Založ si blog

Čaputová podporila v Motole program transplantácie pľúc

Prezidentka Čaputová v stredu 22.11.2023 navštívila v Prahe nemocnicu Motol. Prišla podporiť Národní program transplantácie pľúc pre Českú a Slovenskú republiku.

Bolo to uverejnené v tomto článku:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-caputova-v-motole-podporila-program-transplantace-plic-40451688

Citujem z článku:

„Je to unikátní program, který se zaměřuje na záchranu životů. Jednali jsme o tom, jak o něm rozšířit informaci na Slovensku, aby zachráněných slovenských životů bylo víc,“ řekla po jednání Čaputová novinářům. Podle ní by o programu měli vědět lékaři na Slovensku, aby o této možnosti informovali, ale i pacienti samotní. „Hovořili jsme i o problematice dárcovství orgánů,“ řekla Čaputová. Všichni čtyři Slováci, kteří transplantaci v Motole prodělali, se cítí dobře, dodala.

„Výsledky programu transplantace plic pro slovenské pacienty jsou velmi dobré. Jsou ale značné rezervy v počtu indikovaných pacientů k transplantaci ze Slovenska a rovněž v počtu dárců a darovaných plic ze Slovenska,“ uvedl Lischke.

V letošním roce bylo v Motole provedeno už 61 transplantací plic, z toho pět u slovenských pacientů. Celkem bylo Slováků, kteří se od roku 2018 tohoto programu účastnili, 25. Stejně tolik bylo slovenských dárců plic: vyrovnaní bilance je nutnou podmínkou poskytování této metody pro slovenské pacienty.

Koniec citácie z článku.

Za záchranu životov by sa podľa mňa mala zameriavať prevencia zdravia a nie transplantácia. Alebo si pani Čaputová myslí, že je normálne sa o zdravie starať až vtedy, keď pacientovi zlyhávajú pľúca? Prečo sa rovnako neangažuje v propagácii zdravej stravy, pestovaní ovocia a zeleniny?
A ako podporila tento program transplantácie? Rečami alebo dala na to aj svoje osobné financie? A koľko na to pani prezidentka prispela?

„Dobro a charitu“ za cudzie peniaze dokáže robiť každý.
Kto tie transplantácie platí? Daňový poplatník, ktorý si musí bežné zdravotné úkony platiť, lebo inak ich nedostane? Je to scestné financovanie zdravotníctva.

V článku sa ďalej uvádza, že prezidentka Čaputová hovorila v Motole s lekármi o problematike dárcovstva orgánov. Nehnevajte sa na mňa, ale riešiť by lekári mali hlavne prevenciu zdravia. Je to lacnejšie, rýchlejšie a je to hlavne o zodpovednosti pacienta a jeho okolia (napríklad fajčenie, znečistené prostredie, nezdravá živospráva….)
Toto prečo nikto nerieši? Nie je to doležité? Lekárov zaujímajú hlavne transplantácie, lebo je za to viac peňazí od zdravotných poisťovní a za prevenciu by ich neplatili?
Nezvrhlo sa zdravotníctvo hlavne na kšeft?

Pani prezidentke to nevadí? Prevenciu zdravia nebude verejne propagovať?

Ďalej v článku profesor Lische uvádza, že výsledky transplantácie pľúc pre slovenských pacientov sú veľmi dobré. Sú ale značné rezervy v počte indikovaných pacientov k transplantácii zo Slovenska a rovnako v počte dárcov a darovaných pľúc zo Slovenska.

Ďalej je uvedené v článku, že vyrovnanie bilancie je nutnou podmienkou poskytovania tejto metódy pre slovenských pacientov. Takže ak som tom to dobre pochopila, aby mohli slovenskému pacientovi transplantovať pľúca, tak musia byť len od slovenského darcu.

Mne je ľúto hlavne tých darcov, ja za tým vidím ľudské životy. Je jedno, či je to osoba po havárii alebo vážne nemocná. I v rámci dopravných nehod by bolo lepšie robiť prevenciu, i v rámci chorob.

Zdravotníctvo v oboch republikách by malo fungovať ako celok. V prvom rade by malo poskytovať prevenciu. Myslím prevenciu v rámci zdravého životného štýlu, a nie prevenciu v rámci vyšetrení. Za prvé na tie vyšetrenia sa pacienti často buď nedostanú alebo dostanú neskoro, až po mesiacoch čakania, kedy može byť už neskoro. Za druhé: mnohí to zažili, že šli k lekárovi s ťažkosťami a buď im lekár povedal, že im nič nie je alebo z nich urobil hypochondra alebo poslal na psychiatriu.

