Založ si blog

Marián Jelínek, mentálny kouč viacerých športovcov – videa

U Mariana Jelínka ma zaujali dve jeho vyjadrenia v jeho videách: Pomaly létame na Mars, ale nepoznáme samy sebe. A to druhé je: Přinuťte nažranou lvici lovit….(nepřinutíte ji).
Na youtube je veľa rozhovorov s ním a mnohé možu slúžiť ako inšpirácia i bežným ľuďom vzhľadom k tomu, že spolupracoval a spolupracuje s mnohými športovcami ako mentálny kouč.

K celkovému zdraviu podľa mňa nestačí len zdravá strava, zdravý životný štýl, ale potrebné je poznať sám seba (neviem, ako to presne nazvať…). Tieto videa možu byť inšpiráciou pre tých, ktorých táto téma zaujíma a na chvíľu si chcú odpočinúť od politiky.

Informácie o ňom z wikipedie:

Marian Jelínek (* 18. listopadu 1963 Český Krumlov) je bývalý český hokejový trenér a kouč. V současné době individuálně spolupracuje s vrcholovými sportovci různých odvětví (např. Karolína Plíšková, Petr Mrázek, Jan Micka) a také s podnikateli a manažery, které koučuje či jim v rámci workshopů přednáší. Je profesním garantem a vyučujícím v rámci zaměření Psychologie pro manažery na NEWTON University.[1]

Tu sú odkazy na rozhovory s ním:

Festival Uvědomění Praha 2023 – Marián Jelínek

Marian Jelínek – Odmítáme utrpení, i když k životu patří.

Marian Jelínek je hokejový trenér, mentální kouč, pedagog, lektor, spisovatel. V roce 2004 získal doktorát z kinantropologie (věda o pohybu) a v roce 2015 druhý doktorát ze sportovní psychologie. Své zkušenosti z vrcholového sportu využívá při inspirativních přednáškách pro manažery, na vysokých školách, konferencích v Čechách i v zahraničí. Je garantem oboru Psychologie pro manažery na pražské Newton College. Individuálně spolupracuje s řadou vrcholových sportovců. Je autorem či spoluautorem více než 10 knih. Nejen o té poslední s názvem Umění psychické odolnosti jsme si s ním povídaly v našem podcastu

PhDr. Marian Jelínek,PhD., Selfkoučink

Létáme na Mars, ale neznáme sami sebe Každý z nás občas pocítí v různých situacích pocity strachu, obav, nejistoty, které se mohou projevit v práci či osobním životě. Aby člověk uspěl v jakékoliv oblasti, měl by umět tyto negativní a nechtěné myšlenky zvládat, ne však potlačovat. Jak s negativními myšlenkami a strachy pracovat se dozvíte od hokejového trenéra a kouče, který se mimo jiné proslavil dlouholetou spoluprací s Jaromírem Jágrem.

Marian Jelínek: „To nejlepší vzniká bez motivace“

Nejvíce sami sebe utváříme my sami | Marian Jelínek | TEDxPlzeň

Asymptotický efekt jako podprahový parametr úspěchu | Marian Jelínek | TEDxPrague

Festival Uvědomění – Marian Jelínek 2022

Pred mnohými rokmi, kedy nebol internet bežne rozšírený, som inšpirácie a informácie čerpala z kníh.
Najviac ma ovplyvnil pred 25 rokmi americký lekár Brian L. Weiss svojou knihou Mnoho životov, mnoho majstrov. Odvtedy v ČR od neho bolo vydaných viac kníh: ja som čítala 6 kníh od neho. Jednu jeho knihu som spomínala v tomto článku v roku 2012:

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/05/20/existuju-veci-medzi-nebom-a-zemou/

Už predtým som uverejnila články s odkazmi na videa iných koučov, či filozofky.
Každý, koho tieto témy zaujímajú si može s rozhovorov s nimi vziať nejakú inšpiráciu do svojho života.

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/11/11/pavel-moric-stastie-nie-je-pre-kazdeho/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/11/18/zoltan-demjan-o-hladani-rovnovahy-videa/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/09/16/filozofka-anna-hogenova-psycholog-pavel-rataj-zaujimave-rozhovory/

Peter Pellegrini a dezoláti. . . . .

15.06.2024

Priznám sa, že keď som včera našla v diskusii na pravda.sk odkaz na tento starší článok, tak som si myslela, že to je žart. Lenže na Slovensku je všetko možné a žart to nebol. K tomu článku bolo aj video. A týmto chcem poďakovať diskutujúcemu, ktorý tento odkaz dal do diskusie k jednému článku. Nebol to blog, bol to článok. [...]

Zuzana Kovačičová, verejne mi vysvetlíte, prečo cenzurujete . . . . .

14.06.2024

Náhodou som si prečítala Váš včerajší rozhovor v Deníku N. V podstate len odomknutú časť rozhovoru, lebo nemám predplatné. Niektorý dobrák do diskusie vložil odkaz na Váš ďalší komentár v denníku SME. Ide o tieto články: https://dennikn.sk/4046872/zuzana-kovacic-hanzelova-nenavist-nie-je-nazor-stat-nie-je-schopny-obete-ochranit/?ref=top Škoda, že ste to nepochopila, [...]

Poslanec Peter Kotlár mail o cenzúre v RTVS vyhodil bez prečítania. Je to bývalý spolupracovník Martiny Šimkovičovej.

11.06.2024

Poslanec MUDr. Peter Kotlár spolupracoval s Martinou Šimkovičovou v TV Slovan. Takže teoreticky by ho mala zaujímať cenzúra v médiach. Prakticky by ho to malo zaujímať ako poslanca NR SR. Nezaujímalo. Buď on alebo jeho asistent vyhodil mail bez prečítania. Včera som posielala maily všetkým poslancom ohľadne cenzúry v RTVS. Niektorí poslanci mali plné schánky mailov, preto [...]

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 08:32

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.