Založ si blog

Čaputová a jej spomínanie na november 1989 v Prahe

Zuzana Čaputová 16.11.2023 na Národnej triede v Praze položila kyticu a zapálila sviečku.
O tejto události napísali novinky.cz nižšie uvedený článok:

https://www.novinky.cz/clanek/historie-17-listopad-caputova-si-na-narodni-tride-pripomina-udalosti-17-listopadu-40451011

Citujem z článku:

„Sametová revoluce v roce 1989 byla společným dílem Česka a Slovenska, položila základy demokracie a dosud z ní čerpáme,“ řekla u památníku, který byl v obležení novinářů.

Čaputová je v České republice na pracovní návštěvě, při níž se již setkala s českým prezidentem Petrem Pavlem. Do Prahy den před výročím sametové revoluce přijíždí každoročně.

Podle ní 17. listopad patří mezi největší svátky novodobé historie. Lidé před 34 lety na Národní třídě stáli sjednoceni proti totalitě, měli odvahu, odmítali násilí, byli vyzbrojeni havlovskou pravdou a láskou, řekla. „Pokud jim toto stačilo na vítězství demokracie, věřím, že tyto kvality a hodnoty nám budou stačit na obranu demokracie,“ dodala.

Slovenská prezidentka zavzpomínala, že v době sametové revoluce jí bylo 16 let a účastnila se demonstrací na bratislavském náměstí SNP. „Vnímala jsem velmi jasně, protože se u nás doma o tom mluvilo, že se děje velká změna,“ řekla.

Koniec citácie.

Zaujala ma jej citácia:

Lidé před 34 lety na Národní třídě stáli sjednoceni proti totalitě, měli odvahu, odmítali násilí, byli vyzbrojeni havlovskou pravdou a láskou, řekla. „Pokud jim toto stačilo na vítězství demokracie, věřím, že tyto kvality a hodnoty nám budou stačit na obranu demokracie,“ dodala.

Ako to myslela s tou odvahou, pravdou a láskou, demokraciou a obranou demokracie?

Veď keď podľa nej máme demokraciu, tak ju nepotrebujem obraňovať? A ona ako obraňuje demokraciu? Nijak? Čo ona urobila pre demokraciu? To, že zlé skutky ignoruje? Myslím tým nefunkčnosť polície, prokuratúry, justície….Kedy si zastala novinárov, ktorým vypli weby? Kedy si zastala bežných občanov, ktorým nútili testovanie na covid a očkovanie? Nikdy. A ešte kecala do médi, aby sme prestali tliachať…..(odkaz na video a článok dám na konci tohoto článku).

Takže o akej demokracii zase hovorí? O tej jej „totalite“, že jedine ona má pravdu a keď niekto má iný názor, tak na ňu útočí? Všimla si vobec, že je platená za prácu v prospech občanov a nie za prázdne frázy?

A o Havlovi sme aspoň na Slovensku 17.11.1989 bežní ľudia veľa nevedeli. Informácie sa šírili až v ďalších dňoch a na ďalších demonštráciach.
Tesne po 17. novembri 1989 najprv väčšina ľudí čakala, čo sa bude diať. A teraz sú mnohí takmer disidenti z tých čias…..To snáď nie je možné.

Takže na jednej strane Čaputová hovorí o demokracii a Jaroslav Spišiak hovorí o mafiánskom štáte. To hovoril aj Kiska….
Takže kto má pravdu? Jaroslav Spišiak, ktorý posobil v polícii alebo Čaputová, ktorá posobila v neziskovke Via Iuris a robí prezidentku, ktorá koná v neprospech občanov SR?

Ja to obdobie nazývam predanie „moci komunistov komunistom“. Pretože k moci sa dostali tí, ktorí mali informácie a ich deti.

Zo 17. novembra urobili politici neuveriteľnú frašku.
A nikdy sme neboli pod takým diktátom (EU, štátu…) ako teraz: takže nám pani Čaputová nevykládajte o demokracii.

Z diskusie k tomuto článku (keby to nebola pravda, tak by to bola dobrá satira):

Diskusné príspevky prikladám tak, ako boli napísané, v češtine. Inak, Čaputovú stihli „prekuknúť“ aj v ČR. Má smolu: nemožno klamať všetkých a navždy.

