Založ si blog

Pellegriniho hovorkyňa odpovedala na dotaz novinárov, že im je do toho prd. . .

Takýto titulok mal článok na novinky.cz a nič na tom nezmení ani Pellegriniho ospravedlnenie, že jeho hovorkyňa je temperamentná žena. Je platená z daní občanov a na všetky otázky by mala odpovedať. I na tie nepríjemné. Inak na tej pozícii nemá čo robiť. V súkromnej firme by ju za takúto reakciu vyhodili. Ale Pellegrini ju ešte ospravedlňuje? On súhlasí s jej postojom, keď ju ospravedlňuje?
Lebo podľa mňa jeho hovorkyňa len povedala, čo si skutočne myslí o občanoch….že sa nesmú podľa nej zaujímať o verejné financie. To majú zvláštny postoj k svojim voličom a občanom….

Ide o tento článok:

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-pellegriniho-mluvci-rekla-na-dotaz-novinaru-ze-jim-je-do-toho-prd-40452423#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Citujem z článku:

Deník Sme se ptal mluvčí parlamentu, proč má Pellegrini přidělený byt v poslanecké ubytovně, když vlastní byt poblíž parlamentu. „Co vás do toho, na jaký účel mu to je? Kdyby tam i teď měl čtyři štěňátka zavřené, tak všechny je nás do toho prd,“ reagovala s rozdivočelou gramatikou mluvčí do telefonu.

Pellegrini k případu ještě dodal, že z minulého volebního období, kdy byl poslancem, mu zůstal na ubytovně pro poslance malý pokojík, který má asi 3 krát 3 metry, s jednou postelí, mini stolkem a skříní. Na ubytování má nárok každý poslanec, který má trvalý pobyt mimo Bratislavský kraj. Pellegrini má trvalý pobyt v Banské Bystrici.

Deník Sme však konstatoval, že Pellegrini vlastní třípokojový byt v luxusním komplexu Zuckermandel, vzdáleném jen pár minut pěšky od budovy parlamentu. Pro šéfa parlamentu je určena služební vila na Gorazdově ulici, ale Pellegrini ji nevyužívá, protože je ve špatném technickém stavu.

Koniec citácie.

Asi si obaja neuvedomujú, že sú platení z peňazí daňových poplatníkov a hovorkyňa predsedu parlamentu by mala odpovedať aj na nepríjemné otázky. Už keď teraz majú takýto postoj k verejnosti, že nám do toho nič nie je, ako by sa správal Pellegrini, keby bol prezidentom? Veď reakcie jeho hovorkyne sú jeho vizitkou a negatívnou reklamou. Alebo si obaja myslia, že nám nie je nič do toho, ako sa využívajú dane občanov?

Ďakujem, že Pelllegrini a jeho hovorkyňa robia Slovensku negatívnu reklamu v ČR.

Je zaujímavé, koľko ľudí schvaľuje plytvanie štátnymi prostriedkami. Asi neplatia dane.

Hovorkyňa má v popisu práce odpovedať na otázky verejnosti. I keby boli veľmi nepríjemné. Nehľadiac na to, že je platená zo štátnych peňazí a na jej mzdu prispieva každý občan Slovenska.

Pokiaľ bolo na čokoľvek použité jedno jediné euro zo štátnych peňazí, tak by všetky informácie mali byť verejné a na požiadanie by mal úrad alebo orgán informovať verejnosť. Žiadne obchodné tajomstvo, žiadna ochrana osobných údajov. Bez toho sa nikam neposunieme. A pokiaľ s tým niekto bude mať problém, tak nemusí od štátu dostať žiadnu podporu alebo chodiť do politiky. Je to veľmi jednoduché.

Správne by bolo, aby poslanci, ktorí nebývajú v mieste sídla parlamentu a nemajú tam žiadne domy, ani byty, aby si zaistili za svoje prostriedky komerčný prenájom takého bytu alebo domu, ktorý im vyhovuje a stačí na výkon funkcie. Prípadne dochádzali. Príjmy majú na to viac ako dostatočné.

Pokiaľ má niekto dva byty, je súkromná osoba, tak je novinárom do toho naozaj „prd“. Ale pokiaľ je vo vláde a na byt a jeho prevádzku sa skladajú daňoví poplatníci, tak sa nemože diviť, že sa o to budú zaujímať novinári, i verejnosť.

