Založ si blog

Český prezident Miloš Zeman a lekárka Džamila Stehlíková – videa

Tie videa sú rozhovory s lekárkou Džamilou Stehlíkovou o zdravotnom stave českého prezidenta Miloša Zemana.

Uverejňujem to preto, že si myslím, že ohľadom českého prezidenta bolo uverejnených v českých médiach dosť článkov, ale táto pani lekárka asi najviac objasňuje, čo sa dialo v pozadí.

Pátrať po tom ma donútilo to, keď Marekovi Wollnerovi z ČT minulý týždeň vyčítali na sociálnych sieťach to, prečo Česká televize nezistí, čo sa deje. Tvrdil, že informácie majú, ale nikto to nechce potvrdiť na kameru…a že to potrebujú z dvoch nezávislých zdrojov….

Preto Vás poprosím, skor ako budete čokoľvek v tomto článku komentovať, tak si pozrite celé prvé video.
Tu nejde o to, že to je český prezident, to sa može stať politikovi v akejkoľvek krajine a to len poukazuje na záludnosť politiky.

Prvé video uverejnilo české rádio Impulz dňa 14.10.2021 a tu je odkaz na video

Stehlíková: Ovčáček není duševně v pořádku

Rádio Impuls
(14.10.2021)Hostem pořadu Benešovský Impuls byla psychiatrička a exministryně Džamila Stehlíková. Vyjadřovala se ke zdravotnímu stavu prezidenta Miloše Zemana. Za svá slova sklízí negativní kritiku, a také hrozbu žalobou od mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka. Ten by podle ní potřeboval psychologickou péči.

Pani doktorka Stehlíková navrhuje konzílium ohĺadne zdravotného stavu prezidenta Zemana….stačí si poriadne vypočuť video, nielen „vidieť“… hlavne počúvať, čo hovorí.
Ona hlavne upozorňovala na to, že nie je na tom dobre….a už na začiatku videa hovorí o tom, že ľudia, ktorí o tom vedia, sa boja hovoriť….
To píšem pre rýpalov, ktorí tvrdia, čo si dovoľuje sa k tomu vyjadrovať.

Druhé video je zo dňa 12.10.2021 a uverejnila ho česká spravodajská internetová televízia DVTV.

Pretože si myslím, že prvé video je oveľa lepšie a poskytne viac informácii, i keď je novšie, tak preto to píšem v opačnom poradí.
Čo sa týka toho druhého videa z dvtv, myslím si, že redaktor bol veľmi útočný a neriešil podstatu veci. Píšem len svoj názor….

https://video.aktualne.cz/dvtv/mlcet-o-zemanovi-by-byl-zlocin-nebyt-meho-alarmu-bylo-by-poz/r~04ecf64a2ace11eca824ac1f6b220ee8/

Michael Rozsypal
12. 10. 2021 7:00

Když jsem byla přesvědčená, že má diagnóza prezidenta Miloše Zemana je správná, zveřejnila jsem pravdu. Mlčet by byl zločin, musela jsem jednat. Hospitalizace ukázala, že měl namále, byl v akutním stavu. Ve veřejném zájmu bylo okamžitě volat o pomoc, zachraňuji život a zdraví, říká lékařka a exministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková.

Toto je rozhovor Andrejom Babišom mladším z augusta 2021. Pretože redaktor Rozsypal položil lekárke Stehlíkovej otázku aj na neho, tak prikladám tento odkaz na rozhovor s ním.

Andrej Babiš ml.: Otec mě obětoval, je to zoufalý člověk. Chci lidi varovat a zbavit se diagnózy

Nižšie uverejňujem odkaz na článok, kde je video o prevozu prezidenta do nemocnice.

