Založ si blog

Igor Matovič a Róbert Fico, to by bola skvelá priama konfrontácia v živom prenose

Ľudia si zaslúžia vidieť priamu konfrontáciu Igora Matoviča, Róberta Fica, Michala Šimečku, Petra Pelegríniho. Som veľmi sklamaná, že práve Róbert Fico sa bojí priamej konfrontácie v televízií s Igorom Matovičom.

Reagujem na základe tohoto článku:

https://domov.sme.sk/c/23219328/markiza-musela-zrusit-finalnu-volebnu-debatu-odriekli-ju-po-ficovi-aj-pellegrini-a-simecka.html?ref=terazbox_sme

Áno, pravdepodobne by sa pohádali, ale navzájom by si vykričali, čo robili zle pre občanov. Nech občan vidí v priamom prenose, aké je ich vládnutie, záujmy v skutočnosti, ako na neho v praxi nemyslia.
Ani jednému z nich nejde o blaho bežného občana, ale o moc, peniaze a imunitu.

Podľa mňa sa Fico tej debaty bojí preto, že keby sa pohádali, tak by na Matovičové obvinenia musel priamo reagovať. Už by nemohol diplomaticky vyhovoriť a reagovať tak, ako odpovedal v poslednej debate moderátorke Dibákovej na TV JOJ. Na čo nechcel, na to neodpovedal, ona bola k nemu diplomaticky slušná a prešla to s úsmevom. Áno, je za to platená, aby zvládala aj takéto situácie diplomaticky.

Ale Igor Matovič by k nemu diplomat nebol a po takej úprimnej hádke by pravdepodobne SMER stratil časť voličov. To tesne pred voľbami nepotrebuje. Preto sa takej priamej konfrontácii vyhýba.

Matovič si asi nepripúšťa, že hlavný podiel na tom, že sa Fico pravdepodobne vráti na výslnie politiky, má on svojim vládnutím. To, čo predvádzal v čase corony, to bolo strašné.

A Fico sa chráni predovšetkým pred väzbou. To si nemyslím len ja, to si všimli i českí novinári. Prikladám ako dokaz jeden článok z českých médii.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/slovenske-volby-analyza-sociolog-politolog-novinarka-rober-fico-igor-matovic_2309220952_elev

A čo sa týka tých štátnych zakázok: po roku 1989 „nastali“ voľné ceny, takže každá firma si mohla určiť ceny, aké chcela. Do roku 1989 to bolo prísne kontrolované. Ako to viem? Robila som ceny a každý rok sme mali kontrolu z generálneho riaditeľstva na ceny, dostávali sme cenníky z generálneho riaditeľstva. Bolo to určované centrálne, štátom (cez generálne riaditeľstvo), aké jednotlivé úkony možme počítať a presný postup.

V predošlom blogu som spomínala profit na štátnych zakázkach jednej českej politickej strane (KDU ČSL). Je to možné od roku 1989 pre to, že sú voľné ceny, stačí upraviť podmienky pre výberové konanie tak, aby im vyhoveli len určité spoločnosti. Alebo „výberovko“ rovno nerobiť, ako sa dialo v čase corony.
Potom už na predraženej cene nezáleží, stačí ak protistrana súhlasí.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/22/je-politika-skutocne-taka-ako-sa-javi-beznym-obcanom/

O províziach, sice v súkromnej firme, ale o systéme hovoril v tomto rozhovore Václav Fischer, známy bývalý český podnikateľ. Fakt je to dobrý rozhovor.

Zaujímavý rozhovor o tom, ako to v skutočnosti vyzerá na východnej hranici. Prečo sa tejto téme politici, vrátane Fica vyhýbajú?

S niektorými ľuďmi sa sice nevyjednáva, ale Igor Matovič je verejný činiteľ. Preto by ho ostatní politici nemali ignorovať. Som si vedomá, z akého dovodu s ním nechce debatovať Fico. Ostatní politici vedia sami, prečo sa tak rozhodli…žeby zo solidarity k Ficovi alebo už sa dohadujú v pozadí, že ak vyhrá Fico, s kým bude vládnuť?

A čo naša prezidentka? Bude zase situáciu len citlivo vnímať a nič neurobí? Už by konečne mohla demokraciu i posilňovať v reálnom živote. Prázdne reči nestačia.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/03/31/zuzana-caputova-tvrdi-ze-v-case-krizy-musime-demokraciu-branit-a-posilnovat/

Doplnenie 23.9.2023:

A aby ma niekto nepodozrieval, že „nadržiavam“ Igorovi Matovičovi. Nie, nenadržiavam. Politici sa nemajú milovať, ani obdivovať, ale kontrolovať. O tej kontrole politikov hovoril už Karel Kryl. On asi tušil, akým smerom sa to zvrhne.

Tu je dokaz, že som kritizovala oboch politikov v predošlých článkoch:

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/20/igor-matovic-ma-dnes-pobavil-tym-ako-oni-viac-pomahali-ludom-ako-robert-fico/

A už by sa mohli novinári politikov pýtať verejne, ako v skutočnosti „robia“ zákony na Slovensku, kto ich píše. Spomínal to v tomto rozhovore Jaroslav Spišiak.
Preto ma tak „dojíma“, keď Fico a Matovič, aj ostatní politici tvrdia v debatách, ako im ide o občana. Tak prečo nezmenili „tvorbu“ zákonov?

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/14/video-spisiak-najvacsia-hrozba-pre-slovensko-su-politici-ktori-nie-su-pod-vplyvom-oligarchov/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2967461x
Priemerná čítanosť článkov: 15140x

Autor blogu

Kategórie