského urobili modlu čestného policajta. Ja si to nemyslím.
V poslednom článku som uviedla odkazy na rozhovory s bývalým policajným viceprezidentom Jaroslavom Málikom. Hovoril v nich vo februári 2020 o zlej situácii v polícii. Hovoril tam o tom, ako niektoré kauzy nevyšetrovali, ale nedostali písomné príkazy že to nesmú, ale hľadali sa dovody, prečo to nejde.

Ide o tento rozhovor:

https://www.tyzden.sk/politika/62769/byvaly-policajny-viceprezident-lucansky-a-ciznar-kryli-trnku/

Milan Lučanský na jeho rozhovor reagoval takto:

https://www.hlavnespravy.sk/lucansky-reaguje-byvaleho-viceprezidenta-policie-malika-ktory-mal-udajne-blizko-ku-kocnerovmu-komandu/2066772

Citujem z článku:

Milan Lučanský v stanovisku uviedol, že bývalý 1. viceprezident Jaroslav Málik začal do médií dávať rozhovory, v ktorých svojimi “klamstvami” očierňuje nielen jeho osobu, ale aj bývalých kolegov. “Rozhodol som sa preto riešiť tieto lži trestnoprávnou rovinou a podám na Jaroslava Málika trestné oznámenie za ohováranie.”

Lučanský doplnil, že je prekvapený, že mu médiá vôbec dávajú priestor na jeho ničím nepodložené výmysly.
“Dôvod jeho mediálnych výstupov je zjavný, a tým je zúfalstvo. Tak ako zverejnil denník SME, je dôvodné podozrenie, že Jaroslav Málik má priateľský vzťah s ľuďmi, ktorí vystupovali ako “Kočnerove komando” a sledovali novinárov, medzi nimi aj Jána Kuciaka.”

Koniec citácie.

Akurát Milan Lučanský zabudol doplniť, že to bol jeho podriadený, ktorý musel dodržiavať príkazy. Takže pokiaľ to robil, tak mu musel dať niekto ten príkaz. Určite si v polícii Jaroslav Málik nemohol robiť len tak, čo chcel. Lebo fungujú v polícii na základe príkazov, ako vojaci.
Prečo sa na to novinári Lučanského nespýtali? A ako policajt mal Milan Lučanský uviesť konkrétne argumenty, v čom Jaroslav Málik nehovoril pravdu a klamal. Tie argumenty asi nemal, preto len hovoril prázdne reči. A novinári si nedovolili sa ho spýtať, v čom konkrétne pán Málik klame.
Okrem toho, Jaroslav Málik v rozhovore vyššie spomína, s kým mal kontakty Milan Lučanský. Boli to i bohatí a vplyvní ľudia, stačí si vypočuť rozhovor vyššie.

Toto je vyjadrenie Milana Lučanského na FB polície:

Pred voľbami v ČR v roku 2020 som bola na besede s bývalým vysokopostaveným českým policajtom Robertom Šlachtom. Mimo iného spomínal aj to, že spolupracovali aj so slovenskými policajtami. Povedal, že sa im stalo, že volali slovenskému policajnému prezidentovi, ktorý už nie je medzi nami a ten im do telefónu povedal: Toto nám sem ani neposielajte, nie je voľa to vyšetriť.

Je to divné….to znamená, že mal Milan Lučanský inštrukcie od niekoho vyššie postaveného, že niektorým kauzám sa venovať nesmú???? Lebo ešte ani nevidel podrobné podklady ku kauze a ani ich vidieť nechcel. Takže to potvrdzuje to, čo tvrdil Jaroslav Málik a akú mám skúsenosť i ja: niektoré kauzy polícia nevyšetruje vobec, naťahuje čas a hľadá dovody, prečo to nejde.

Robert Šlachta nemenoval, o ktorého slovenského policajného prezidenta išlo. Najprv mi napadlo meno Tibora Gašpara. Ale ten v tom čase žil (prajem mu dlhý život). Jediný slovenský policajný prezident, ktorý v tom čase už medzi nami nebol a mohol spolupracovať s Robertom Šlachtom, je Milan Lučanský.