Tam je vidno, v akom stave bol v nedeľu 10.10.2021. A jeho mluvčí Jiří Ovčáček sa snažil médiam nahovoriť, že nemocnici je „meruňkové buchty a vinnú kolobásu s bramborovou kaší“.Také jedlá asi na ARE alebo JIP v nemocnici nepodávajú.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/z-lan-odjela-sanitka-v-doprovodu-limuzin-40374464

Redakce Novinek se rozhodla zveřejnit záběry prezidenta Miloše Zemana při příjezdu do Ústřední vojenské nemocnice proto, že již řadu dní panuje ve veřejnosti obava o jeho zdravotní stav a schopnost vykonávat svou nejvyšší ústavní funkci.
Jeho mluvčí Jiří Ovčáček stejně jako Kancelář prezidenta republiky však veřejnosti nepodávají dostatečné informace. Pokud by prezidentovi úředníci referovali o zdravotním stavu podobně, jako tomu bylo v případě třeba Václava Havla, záběry bychom nejen nezveřejňovali, ale ani nepořizovali. Nyní jsme tak učinili, protože se domníváme, že je to ve veřejném zájmu, zvlášť v době po volbách do Sněmovny, kdy prezident sehrává klíčovou roli.
Vladimír Dušánek, šéfredaktor

Zemana převezli do nemocnice. Záběry ukazují, že je v bezvládném stavu

10. 10. 2021, 12:12 • Aktualizováno 10. 10. 2021, 13:20
Jan Menšík, Novinky

Prezidenta Miloše Zemana v neděli krátce po poledni odvezla ze zámku v Lánech sanitka do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) ve Střešovicích. Sanitka v doprovodu limuzín odjela krátce po Zemanově setkání s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Před jednou hodinou dorazil Zeman do nemocnice. Ze záběrů je patrné, že není při vědomí, při vykládání ze sanitky mu podpírali hlavu a měl zavřené oči.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/hrad-se-vyjadri-k-postupu-zemana-ve-stredu-40374725

Mluvčí popsal, jak se prezident má. K postupu Zemana se Hrad vyjádří zítra

12. 10. 2021, 16:35
Jan Menšík, Novinky, ČTK

Pražský hrad se chce vyjádřit k dalšímu postupu prezidenta Miloše Zemana při sestavování vlády ve středu. Prezident podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka komunikuje, sleduje politickou situaci a seznamuje se s nejnovějšími událostmi.

V neděli se s prezidentem na zámku v Lánech setkal premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Schůzku nekomentoval. Až v úterý prohlásil, že mu Zeman v neděli sdělil, že jej jako předsedu nejsilnější samostatně kandidující strany pověří, jak dříve avizoval, vyjednáváním o sestavení vlády.

Dnes buchty, zítra klobása

V Ústřední vojenské nemocnici podle Ovčáčka v úterý hlavu státu navštívila rodina a kancléř Vratislav Mynář. „Chci zdůraznit, že pan prezident komunikuje, sleduje politickou situaci a seznamuje se s nejnovějšími událostmi,” doplnil.

Komunikace Hradu ohledně Zemanova zdraví je nedostatečná, což má za důsledek množící se spekulace o prezidentově kondici. Naopak o stravování hlavy státu Ovčáček informovat neváhá.
„K obědu měl dnes pan prezident meruňkové buchty, na zítřek (středu) si objednal vinnou klobásu s bramborovou kaší,” podotknul Ovčáček.

Pražský hrad již dříve zveřejnil, že Zeman v úterý jmenoval nového předsedu brněnského krajského soudu Milana Čečotku. Podle Ovčáčka předal na Pražském hradě novému předsedovi jmenovací dekret se souhlasem Zemana kancléř Mynář. Dekret prezident podle serveru Aktuálně.cz s odkazem na vyjádření Ovčáčka podepsal ještě v Lánech před svou hospitalizací v nemocnici.

Tu priložím odkazy na ďalšie články z českých médii ohľadne prezidenta Zemana.

Vysvetlím aj prečo…Keby sa nič neuverejnilo, mlžil by hrad, aj politici donekonečna. Radek Vondráček podľa mňa by nebol u Zemana bez súhlasu Babiša. Nemyslím si to len ja, ale napadlo to aj iných v diskusií.
Keď sa to uverejnilo v médiach, zrazu Babiš s tým stretnutím nesúhlasil a nazval to chybou.

