Založ si blog

Gersonov zázrak – alternatívna liečba rakoviny

„Liek na rakovinu už bol objavený. V roku 1928. Liek prakticky pre každú formu chronickej choroby. Bol objavený dokonca omnoho skor, čiste náhodou. Jedným človekom. Nemeckým občanom, ktorý sa volal dr. Max Gerson. Gersonova terapia je bezpečná prírodná liečba, ktorá využíva prírodné nezávadné potraviny, džúsy, kávové výplachy, detoxikáciu a prírodné doplnky, ktoré sú schopné aktivovať prirodzené obranné mechanizmy tela a viesť k vlastnému uzdraveniu.  V posledných 60 rokoch tisíce ľudí využili Gersonovu terapiu k uzdraveniu z chorob, často nazývaných „nevyliečiteľné“ choroby ako rakovina, cukrovka, artritis či ďalšie chronické choroby.“

Tento text je preložený z češtiny a spolu s videom o Gersonovej terapii je uverejnený na nižšie uvedenom odkaze.

 

http://www.ac24.cz/videodokumenty/zdravi/1211-gersonuv-zazrak-alternativni-lecba-rakoviny

Oficiálne stránky o Gersonovej terapii sú www.gerson.org a www.gerson.hu,  Gersonova klinika je v Mexiku a v Maďarsku.

Neviem o tom, že by kniha Maxa Gersona o jeho terapii vyšla v slovenčine, našla som odkaz len na stiahnutie anglickej verzie.

Ak chcete vedieť viac info o Gersonovi a jeho terapii, tak na stránke www.ulozto.cz si dajte si do kolónky „vyhledat“ : gerson a rakovina.

 

Gersonova terapia je liečebná terapia, ktorá pozostáva z 13 ovocných a zeleninových štiav, vegetariánskej stravy a črevných výplachov. Samozrejme táto terapia má určité pravidlá, konkrétne recepty  a musí sa dodržiavať 18 mesiacov až dva roky. Toto je info v skratke, podrobné informácie nájdete v knihe o Gersonovej terapii, ktorá je v angličtine na ulozto.cz

Pri tejto terapii je zakázané: nikotín, alkohol, soľ, mäso, ryby, vajcia, syr, maslo, mlieko, konzervované potraviny, akékoľvek tuky, káva, orechy, hríby, koreniny…

Okrem zmeny stravy je nutné obmedzit škodlivé chemické látky, aby sa nedostali do organizmu. Treba používať len jednoduché mydlo bez vone na umývanie i na pranie,  vyhnúť sa šminkom, farbeniu vlasov, voňavkám, dezodorom, olejom po kúpaní, pracím práškom. Zakázané sú chemikálie pre domácnosť, i akékoľvek iné chemikálie. Nesmie sa používať hliníkový riad a zároveň tiež nepoužívať automaticky elekrický odštavovač. Namiesto toho používať ťažký elektrický mlynček a zvlášť používať ovocný lis na vylisovanie šťavy.

Gersonova terapia ma v mnohom zaujala, i keď ja som v tom čase už mala intuitívne vytvorený sposob stravovania, ktorý mi pomáhal. Dokonca som bola sebestačná, nepotrebovala som žiadnu pomocnicu, i keď mi bolo zle a bolá som poriadne zoslabnutá.

Preto som nevidela dôvod ho meniť, pretože Gersonova terapia je zložitejšia. No je tam veľa zaujímavých a podľa mňa aj pravdivých informácií. Preto stojí za pozornosť.

 

Max Gerson bol nemecký lekár židovského povodu (18.10.1881 – 8.3.1959).

Súhlasím s tvrdením, že Gerson patrí ku géniom, ktorých svet nedocenil. K liečbe rakoviny sa dostal náhodou. Ako lekára ho učili, že na každú diagnózu je vhodný iný sposob liečby. Ako mladý lekár trpel hroznými migrénami a klasická medicína mu nevedela pomocť. Tak začal experimentovať so stravou. Zistil, že po neslanej vegetariánskej strave mu tie bolesti ustúpili. Tak začal predpisovať túto dietu i svojim pacientom na migrénu. Jednému z jeho pacientov po tejto diéte zmizol i lupus (kožná tuberkulóza, ak sa nemýlim). Tak začal predpisovať tuto diétu i pre pacientov s lupusom. Napadli ho za to kožní lekári a dali na súd. Sudca sa ich spýtal, či vedia liečiť lupus. Odpovedali mu, že nie. Tak im na to sudca povedal, že nech dajú doktorovi Gersonovi pokoj. Neskor za Gersonom prišla pacientka, ktorá mala pokročilé štádium rakoviny žalúdka. Odmietol ju, ale ona naliehala, tak nakoniec súhlasil a na vlastné riziko to skúsila s jeho dietou. Vyliečila sa. Tak začal doktor Gerson svoju lekársku púť ohľadne liečby rakoviny.