Lenže Ivan Ševčík v nižšie priloženom rozhovore tvrdí, že Milan Lučanský bol tvrdý profesionál….čo je opak toho, čo tvrdí Jaroslav Málik.

https://ereport.sk/nasi-chlapci-apaci/

citujem z článku:

Lučanský

Milana Lučanského som poznal viac ako 20 rokov. Poznám ho, bol to tvrdý profesionál a pochybujem, že by hádzal nejaké polená pod nohy vyšetrovateľa. Položme mu otázku.

Napísal o tom úradný záznam, ohlásil to písomne niekomu ? A my si dáme logickú otázku. Išli by ste ovplyvňovať úplne pre Vás neznámeho vyšetrovateľa , ktorého nepoznáte a neviete čo urobí. V dnešnej dobe si Vás nahrá a pustí to do médií.

Koniec citácie z článku.

Ivan Ševčík: Polícia je spolitizovaná, vládne v nej skepsa

Milana Lučanského som oslovila už v júni 2022. Mail čítal a nestála som mu ani za odpoveď. Rovnako ako vtedajšiemu ministrovi Romanovi Mikulcovi. Obaja ma ignorovali.

To len poukazuje na to, že Milan Lučanský nebol čestný policajt a všetky podnety na políciu neriešil. Bol 2 roky aj šéfom inšpekcie (podľa rozhovoru s Jaroslavom Malikom), takže tiež riešil len to, čo chcel?

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/08/25/preco-roman-mikulec-a-milan-lucansky-nechceli-presetrit-dve-zavazne-kauzy/

Neverím tomu, že Milan Lučanský spáchal samovraždu. Ivan Ševčík, bývalý vysokopostavený policajt a dnes poslanec tvrdí, že to chcú otvoriť vyšetrovanie smrti Milana Lučanského. Ja s tým súhlasím.

TERAZ TAKTO: “Chceme otvoriť vyšetrovanie smrti Milana Lučanského,” hovorí generál Ševčík

Ale zároveň trvám na tom, aby skutočne prešetrili aj to, prečo Milan Lučanský niektoré kauzy kryl, ignoroval a neriešil. Nikto ma nepresvedčí, že svoju prácu robil poriadne. Nerobil.

V súkromnej firme by ho za takéto lajdáctvo vyhodili. A on bol tak drzý, že podal trestné oznámenie na bývalého policajného prezidenta Jaroslava Málika a ešte sa divil, prečo mu média vobec dávajú šancu sa vyjadriť. To svedčí o jeho neserioznom charaktere a že bol na takejto vysokej pozícii v polícii omylom. Pripomínam, bral za to vysoký plat z daní občanov.

Po smrti Milana Lučanského im pomáhal ako právnik bývalý sudca Mário Radačovský, ktorý je teraz europoslancom. Je zvláštne, že na moj mail mi ani neodpovedal.

Asi podľa bývalého sudcu a dnes europoslanca majú na spravodlivosť právo iba niektorí? Alebo iba bohatí, ktorí majú dosť peňazí na drahých právnikov? Okrem toho, že som upozornila na Rezešovcov a že túto kauzu polícia a prokuratúra nevyšetrovala, tak som upozornila aj na coronu. Mlčal. Takže kryl aj neserioznosť Milana Lučanského, ako policajta.

Preto ma neskutočne dojíma, ako mnohí diskutujúci vykresľujú Milana Lučanského ako seriozneho policajta. Ten človek nemal na tak vysokom poste čo robiť, keď kryl veľké rozkrádačky. Bol za to platený, aby ich polícia vyšetrovala, nie aby ich kryla.

Takže je to pekne vymyslené: polícia je spolitizovaná, policajných viceprezidentov nominujú politické strany, policajného prezidenta tiež. Prokuratúra, ktorá ich má kontrolovať, tak je nezávislá, ktorú nekontroluje nikto. A všetci si v týchto složkách robia, čo chcú….a hovoria tomu spravodlivosť?