Predseda českého parlamentu tvrdil, že Zeman vtipkoval a mal dobrú náladu. Pričom lekárka Džamila Stehlíková tvrdila, že v nedeľu pri prevoze bol Zeman v kome.
Bol vobec Radek Vondráček u Zemana?

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/porusil-vondracek-opatreni-pri-navsteve-zemana-neprokazal-be/r~a464e4e42d8f11ec878fac1f6b220ee8/

Do toho mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček tvrdil, že Zeman jedol meruňkové buchty a objednal si vinnú klobásu so zemiakovou kašou. A že sleduje monitoring medii.
Veď slovami o strave Zemana Ovčáček robil z nemocnice holubník…..určite na ARE nejedia takú stravu.
A teraz si predstavte, že do toho by Zeman zomrel….ešte by to hradní páni „hodili“ na lekárov, že sa o prezidenta nestarali.

To už ani nie je fraška,ani komédia, ale hroza. Je smutné, že tých ľudí okolo seba si Miloš Zeman vybral sám.

No podľa mojho súkromného názoru, keby bol Miloš Zeman skutočne na tom zdravotne dobre, tak by natočil video, zamával by všetkým do kamery a ešte by pravdepodobne stihol niekoho uraziť. Videla som s ním jeden rozhovor s redaktorkou TV Prima a novinárku tam dosť urážal.
Alebo mohol pozvať televízie s kamerou, nech s ním natočia živý vstup.

Keď už nešlo klamať verejnosť, lebo novinári uverejňovali jeden článok za druhým, a hlavne mnohí diskutujúci pochybovali o pravdivosti a dávali si oprávnené otázky…. tak behom pár dní na vyžiadanie senátu lekári Ústrednej vojenskej nemocnice v Praze dodali českému senátu správu, z ktorej vyplýva, že Miloš Zeman nie je schopný práce. To je asi jasné, i keď nám pražský hrad tvrdil opak, lebo inak by neležal na ARE v nemocnici.

Bol vobec Radek Vondráček u prezidenta Zemana? Je podpis pravý? Prečo zvolávali schodzu nového českého parlamentu na najneskorší možný termín? A prečo vobec potrebovali podpis prezidenta Zemana na zvolanie schodze, keď nový parlament by sa zišiel aj tak najneskor v tento termín?
Jeho podpis nepotrebovali. Alebo je to tak, že zdravotný stav prezidenta Zemana je skutočne veľmi vážny a chceli získať čas? Keby nedajbože dovtedy z….l (bojím sa použiť to slovo, aby som to neprivolala, i keď som už videla ľudí na ARE, ale i v kome a zázraky sa dejú len občas) tak, aby nemuseli zvolať schodzu ihneď, tak chceli mať „ten podpis“, ktorý by bol už platný a termín by sa už nemenil?

Pripomínam, že Vratislav Mynař, je prešetrovaný v jednej kauze a pokiaľ sa dostane na český súd (zatiaľ to má len státni zastupitelství), tak sa bude prejednávať v obvode Krajského súdu v Brne. Preto bolo pre nich doležité, aby bol vymenovaný nový predseda Krajského súdu v Brne? Poverovacie listiny mu odovzdal v mene prezidenta Vratislav Mynař.
Je to náhoda alebo zámer?

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vratislav-mynar-kancler-policie-stihani-dotace-trestny-cin.A210604_150928_domaci_baky

Takže čo nám pražský hrad ešte nakecá? Jednal Babiš vobec s prezidentom Zemanom v nedeľu 10.10.2021? Veď odišiel zadom a nebavil sa so žiadnym novinárom a krátko po tom Zemana odviezla sanitka. Ja si dávam otázku, či nečakali na výsledky českých volieb a Zemanov stav bol aj predtým vážny?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prezident-vetsinu-dne-prospi-a-byva-zmaten-rika-zdroj-z-jeho-okoli-178076

Zájem o odpověď na otázku, jak je na tom hlava státu, zesílil poté, co v uplynulém týdnu prezident minulý týden z lůžka oddělení akutní péče vykonal dvě ze svých pravomocí. Jmenoval ředitele Krajského soudu v Brně a přímo do rukou předsedy Sněmovny Radka Vondráčka předal v nemocnici dokument o svolání nové Poslanecké sněmovny.