Takže na jednej strane v médiach robia propagáciu na prevenciu vyšetrení a na druhej strane pacienti lekárov často svojimi ťažkosťami obťažujú a lekári im nepomožu, pokiaľ to ide. Nemala by prezidentka venovať veľkú pozornosť prevencii? Alebo tá ju nezaujíma?

Kde sa stráca morálka v zdravotníctve? Alebo tam nikdy nebola a vždy šlo len o peniaze?

O darcovstve orgánov a o tom, že tie osoby ešte žijú a všetko vnímajú písal už pred rokmi na blogu auria Ďurino. Bol to dosť šokujúci článok a presvedčil ma, že som proti takýmto transplantáciam. Tento blog už nefunguje.

Ale pridám tu ďalšie zdroje:

Zločin na úrovni štátnych inštitúcií, s tichým súhlasom centrálnych úradov. Organizovaný zločin najvyššieho kalibru. Obchod s ľudskými orgánmi. Obchod s „civilizovanými“ krajinami „hodnotového“ západu.

https://www.facebook.com/100008442515649/videos/8883049101720993/

Odkaz na toto video bolo uverejnené v tomto článku

https://peter4.blog.pravda.sk/2022/12/21/triedenie-a-recyklacia-po-ukrajinsky/

Písala o tejto téme i ďalšia blogerka:

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2023/08/06/vedeli-ste-1/

Elena v článku na vyššie uvedenom blogu uviedla: Ja osobne takéto úspechy neoceňujem. Darcovi vzali dva litre krvi a bijúce srdce, t. j. odobrali mu ho zaživa.
Kto z nás vie, či dotyčný chcel srdca dať, a či necítil bolesť?

Túto „podstatu“ spomínal pred rokmi v článku už na neexistujúcom blogu auria i Ďurino. Že orgány sú odoberané pacientom zaživa.
Ďurino sa zameriaval na články z nemeckých zdrojov a prekladal ich vo voľnom čase na svoj blog. I článok o transplantácii bol zo zahraničných zdrojov.

Preto som si neskor „všímala“ ďalšie články a videa o transplatáciach. Zaujímalo ma, či aj iné zdroje potvrdia tieto skúsenosti.

V prvom rade by mala mať prednosť v zdravotníctve prevencia. Viem z vlastných skúseností, že lekári to neriešia.

A dnešný článok, ktorý som napísala o vakcínach tiež hovorí o tom, že prevenciu a zdravú stravu lekári neriešia. Hovorí o tom vo svojich videách MUDr. Ladislav Kužela, i tri české lekárky, ktorý uvádzam v dnešnom stiahnutom článku. Uviedla som v ňom medicínske zdroje, preto nechápem, prečo to boli nevhodné informácie.

Komu vadí včasná prevencia zdravým životným štýlom v zdravotníctve? Prečo ju nepropagujú hlavne lekári? Veď hlavne za to by mali byť platení, aby pacientom poradili? Je to rýchlejšie a lacnejšie riešenie. Alebo to lekári nevedia?

Vo videách o tejto „situácii“ v zdravotníctve hovoria i tri české lekárky, i MUDr. Ladislav Kužela.

A nechápem, prečo nižšie uvedený článok bol neprijateĺný? Lebo otvorene a kriticky lekári v tých videách hovoria o situácii v zdravotníctve v oboch štátoch?

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/11/23/vakcinu-nechceme-nie-sme-pokusni-kralici-clanok-z-roku-2009/

Doplnenie 23.11.2023:

O prevencii hovorili i dvaja známi českí operatéri Jan Pirk a Vladimír Beneš vo videách v nižšie uvedenom článku položartom: že od nich nemožme chcieť, aby propagovali prevenciu, lebo sú operatéri a živí ich to. Priznali, že prevencia je lepšia.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/07/20/medialny-lync-na-jaroslava-duska-pokracuje-ale-o-prevencii-hovorili-uz-lekari-jan-pirk-a-vladimir-benes/

A v dokumente Raději vidličky než nože hovorí americký kardiochirurg Caldwell B. Esselstyn Jr., že zistil, že mnohé operácie sú zbytočné. Teraz už operácie nerobí, zaoberá sa zdravou výživou.

https://www.csfd.cz/film/302405-radeji-vidlicky-nez-noze/prehled/

Dokument nájdete na uloz.to

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2967156x
Priemerná čítanosť článkov: 15139x

Autor blogu

Kategórie