Tu je odpoveď Roberta Kaliňáka ako poslanca z roku 2005, kde mi píše o tom, že prokuratúra je nezávislá, to znamená, že ju nikto nekontroluje:
https://popelka.blog.pravda.sk/2023/12/13/daniel-lipsic-maros-zilinka-a-problem-nezavislej-slovenskej-prokuratury/

Je zvláštne, že Ivan Šimko ako minister vnútra prezidentke Čaputovej a predsedovi vlády Odorovi vadil, i vysokopostaveným policajtom. Škoda, že média nikde neuviedli menný zoznam tých vysokopostavených policajtov.Mohli sa ich aj spýtať, či polícia postupuje vo všetkých prípadoch podľa platných zákonov, spravodlivo, včas a v súlade s dobrými mravmi.

Ale táto nespravodlivosť, ktorú popisoval Jaroslav Málik už vo ferbruári 2020 nevadí ani politikom, ani väčšine policajtov. Lebo mlčia….

Prečo sa nedokázali ozvať i v prípade ututlávania kauz, keď im vadil Ivan Šimko?

Asi Jaroslav Málik, keď bol na tak vysokej pozícii, tak asi vedel, ako to v polícii fungovalo…

NERUDACAST 7: JAROSLAV MÁLIK – Bývalý šéf tajných agentov

Zmenilo sa vobec niečo v polícii? Vyšetrujú už aj veľké kauzy alebo posielajú do väzenia len malé kauzy, ako napríklad za tašku zeleniny?

Táto kauza uvedená nižšie len poukazuje na to, že na Slovensku v polícii a prokuratúre chýba pracovníkom zdravý rozum.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/slovensko-urad-prace-reditelka-uplatek-redkvicky-pet-let-vezeni.A230809_134742_zahranicni_kha

Doplnenie:

O tom, ako to „chodilo“ v polícii hovoril i iný bývalý policajný vyšetrovateľ:

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/02/26/byvaly-vysetrovatel-marcel-burkert-funkcionari-policie-zametali-niektore-kauzy-pod-koberec/

Je zvláštne, že uznávaný vyšetrovateľ bývalý Jozef Šátek verejne políciu si nedovoli kritizovať tak, ako to urobil Jaroslav Málik. Dokonca, i keď spomínal v diskusiách, čo všetko vyšetrovali, kauzu VSŽ Košice nikde nespomínal. Asi to bola pre neho banalita.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

Generálny prokurátor Maroš Žilinka, úctu si musíte zaslúžiť

03.05.2024

Prokurátor Matúš Harkabus v posledných dňoch poskytol niekoľko rozhovorov o pomeroch a pracovnej atmosfére na Generálnej prokuratúre SR. Prikladám tu odkazy na dva rozhovory s ním. Vypočula som si ich oba, nemusím so všetkým súhlasiť….ale pochopila som z nich, že Maroš Žilinka sa správa neštandardne a ako neobmedzený vládca, ktorý má vo všetkom pravdu. Prokurátor [...]

Zuzana Čaputová, čo ste urobila dobré pre Slovensko ako prezidentka?

30.04.2024

Zuzana Čaputová v rozhovore s českými novinármi spomína, že neľutuje svojho vstupu do politiky, ani rozhodnutia neobhajovať prezidentský post. Vychádzala som z písaného textu k nižšie pripojenému článku: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-dobrovsky-sidlo-nevidim-svou-budoucnost-v-politice-rika-koncici-slovenska-prezidentka-250727 Moj komentár k tomu jej [...]

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Belgicko EÚ Summit Dvojdňový, fico, orbán

Orbán zneužíva atentát na Fica vo volebnej kampani

17.05.2024 08:24

Z levického páchateľa spravil google prekladač ľavicového a pravicový maďarský premiér sa toho ihneď chytil.

Pellegrini, Čaputová, Fico, atentát, vyhlásenie

Pellegrini prehovoril o emotívnych detailoch stretnutia s Ficom: Existuje Slovensko do atentátu a Slovensko po ňom

17.05.2024 07:00

Pellegrini označil stretnutie s Ficom v nemocnice za veľmi emotívne.

Čaputová, Pellegrini, vyhlásenie, atentát

Kuciak, Tepláreň a útok na Fica. Expert vysvetľuje, či sa násilie môže stať na Slovensku normou

17.05.2024 06:05

Český expert na extrémizmus Jan Charvát hovorí o tom, aký vplyv môže mať na Slovensko atentát na premiéra Roberta Fica.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 199
Celková čítanosť: 2981360x
Priemerná čítanosť článkov: 14982x

Autor blogu

Kategórie