A co slaví, že se podařila rozkrást celá ČSSR?

Ale hlavně že se pořád upřednostňuje ta komedie z roku 1989, kdy bylo vše předem nachystané komunisty a lidí kolem ostudy národa Havla.

Komunistický režim neobhajuji, ale ať mi někdo poví, kde je ten slibovaný blahobyt, život na úrovni Rakouska a podobně?

Ten který měl v případě rozkazu při nasazení armády k potlačení nepokojů v roce 1989 jako velitel vojenské jednotky zasáhnout a potlačit vzpurné jedince protestující proti vedoucí úloze KSČ v ČR,celé mladí bývalý člen KSČ, dnes pokládá věnce a slaví s Čaputovou boj za demokracii a svobodu,,, to chce normálně panáka, aby to člověk vstřebal,

Vstřebat to nelze. Ukazuje to jediné, že to možná tehdy bylo všechno trochu jinak, když je dnes možné toto ..

Taškařice zinscenovaná StB na podzim 1989 není důvodem k oslavě. Důkazem je současný prezident ČR.

Současnou úroveň svobody slova dobře ilustruje piseň Veličenstvo Kat,, kterou Karel Kryl napsal během jednoho odpoledne v hotelové restauraci „Na panské“ za svých studií na keramické škole v Bechyni.

Ona neví, že to byl jeden velký podvod? Tady to už většina lidí prokoukla , tak nevím co se vlastně slaví. Že by ožebračování lidí, rozprodání vlastně celé Republiky a ničení ekonomiky od r.1989 ?

V ničem žádná soběstačnost , již to je špatně.

Teď je vše ok , protože vše rozprodáno tomu skvělému západnímu světu za hubičku . Prostě nás mají ve svý hrsti a bude hůř , dokud se evropská unie nerozpadne. Nejspíše nic nechápete , tedy zničení východní Evropy.

Proč jsme chodili v 89 roce zvonit klíčemi ?Aha asi proto aby po více jak třiceti letech komunisté,agenti-rozvědčíci mohli pokládat kytice k památníku těm které brutálně mlátili obušky.Cirkus

Největším vrcholem pokrytectví bude, jestli se tam zítra objeví soudruh Pávek se soudružkou chotí a budou se tam v duchu vysmívat těm, co je v 89 odstavili od moci. To nebyla sametová revoluce, ale ukradená!!!

Madam Čaputové již zvoní hrana a tak rychle nenápadně pokukuje, kam by se mohla přestěhovat. Má zde kámoše z branže a bude zde stále častěji a častěji a častěji…….

Od kdy se slaví výročí den předem? Všechno je to tak falešné? Proč nepřijdou zítra 17.11? Hanba by je fackovala jak se lidově říká a lid by je „vypískal“.

Čaputová kouzlem nechtěného celkem správněk. V Bratislavě totiž proběhla podobná demonstrace, v menším rozsahu, pochopitelně, už 16.11.1989. Obávám se však, že o tom Čaputová neví ani ň. Je zajímavé, že se o tom nikde nehovoří.

Už se z toho stala šaškárna, jako kdysi z oslav VŘSR.

Památku čeho přesně uctila? Českého přizdisráčství vypořádat se po zásluze s bolševiky co 40 let terorizovali národ a dekomunizovat společnost??

No tak ono kdyby se to nezačalo sypat v SSSR zůstaneme připo…dalších 40 let, co si budem namlouvat takový; jsme, byli, a budem od porážky na Bílé hoře. Jinak teda Čaputova ve svém živlu, mám pocit že ta se opravdu hodí jen ke kladení věnců a plakani na pohřbech. No kam to na Slovensku dotáhla, škoda mluvit. Ten patos se prostě do 21 století už nehodí Zuzko!

Čaputová: Sametová revoluce položila základy demokracie a dosud z ní čerpáme
Jak, kdo, prospěchářsky existence jistě

Zajímavé jak se všichni bijí do prsou, jak jsme udělali sametovou revolucí. A ani slovo o Gorbatschovi. Bez něj by žádná otočka nebyla.