Bol Nemec a Žid. Lenže po napadnutí Nemecka Hitlerom musel opustiť Nemecko. Jeho kolegovia skončili buď v koncentračných táboroch alebo niektorí robili aj pokusy na ľuďoch v koncentrákoch. Takže nemal na výber. Odišiel do USA, kde vo svojej práci pokračoval. Po čase mu znemožnili prácu i v USA, mocná farmaceutická lobby. Iróniou osudu je, že až 2 mesiace po jeho smrti mu ponúkli členstvo v jednej americkej lekárskej (vedeckej) spoločnosti. Zomrel koncom 50-tych rokov minulého storočia a až v polovici 70-tych rokov jeho najmladšia dcéra Charlotte otvorila kliniku v Mexiku, kde liečia pacientov Gersonovou terapiou doteraz.

Toto všetko som vám o Gersonovi písala hlavne preto, aby ste pochopili, že na to, aby boli prírodné terapie, ktoré skutočne liečia rakovinu prístupné, nie je voľa farmaceutického priemyslu. Ten to nedovolí a používa všetky prostriedky k tomu, aby tieto terapie zakázal. Veď v USA nie je oficiálne dovolené liečiť rakovinu inou ako chemickou cestou. V brožúrke o Gersonovej terapii od Beaty Bishop som sa dočítala, že viacerým lekárom, ktorí liečili prírodnými terapiami bolo znemožnené pokračovať v práci lekára. Títo lekári boli často odpísaní oficiálnymi lekárskymi kruhmi.

Takže sa nečudujte, že liek na rakovinu sa oficiálne nevynašiel. Pretože výskumy často financuje farmaceutický priemysel, tak to nedovolí, aby tieto terapie boli uznávané všeobecne ako účinné a bežne prístupné. Ak si podrobne prečítate knihy od Virapena, bývalého riaditeľa jedného farmaceutického koncernu, pochopíte, ako to vo farmácii funguje. Zázračnú tabletku na rakovinu chemického zloženia nejde objaviť, tá vám imunitu nevylieči. Rakovina je totiž podľa Gersona porucha imunity. A tá keď sa napraví stravou, tak telo si s nádorom poradí samo. Súhlasím s tým, potvrdené z vlastnej skúsenosti.

Podľa dr. Gersona rakovina nie je špecifická, k istému miestu viazaná choroba. Je to skor príznak chorého organizmu, ktorý má poškodenú látkovú výmenu a neúčinný imunitný systém. Preto je úplne zbytočné odstrániť nádory, pokiaľ neohrozujú život. Dosiahne sa tým len to, že sa znovu objavia na inom mieste.  Preto sa snažil zdravou stravou a čerstvými džúsmi z ovocia a zeleniny obnoviť imunitu organizmu, ktorý si potom s nádorom poradí sám.

Veľmi podstatné je to, že táto liečba má presne určené pravidlá, ktoré je nutné presne dodržovať. Vo všetkom, v strave, v chémii, v črevných výplachoch. Je to nutnosť !!!! Nie je príspustné, že „toto“ si uberiem a „toto“ si pridám. Ak sa človek vydá touto cestou, je to doslova nutné to dodržovať presne.

Pacienti chorí na rakovinu nesmú užívať kalcium, ani iné minerálne látky, lebo v jednotlivých prípadoch vyvolal znovuvytvorenie nádoru.

Žiadna terapia nezaručí každému vyliečenie, ani táto. Mnohí pacienti nechcú zmeniť stravu. Niektorí ju aj zmenia, ale nemajú pevnú voľu to dodržiavať a predčasne to vzdajú.  Na alternatívne terapie sa mnohí ľudia obracajú, až keď klasická medicína zlyhala a pacient má zničenú imunitu po chemoterapii, ožarovaní, po liekoch. Takže v niektorých ťažkých prípadoch sa stalo aj to, ze pacienti na kliniku ani nedorazili, zomreli cestou.

Táto terapia nelieči len rakovinu, podľa slov Charlotty Gerson lieči všetky choroby. V podstate  napraví imunitu organizmu a telo si potom s chorobou poradí samo.

Nie je jednoduché, aby lekári vobec brali do úvahy aj iné métody, akými doteraz liečia rakovinu. Info o „fungovaní“ medicíny je bohužiaľ pravdivo popísané v nižšie uvedenom článku.

http://popelka.blog.pravda.sk/2012/08/02/z-brucha-bestie/

Bohužiaľ i v Čechách sú lekári viazaní liečebnými smernicami, viem to od jednej lekárky. Na túto tému sa vyjadril aj jeden riaditeľ nemocnice v relácii ČT Máte slovo, 22.3.2012

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/212563230800011/video/

Preto si myslím, že nie je jednoduché liečiť akúkoľvek chorobu alternatívou, i keď je účinná. Doslova je absurdné, keď som počula od lekárov, že je jedno, čo jeme a strava nemá vplyv na choroby. Strava má veľký vplyv na choroby a odkazy na dokumenty o strave som dala do článku

http://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/29/na-strave-zalezi/

Tych lekárov, ktorí si to uvedomujú dúfam, že bude pribúdať.

Zaujímavý článok, vyšiel dnes  4.1.2013, písala ho česká lekárka !!!!

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1483-jak-se-uzdravit-z-rakoviny-a-jinych-nevylecitelnych-nemoci

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2965920x
Priemerná čítanosť článkov: 15132x

Autor blogu

Kategórie