To je sice pekné, že sa Pellegrini za svoju hovorkyňu ospravedlnil, ale to je nedostatočné. Pokiaľ táto dáma nezvláda slušne reagovať na celkom oprávnené otázky novinárov, tak by mala vo svojej funkcii okamžite skončiť.

Na Slovensku sa politici nehodlajú spovedať občanom a ešte sú pritom vulgární…..

Je to nový štýl slovenskej politiky? Alebo to je štýl, ktorý zaviedol Pavel P.: Vyhraj voľby, možeš všetko….

Takže Peter Pellegrini chce byť prezidentom? Veď novinárka sa jeho hovorkyne len spýtala, prečo má pridelený byt za peniaze daňových poplatníkov?

Politik čerpá nezmyslené výhody a zlý je ten, kto si dovolí sa na to spýtať?

Veď ide len o prostriedky daňových poplatníkov a čo je komu do toho, ako so spoločnými peniazmi štát zachádza, však?

Okrem toho: aký politik, taká hovorkyňa.

Každý normálny človek sa diví, pretože na tejto otázke nie je nič, na čo by politik nebol schopný odpovedať. Konkrétne táto otázka je naviac i plne legitímna. Pokiaľ je Pellegrinímu otázka z nejakého dovodu nepríjemná, i takéto otázky politici dostávajú. A novinári tu nie sú od toho, aby novinárom kládli iba príjemné otázky.

Chápem, že táto „téma“ v médiach može byť len odpútanie pozornosti kvoli niečomu doležitejšiemu, čo by si občania nemali všímať. Neschvaľujú sa teraz nejaké doležité zákony, či na Slovensku alebo v EU?

Ale i tak: s takýmto postojom k bežnej otázke chce byť Pellegrini prezidentom?

Generálny prokurátor Maroš Žilinka, úctu si musíte zaslúžiť

03.05.2024

Prokurátor Matúš Harkabus v posledných dňoch poskytol niekoľko rozhovorov o pomeroch a pracovnej atmosfére na Generálnej prokuratúre SR. Prikladám tu odkazy na dva rozhovory s ním. Vypočula som si ich oba, nemusím so všetkým súhlasiť….ale pochopila som z nich, že Maroš Žilinka sa správa neštandardne a ako neobmedzený vládca, ktorý má vo všetkom pravdu. Prokurátor [...]

Milan Lučanský bol čestný policajt alebo kryl niektoré kauzy?

02.05.2024

Mnohí si z Milana Lučanského urobili modlu čestného policajta. Ja si to nemyslím. V poslednom článku som uviedla odkazy na rozhovory s bývalým policajným viceprezidentom Jaroslavom Málikom. Hovoril v nich vo februári 2020 o zlej situácii v polícii. Hovoril tam o tom, ako niektoré kauzy nevyšetrovali, ale nedostali písomné príkazy že to nesmú, ale hľadali sa dovody, prečo [...]

Zuzana Čaputová, čo ste urobila dobré pre Slovensko ako prezidentka?

30.04.2024

Zuzana Čaputová v rozhovore s českými novinármi spomína, že neľutuje svojho vstupu do politiky, ani rozhodnutia neobhajovať prezidentský post. Vychádzala som z písaného textu k nižšie pripojenému článku: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-dobrovsky-sidlo-nevidim-svou-budoucnost-v-politice-rika-koncici-slovenska-prezidentka-250727 Moj komentár k tomu jej [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Na Orave našli mŕtve telo s bodnou ranou, nevylúčili cudzie zavinenie

10.05.2024 18:21

Prípadom sa zaoberajú žilinskí kriminalisti.

Steve Bannon

Trumpov exporadca Bannon neuspel s odvolaním v kauze pohŕdania Kongresom

10.05.2024 16:44

Teraz mu hrozí, že si trest bude musieť odpykať.

Zbraň, pištoľ, náboj, vražda, výstrel

Počas vyučovania na spolužiakov a učiteľa vytiahol atrapu pištole, voči 17-ročnému mladíkovi zakročila polícia

10.05.2024 16:18

Policajti v Trnave predpoludním zasahovali proti 17-ročnému študentovi jednej zo stredných škôl.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

V Česku je na sankčnom zozname, ušiel na Slovensko. PS žiada vnútro konať v prípade proruského špióna

10.05.2024 14:49

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vraj žiadne ohrozenie nevidí a konať nebude.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 199
Celková čítanosť: 2979073x
Priemerná čítanosť článkov: 14970x

Autor blogu

Kategórie