Děkuji za připomenutí, máte pravdu, jsem si vzpomněl jak jednou Kocáb se prokec , že nejdříve než svolali národ na demonstrace se šly zeptat na velvyslanectví SSSR jestli budou zasahovat do našeho dění,po odpovědi, že ne se rozjelo cinkání klíčem.

Ať si události připomíná v Bratislavě, ale tam by ji asi vypískali, tak leze sem.

Tak když se tento svátek už slaví den předem proč jsme taky den předem neměli volno v práci.

Od kdy se 17. slaví už 16. ? To je dřívější termín pro elity , či jak tomu rozumět?
Tak trochu mi to ten svátek hatí ..

Dnes je sedmnáctýho? Já myslel, že zítra. Asi dnes už znamená zítra.To jsem z toho jelen

Zítra tam asi bude velký nával.Ještě nějakou dobu se bude lidem vnucovat jak tento den úžasně změnil situaci v našem státě a jak se kvůli tomu máme všichni dobře

To byla sametová revoluce, já myslel, že to byl stébácko bolševický převrat.

V 16-ti jsem začal vnímat zcela jasně jaký je rozdíl mezi, původně byli dvě pohlavní, mužem a ženou.

Jo to já taky, a k tomu mi zachutnalo pivo a fernet… Ale to bylo o dost dříve než 1989…

Kdo všechno se dovede na tzv. sametu přiživovat, to je neskutečné…

Tak tohle je vážně komedie, i když spíše hodně smutné představení.

Koniec komentárov z českej diskusie.

Tu je odkaz na článok, kde o Slovensku hovorí Jaroslav Spišiak, bývalý policajný prezident a viceprezident a sú tam aj odkazy na videa:

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/11/16/slovensko-vraj-bolo-zalozene-ako-zlocinecka-organizacia-povedal-v-jednej-diskusii-jaroslav-spisiak/

Takže Čaputová hovorí o demokracii, bývalí policajní funkcionári Spišiak a Chudík o mafii, michalovský novinár Marek Boka tiež o mafii na východe. Čaputová ako prezidentka o tom nevie alebo žije v inom štáte, nie na Slovensku?
Kto nich má pravdu????

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/05/26/zuzana-caputova-prestante-tliachat-a-rieste-zdravotnictvo/

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/06/20/preco-zuzana-caputova-nechce-kandidovat-znovu-za-prezidentku/

V tom článku som uverejnila aj toto (snáď nám to Čaputová niekedy vysvetlí):

A čo sa týka jej spojovania so Sorošom…..tak už v roku 2019 vydal článok Guardian, kde je spomenutá….To klamal i Guardian?
https://www.theguardian.com/business/2019/nov/02/george-soros-brexit-hurts-both-sides-money-educate-british-public

Sat 2 Nov 2019 08.00 GMT
Preložila som to cez prekladač a českú verziu sem vložím:

Sorosovi stoupenci by tvrdili, že to, co pravicoví vůdci považují za „politické vměšování“, je pouze podpora svobodnějších a tolerantnějších společností. Zuzana Čaputová, která byla v červnu zvolena prezidentkou Slovenska, mi začátkem tohoto roku řekla, že je scestné, aby vlády v regionu obviňovaly Sorose z politického vměšování. Bývalá občanská aktivistka Čaputová v minulosti získala granty od Sorosovy nadace a působí zcela jiným tónem. „Díky penězům od této organizace se na Slovensku udělalo hodně dobré a hodnotné práce,“ řekla mi v dubnu, krátce po vítězství v hlasování. „Většina grantů byla obecně na podporu demokracie, spíše než na snahu diktovat konkrétní záležitosti.“

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/03/31/zuzana-caputova-tvrdi-ze-v-case-krizy-musime-demokraciu-branit-a-posilnovat/

Zaujímalo by ma to, ako ta bývalá aktivistka posilňuje demokraciu ako prezidentka? Tak, že problémy Slovenska a ich občanov ignoruje?

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/09/02/zuzana-caputova-a-ustava-slovenskej-republiky/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2967057x
Priemerná čítanosť článkov: 15138x

Autor blogu

Kategórie