Založ si blog

Neočkovaná farmaceutka: U léčiv musíme hodnotit risk / benefit, to se u vakcíny proti covidu neděje

Jak velký je tlak farmaceutických firem na užívání jejich léků a vakcín? Jde výrobcům léčiv o zdraví lidí nebo o byznys? Hostem našeho Rozhovoru s… byla farmaceutka a podnikatelka v oblasti lékárenství Pynelopi Cimprichová.

Je to vynikajúci rozhovor. Vypočujte si ho až do konca a až potom čokoľvek hodnoťte.
Nevidela som ho zatiaľ na blogoch pravdy uverejnený a myslím si, že stojí za to si ho pozrieť. Ja som na neho natrafila náhodou na youtube.

Autorom videa je regionalnitelevize cz, čo je uvedené aj pod videom.

Ďakujem pani Cimprichovej za odvahu o tom hovoriť.

Myslím si, že zdravie človeka absolútne nikoho nezaujíma, ide o biznis, bohužiaľ.

Rovnaké video je uverejnené aj na týchto dvoch nižšie uvedených stránkach. To, keby sa náhodou „stratilo“ z youtube.

https://www.parlamentnilisty.cz/tv/rozhovory/Neockovana-farmaceutka-U-leciv-musime-hodnotit-risk-benefit-to-se-u-vakciny-proti-covidu-nedeje-819

https://www.mojevideo.sk/video/35c94/neockovana_farmaceutka_rozhovor_pynelopi_cimprichova.html

Ako laik, zaujímajúci sa o svoje zdravie som na divné fungovanie zdravotníctva upozorňovala vo svojich článkoch na tomto blogu od roku 2012.

Nedávno, v apríli 2021 som na to upozorňovala českého vicepremiéra vlády Jana Hamáčka.
Ide o tento článok

Spomínala som tam aj coronu a svoje konkrétne skúsenosti s českým zdravotníctvom.
Už vtedy som uviedla, že testovanie nič nerieši a nelieči, očkovanie nelieči a nepomože a pýtala som sa ho, prečo nikto z odborníkov nerieši prirodzenú imunitu ľudí, zdravú životosprávu. Pan Hamáček mi neodpovedal, i keď som mu to poslala ešte raz.

Ja si skutočne nemyslím, že niekomu v tejto corona divnej hysterii ide o zdravie občanov. Škoda, že ich tak netrápia choroby ako napríklad rakovina. Nenamietajte mi, že rakovina nie je nakazlivá. Vždy ide o imunitu a bohužiaľ na zápaly pľúc a chrípku umierali starí a nemocní ľudia aj pred coronou. Tak prečo to predtým nikto neriešil?
Ako som uviedla v článku a dopise Jánovi Hamáčkovi, pre človeka so slabou imunitou je všetko vážne.
To tvrdí v podstate v tom videu i pani farmaceutka, čo som veľmi rada, že majú odvahu o tom hovoriť aj niektorí odborníci z farmácie a mediciny.

Predpokladam, že doktorku Soňu Pekovú už mnohí z videí poznáte. I jej videa sú zaujímavé a som rada, že jej nie je ľahostajné, čo sa deje. Kto by jej videa nevidel, tak tu prikladám odkazy na dva rozhovory.

Interview MUDr. Soňa Peková, PhD; CNN – K VĚCI „Zašlo to příliš daleko“ (31.8.2021)

https://www.svedomi-naroda.cz/2021/07/08/rozhovor-s-vedkyni-mudr-sonou-pekovou-phd/

Už v auguste 2012 som uverejnila na svojom blogu nižšie uvedený článok. Pripomínam ho preto, že je to stále aktuálne a mám zo svojho okolia skúsenosť, že mnoho ľudí si to nechce ani pripustiť, že by mohlo byť tak. Veria ilúzii, že im ide všetkým o naše zdravie. Prikladam do tohto blogu len časť textu tohoto článku, celý text nájdete na tomto odkaze.

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/08/02/z-brucha-bestie/

Mnohí ľudia jednoducho neveria tomu, že farmakoncerny, nemocnice a kliniky, predovšetkým súkromné, sú všetky orientované na zisk. Ich úlohou je vytvoriť pre svojich akcionárov zisk, čiže zarobiť.
Celý článok je uverejnený na http://www.auria.sk/blog/z-brucha-bestie. Názor si urobte sami, ja to nechávam bez komentára.

Dlhý čas som pracoval ako ekonomický poradca, keď z politiky prišla požiadavka na zníženie nákladov zdravotníckeho systému a jeho zefektívnenie. Počas týchto porád v najvyšších kruhoch som počúval diskusie účastníkov, ktoré sa týkali jedinej témy – ako zvýšiť zisk z každého pacienta.

Treba si jednoducho uvedomiť, že keď máte do činenia s najvyššími manažérmi a šéfmi firiem, ktoré pôsobia v zdravotníctve, nerozprávajú o tom, čo je najlepšie pre pacientov, nerozprávajú ani o tom, ako pacientov vyliečiť, nehovoria ani o tom, ako zabrániť chorobám, to je z ich pohľadu úplne nepodstatné, hovoria iba o tom ako zvýšiť zisk, znížiť náklady a zlepšiť rentabilnosť.