Podle už citovaného zdroje Seznam Zpráv nelze říci, že by prezident nebyl kvůli zdravotním potížím zatěžujícím organismus vůbec schopen myslet, problém ale je, že ho jakákoli činnost zmáhá a občas je zmatený.

„Světlé chvilky střídají chvíle zmatenosti. Kdy se mu pletou třeba lidé,“ říká zdroj.
Prezident podle něho spolehlivě poznává lidi, které zná dlouho, problém ale má u lidí, které dobře nezná. Zdroj popsal návštěvu maďarského premiéra u prezidenta v Lánech. „Když kupříkladu u něj byl Viktor Orbán, oslovoval ho Andreji a začal na něj mluvit rusky,“ dodává zdroj.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sef-senatu-vystrcil-informuje-o-zdravi-prezidenta-178172
včera 17:22
aktualizováno • včera 17:41

Předseda Senátu Miloš Vystrčil na tiskové konferenci citoval z dopisu Ústřední vojenské nemocnice. Podle lékařů není prezident Miloš Zeman schopen v současnosti vykonávat funkci.
Předseda Senátu Miloš Vystrčil svolal tiskovou konferenci, na které oznámil základní informace o zdravotním stavu Miloše Zemana.

Vystrčil v pondělí obdržel zprávu od Ústřední vojenské nemocnice, kde je Zeman od minulé neděle hospitalizován. Přes den se poradil s právníky a zprávu ukázal vedení Senátu.

„Dle názoru nemocnice není Miloš Zeman v současné době ze zdravotních důvodů schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti. Dle názoru nemocnice je vzhledem k charakteru základního onemocnění dlouhodobá prognóza hodnocena jako krajně nejistá a tím i možnost návratu k výkonu povinností v následujících týdnech je hodnocena jako málo pravděpodobná,“ uvedl Vystrčil.

DODATOK:

Dnes, 19.10.2021 medzitým vyšli dva články, ktoré hovoria o tom, že Babiš nepodporí Radka Vondráčka na post šéfa novej snemovny a chce, aby Mynař odstúpil.
Inak, právomoci prezidenta v období, kedy nemože vykonávať funkciu v ČR prechádzajú na premiéra a šéfa snemovny. Sú to rozdelené právomoci podľa českej ústavy, čo ktorý vykonáva v prípade že zastupujú prezidenta.

A dovolím si položiť sama pre seba otázku, či Babiš bude kandidovať na prezidenta ČR….? Mne to z toho vychádza a predpokladám, že Andrej Babiš asi dobre vedel, čo je Vratislav Mynař zač a čo sa deje na hrade.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/at-okamzite-skonci-nebo-ho-pozdeji-odvolam-rekl-babis-o-mynarovi-40375369#dop_ab_variant=630810&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ePSPoPz54sR-202110191217&dop_id=40375369&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-potopil-vondracka-40375377#dop_ab_variant=630810&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ePSPoPz54sR-202110191217&dop_id=40375377&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/hrad-informuje-o-aktualnim-zdravotnim-stavu-prezidenta-177874

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zemanovi-muzi-vedeli-ze-neni-schopen-prace-presto-tvrdili-opak-178162

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/babis-zeman-mynar-prezident-premier-uvn-nemoc.A211019_101604_domaci_ised

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hrad-zeman-policie-vysetrovani.A211019_091409_domaci_bur

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/senat-odebrani-pravomoci-prezidentu-zemanovi.A211019_054826_domaci_kop

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mynar-a-spol-se-chovaji-jako-na-dobytem-uzemi-rika-byvaly-hradni-kancler-178008

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 09:53

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2962810x
Priemerná čítanosť článkov: 15116x

Autor blogu

Kategórie