Cieľom je dostať stále viac ľudí do systému ako pacientov, zvýšiť počet obsadených postelí, počet laboratórnych testov a skúšok, zvýšiť podávanie liekov, zvýšiť počet drahých terapií a operácií.
Ide iba o to, ak získať čo najviac peňazí na jedného pacienta. Nikdy nejde o blaho pacientov ale len a len o blaho pre koncerny a ich akcionárov.

Teraz si mnohí z vás povedia, nie, to predsa nemôže byť pravda, veď predsa musia myslieť na blaho a zdravie ľudí, veď medzi nimi sú predsa aj slušní ľudia. Áno, na väčšinu lekárov a ošetrujúcich pracovníkov sa to vzťahuje, no sú to iba zamestnanci firiem. Nesmú rozhodovať, musia jednoducho fungovať. Áno, dokonca aj o výskumných pracovníkoch vo farmakoncernoch by sa dalo povedať, že hľadajú riešenia v záujme pacientov. Lenže, výskumní pracovníci nesmú pracovať na riešení, na konci ktorého nie je výrobok, ktorý možno patentovať. Na konci z toho vždy musí vzniknúť nejaký syntetický chemický liek, na predaj ktorého bude mať výhradné právo farmakoncern.

Pre toto „riešenie treba potom ešte objaviť problém”. Takže dodatočne sa odhalia symptómy a nové obrazy choroby, ktoré predtým nikdy neexistovali. Lekárov na to upozornia na prepychových a drahých seminároch a títo, hneď ako sa vrátia zo seminára do ambulancie, objavia prvý prípad medzi svojimi pacientmi a začnú predpisovať nový preparát. Takto sa pre farmabranžu opäť rozšíri trh a zvýši obrat.

Lekári a ošetrovatelia musia plniť príkazy manažmentu nemocnice a dodržiavať postupy, ktoré nie sú na to, aby vyliečili pacientov, ale aby na každom z nich zarobili čo to len dá. Takže sa neaplikujú rozumné a staré osvedčené metódy a nerozmýšľa sa nad tým, ako čo najjednoduchšie a najneškodnejšie pacientom opäť vrátiť zdravie, ale ako ich možno liečiť čo najdrahšie, špeciálnymi prístrojmi, komplikovanými laboratórnymi testami a záplavou medikamentov, ktoré potláčajú symptómy, ale nikdy ich nevyliečiť natrvalo. Vyliečený pacient nie je dobrý pre biznis, iba chronický pacient je dobrý pre biznis.

Kedy sa ľudia konečne zobudia a zistia, akú špinavú hru sa tu s nimi hrajú? Že vo všetkom ide len o kšeft? Že zdravotnícky priemysel tu nie je na to, aby ľudí uzdravil, práve naopak, aby boli chorí, závislí a stali sa z nich chronickí pacienti, až ich vycicajú do poslednej kvapky? Je to aj logické, koncerny a všetky ostatné súkromné spoločnosti majú iba jeden cieľ, vytvoriť zisk, to je ich jediným cieľom. Majú to tak vo svojich stanovách. Je úplnou ilúziou veriť, že sa pritom snažia o blaho obyvateľstva. To si predsa odporuje. Spravia to maximálne nakrátko, ak sú k tomu donútení, ako propagandistickú šou. A pretože politici, dozorné úrady a médiá sú nimi masívne ovplyvňovaní, sú podrobovaní ich nátlaku a poberajú ich finančnú podporu, nemožno z tejto strany očakávať nič v prospech ľudstva.

Ostáva iba jedno, musíme sa proti tomu brániť, aby sa na nás pozerali ako na chronických pacientov, ktorých možno permanentne dojiť. Musíme von z tejto „fabriky na zdravie”, ktorá nás iba robí chorými a chce nás takých udržať. Sú možnosti ako ostať stále zdravý, so správnou výživou, pohybom a rozumným spôsobom života. Kto sa informuje, objaví mnoho rád, ako jednoducho a spoľahlivo zabrániť mnohým takzvaným ľudovým chorobám alebo ako sa dostať do poriadku, ako zo svojho tela najskôr vyplaviť jedy a potom ho udržiavať fit a zdravé a tak môže bojkotovať tento neľudský systém. Ako to robili generácie pred nami, keď tieto chemické bomby ešte neexistovali? Veď aj oni to predsa dokázali.
Musíme podporovať lekárov, ktorí sa tiež nechcú stať otrokom farmakoncernov, ktorí nejdú hneď s kanónom na vrabce pri prvej boľačke a pritom narobia viac škody ako dobrého, ktorí majú skutočný záujem na trvalom zdraví svojich blížnych.

Je to len citácia z tohoto článku, celý článok nájdete medzi mojimi článkami v záložke august 2012.

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2965712x
Priemerná čítanosť článkov: 15131x

Autor blogu

Kategórie